Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tjorven lærer lavkarbo

#1

Tjorven sa for siden:

Ja, nytt år og nye ting å teste ut. Lavkarbo står for tur, men jeg har alt å lære. Jeg har klart meg fint i dag, og jeg har lest en del i "hva har du spist i dag - lavkarbo". Men jeg vet jo ikke hva av det dere skriver opp som er bra og hva som egentlig ikke er bra.

Kan man f.eks. spise ubegrenset med nøtter? Og alle typer nøtter?

Er skyr virkelig greit som et mellommåltid eller er det bare nesten bra?

Tar folk seg virkelig tid til å steke omlett eller koke egg om morgenen? Blir egg bra om de kokes kvelden i forveien eller blir de grønne rundt plommen (det synes jeg er skikkelig ekkelt)?

Det dukker sikker opp flere spørsmål etterhvert, men dette er en start.


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg vil gjerne henge meg på, selv om jeg har spist lavkarbo en stund. Jeg lurer på noe av det samme.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kan jo svare for mannen min, siden han har levd i mer eller mindre ketose siden april (og gått ned 30 kg). Han jobber fra 6 eller 7 og er stort sett oppe ca. kl. 5 hver morgen. Han står og steker egg ja. Det tar knapt 5 minutter å steke 1-2 speilegg, så akkurat tidsmessig tror jeg de færreste sliter. Men jeg hadde blitt lei av egg hver morgen da, jeg tror DET er et større problem. Han blir ikke det.

Jeg ville laget lavkarbobrød eller lavkarbo-brødmuffins (feks. nutty cheese muffins). Evt. sånne omeletter i muffinsformer, eller egg i skinkefrakk. Det kan oppbevares en stund slik at du har mat for hånden kjapt. Middagsrester funker også bra, mannen min spiser alltid middagsrester til lunsj, og har vi ikke rester, lager han lunsjen sin ferdig på kvelden, da steker han feks. en biff eller kyllingfilet eller i nøden - egg og skinke/bacon - og har det i kjøleskapet til dagen etter. For ham funker det fantastisk. Jeg holder mer ut om jeg har brød, så jeg baker altså lavkarbobrød eller -muffins om jeg skal ha lavkarbomat.


#4

Pelle sa for siden:

Jeg kan null om lavkarbo. Men mannen er glad i kokt egg, og vi koker egg for en uke av gangen. Står med skall i kjøleskapet, blir ikke grønne (det er hvis de kokes for lenge).


#5

Che sa for siden:

har man et snev ar psykisk forhold til eggelukt, så bør egg utgå som ha-medmat, synes jeg.
Skyr, bringebær sukret med litt sukrin og valnøtter derimot - DET er god frokost;)

Jeg spiser skyr til frokost hver dag omternt. mye fordi jeg ikke er så veldig sulten på morgene og fordi proteinene gjør at det metter godt. Til lunsj har jeg stort sett KUN middagsrester eller f.eks en pakke kjøttpålegg etc. jeg har ikke bakt et eneste lavkarbobrød eller noe sånn - men har spist noen fiberrik og dynget på med pålegg. (Fiberrik, et tyyyynt lag med f.eks fikenchutney og brie + valnøtter f.eks...namnam...)

Jeg har nesten ikke spist egg. Jeg liker kun egg som nystekt.


#6

Left sa for siden:

Man kan ikke spise ubegrenset med nøtter nei, karbohydratmengde står som regel på posen, men hvis man først fyser på noe, så er det bedre å ta en håndfull nøtter enn noe som ikke er så bra.

Baconcrisp, Bacongull, Fleskesvær og dets like kan du spise med du orker av, men man kan jo bli lei etter et par sånne poser fordelt utover noen dager. Blæh!

Salat kan du spise ubegrenset av hvis du unngår slike ting som j e g liker i salaten. Kikerter, bønner, mais osv.
Jeg er ikke så nazi på karboene, i den forstand at jeg spiser litt kikerter og litt bønner, men ikke mais. Jeg unngår mat med sukker i, det være seg fruktsukker eller annet sukker. Du finner fort ut hvor mye karber du tåler før du faller ut av ketose. Jeg kan nok spise i hvert fall 25g om dagen og fortsatt være i ketose.


#7

Lille meg sa for siden:

Sniker meg litt inn her ...

Heh? Er kikerter og bønner "ulovlig"? Det er jo viktige proteinkilder, er det ikke? :confused: Jeg merker at lavkarbo kan bli vanskeligere enn jeg i utgangspunktet trodde.


#8

Tjorven sa for siden:

Planen er egentlig ikke å være i ketose, men å leve på moderat lavkarbo. Eller funker ikke dette?

Jeg har lest litt tidligere, og i denne tråden blir jeg bedt om å spise bacongull og andre steder sies det at jeg skal være forsiktig med fett. Det er forholdsvis motstridende. Eller er det forskjell på om jeg skal i ketose eller bare leve på lavkarbo?


#9

Tjorven sa for siden:

Du er velkommen til å snike her Lille Meg.

Jeg trodde også at kikerter og bønner var en bra ting. Er det feil, altså?


#10

Benzo sa for siden:

Hvor mye fett du kan spise, kommer an på mengden karbohydrater. Hvis du ligger på 70-80 gram karb om dagen kan du ikke spise ubegrenset med fett.


