Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spørsmål om postoppkrav

#1

malena sa for siden:

Jeg solgte et par billetter på finn.no i forrige uke. Kjøper ville at jeg skulle sende dem med postoppkrav fremfor at han satte inn penger direkte på min kto.

Som sagt så gjort.
Men; hvordan funker det egentlig? Jeg sendte billettene for en uke siden (med postoppkrav). Må han betale regningen før han får forsendelsen? Eller får han konvolutten sammen med fakturaen? Begynner å bli litt smånervøs her, det hadde vært litt kjedelig å ikke få penger for dette...


#2

Sitron sa for siden:

Han må vel betale for å få ut pakken.


#3

malena sa for siden:

Ok. Konserten er i morgen, så da håper jeg han har hentet den i dag...


#4

Sitron sa for siden:

Uansett så tar det jo litt tid før pengene kommer fra posten inn til deg, spesielt om du ikke er kunde der.


#5

Zip sa for siden:

Kjøper må på posten å betale før han får billettene, han får ingenting uten å betale. Vet det tar ganske lang tid fra han har hentet det ut før du får pengene. Men kanskje du fikk med et sporingsnummer?, isåfall kan du sjekke på posten.no og se om han har hentet det ut.


#6

Apple sa for siden:

Ja, man betaler når man henter. Har han ikke betalt, har han heller ikke hentet billettene. Håper han drar på konserten da, slik at du ikke blir sittende igjen med billetter til en konsert som allerede har vært...


#7

Apple sa for siden:

Oi, her var det mange som hadde svart det samme mens jeg knotet på tastaturet.


#8

Mor til 4 sa for siden:

Han må betale da han henter forsendelsen, men vær obs på at hvis han ikke henter den så kommer den i retur til deg og du må betale returporto.
Jeg har brent meg på det et par ganger.


#9

Elisabet sa for siden:

Håper for din del at han har hentet ut billettene. Jeg har helt sluttet å sende ting i postoppkrav uten å få frakta/returfrakt på forskudd og skriver bare tilsvarende lavere beløp på oppkravet. Og når det gjelder billetter som faktisk går ut, så er det jo enda viktigere at ting bli hentet, eller så sitter jo du der med noe helt verdiløst og i tillegg må betale returporto. Bare sjekk sporingsnummeret om det er hentet ut. Om den er hentet ut så tar det fort 1 uke før du har pengene på kontoen din.


#10

malena sa for siden:

Takk for svar alle sammen! Vet ikke om jeg har fått sporingsnummer, skal sjekke det. Men det betyr at jeg bør ha pengene på kto i løpet av neste uke hvis han har hentet billettene. Ja, vi får bare håpe...


#11

TBM sa for siden:

Da du sendte brevet/pakken i postoppkrav, skal du ha fått et nummer på en kvittering? Dette er ihvertfall vanlig på pakke, men vet ikke hvordan det er hvis du sendte et brev som postoppkrav?

Gå til posten.no og tast inn dette nummeret - der ser du om forsendelsen er hentet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.