Jeg starter med å si litt om hva som var intensjonen med å starte disse årstrådene "Bøker lest", i håp om at det kommer nye deltagere til i 2011.
Dette er en tråd hvor man registrerer hvilke bøker man har lest, etter at de er ferdiglest. Kopier ditt forrige innlegg når du legger til nye bøker, enkelt og greit. Legg gjerne inn litt info om boka, og hvordan den falt i smak. Ved mer inngående informasjon, bruk sladd. Dette er ikke en diskusjonstråd, det er ikke en "bok på nattbordet-tråd" ei heller en konkurransetråd. Om du er av typen som leser to eller 200 bøker i løpet av år er du like velkommen. Jeg har hatt stor glede av å hente inspirasjon fra disse trådene. Her er de gamle trådene:
Hvis noen har satt seg noen lesemål 2011, så del det gjerne i tråden! :jupp:
Jeg håper at en del av dere som deltar her har leseglade barn også! Isåfall er det fint om dere vil delta i den nye tråden jeg har opprettet: "Barnebøker lest i 2011".
Jeg leste 100 bøker i 2010, 14 bøker i 2009 og kanskje halvparten av det igjen i 2008. Jeg har ingen mål om å fortsette trenden. :knegg: Målet mitt for 2010 blir å komme igjennom 60 bøker.
Januar
Arto Paasilinna Harens år Jeg syntes "Kollektivt selvmord" av samme forfatter ikke var noen stor høydare, så forventningene til denne boka var lave. Jeg ble positivt overrasket.
Greg Morteson og David Relin Tre kopper te Om Mortesons veldedige prosjekt for skoler i Pakistan og Afghanistan. Jeg likte boka, og det falt noen tårer underveis på tross av forventningene om at dette ble litt for mye veldedighet og amerikapompøst for min smak.
Synes dog første halvdel var bedre enn siste, muligens påvirket av at begeistringen for Morteson dalte noe da det virket som om veldedighetsbasillen tok av på bekostning kone og barn. :sparke:
Kjell Magne Bondevik Aung San Suu Kyi Jeg plukket boka raskt med meg fra biografihylla på biblioteket, uvitende om at dette egentlig var en bok stilet til barn. Jeg leste beskjemmet gjennom boka, den var pinlig dårlig både innholdsmessig og språklig. Det hadde jeg nok syntes som tiåring også, tror jeg. Ser at flere deler min oppfatning. Dette sitatet fra boka er ubetalelig: ”Jeg sa jeg var prest, jeg også er". Nuff said. :knegg:
Karin Brunk Holmqvist Potensgiverne For en fantastisk nydelig bok! Ganske forutsigbar, men varm og morsom. Anbefales på det varmeste.
Carl I. Hagen Klar tale Vi kom dessverre/heldigvis ikke noe nærmere vi to, selv etter at jeg tok med meg Carl I. Hagen til sengs. Gullkorn som at det ikke er alkoholen i seg selv som er problemet for familiene til alkoholavhengige, det er prisen på alkoholen er det flere av. Hvor dum går det an å bli? :himle: Carl I. Hagen skriver bedre enn sin kone, uten at det skal regnes som et kvalitetsstempel.
Faïza Gúene Drømmer for gærninger Grei lesning.
Trygve Aas Olsen Sex, drap og dårlig ledelse. Hvordan dagbladet mistet troverdighet, penger og lesere. Jøsses, her ver det mye drama. Det ble litt for mye navn og interne greier for min del. Bildegoogling var nødvendig underveis for å opprettholde en viss interesse.
Arto Paasilinna Den ulende mølleren Arto Paasilinna tar seg opp for hver bok jeg leser. Denne likte jeg!
Lotta Elstad En såkalt drittjobb Forfatteren forteller om livet som stuepike på et Thon-hotell. Jeg synes denne boka har viktige poenger angående deltidsjobbing samt dette at viktige samfunnsnyttige jobber defineres fra offentlig hold som "drittjobber" m.m.