#11

Slettet bruker sa for siden:

Ups - her skjer det en rookiemistake tror jeg.

Du skal på moderat lavkarbo, ikke sant? Ikke ketogen diett og ekstremvariantene?

Da er det ikke smart med fettfråtsing og ekstreme mengder nøtter.

Men sånn ellers - jeg steker omelett for eksempel på morgenen, ja. Jeg sveiver sammen noen egg, legger det i panna med litt pepperoni eller skinke og ofte sopp på toppen, lokk øverst og svak, svak varme også står det der og mekker seg selv mens jeg tar på meg fjeset. Selve lagingen tar under ett minutt.

Eventuelt lager jeg store middagsporsjoner sånn at jeg tar en neve grønnsaker og en neve middagsrest og slipper oppi en matboks.

Du kan spise et par never nøtter - spis til du er fornøyd selv. Og spis litt før du blir sulten.

Du kan drikke vin, særlig rød. Men øl er nono.
Egg kan kokes dagen før. Koker du dem 7 minutter så blir de ikke grønne rundt plommen - og med etterkoking blir de perfekte. Eggerøre er glimrende å ha i kjøleskapet. Cottage cheese er smart å mikse ut havregrøten med.

Men det er litt tungen rett i munnen i starten siden ekstrem-lavkarbo er noe radikalt annet enn det du skal gjøre såvidt jeg skjønte.


#12

Slettet bruker sa for siden:

Jeg gikk forøvrig ned rundt femti kilo på moderat lavkarbo - ikke ketose. Jeg liker ikke ketose så godt - det funker rett og slett ikke for meg. Med så streng diett blir jeg koko i hodet i forholdet til mat.


#13

Slettet bruker sa for siden:

Og skyr er konge mellommåltid, ja. Masse protein, null fett og null karbo (men da med søtstoff) eller lite karbo.


#14

Slettet bruker sa for siden:

... og kikerter og bønner og sånt er svært lovlig og kjempelurt på moderat lavkarbo.


#15

Tallulah sa for siden:

I southbeachdietten, som er så vidt jeg har forstått ketogen i fase 1, så skal man spise ca 2,5 dl bønner hver dag. Kikerter går også bra, tror jeg, men ikke søte erter og mais.


#16

Benzo sa for siden:

Hvis du skal spise ala Fedon har jeg muligens en bok du kan få. :tror jeg så den i bokhylla før jul:


#17

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er også der. Mannen min stortrives i ketose og det passer utmerket for ham, han vil ikke leve annerledes. For meg passer det bedre med Lindberg-ish-greier.


#18

Milfrid sa for siden:

Det stemmer. Og lite fett Jeg testet ut fase en av South Beach. Det var imidlertid ikke noe for meg, jeg ble fysisk syk av så lite karbohydrater.

Men altså poser med bacongull? Dere som spiser det, har dere sett på saltinnholdet?


#19

Irma sa for siden:

Jeg kjenner ikke til soutbeachdietten, men i utgangspunktet så har vel bønner for høyt karboinnhold til at det er forenelig med ketogent kosthold. Kikerter f.eks har 51 kh per 100 g og hvite bønner har 45,2 kh per 100 g. Det hele avhenger litt av hvor langt ned man må på karbene for å komme i ketose, det er noe man isåfall må teste ut med telling av karber og ketostix. Vanligvis må man under 40 kh per døgn, tror jeg. Men med kosthold a la Fedon er det kjempefint å spise bønner.

Jeg for min del synes kroppen funker best i ketose, men jeg blir matlei, derfor har jeg variert litt mellom moderat lavkarbo og ketogent kosthold.


#20

Left sa for siden:

Etter hva jeg har forstått så er det litt karber i bønner og kikerter, men på m o d e r a t lavkarbo er nok dette en god ting å spise.


#21

Left sa for siden:

Og her er jeg også. Det går veldig bra en stund, og så blir eg drita lei, og kan spise litt mer karber i noen dager før jeg er tilbake på ketogen kost igjen. Det som ofte skjer er at jeg ikke faller ut av ketose allikevel, fordi jeg tåler mer karber enn det som er i den ketogene dietten.

Jeg spiser litt brødvarer også, selvbakt selvsagt uten mel, og hjemmelagde knekkebrød. Da er det enklere å holde seg på den smale sti.
Steker også lapper, alltid mer enn til et måltid, som er gode kalde med pålegg på.
Når jeg lager blomkålmos lager jeg til to dager, "stuet kål" alltid til to dager osv. Da er det stort sett bare å lage samme middag til alle mann, og så dropper jeg tilbehøret de skal ha.


#22

Nip sa for siden:

Nå går jeg ikke på lavkarbo, men koker egg ofte en dag i forveien (eller koker alltid ekstra). De har aldri blitt grønne...

Skyr skal vel være ett greit dessertmåltid, det inneholder aspertam noe jeg prøver ¨ikke få i meg for ofte ihvertfall.

Lykke til med lavkarbo :)


#23

Tallulah sa for siden:

Det har kommet skyr uten aspartam også.


#24

Tjorven sa for siden:

Hva med melk? Er det greit, greit i små mengder eller noe man forsøker å holde seg unna? Husk; jeg har ikke noe mål om ketose, men moderat lavkarbo.

