Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Om blogger og innstillinger

#1

Katta sa for siden:

Jeg vurderer å få meg en blogg. Men hvordan er det lurt å sette den opp? Er det vanligst å ha det slik at bare de på kontaktlisten ser noe som helst og så legge til folk på kontaktlisten? Eller? For ellers ser vel hele verden inkludert google det som står der?


#2

Veronal sa for siden:

Ja. :nemlig:


#3

Ru sa for siden:

:nemlig:


#4

Cuyahoga sa for siden:

Jeg gjorde i alle fall sånt da jeg nettopp laget meg en blogg. Nå kjenner du sikkert mange her, det gjør jo ikke jeg enda, så jeg syntes det var litt vanskelig å sette opp ei vettug kontaktliste.


#5

Katta sa for siden:

Kjenner og kjenner, men jeg vet jo om endel. Jeg har ikke tenkt å ha det veldig lukket heller, men det er greit at ikke google slipper inn.


#6

Matilda sa for siden:

Du fikk med meg, det var jo det viktigste. :nemlig:

:hehehe:

Eller man gjør som jeg gjorde: Man (tenker at ingen egentlig har lyst til å lese, men) starter bloggen, lar den være åpen, skriver et innlegg der du sier bloggen skal lukkes, og så sier folk fra hvis de har lyst til å lese. Det blir kanskje litt påfallende om man da ikke gir tilgang til alle dem som vil ha, men man står jo fritt til å legge til eller fjerne folk fra kontaktlista som man ønsker.


#7

trøtt sa for siden:

Sånn gjorde jeg det og. Jeg har i ettertid fjernet noen fra tilgangslista og lagt til andre.


#8

Cuyahoga sa for siden:

Ja, det er jo en lur måte og gjøre det på. Men jeg så for meg at ingen kom til å melde seg interessert... :sparke:


#9

Matilda sa for siden:

Jeg truet med å tvangsinnmelde folk om ingen meldte seg, husker jeg. :knegg:


#10

Maverick sa for siden:

Det viktigste å huske er at man alltid bør ha en Maverick på kontaktlisten. :jupp:


#11

Fløyel sa for siden:

hmm.. Jeg har også opprettet blogg og har ingen på kontaktlisten min. Kjapt oppsummert - ingen på kontaktlisten - ingen som får lese bloggen min? ELLER åpen blogg for hele vide verden..? Er kontaktlisten det samme som vennelisten inne på profilsiden?


#12

safran sa for siden:

Lurt å lukke den for google, ja. :nemlig: Jeg glemmer å blogge i min egen, men prøver å kikke innom bloggene jeg har tilgang til når jeg husker på det. Det er bare denne tiden, da.


#13

Retz sa for siden:

Jeg har valgt å blogge under fullt navn og ha en helt åpen og søkbar blogg. Familie og venner som tidvis omtales i bloggen har ingenting imot dette, og de har gitt samtykke til publisering av bilder.

Grunnen til at jeg vil ha en åpen blogg er at jeg uansett aldri skriver noe som jeg ikke kan si til hvem som helst. Det samme gjelder forsåvidt på fora, det er lett å stå inne for ytringene mine, de kan godt være ganske personlige, men aldri ubekvemt private. Jeg kjente også på et behov for å være på nett som meg selv, altså uten forum-nick, og uten å sile bort lesere.

Nå leste jeg litt mer i tråden og ser at det gjelder FP-blogg. Ja? Min blogg er ikke FP-blogg. Har ikke satt meg inn i hvordan bloggene her fungerer.


#14

Matilda sa for siden:

Jeg kan se bloggen din, så jeg vil tro den er åpen for hele verden. Om du ikke vil den skal være det, må du gå inn på bloggkontrollpanelet og velge at den bare skal være synlig for kontaktlista di, og så legger du til dem du vil i kontaktlista. Kontaktlista og vennelista er ikke det samme, du kan ha folk på kontaktlista di som ikke er "venner". Jeg tror ikke den vennelista er relevant for bloggene, jeg bruker den ikke selv.

Sånn jeg har forstått det, synes det på profilen din hvem du har på vennelista. Det er bare du som ser hvilke kontakter du har, det kommer bare fram gjennom kommentarer i bloggen og hva du selv velger å skrive. Noen, meg inkludert, har en oversikt over alle lesere synlig i bloggen. Jeg tenker at det er litt greit for folk å se hvem som kan lese det de skriver i andres blogg, selv om det fortsatt er opp til bloggeieren å endre tilgangsliste etter eget forgodtbefinnende.


#15

007 sa for siden:

Fløyel: Bloggen din er åpen for alle. (PS: Jeg vil lese!)


#16

Fløyel sa for siden:

Da har jeg lukket bloggen min. De som allerede har kommentert i den er lagt inn på kontaktlisten, enten dere vil eller ikke! hvis dere vil fjernes/legges til er det bare å si ifra altså


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.