Eg hadde mål om 25 i fjor og det greidde eg, og det skal eg klare i år også. :heia: For tida kave eg meg gjennom kjedelige Sukkerdøden, den havna visst på 2011.
Politi og røver av Kjetil S. Østli.
Skurken Petter R. Hansen, tidligere politimann Johnny Brenna og forfatteren gir innblikk i deler av det norske, kriminelle miljøet, om politiarbeid og manglende politiarbeid, om syn på maskulinitet og ulike opplevelser av mannsrollen. Jeg likte den veldig godt, og synes den - heldigvis - var ganske fri for "jeg har skrevet en tøff bok som absolutt må ha mafia i tittelen"-preget endel bøker om ulike typer kriminalitet har.
Jeg fikk Hundre år av Wassmo til jul. Sliter litt med den må jeg innrømme, og er heller ikke kjempefan. Bør jeg slite meg gjennom de første hundre årene, jeg mener sidene :knegg: , eller er den ikke verdt å lese i det hele tatt? :undrer:
Jeg vet ikke, rine. Jeg har prøvd meg på den tre ganger (inkl en gang som lydbok) og kom meg aldri forbi 120 sider. Den er nok en bok jeg aldri kommer til å fullføre.
Jeg har satt meg som mål å lese to bøker i måneden dette året. I tillegg skal jeg høre en lydbok i bilen hver måned. Runder det ned til 35 for å få et pent tall. :knegg:
Innstendig anbefalt av mannen min, og med rette. Underholdende, finurlig, og til syvende og sist både spennende og trist liten historie ført elegant i pennen av en forfatter jeg vet at jeg burde lese mer av. Og så er jeg glad jeg ikke leste baksideomtalen på forhånd, for det var mye mer tilfredsstillende å oppdage på egen hånd hva (og hvem) den handlet om.
Jeg begynte å lese igjen i fjor, etter et altfor langt opphold. I år er målet 25 bøker, med god mulighet til å lese flere. Jeg "leser" får jeg vel skrive da, for jeg hører mest på lydbok på vei til og fra jobb. Enklest sånn, og jeg kobler skikkelig av! Også kan jeg høre hjemme mens jeg gjør husarbeid. Jeg får så dårlig samvittighet av å sette meg med en bok og lese mens det flyter rundt meg, men nå så kan jeg slå to fluer i en smekk og alle er fornøyd! :D
Jeg holder for tiden på med en jeg startet med i 2010, så første bok på listen er
Min plan for i år er 104 bøker, altså dobbelt så mange som i fjor. Jeg var elendig til å føre opp bøkene på slutten av året, men målet var 52 bøker og jeg sluttet å føre da jeg skjønte at jeg nådde det målet. Får se om jeg klarer det, men alltid morsomt med et mål man må strekke seg for å nå.
Pirater:Celia Rees. Handling er fra år 1722, to kvinner møtes på De Vestindiske øyer i flukt fra ett nedverdigende liv. Den ene er slave og den andre er en livlig og opprørsk engelsk pike som har blitt sendt vekk for å giftes bort. De to redder hverandre og flykter inn i et liv som sjørøvere på havet.
Spennende ungdomsbok. Ser for meg denne boken som film..
(Jeg tok det jeg fant i bok hyllen, hehhe.)
Ble ferdig med The Finkler Question av Howard Jacobsen i dag. Booker prize vinner i fjor (2010) men ikke en bok jeg vil anbefale. Nå skal jeg lese boken om Pakistan av Laila Bokhari.
All the Pretty Horses av Cormac McCarthy. Hvorfor har jeg ikke lest denne før?! Den er jo fantastisk! Utrenskning av Sofi Oksanen. Jeg er stuptrøtt etter å ha sittet oppe i natt og lest, men det er den verdt. Løp og les, folkens! (Men debutromanen Stalins kyr er faktisk enda bedre.)
Jeg har også fått inspirasjon fra tråden i fjor og er gjerne med videre.