Jeg har de siste årene startet dagen med en kaffe latte laget på EkstraLettmelk. Jeg setter pris på dette, men det er heller ikke det verste å få i seg.

Og når man går på lavkarbo, kan man bare lese innholdsfortegnelsen eller er det noe annet man bør tenke på? Jeg er fryktelig glad i Cola Light. Den inneholder visstnok 0 karbohydrater. Jeg vet at dette ikke er bra pga en del andre ting, men jeg kan ikke kutte ut alt på en gang, så hvis dette kun er ille pga aspartam og annet tull, så vil jeg gjerne drikke brus hvis jeg kan.


#25

Obelix sa for siden:

Her skla jeg henge litt kjenner jeg hvis det er greit.
Har veldig lyst til å prøve meg selv.


#26

Tjorven sa for siden:

Bare heng med. Vi rookier har sikkert også noe å bidra med etter en liten stund. Vi har sikkert ikke alle lest det samme.


#27

Albertine sa for siden:

Hvis jeg skulle ha begynt på moderat lavkarbo nå så ville jeg ha valgt matvarer fra følgende liste:

Alt av kjøtt, fisk, skalldyr, egg, bønner, linser og usøtede melkeprodukter.
Alt av grønnsaker, men ikke mais, erter og rotgrønnsaker.
Alt av nøtter, men i små mengder. Ikke saltede, ristede nøtter.
Alt av bær, og eple, pære og plomme. Litt appelsin.

I tillegg ville jeg ha spist knekkebrød med lavt karbohydratinnhold, litt havregryn (store), hele gryn og laget lavkarbobrød som det finnes mange oppskrifter av her inne. Jeg ville ha begrenset lettbrus til et absolutt minimum og heller satset på mye vann, og kuttet litt på kaffe og heller drukket te. Jeg ville ha brukt fete melkeprodukter, men kun for å sprite opp maten litt. Ikke dynke mat i fløte eller bruke et beger rømme i gryta. Masse krydder, urter, sitron og eddik. Jeg ville også ha stekt i smør, men ikke brukt alt smøret som saus. Når man spiser moderat lavkarbo bør man ikke pøse på med fettet, men heller ikke være hysterisk redd for det. Deilig olivenolje i salater, selvfølgelig. Proteiner til hvert eneste måltid, aldri karbohydrater alene.

En typisk dagsmeny for meg ville ha sett omtrent sånn ut:

Frokost:
Knekkebrød med masse deilig pålegg (det er pålegget som skal mette, ikke brødet), litt grønnsaker og te.
Lunsj: Gjerne middagsrester varmet i mikro'n på jobb.
Middag: Enkleste måltidet, her er det uendelige muligheter.
Kvelds: En liten omelett (der man kan lage litt ekstra til frokost dagen etter), litt brød etc. med masse pålegg.

Som mellommåltid kan man ta en lettjoghurt med litt mandler, eller kesam med bær osv. Det finnes nok mange tråder om hva man kan spise når man fyser litt. :)

Jeg tror dette er et greit utgangspunkt, og så finner du ut etterhvert hva som fungerer for deg. Lykke til!


#28

Albertine sa for siden:

Glemte å skrive at du ikke skal være sulten. Dersom du kjenner at du ikke har fått nok mat - SPIS! Men hvis du skal fylle på med noe, la det alltid være rene proteinkilder. Kjøtt, fisk, ost osv.


#29

Nillenalle sa for siden:

Er makrell i tomat lavkarbo? Tunfisk i olje? Dette lurer jeg på. :jupp:


#30

Albertine sa for siden:

Det er veldig lavkarbo! Suuper mat! :D Jeg kan spise en hel boks makrell i tomat med agurk til frokost uten noe annet. :jupp:


#31

Anda sa for siden:

Jeg kommer til å henge i tråden, og lære.

Ketogene kurer høres for ekstremt ut for meg. I tillegg tror jeg heller ikke jeg skal legge meg på moderat lavkarbo, men ha et aktivt forhold til karbohydrater. Jeg blir rett og slett litt satt ut av alle de forskjellige oppleggene, og detaljene i dem.

Men, kan det oppsummeres som at cluet er proteinkilder i kombo med karbo, og aldri karbo alene? Slik at når jeg i dag spiste havregrøt (kokt med store gryn og på vann, med kanel og litt bringebær), så blir det "feil" fordi jeg ikke hadde CC eller andre renere proteinkilder ved siden av?

Hvorfor?


#32

Blondie sa for siden:

Hurra for Albertine! Veldig god bruksanvisning. :jupp:

Det er stor, stor forskjell på moderat lavkarbo og ketose (som du vet). I min bok passer ketose for dem som har mye å gå ned og som gjør det i tett samarbeid med lege. Du er ikke der, for deg passer moderat lavkarbo bedre (etter min mening, da. :sparke: ). Og om det virker? Jeg har gått ned 15 kg siden vi traff hverandre i begynnelsen av juli. :dulte:

Til frokost spiser jeg ofte middagsrester. Jeg elsker også hjertesalat, så det går alltid endel blader fra den ned. Egg har jeg blitt lei av (omsider, ifølge familien :humre: ), men det regner jeg med bare er en periode. Jeg har stekt omelett på morgenkvisten som jeg har hatt med til lunsj på jobb. Eggerøre og kokt egg holder seg også bra, synes jeg, men det er et must med kjøleskapmulighet på jobb.

