Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En enkel gluten/melkefri kakebasisoppskrift

#1

kamp sa for siden:

Har en veldig grei kake oppskrift som alltid fungere som enkelt kan endres.

Basis oppskriften er slik:

300g mel
250g sukker
1,5 ts natron
3,5 dl appelsin juice
70 g smeltet margarin uten melk

Bland alt sammen og hell i en liten rund form. Stekes i 30-40 minutt på 200g.

Kanelkake - tilsett 1,5 ss kanel
Sjokoladekake - Tilsett 2 ss kakao, evt grovhakket sjokolade
Eplekake - Bytt ut appelsin juice med eple juice og ha oppi eple biter
Vanilje kake - Ha vanilje ekstrakt oppi
Gulrot kake - Tilsett revet gulrot

Har og tatt denne oppskriften i muffins former :)

Jeg pleier å bruke schar melmiks B eller jyttemel oppi, men har flere ganger brukt semper.


#2

DM sa for siden:

Hvordan blir konsistensen på kaken med denne oppskriften? (Jeg har bare bakt uten "vått" før.)


#3

m^2 sa for siden:

takk for oppskrift!


#4

Dragen sa for siden:

Takk!

Den er jo til og med uten egg, for dem som trenger det.


#5

DM sa for siden:

Ah, uten egg ja, det la jeg ikke merke til. Da må det jo vått til. :treg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.