Januar 1. Noah Gordon: The Physician. Historisk roman om en engelskmann som reiser til Persia for å studere medisin. Jeg leste den for mange år siden og likte den like godt denne gangen. En ordentlig "page turner".
2. Bill Bryson: Shakespeare. Ikke Brysons beste, bærer litt preg av å være et bestillingsverk. Men fremdeles lesverdig.
Man bør lese nr 1 først eller? Fikk nr 2 i posten (glemte avbestille), og tenkte at jeg da kunen kjøpe nr 1 også. Men den er tydeligvis ikke å oppdrive. :mumle: Iallefall ikke på nett.
Nikolaj Frobenius - Teori og praksis. Det viser seg at jeg liker oppvekstbøker, denne er intet unntak. Godt skrevet og historie med mange forskjellige elementer.
Jeg leste 49 bøker i fjor, men satser på halvparten i år siden jeg snart er ferdig med permisjon og skal begynne å jobbe igjen. Så, målet blir 25 bøker i 2011.
Jeg leser sjelden bøker og jeg har funnet grunnen, når jeg begynner på en bok har jeg så vanskelig å legge den i fra meg. Å da ødelegger jeg hele nettene :sukk:
Jeg har i år lest;
Jon Gangdal - Jeg tenker nok du skjønner det sjøl (historien om Christoffer)
En bok du får vondt av å lese, du blir sint, det kommer tårer. Sterk bok!
Holde nå på med boken om Bengt Eidem. Liker sånne bøker jeg :sparke:
Men har og noen bøker stående i hylla i andre sjangere som jeg har planer om å få lest.
Gikk inn i 2011 med å lese En dåre fri av Beate Grimsrud - fasinerende lesning. Veldig godt skrevet om hovedpersonen som sliter med stemmer i hodet, og hvordan hverdagen utspiller seg for henne. Ikke noen lystig bok, men svært leseverdig og anbefales på det varmeste - for alle som ønsker å vite mer om hvordan det kan være å være psykisk syk.
Roy Jacobsen: Seierherrene
10.Torkild Damhaug: Se meg Medusa
11.Karl-Ove Knausgård: Min kamp 4
Karl-Ove Knausgård: Min kamp 5
13:Håkan Nesser: Førstebetjenten og tausheten
14.Trude Teige: En hjelpende hånd
15.Håkan Nesser: Kvinnen med fødselsmerket
16.Finn Bjelke/Kim Bjørqvist: Gutta på kur
17.Lars saabye Christensen: Bernart Hvals forsnakkelser
18.Herbjørg Wassmo: Et glass melk, takk
19.Jens Bjørneboe: Jonas
20.Jo Nesbø: Gjenferd
21.Karin Brunk Holmqvist: Potensgiverne
22.Camilla Lackberg: Snøstorm og mandelduft
23.Henrik H. Langeland: Francis Meyers lidenskap
24.Jan Mehlum: Bake kake søte
25.Jussi Adler-Olsen: Flaskepost fra P
Chevy Stevens: Fortsatt savnet
Monica Kristensen: Kullunge
Jonas Jonasson: Hundreåringen son klatret ut av vinduet og forsvant
Anne og even Holt: Flimmer
30:Kathryn Stockett: Barnepiken
31: Karin Fossum: Jeg kan se i mørket
32: Lotte og Søren Hammer: Udyr
33: Anne B Ragde: Jeg skal gjøre deg så lykkelig
34: Siri Hustvedt: Sommeren uten menn
35: Jan Erik Fjell: Tysteren
36: Cecilia Samartin: Drømmehjerte
37: Lotte og Søren Hammer: Demonen som gråt
38: Fabio Geda: Ihavet er det krokodiller
39: Kjetil Try: La de små barn komme til meg
40: Harlan Coben: Tilgi meg
41: Anne B Ragde: Dr Zellwegwers gave
Januar 1. Noah Gordon: The Physician. Historisk roman om en engelskmann som reiser til Persia for å studere medisin. Jeg leste den for mange år siden og likte den like godt denne gangen. En ordentlig "page turner".