Husk også at det er lov å prøve seg frem. Man reagerer jo ofte forskjellig på matvarer, det er en overgangsperiode. Ingen krise hvis du ikke er 100% tro mot lavkarbo-filosofien i begynnelsen, det vil justere seg etterhvert.


#33

Slettet bruker sa for siden:

De rådene jeg pleier å gi er at du spiser den maten du liker, men du legger opp en annen sammensetning på tallerkenen enn du pleier. Dropp poteten eller ta bare en liten en - og fyll opp med resten. Pluss spise mer proteiner tidligere på dagen - da er man ikke så sulten på ettermiddagen og kvelden.

Dersom du er ute etter en stor kostomlegging så er Albertines anbefalinger gode.


#34

Slettet bruker sa for siden:

Anda - kroppen trenger litt jevnt pådrag med proteiner. Dermed er det fint å balansere alle dagens måltider. Også blir du mindre sulten på kvelden hvis det er mer proteiner fra start.

Sånne svinekjøttstrimler som de har på Rema til tyve kroner er kjempefine. Steke opp en gjeng sånne, slenge de i salaten så er det balansert mat.

Kort oppsummert er moderat lavkarbo en sunn livsstilsendring som de aller, aller fleste vil leve meget godt med.
Ketogen diett er en ekstremvariant som krever mye kunnskap om mat og kropp - og som trengs best og har best effekt på de som har veldig mange kilo å gå ned.


#35

Albertine sa for siden:

Veldig enig med Smilefjes i at det er de som har stor overvekt som får best utbytte av ketogene dietter (med unntak av dem som i tillegg har spiseforstyrrelser :(), og at andre heller bør snuse på moderat lavkarbo. Man kan også velge en lett variant som inkluderer små porsjoner ris, potet etc. og da ligner det på Roede, Libra og andre velkjente opplegg.


#36

Tjorven sa for siden:

Frokost ble inntatt rundt kl 7. Den bestod av en tallerken med havregryn (dessverre de lettkokte, skal kjøpe de store i ettermiddag) med 2 ss cc, en teskje sukrin og litt kanel. Jeg drakk en kaffe latte til. Sistnevnte kan jeg unnvære hvis den er feil, så det vil jeg gjerne få en tilbakemelding på.

Nå er klokka 10. Det er halvannen time til lunsj. Jeg er SULTEN. Hva bør jeg spise nå? Et eple? Eller skal jeg stikke på rema rett rundt hjørnet å kjøpe nøtter?

Lunsjen er ikke noe annet problem enn at den har en lei tendens til å bli for stor. Vi har superb "spis så mye du vil"-lunsj.

Er alle rotgrønnsaker feil? Jeg er glad i gulrot og i slankeperioder har jeg brukt dette som nødmat. Det var ja-mat hos GreteRoede.


#37

Slettet bruker sa for siden:

Kaffe latte med lettmelk er da kjempefint det. Melk er bra saker.


#38

Slettet bruker sa for siden:

I moderat lavkarbo er gulrot helt i orden.

Nå ville jeg spist en skyr eller yoghurt pluss et eple, eller et eple og en liten neve med nøtter kjenner jeg.


#39

Albertine sa for siden:

Nå vet du at du må spise mer til frokost hvis du skal unngå å være sulten klokka ti. Mest fordi den ikke inneholdt nok proteiner. 2 ss CC er ikke nok. Kaffe latte er finfint, og hvis du liker gulrøtter så spiser du det. Rå. Og aldri uten proteiner. Raspet gulrot og eple med nøtter attått er nammers. Ellers har SF fine forslag til mellommåltid.


#40

Anda sa for siden:

Sålenge gulrota ikke er kokt for lenge? :fjaser: :lærer:

Siden jeg har gjemmekontor i dag, blir det tidlig omelettlunsj. Så får jeg handle Skyr, og finne ut av om det smaker godt eller høgg.

Kos deg med elpet, Tjorven!


#41

Tjorven sa for siden:

Aha. Så noe av poenget er at alle måltider må inneholde noe proteinrikt?



#43

Albertine sa for siden:

Ja, alt bør inneholde protein. Det er det som metter mest, pluss at det er det som forhindrer blodsukkeret fra å stige for mye. Det er jo det som er greia her, at man ikke skal få for store blodsukkersvingninger.


#44

Anda sa for siden:

OK, skal slutte å fjase, Albertine. Så for å være seriøs; om man spiser eple som mellommåltid, så bør man putte på noen nøtter også? (Bare litt nøtter synes jeg ikke hjelper på sultfølelse.)


#45

Albertine sa for siden:

Eple og nøtter, eple og litt cc, eple og joghurt. Litt protein sammen med karbene.


#46

Tallulah sa for siden:

Nå har jeg kjøleskap på kontoret, men mitt mellommåltid består av og til av to skiver med kyllingpålegg naturell med kremost, med en halv cherrytomat, en agurkbit og en valnøtt på hver. Og pepper.


#47

Anda sa for siden:

Jeg kjenner at jeg misliker kontorlandskapet mitt ordentlig når det kommer til å sette sammen mellommåltider. Jeg har ikke en gang en kontorskuff å legge nøtteesken i. Men jeg har tilgang på kjøleskap, det er da noe.


