Macky sa for siden:
Hvor bær den koke? Og hva annet bør jeg putte oppi?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Macky sa for siden:
Hvor bær den koke? Og hva annet bør jeg putte oppi?
Minty sa for siden:
Jeg gjør som følger:
Macky sa for siden:
Hmmm...ja, jeg brunte ikke innmaten før gitt. Vil det ha noe å si på resultatet? Jeg har bare kokt det opp i en gryte med salt og pepper, gulrot og løk....bør jeg hive oppi en hønsebuljong også?
Minty sa for siden:
Jeg vet ikke om det har noe å si for smaken. Buljong trenger du ikke hvis ikke du synes kraften blir "tynn" på smak.
Harriet Vane sa for siden:
Ikke besudle god kraft med buljong, da, jente! :nono:
Ha i salt og pepper og kanskje litt rødvin eller portvin om du synes den er slakk. Gulrot gir sødme, sellerirot eller selleristang gir fylde, løk likeså.
007 sa for siden:
Hva består innmaten av? Lever, hjerte, lunger, nyrer, tarmer osv? :grøsser:
Arona sa for siden:
Lever, hjerte og krås, er det vel?
Jeg gjør som Minty, men bruning har nok ikke så mye for seg i fht smaken. Bruker ikke selleri, da jeg ikke er noe glad i detselv, men gulrot og løk. Jeg bruker løk med skall, da jeg en gang lærte (av Jamie) at det gir kraften farge (tar selvsagt bort dersom det skulle være møkkete og ekkelt).
Jeg bruker heller ikke buljong, men har jeg en rødvinsrest, eller en liten konjakkdråpe, har jeg i det i den ferdige sausen.
era sa for siden:
Hva er vitsen med å koke og sile kraft i timesvis om man alikevel bruker buljong?
Jeg har foresten bytta ut fiken med bacon i støffingen.....lavcarb æsse...oppskrift er for feiginger :hokaheyh:
Fibi sa for siden:
Innmaten går i søppla. :nemlig: Jeg bruker bare stekesjyen i sausen. Og plusser på med buljong om jeg føler behov for det. :lat husmor:
Slettet bruker sa for siden:
Innmaten skal man kaste. Man skal ikke se nøye på den eller tenke over hva den består av. Den skal bare rett i søpla.
På samme vis skal man virkelig ikke se på området der halsen ikke er mer heller.
:kvalm:
Fibi sa for siden:
Jeg synes det er sær tilfredstillense å "forløse" innmatposen. Lirke rundt med fingrene før den er helt tint, lirke og lure, og tilslutt popper den ut. It's a bag o' guts! :rørt:
Det er det nærmeste jeg kommer å være jordmor. :knegg:
LilleRosin sa for siden:
Halsen? Hva med rumpa?
Interference sa for siden:
Pfft, den beste kraften lages på innmaten. Den putret med masse godt i over 3 timer i dag, og sausen ble så godt at jeg vil drikke resten, men kan ikke for jeg er så mett.
Arona sa for siden:
Blasfemi! :p
Dixie Diner sa for siden:
Pføy. Fibi lager den bestesteste sausen, og det på sjyen fra langpannen. Det er den jeg også lager. Krystallklart klarte jo ikke slutte å drikke sausen da hun spiste hos Fibi for noen år siden. :knegg: Jeg må besinne meg selv også, den er helt fantastisk. Jeg får helt aldeles spader av innmat, så jeg bruker bare sjyen fra langpannen, men den er dritgod. Har masse gulrot og løk i formen, og overheller kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper flere ganger under stekingen, så kraften i langpannen blir nydelig. Mmmm.
Macky sa for siden:
Jeg puttet ikke buljong oppi. Jeg kokte kraften i vel 4 timer, silte den og den kraften som var i langpannen etter kalkunen. Jeg spedde oppi litt maizenna og tok oppi fløte, salt og pepper til slutt. Den ble veeeeldig god :nam:
krystallklart sa for siden:
Lettlurt. :knegg:
Interference sa for siden:
:whatevvvva:
:stuart:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg vet at du bruker den altså, du har sagt det før og du sa det jo i går. :knegg: Den er veldig god altså, men saus kokt på innmat er ikke bedre enn kraft fra langpannen-saus, ikke i det hele tatt. Så jeg bruker ikke det skvipet der, usj, hehe.
:fnise:
krystallklart sa for siden:
Begge deler er bedre, jo. Må man bruke buljong, så blir det ikke det samme. Sier ikke at det ikke er godt, men det er ikke ordentlig kalkunsaus, så enkelt er det bare. :snurt:
Elastica sa for siden:
Kraftkoking er obligatorisk! Jeg bruker både kraft av innmaten og stekesjy. Er enig i at buljong er greit til sitt bruk, men kan ikke sammenlignes med skikkelig kraft. :nikker:
Innmaten gjør jeg sånn med: Bruner i panne, har i litt gulrot, sellerirot, løk og eventuelt purre (de fire store), litt pepper og eventuelt noen grønne urter. Dropp saltet når man koker kraft, det er bedre å salte etterpå.
Kok opp, skum av og la det putre i noen timer. Sil av og eventuelt redusér. Nam!
Interference sa for siden:
Jeg bruker begge deler! Både kraft fra langpannen og kraft kokt på innmaten.
Buljong brukes kun i nøden. :nemlig:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg bruker ikke buljong. Bruker fond av og til, men det holder stort sett med kraften fra langpannen og alt det andre, synes jeg. Men hver sin smak. :)
Silver sa for siden:
Noterer tipsene her! Tror jeg følger Iset... Hørtes veldig godt ut!
Fibi sa for siden:
Jeg bruker som regel litt buljongterning i sausen, men det er fordi jeg vanner ut kraften for å få mer saus. :sparke:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.