2. Bill Bryson: Shakespeare. Ikke Brysons beste, bærer litt preg av å være et bestillingsverk. Men fremdeles lesverdig.
3. Camilla Läckberg: Isprinsessen. Litt på det jevne.
Januar All the Pretty Horses av Cormac McCarthy. Hvorfor har jeg ikke lest denne før?! Den er jo fantastisk! Utrenskning av Sofi Oksanen. Jeg er stuptrøtt etter å ha sittet oppe i natt og lest, men det er den verdt. Løp og les, folkens! (Men debutromanen Stalins kyr er faktisk enda bedre.) Baby Jane av Sofi Oksanen. Min første bok lest på svensk. Sår kjærlighetshistorie om to psykiske syke kvinner. Tove Janssons samlede tegneserier Bind 1 av Tove Jansson :glis:
Målet mitt er rett og slett lese i år, og då mykje meir enn i fjor. Ellers anbefaler eg bokelskere.no/ for dei som ynskjer å halda ein fin oversikt over bøker dei har lest, bøker dei skal lesa og få med seg gode diskusjonar om ulike bøker og forfattarar.
Jo fortere jeg går jo mindre er jeg av Kjersti Annersdatter Skomsvold. Ei lita bok om ensomhet og alderdom, både trist, rar og morsom på ein gong.
Jeg har ikke tid til å lese så mye i hverdagen, men i år skal jeg ikke jobbe 100%, jeg skal skape, være mamma og flytte til en småby. Jeg håper jeg får mer lesetid, så derfor vil jeg prøve meg i denne tråden jeg også. :)
Vi skal arve vinden - Gunnar Staalesen, Gyldendal 2010 (Den siste boksen om Varg Veum, og min første leste bok om denne velkjente mannen. En grei bok, ikke veldig fengende syns jeg. Terningkast: 3)
1. Jo Nesbø - Flaggermusmannen Helt ok krim, men jeg vet ikke om jeg hadde blitt fristet til å lese mer av ham om jeg hadde begynt med denne, for den var ikke så bra.
JANUAR Flimmer av Holt. Ja tja, var ikke så værst Snøstormog Mandelduft av Camilla Läckberg. Jeg forventa meg myyyyye mer. Kjedelig og forutsigbar Dødelig applaus av Øystein Wiik (digibok). Tror ikke hodet var helt med så var noe jeg ikke fikk helt med meg. Grei nok
Audrey Niffenegger: Den tidsreisendes kvinne. Jeg har sett filmen og elsket den. Syns boken var litt langdryg i starten, men den tok seg kraftig opp. Allikevel første gang jeg har likt en film bedre enn boken.
Januar 1. Noah Gordon: The Physician. Historisk roman om en engelskmann som reiser til Persia for å studere medisin. Jeg leste den for mange år siden og likte den like godt denne gangen. En ordentlig "page turner".
2. Bill Bryson: Shakespeare. Ikke Brysons beste, bærer litt preg av å være et bestillingsverk. Men fremdeles lesverdig.
3. Camilla Läckberg: Isprinsessen. Litt på det jevne.
4. Lois McMaster Bujold: Cryoburn. Den svakeste Miles Vorkosiganboken så langt. Men bare det at det er en ny bok om ham er strålende.
5. Noah Gordon: The Shaman. Veldig frittstående fortsetter av The Physician. God, men ikke så god som den andre.
6. Alexander McCall Smith: The good husband of Zebra Drive.
Januar Charlaine Harris - Sheakspears Landlord. Lettlest krim, og første bok i serien om Lily Bard, en kvinne med arr og traumer som livnærer seg som hushjelp, og som ufrivillig blir viklet inn i et mordmysterium hun ser seg nødt til å finne ut av. Charlaine Harris - Sheakspears Champion. Lily Bard blir ufrivillig innblandet i et drama som inkluderer både mord og bombeattentat mot den fargede befolkningen i den lille byen Sheakspear i Arkansas. Også forelsker hun seg. Spennende bok nr 2 i serien :) Charlaine Harris - Sheakspears Christmas. Lily reiser til hjembyen for å feire sin søsters bryllup, og blir via kjæresten Jack, som er P.I., innblandet i trippelmord og en gammel baby-kidnappingssak. Lettlest og artig krim - igjen!