#48

Slettet bruker sa for siden:

Eple med nogo attåt ja. Det er ikke særlig med protein i nøtter - men til gjengjeld er det sunt fett som kroppen også vil ha. Også metter eple og nøtter godt sammen.

Prinsippet er så enkelt som at det skal til et par-tre egg eller en kotelett eller en stor karbonade med kjøtt og ikke bare mel til alle måltider - karbomaten som potet og brød og sånn sorterer innunder tilbehør og spises bare i mindre mengder for smaken sin del eller ikke i det hele tatt.


#49

Anda sa for siden:

Synd focaccia med honning i er så godt. :knegg:


#50

Irma sa for siden:

Et tips er å kjøpe pasta fra Dreamfield f.eks fra proteinbutikken.no eller på Netrition hvor de har et større utvalg. Denne pastaen smaker som helt vanlig lys pasta. Jeg er ekstremt sær på sånt. På Netrition får man også kjøpt pastaplater, slik at man f.eks kan lage gode lasagner. Familien kan spise det samme, det blir dog litt dyrere hvis alle spiser Dreamfield.


#51

Ole Brumm sa for siden:

Jeg hadde veldig god effekt av moderat lavkarbo før jeg ble gravid.
Spiste alt jeg ville av grønnsaker og frukt (begrenset meg på de verste produktene da, som f.eks banan og druer), droppet potet, ris, pasta og brød ja og snop da... Ellers spiste jeg det meste, gikk ned ca 5 kilo på to mnd og jeg var ikke overvektig, hadde ca ti kilo mer en jeg trives med. Skal igang med moderat lavkarbo igjen når den verste ammeperioden er over tenker jeg (eller håper jeg, siden amming vanligvis gir meg et sykt sjokoladesug så får vi se når det blir...)


#52

Pia sa for siden:

Jeg synes dette er vanskelig å få tak på. Jeg burde muligens finne ut hvilken retning jeg vil for så å kjøpe meg en bok. Hvilke av "filosofiene" er gode for en som skal ned rundt 10 kg? Jeg har ikke så sterke preferanser utenom det foreløpig.

Men et spm, hvordan er det med fett når man spiser moderat lavkarbo? Er hollandaise, bernaise og seterrømme fortsatt det som gjelds til middag, eller skal man legge seg litt magrere?


#53

Albertine sa for siden:

En gang i blant skader jo ikke, men kanskje ikke hver dag?


#54

Slettet bruker sa for siden:

Man spiser som regel ikke mengder mettet fett på moderat lavkarbo. Det er ikke restriksjoner på fett heller - men det er ikke noe poeng å proppe maten med masse fett.

Sånn dette normalt funker for meg så er det sånn at når jeg faktisk har spist det jeg trenger av proteiner og grønnsaker og langsomme karbohydrater og fett som normalt følger med i maten så orker jeg ikke så mye mer.


#55

Mistral sa for siden:

Pia: Etter min erfaring er det ikke lurt å pøse på med fett når du ikke skal ned mer enn 10 kilo. En del sunt fett bør du få i deg, både fordi det metter og fordi kroppen trenger det til viktige funksjoner, men det er definitivt ikke noe poeng i å spise superfett. Når jeg nærmer meg idealvekt er det ikke nok å passe på karbohydratene lenger, da må jeg også ha en viss kontroll på kaloriene for at ikke vektnedgangen skal stoppe opp. (Nå er nok ikke jeg og kroppen min 100% enige om hva som er idealvekt, kanskje du er mer realistisk enn meg.)


#56

Mrs. Longbottom sa for siden:

Trodde den dreamfieldpastaen bare var humbug, jeg...? Syns jeg har lest så mye om det.

Kokt skinke i skiver med avocado og valnøtt er og et godt mellommåltid. Eller grønnsaker og hoummus.
mmm, hoummus :går og lager:


#57

Tjorven sa for siden:

Jeg skal ned langt mer enn 10 kilo (forhåpentligvis), men jeg har god tid. Jeg kommer ikke til å klare alle måltidene hele tiden, så jeg skal ikke forsøke meg på ketose. Det blir en lavkarbo med sterke innslag av RoedeMetode, tenker jeg. Prinsippene er veldig mye av det samme, ser jeg.


#58

Albertine sa for siden:

Høres veldig lurt ut. Ketose betinger at man følger dietten slavisk, og jeg vet av egen erfaring at det kan være ekstremt vanskelig. Inn og ut av ketose stadig vekk anbefales ikke. Da er det mye greiere å legge seg på en lav linje og heller akseptere at man snubler litt underveis. Så slipper man den grusomme hodepinen også. :)


#59

Slettet bruker sa for siden:

Signerer helhjertet. Ketose er helt spesielt og ekstremt og tillater ikke noe tull. Vanlig mat er mye bedre. Det er jo det du skal leve med resten av livet uansett så du kan like gjerne finne stilen som passer for deg.


#60

Hyacinth sa for siden:

Huff da. Jeg hadde tenkt å kjøpe masse i dag, jeg. Jeg savner pasta veldig.



