Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp med kalkunfilet

#1

nicomama sa for siden:

Vi har kjøpt kalkufilet som vi tenker å servere i kveld. Men problemet er, jeg har aldri tilberedt kalkun på noen som helst måte, så nå trenger jeg oppskrift. Er det noen som har gode oppskrifter, forslag til tilbehør, ja alt en stakkar grønnskolling kan trenge av info?? :blond: :D


#2

Hondacrv sa for siden:

JEg lager filet for andre gang i år. Det er vel nok av tråder her inne om kalkun for tiden, men vi har il Waldorfsalat, jeg skal også ha fløtesaus og mandelpoteter og rødkål. Ganske enkelt, men jeg må bli mer rutinert før jeg blir mer avansert. :knegg:
Vår filet skal stekes 60 minutter på 180 grader, så får vi se etter hvert om det er nok.

Vår er ferdigmarinert, men i fjor tror jeg vi brukte noe sennepsmaringering som det stod oppskrift på på pakka. Det ble veldig godt.

Lykke til (til deg og til meg selv)!!


#3

Elisabet sa for siden:

Bruk steketermometer. Kalkunfilet skal være 68 grader inni når den er ferdig, eller så blir den fort tørr om det er mere. Vi har marinert vår selv i år med en marinade kjøpt i kjøttdisken på Meny som de har laget selv som er kjempegod.


#4

Pelle sa for siden:

Vi legger en filet i en stekepose sammen med sjarlottløk og gulrot, stekes ca 50-60 min. Skal hvile 15 min før oppskjæring.


#5

Obelix sa for siden:

Jeg pleier å legge den i ildfast form med et par smørklatter, vann og salt og pepper.
Under stekingen vanner jeg fileten med jevne mellomrom.
Jeg får da en fin kraft til å lage saus på.
Tilbehør pleier å være ovnsstekte poteter som er marinert i olje, hvitløk, salt, pepper og pizzakrydder.
Grønnsaker etter hva man ønsker og saus laget på sjyen og rikelig med fløte.


#6

Misty sa for siden:

Vi hadde filét forrige helg. Brukte da stekepose, hadde på forhånd krydret den med salt og peppermix. Jeg tror den stod i ovnen nesten to timer på svak varme, så satt jeg opp tempraturen litt den siste halvtimen.
Tilbehøret var grønnsaker og ovnsstekte amadine-poteter, med timian, hele hvitløk og basilikum, "badet" i olivenolje. Og saus på kraften fra kalkunen med fløte.


#7

nicomama sa for siden:

Takk. Nå fikk jeg gode tips.:) Da blir det marinert, i stekepose sammen med grønnsaker, fløtegratinerte poteter og en god saus. Krysser fingrene på at den ikke blir tørr.:svimmel: Ikke lett når man liksom aldri har vært borti kalkun. :flau: Takk til dere som gadd å svare meg. :neie:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.