All the Pretty Horses av Cormac McCarthy. Hvorfor har jeg ikke lest denne før?! Den er jo fantastisk!
Utrenskning av Sofi Oksanen. Jeg er stuptrøtt etter å ha sittet oppe i natt og lest, men det er den verdt. Løp og les, folkens! (Men debutromanen Stalins kyr er faktisk enda bedre.)
Baby Jane av Sofi Oksanen. Min første bok lest på svensk. Sår kjærlighetshistorie om to psykiske syke kvinner.
Tove Janssons samlede tegneserier Bind 1 av Tove Jansson :glis:
Charlotte Isabel Hansen av Tore Renberg. Morsomt. Til dels litt i overkant karikert, men morsomt.
Innsirkling av Carl Frode Tiller. Jeg kan nesten ikke vente med å lese Innsirkling 2.
:fnise: Om ikke det så er det i alle fall to veldig gode bøker : pusher lesestoff :
Innsirkling er slik en fin tittel, som passer så utrolig godt til historien. Utrenskning synes jeg er en langt dårligere tittel, men jeg tror kanskje det bunner i en litt mislykket oversettelse.
The Help - The Help is a 2009 novel by American author Kathryn Stockett. It is about African Americanmaids working in white households in Jackson, Mississippi during the early 1960s.
The novel is told from the perspective of three characters: Aibileen Clark, a middle-aged African-American maid who has spent her life raising white children and has recently lost her only son; Minny Jackson, an African-American maid who has often offended her employers despite her family's struggles with money and her desperate need for jobs; and Eugenia "Skeeter" Phelan, a young white woman who has recently moved back home after graduating college to find out her childhood maid has mysteriously disappeared. These three stories intertwine to explain how life in Jackson, Mississippi revolves around "the help"; yet they are always kept at a certain distance because of racial lines.
Lest mest fordi jeg kjenner strøket godt, og liker å lese bøker basert i området. Ganske lett, og litt enkel slutt, men velskrevet bok som tar for seg historiske øyeblikk fra et menneskelig perspektiv, litt ala Mad Men. Er i ferd med å filmatiseres, men jeg er redd den kan bli litt for onsdagsfilmen på TVNorge og ikke Fried Green Tomatoes. Men jeg kan jo håpe!.
Jeg likte den godt, men er enig i at slutten ble litt vel enkel. Jeg leste den på norsk, og det tror jeg ikke var så lurt, for oversettelsen, spesielt av språket til hushjelpene, var ikke all verden.
Jim Butcher: Fool Moon. The Dresden files, book 2 (lydbok). Fortsatt :hjerter:.
Terry Pratchett: Guards! Guards! (lydbok). Sviktet ikke - jeg gleder meg til å lese mer av guards-serien.
Karen Marie Moning: Bloodfever. Denne serien går helt klart i kategorien "a darker shade of råsa", men det passer greit med den mentale kapasiteten for tida. Irriterende blånn hovedperson, helt grei tidtrøyte.
Donna Leon: Opprørt sjø. En av hennes mange om etterforsker Brunetti i Venezia. Snill krim, men gode skildringer fra Venezia.
Erlend Loe: Stille dager i Mixing Part. Tja. Jeg har vært litt lei av Loe, men denne var ganske god, synes jeg.
Tove Nilsen: Nede i himmelen. Enda en bok om oppvekst på Bøler. Jeg likte den godt. Den var ganske sår og litt trist, men godt skrevet.
Helene Tursten: En mann med liten ansikt. Krim. Mitt første møte med etterforsker Irene Huss. Denne likte jeg godt.
Michael Nyqvist: Når barnet har lagt seg. Selvbiografi. Denne likte jeg ganske godt.
Allison Pearson: Jeg tror jeg elsker deg. Fin! Jeg trodde det var chick-lit, men det var det ikke. Oppvekst fra Wales på 70-tallet, forelskelse og masse David Cassidy.