#62

Fløyel sa for siden:

Jeg var 4 mnd i ketose i fjor, måtte til lege tilslutt da kroppen trodde noe var feil. Muskelrykninger, dårlig konsentrasjon og bomull i hode følelse mye av tiden. Nå er ikke målet ketose, men moderat inntak av karbo. Mange gode tips her. Konstant ketose er nok ikke direkte sunt for enkelte uten samråd med lege. Jeg spiste maks 15 karb pr dag.

Jeg spiser 200 gram kjøtt/fisk til middag + 200 gram grønnsaker. Frokost er egg eller omelett, lunsj stor salat med ost og skinke, evt egg. Til kvelds lager jeg meg også gjerne en omelett/eggerøre eller et fat med oppskåret ost, stangselleri og paprika. Nutrilett Premium Dark er ofte redningen om jeg er på farten, evt til kaffekos. Målet mitt er -10-12 kg før medio april...

Krise bensinstasjonmat er baconpølse i papir, ikke noe tilbehør

Skyr, har smakt en variant og slet veldig med å svelge den. Mango var vel det, hvilke spiser dere som er gode?k


#63

daffy sa for siden:

Jeg har aldri prøvd lavkarbo, men jeg kan steke omelett :kry: Jeg ble så utrolig inspirert av Julia Child filmen, og da jeg kom hjem så jeg at jeg faktisk hadde kokeboken hennes i bokhyllen!

Det geniale med Julia Child måten å steke omelett på, er at det tar bare 30 sekunder! Hun har skrevet halvannen side med utførlig beskrivelse av alt fra størrelse på den ideelle omelettpanne til hvilken type gaffel man skal piske med, men jeg kan godt legge inn en beskrivelse fra husk;

-1-2 egg vispes med gaffel (30 vispebevegelser med gaffelen). Bland i litt salt, og ha ha klart eventuelt fyll til omeletten (revet ost for eksempel).
-varm opp 1 ss smør i omelettpannen (idealpannen er visstnok 17 cm i diameter) og vent til skummet legger seg av smøret
-hell i eggeblandingen, og dra pannen hardt og fort frem og tilbake over koketoppen

  • etter 10 sekunder har du på eventuelt fyll - etter 30 sekunder er omeletten ferdig

Se youtube video for mer visuell beskrivelse.

Omelettene blir altså så utrolig kremete, luftige og perfekte med denne metoden!


#64

Irma sa for siden:

Jeg har ikke hatt inntrykk av at Dreamfield er humbug, men at enkelte ikke kan spise så mye av den hvis de skal holde seg i ketose? Eller mener du humbug som i at det er puttet tullball som ikke bør spises i den LilleBulla? For min del er det ganske så stor forskjell på om det er litt for mye karber i den, og om det er puttet mystiske ting i den. Jeg har iallefall holdt meg i ketose når jeg har holdt meg til de anbefalte mengdene, men det er jo individuelt hva man "tåler" når man skal holde seg i ketose.


#65

Lille meg sa for siden:

Du leste kanskje ikke den lenka som LilleBulla la ved? Her var det snakk om at blodsukkeret ble ganske høyt og holdt seg der svært svært lenge. Jeg kan svært lite om lavkarbo, men er ikke litt av poenget å holde blodsukkeret lavt og stabilt? Er det ikke slik at høyt blodsukker utløser insulin som gjør at kroppen lagrer fett? :confused:


#66

Slettet bruker sa for siden:

Det er eksakt poenget ja. Det ser ut til at den funka dårlig fordi den rett og slett ga en blodsukkerstigning som satt ekstremt lenge - mer enn syv timer. Dog ga den ikke den klassiske raske toppen. Men for en i ketose så vil jo det der nesten være enda verre.


#67

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes skyr med mango er den aller beste, den er helt aldeles nydelig! Men den inneholder en del sukker.



#69

Irma sa for siden:

Jeg leste kun sitatet til LilleBulle, ikke lenka. Har skummet nå. Jeg synes kanskje det blir litt lite grunnlag å konkludere på grunnlag av en enkelt person sine tester, men det er kanskje flere der ute? Når man spiser ketogent er poenget å holde seg i ketose, og det har iallefall jeg gjort når jeg spiser Dreamfield. Det hadde jeg definitivt ikke gjort med vanlig pasta. Jeg synes også at porsjonene de oppgir er helt greie, i motsetning til testeren i eksempelet. I spaghetti fra Sopps er det f.eks 75 kh per 100 g, og om det er skulle være flere enn 5 karber per 100 g slik Dreamfield oppgir, så er det allikevel en enorm forskjell?

Jeg synes Dreamfield sin pasta er kjempegod, så om det ikke kommer ny informasjon om at pastaen inneholder noe som er farlig, eller at det faktisk er like mye karber som i vanlig grov pasta (dette var ikke med i tabellen i linken) så kommer jeg fortsatt til å kjøpe det.


#70

Lille meg sa for siden:

Akkurat det er jeg enig i. Man kan ikke trekke generelle konklusjoner ut fra én persons test. Men jeg syns jo det er ganske betenkelig, ja, og syns innsigelsene til denne Andreas er gode! Han er forøvrig lege, tydeligvis, så litt peiling skulle man tro han hadde.


