Slettet bruker sa for siden:
Har noen gjort det? Må jeg ha i litt salt i tillegg da, eller må jeg ned på butikken igjen?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Slettet bruker sa for siden:
Har noen gjort det? Må jeg ha i litt salt i tillegg da, eller må jeg ned på butikken igjen?
Dixie Diner sa for siden:
Merker man egentlig så mye forskjell? Jeg har aldri brukt usaltet smør i oppskrifter der det står usaltet, med unntak av én gang, og da smakte det helt likt som det alltid har gjort.
Jeg hadde nok bare brukt det jeg hadde altså, men du kan jo tilsette øørlite salt i tilfelle.
Veronal sa for siden:
Du tilsetter bare litt salt i røren i stedet. :jupp:
Slettet bruker sa for siden:
Hvor mye, sånn ca? en halv teskje til 250 gram smør?
Veronal sa for siden:
Jeg ville hatt oppi et par klyper med Maldon-salt etter smak. (Smak på røren!)
Dixie Diner sa for siden:
Smelter Maldonsaltet inn i røren da? Siden det er så flakete? Vil ikke ha saltkorn i munnen.
Veronal sa for siden:
Det er nok vann i røren til at Maldonsaltet har løst seg opp i rørene mine.
Dixie Diner sa for siden:
Da så. Den fondanten er hinsides god, det er alltid den oppskriften jeg bruker. Men det blir ganske mange fondanter, altså. Sist jeg laget dem, hadde jeg sikkert litt for lite i hver form, for jeg fikk 14 stk, og vi var 4-5 personer. :knegg:
Toffskij sa for siden:
Smak på røra, ja. Og salt bittelitt forsiktig om du synes det mangler noe.
Obelix sa for siden:
Og hvor lenge sakl de steke og på hvilken temp?
Skal også lage de i dag nemlig.
Dixie Diner sa for siden:
Det står i oppskriften:
www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=3253&postcount=2
Jeg kan også anbefale å bytte ut sjokoladen med feks. mintsjokolade som en variasjon, forutsatt at alle liker mint da. Går an å bruke appelsinsjokolade eller andre typer også.
www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=68165&highlight=sjokoladefondant
Obelix sa for siden:
Takk :neie:
Jeg har bare oppskriften skjønner du og ikke beskrivelsen, og gadd ikke lete så veldig etter resten :flau:
Tussa sa for siden:
Eg har brukt Melange... :sparke: :dukker:
Dixie Diner sa for siden:
Mannen min kjøpte en pakke Melange før jul (de var utsolgt før smør, han kjøper virkelig aldri margarin så dette var en glipp), jeg tenkte jeg skulle prøve å bake med den så jeg slapp å kaste den. Jeg endte opp med å kaste hele bakverket PLUSS resten (600 gram) av Melange-pakken. :yækk: Jeg vet ikke om det var psyken min som slo ut der, men jeg syntes både konsistensen og smaken ble grusom. Tror egentlig det sitter mest i hodet mitt. Men i min verden bruker man ekte smør til sånne ting. :nemlig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.