Carl Frode Tiller: Innsirkling 2
Strålende god åpning av leseåret.
Isabel Allende: Øya under havet
Fengende fortelling med handling lagt til Saint Domingue (nåværende Haiti) og New Orleans fra ca. 1770 - 1810. Med masse historiske fakta rundt koloniene, slaveriet og sukkerplantasjene, så koste jeg meg veldig med denne.
Januar:
Tom Egeland: Fedrenes synder
Diverse: Misdiagnosis and dual diagnoses of giftet children and adults. ADHD, Bipolar, OCD, Asperger's, Depression and other disorders
1. Mala Naveen Desiland Om en norsk-indisk familie der hvert familiemedlem gjennomgår en krise. Ok leseopplevelse.
2. Jamie Ford Hotellet på hjørnet av bitter og søt Den fenget meg, men jeg syns likevel den ble litt lettvint til tider, og det var ikke noe sjakktrekk å lese den på norsk.
Januar 1. Noah Gordon: The Physician. Historisk roman om en engelskmann som reiser til Persia for å studere medisin. Jeg leste den for mange år siden og likte den like godt denne gangen. En ordentlig "page turner".
2. Bill Bryson: Shakespeare. Ikke Brysons beste, bærer litt preg av å være et bestillingsverk. Men fremdeles lesverdig.
3. Camilla Läckberg: Isprinsessen. Litt på det jevne.
4. Lois McMaster Bujold: Cryoburn. Den svakeste Miles Vorkosiganboken så langt. Men bare det at det er en ny bok om ham er strålende.
5. Noah Gordon: The Shaman. Veldig frittstående fortsetter av The Physician. God, men ikke så god som den andre.
6. Alexander McCall Smith: The good husband of Zebra Drive.
7. Hanne Vibeke Holst: Thereses tilstand.
Lydbøker 1. Terry Pratchett: Sourcery
2. Rosamunde Pilcher: Snow in April. Suppete bok, men grei bilunderholdning.
Jim Butcher: Fool Moon. The Dresden files, book 2 (lydbok). Fortsatt :hjerter:.
Terry Pratchett: Guards! Guards! (lydbok). Sviktet ikke - jeg gleder meg til å lese mer av guards-serien.
Karen Marie Moning: Bloodfever. Denne serien går helt klart i kategorien "a darker shade of råsa", men det passer greit med den mentale kapasiteten for tida. Irriterende blånn hovedperson, helt grei tidtrøyte.
Audrey Niffenegger: Mørkets symmetri (lydbok). Skuffet over denne, Den tidsreisendes kvinne var mye bedre.
Audrey Niffenegger: Den tidsreisendes kvinne. Jeg har sett filmen og elsket den. Syns boken var litt langdryg i starten, men den tok seg kraftig opp. Allikevel første gang jeg har likt en film bedre enn boken.
J.M. Coetzee: Vanære. En gripende bok fra Afrika om en professor som opplever å bli vanæret på flere områder.
1. Neil Gaiman: Sandman 1–16 (Preludes & Nocturnes og The Doll's House)
Tegneserier telles når de er av dette kaliberet. Vakkert og avskyelig og merkelig og helt forheksende. Og ofte makabert morsomt også.
2. Neil Gaiman: Coraline
Her skulle man nok ikke sett filmen først. Boka er enkel og fin og renskåren, men den virker litt blodfattig i sammenligning.
3. Nicole Krauss: The History of Love
(Særdeles inntrengende om kunstneren som gammel mann (og som ikke engang vet om at han nådde ut). Mennesker som på forskjellig vis begrenser livene sine og fiksjonaliserer dem på grunn av et sentralt savn.
Havfruen, Camilla Läckberg. Denne likte jeg godt. Et oppsving i forhold til alle de andre. Snø vil falle over snø som har falt, Levi Henriksen. Første gang jeg leser noe av Levi Henriksen. Likte denne godt.