#71

Dixie Diner sa for siden:

Det blir jo litt kategorisk sagt, med mindre du snakker direkte til Tjorven da. Jeg har jo sagt det før, men mannen min (og andre jeg kjenner) lever ketogent og stortrives slik. Jeg gjør det ikke, men de gjør det og det passer for dem. Og vanlig mat? :hmm: Ketogent kosthold krever da ikke annen mat enn helt vanlig mat? Eller mener du "et normalt kosthold"? Jeg tror jeg skjønner hva du mener altså, men det er stor forskjell på folk, og mannen min er jo veldig glad ingen skremte ham fra å leve ketogent fordi det er så "skummelt". Han har nemlig aldri trivdes så godt på et kosthold før, og har levd slik i nærmere ETT år nå og gått ned over 30 kg. Uten å telle, uten å være manisk, han elsker nemlig maten og føler ingenting er noe offer.
Jeg har jo merket meg at du er veldig anti-ketose, men det er ikke til å komme fra at det faktisk finnes mange som stortrives med å leve slik og som har helt utrolig effekt av det.


#72

Slettet bruker sa for siden:

Jeg snakket direkte til Tjorven. Etter å ha gått mer enn ett år i ketose så kan jeg vel neppe si at jeg er anti-ketose uten å vite hva jeg prater om tror jeg.


#73

Dixie Diner sa for siden:

Okei da så. Men mannen min har også vært i ketose i nærmere ett år og har en helt annen holdning til det enn det du har, virker det som, så det er ganske individuelt. Jeg klarer ikke å leve ketogent, for meg blir det litt for ensformig (spesielt da jeg ikke liker NOE fett kjøtt, ugh), jeg tror nesten jeg har lyst til å bli vegetarianer igjen. Men da kommer vel mannen min med skilsmissepapirer. :knegg:


#74

Fløyel sa for siden:

Man går glipp av endel mineraler og vitaminer ved ren ketogen kost, derfor bør man lese seg ganske godt opp på hvordan det er å leve i ketose før man hiver seg over kostholdsformen, hvilke kombinasjoner som er gode og hva man bør spise ekstra av. Nå har jo Tjorven under hele tråden her hevdet at hun ikke ønsker å leve i ketose, men moderat lavkarbo - og det tror jeg faktisk er en utrolig god og sunn livsstilsform som de aller fleste klarer å leve etter i den daglige formen. Man kan ta ett kakestykke i selskap uten at man settes tilbake 3 dager.


#75

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er ikke helt enig i at man går glipp av så mye vitaminer og mineraler ved å leve ketogent, om man bruker karbene sine på grønnsaker, og tenker over at det er flust av vitaminer og mineraler i animalsk mat og melkeprodukter, feks. Den er jeg veldig uenig i, men det får så være.
Nå vet jeg jo at Tjorven ikke vil leve slik, det er heller ikke det jeg sier, mitt svar var til Smilefjes. Tjorven trives nok best med å leve slik jeg selv ønsker å leve, altså på moderat lavkarbo. Jeg hadde ikke orket å leve ketogent.


#76

Musemus sa for siden:

Bær over med meg, det er mulig dette er et dumt spørsmål - men, kan man spise lavkarbo uten å ha som mål og gå ned i vekt?
(Jeg satt nemlig akkurat og leste om lavkarbo i ei bok mamma hadde.)
Der var det "tips" ifht ufrivillig barnløshet, migrene, PCOS, ME +++ Er det bra for det meste, lizzm?

Jeg spør oppriktig. :)


#77

Dixie Diner sa for siden:

Ja så klart. Lavkarbo er jo et helt vanlig, bra kosthold. Moderat lavkarbo altså. Type Fedon og lignende. Dette er jo sunt for alle, stabiliserer blodsukkeret osv, og ja, mange mener det har effekt på PCOS, barnløshet og lignende. Det er vel individuelt men det skader ikke å prøve, og kostholdet har enormt mye å si for de fleste helseplager, vil jeg påstå.


#78

Albertine sa for siden:

Jeg hadde kraftig PCOS, vi hadde prøvd i lang tid og jeg begynte på lavkarbo. Raste ned ti kilo på tre uker og ble gravid. Den oppskriften har jeg prøvd to ganger, med full klaff begge gangene. JA, det hjelper mot PCOS!


#79

Musemus sa for siden:

Wow, så bra! Var du overvektig da du begynte med lavkarbo? Ble du gravid da med én gang eller tok det fortsatt tid?
:kjenner jeg vil undersøke dette nærmere:


#80

Musemus sa for siden:

Jeg er absolutt ikke overvektig altså, så er derfor jeg lurer på dette med vekt og kostholdet.


#81

Milfrid sa for siden:

Har han vært hos lege og tatt blodprøver for å sjekke om han får i seg alt han trenger av vitaminer og mineraler, målt kolesterol osv. Du vet jo jeg er skeptisk til ketose sånn generelt sett ( :knegg: ) og det på bakgrunn av at de kostholdanbefalingene man har i Norge (Norden) er basert på at man skal få i seg det man trenger av næringsstoffer, vitaminer, mineraler og sporstoffer. Også i forhold til å ikke få i seg for mye av noe (fettløselige vitaminer kan jo være toksiske om man får dem i for store mengder). De er riktignok ikke ment for dem som slanker seg (eller skal gå opp i vekt, eller er syke), men om man slanker seg over lengre tid, ved å følge et ganske alternativt kosthold i forhold til anbefalingene, så da bør man jo følge opp med legekontroll for å sjekke at feks kolesterolet ikke er skyhøyt som følge av inntak av mye mettet fett.


