Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bringebærpai

#1

Stompa sa for siden:

Ungene har lyst på bringebærpai. Jeg har i hus: Frosne bringebær (store, håndplukkede, deilige), "vanlige" bakevarer som smør, div. mel osv, Piano vaniljesaus. Ikke fløte av noen slag bortsett fra sånn ferdigkrem på "spruteflaske". Kan jeg lage pai ut av dette, tro? Har aldri laget pai før.


#2

Stompa sa for siden:

Vi har ikke egg, forresten, kom jeg på. Vi spiste dem opp til frokost.


#3

rajraj sa for siden:

Du kan jo lage smuldrepai og servere lunken vaniljesaus til?

Elte sammen like deler mel, smør og sukker (for eksempel 200 gram av hver). Fordel bringebærene i en paiform, smuldre deigen over, sett i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter. Varm sausen i vannbad. :værsågod:


#4

Palmen sa for siden:

Åh, Adrienne har en alldeles nydelig smuldrepai med vaniljekrem som hadde passet. La meg se om jeg finner oppskriften! :hyper:


#5

Palmen sa for siden:

Dette er oppskriften: [LEFT]
Smuldrepai med epler og vaniljekrem
[color=#663300][/color]

Vidunderlig enkel og vidunderlig god!
[CENTER]

[url="javascript:openwindow('print.php?1418')"]Utskriftsvennlig versjon[/url]
Legg til favorittkaker

[/CENTER]

Ingredienser:

[size=2][/size]Smuldredeig:
100 g smør
100 g sukker
100 g hvetemel
100 g mandler eller havregryn

Fyll:
5 dl vaniljekrem (Piano)
3 epler
2 ts kanel
Fremgangsmåte:

[size=2][/size]Bland hvetemel, sukker og malte mandler (eller havregryn dersom du foretrekker det i stedet). Ha i smeltet smør og bland smuldredeigen raskt sammen.

Smør en paiform (ca 24 cm i diameter). Fordel vaniljekremen i bunnen av formen. Legg på epleskiver og strø over kanel. Fordel så smuldredeigen over eplene.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min.
[/LEFT]


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.