All the Pretty Horses av Cormac McCarthy. Hvorfor har jeg ikke lest denne før?! Den er jo fantastisk! Utrenskning av Sofi Oksanen. Jeg er stuptrøtt etter å ha sittet oppe i natt og lest, men det er den verdt. Løp og les, folkens! (Men debutromanen Stalins kyr er faktisk enda bedre.) Baby Jane av Sofi Oksanen. Min første bok lest på svensk. Sår kjærlighetshistorie om to psykiske syke kvinner. Tove Janssons Samlede Tegneserier Bind 1 av Tove Jansson :glis: Charlotte Isabel Hansen av Tore Renberg Morsom. Kanskje i overkant karikert, men morsom. Innsirkling av Carl Frode Tiller Jeg kan nesten ikke vente med å lese Innsirkling 2. What I Loved av Siri Hustvedt Bra, men i overkant betraktende. En bok som krever både Googling og grubling. Og det er jo en fin ting. Blues från et krossad världshus av Sonja NordenswanJeg har lest handlelister med større litterær dybde og bedre skrevet plott.
Januar 1. Noah Gordon: The Physician. Historisk roman om en engelskmann som reiser til Persia for å studere medisin. Jeg leste den for mange år siden og likte den like godt denne gangen. En ordentlig "page turner".
2. Bill Bryson: Shakespeare. Ikke Brysons beste, bærer litt preg av å være et bestillingsverk. Men fremdeles lesverdig.
3. Camilla Läckberg: Isprinsessen. Litt på det jevne.
4. Lois McMaster Bujold: Cryoburn. Den svakeste Miles Vorkosiganboken så langt. Men bare det at det er en ny bok om ham er strålende.
5. Noah Gordon: The Shaman. Veldig frittstående fortsetter av The Physician. God, men ikke så god som den andre.
6. Alexander McCall Smith: The good husband of Zebra Drive.
7. Hanne Vibeke Holst: Thereses tilstand.
8. Alexander McCall Smith: The careful use of compliments.
Lydbøker 1. Terry Pratchett: Sourcery
2. Rosamunde Pilcher: Snow in April. Suppete bok, men grei bilunderholdning.
3. JRR Tolkien: The Lord of the Rings. Praktfull BBC dramatisering.
Jim Butcher: Fool Moon. The Dresden files, book 2 (lydbok). Fortsatt :hjerter:.
Terry Pratchett: Guards! Guards! (lydbok). Sviktet ikke - jeg gleder meg til å lese mer av guards-serien.
Karen Marie Moning: Bloodfever. Denne serien går helt klart i kategorien "a darker shade of råsa", men det passer greit med den mentale kapasiteten for tida. Irriterende blånn hovedperson, helt grei tidtrøyte.
Audrey Niffenegger: Mørkets symmetri (lydbok). Skuffet over denne, Den tidsreisendes kvinne var mye bedre.
Anonym: Kongepudler (lydbok). Tja, helt greit. Jeg er ikke så veldig interessert i de politiske mekanismene, så dette er sikkert morsommere for de som er det.
Pirater:Celia Rees. Handling er fra år 1722, to kvinner møtes på De Vestindiske øyer i flukt fra ett nedverdigende liv. Den ene er slave og den andre er en livlig og opprørsk engelsk pike som har blitt sendt vekk for å giftes bort. De to redder hverandre og flykter inn i et liv som sjørøvere på havet.
Spennende ungdomsbok. Ser for meg denne boken som film..
(Jeg tok det jeg fant i bok hyllen, hehhe.)
Eksgangster: Josh Bazell.
Morsom bok, egentlig ganske kul.
1. Neil Gaiman: Sandman 1–16 (Preludes & Nocturnes og The Doll's House)
Tegneserier telles når de er av dette kaliberet. Vakkert og avskyelig og merkelig og helt forheksende. Og ofte makabert morsomt også.
2. Neil Gaiman: Coraline
Her skulle man nok ikke sett filmen først. Boka er enkel og fin og renskåren, men den virker litt blodfattig i sammenligning.
