Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Laktosefri sjokoladeglasur?

#1

Appelsin sa for siden:

Jeg har forstått at Toro langpannekake er ok,
men hva bruker jeg/dere oppå?


#2

Mirmell sa for siden:

Smeltet Soft Flora Spesial, kakao, melis og kaffe eller appelsinjuice.


#3

Erica sa for siden:

Kokesjokolade uten melk og laktosefri fløte?


#4

trøtt sa for siden:

Det blir veldig bra med laktosefri fløte, soft spesial, kakao, melis og egg.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes den beste glasuren er en halv dl melkefri fløte i en kjele, så et par plater melkefri kokesjokolade oppi og la det smelte, så tilsette en ts ekte vaniljesukker. Det er stort sett den jeg bruker til de fleste sjokoladekaker. Om jeg ikke lager mokkakrem, da er det sånn ca. Mirmell sin metode.


#6

Lhi-My sa for siden:

Hvilken fløte bruker du, DD? Jeg har også brukt din metode, men synes de fleste melkefrie fløtetypene smaker fryktelig, så det ender alltid med at kun det melkefrie barnet spiser denne kaken.


#7

Luftslottet sa for siden:

Min venninne Jordhytta har god erfaring med å kline på en halv boks Sjokade. :filer:


#8

Erica sa for siden:

De av oss som ikke er vant til melkefrie produkter vil nok ikke like smaken av melkefri "fløte", så jeg anbefaler laktosefri fløte, den er like god som vanlig fløte.


#9

SpetakkelRandi sa for siden:

smør uten melk, laktosefri fløte, og sjokolade uten melk/kakaopulver, kaffe, melis.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg liker bare soyafløten, de andre er ikke gode. Bruker Alpro sine, de smaker best både til matlaging og baking. Jeg serverer MYE mat og kaker til alt-etere, og alle har skrytt voldsomt av alt, så særlig annerledes kan det nok ikke smake. Ungene liker det også. :)

Forresten, jeg mener å huske at du ikke kunne bruke soya? Da blir det litt verre. Risfløten smaker hoppetau. Har du prøvd havre? Den er forsåvidt ok. Egentlig trenger du ikke fløte heller, du kan bruke litt ris- eller havremelk, eller bare margarin.


#11

Simone sa for siden:

2 plater kokesjokolade, 120 g Soft margarin uten melk, 400 g melis og 2 egg.
Smelt sjokoladen og margarinen på vannbad og rør inn egg og melis. Nam-nam!


#12

Ivars_mamma sa for siden:

Det er forøvrig veldig lite laktose i meierismør, så vi bruker ofte det. 0,6 gram laktose pr 100 gram. Det går helt fint for vår laktoseintolerante sønn.

Tine har jo komme med laktosefri fløte, matfløte, yoghurt naturell og lettrømme. Smaker ikke forskjell på disse mot de med laktose jeg, men mulig det bare er meg. Her i huset er vi stort sett laktosefri på alt, orker ikke flere typer kosthold.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.