3. Nicole Krauss: The History of Love
Særdeles inntrengende om kunstneren som gammel mann (og som ikke engang vet om at han nådde ut). Mennesker som på forskjellig vis begrenser livene sine og fiksjonaliserer dem på grunn av et sentralt savn.
4. Michael Chabon: The Final Solution
En skarp, finurlig komponert og sørgmodig-ettertenksom liten bok forkledd som kriminalroman.
Donna Leon: Opprørt sjø. En av hennes mange om etterforsker Brunetti i Venezia. Snill krim, men gode skildringer fra Venezia.
Erlend Loe: Stille dager i Mixing Part. Tja. Jeg har vært litt lei av Loe, men denne var ganske god, synes jeg.
Tove Nilsen: Nede i himmelen. Enda en bok om oppvekst på Bøler. Jeg likte den godt. Den var ganske sår og litt trist, men godt skrevet.
Helene Tursten: En mann med liten ansikt. Krim. Mitt første møte med etterforsker Irene Huss. Denne likte jeg godt.
Michael Nyqvist: Når barnet har lagt seg. Selvbiografi. Denne likte jeg ganske godt.
Allison Pearson: Jeg tror jeg elsker deg. Fin! Jeg trodde det var chick-lit, men det var det ikke. Oppvekst fra Wales på 70-tallet, forelskelse og masse David Cassidy.
Kjetil Østli: Politi og røver. Om organisert kriminaliltet i Norge. Interessant.
Audrey Niffenegger: Den tidsreisendes kvinne. Jeg har sett filmen og elsket den. Syns boken var litt langdryg i starten, men den tok seg kraftig opp. Allikevel første gang jeg har likt en film bedre enn boken.
J.M. Coetzee: Vanære. En gripende bok fra Afrika om en professor som opplever å bli vanæret på flere områder.
Jamie Ford: Hotellet på hjørnet av bitter og søt. En søt roman om kjærlighet.
Donna Leon: Opprørt sjø. En av hennes mange om etterforsker Brunetti i Venezia. Snill krim, men gode skildringer fra Venezia.
Erlend Loe: Stille dager i Mixing Part. Tja. Jeg har vært litt lei av Loe, men denne var ganske god, synes jeg.
Tove Nilsen: Nede i himmelen. Enda en bok om oppvekst på Bøler. Jeg likte den godt. Den var ganske sår og litt trist, men godt skrevet.
Helene Tursten: En mann med liten ansikt. Krim. Mitt første møte med etterforsker Irene Huss. Denne likte jeg godt.
Michael Nyqvist: Når barnet har lagt seg. Selvbiografi. Denne likte jeg ganske godt.
Allison Pearson: Jeg tror jeg elsker deg. Fin! Jeg trodde det var chick-lit, men det var det ikke. Oppvekst fra Wales på 70-tallet, forelskelse og masse David Cassidy.
Kjetil Østli: Politi og røver. Om organisert kriminaliltet i Norge. Interessant.
Lars Kepler: Paganinikontrakten. Krim. Denne likte jeg veldig godt, jeg kommer garantert til å lese mer av ham.
Jim Butcher: Fool Moon. The Dresden files, book 2 (lydbok). Fortsatt :hjerter:.
Terry Pratchett: Guards! Guards! (lydbok). Sviktet ikke - jeg gleder meg til å lese mer av guards-serien.
Karen Marie Moning: Bloodfever. Denne serien går helt klart i kategorien "a darker shade of råsa", men det passer greit med den mentale kapasiteten for tida. Irriterende blånn hovedperson, helt grei tidtrøyte.
Audrey Niffenegger: Mørkets symmetri (lydbok). Skuffet over denne, Den tidsreisendes kvinne var mye bedre.
Anonym: Kongepudler (lydbok). Tja, helt greit. Jeg er ikke så veldig interessert i de politiske mekanismene, så dette er sikkert morsommere for de som er det.
Jules Verne: Journey to the centre of the earth (lydbok). Her var det mye gåing, gitt.