#82

Albertine sa for siden:

Musemus, jeg var ekstremt overvektig ja, men ble gravid tvert. Jeg har likevel klokkertro på lavkarbo, det er en ufattelig enkel måte å regulere hormoner på.


#83

Irma sa for siden:

Lavkarbo er ikke bare et slankekosthold. Hvis du er interessert i temaet Musemus, så anbefaler jeg å lese Dr. Hexeberg sin bok om lavkarbo, hvis ikke du allerede har gjort det. Får sikkert lånt den på biblioteket. Den tar for seg en del ulike diagnoser, og refererer til blodprøveresultater før og etter kostholdet.


#84

Milfrid sa for siden:

Det går ikke an å være uenig i at man går glipp av vitaminer og mineraler ved å leve ketogent, all den tid det faktisk er slik at det er ting man feks får fra grove korprodukter, som man ikke helt uten videre får fra andre steder. Dessuten er det jo varierende hva som er i hvilke grønnsaker også, og det er heller ikke de samme tingene i animalske produkter og i melkeprodukter. Det er jo nettopp derfor man har de kostholdanbefalingene man har, for å sikre seg at man får i seg alt man trenger. Man kan ikke erstatte grønnsaker og korn med kjøtt og meieriprodukter.

Det er en STOR forskjell på på lavkarbo i form av å bytte fint med grovt, begrense inntaket av pasta og potet og spise mer grønnsaker i stedet, i forhold til å kutte ut brød, kornprodukter og poteter osv fullstendig, og leve av et kosthold basert på fete meieriprodukter, kjøtt og de grønnsakene som ikke er definert som å gi høyt blodsukker. Det ene er smart, også i forhold til de kostholdrådene som gir, det andre kan helt sikkert fungere som slankekur, men sikrer ikke at man får i seg alt det man trenger av næringsstoffer, vitaminer og mineraler, samtidig som man risikerer at man får i seg alt for mye av ting som er usunt.

Og all den tid kostholdrådene er basert på en vurdering av all forskning som er gjort, så synes jeg faktisk det er ganske hårreisende å forkaste det og si at man ikke tror på det, fordi det er noen forskningsrapporter som tyder på noe annet. Disse forskningsrapportene har jo også vært med i det grunnlaget som ble vurdert da kostholdrådene ble laget - men de ble veiet og funnet for lette. Og si at man likevel velger å tro på det, synes jeg stiller i samme kategori som å tro at man får autisme av MMR-vaksine (rødprikk meg gjerne, folkens, men jeg mener det :knegg: ).

Altså, jeg betviler ikke at man kan gå ned i vekt av å leve på ekstrem lavkarbo og ketose. Jeg bare bestrider at det er sunt og bra for kroppen over lengre tid. Mat handler jo egentlig ikke om å slanke seg, men om å få i seg det man trenger av næring.


#85

Musemus sa for siden:

Takk, da tror jeg kanskje det var den jeg bladde i istad. Jeg så hvertfall at det var masse tall og kolonner osv.
Det stod først om "diagnosen" (ME, u.barnløs, pcos), så en historie om noen som hadde blitt hjulpet og tilslutt en slags oppsummering.
Tror jammen jeg skal lese den, jeg - så mamma hadde lånt den på biblioteket. :)


#86

Lille meg sa for siden:

Man går ikke nødvendigvis glipp av vitaminer og mineraler bare fordi man i stor grad unngår kornprodukter. På samme måte som man ikke nødvendigvis går glipp av for eksempel jern og proteiner om man er vegetarianer. Det handler om å være bevisst i sitt valg av matvarer.

Det sagt - selvsagt må man være ekstra obs når man kutter ut enkelte matgrupper fra kostholdet, slik at man ikke får for lite av viktige mineraler, vitaminer, sporstoffer, etc.

Jeg har ikke lest forskningen grundig, men har det ikke kommet flere studier i det siste som viser at det er litt for enkelt å bare stole på "Det du inntar må du forbrenne kalori for kalori"-tankebanen? Det finnes prosesser (for eksempel dette med å holde et stabilt og lavt blodsukker) som det ikke tas hensyn til. Såvidt jeg vet er man riiimelig treige med å endre de kostholdsrådene som vi allerede har. Det er ikke nok med en eller to studier som motbeviser det man alltid har sagt. Jeg føler det ligger ganske mye prestisje i dette, jeg.

Når det gjelder MMR-vaksine og autisme, så har det blitt tilbakevist som ikke bare slett forskning, men regelrett svindel. Så, nei, det er ikke i samme kategori.


#87

Dixie Diner sa for siden:

Han har ikke det, men han kan godt gjøre det, om enn for å booste argumentasjonen sin. :knegg: Han spiser MYE sunnere nå enn han gjorde før. Jeg skjønner ikke at et kosthold rikt på kjøtt, fisk, fugl, grønnsaker, nøtter, litt bær og melkeprodukter, og fattig på sukker, hvitt mel og halvfabrikata skal gi mangel på vitaminer og mineraler, altså. Hva får man i grovt brød som man ikke får i alt det andre sunne man spiser?


#88

Milfrid sa for siden:

Men for meg blir det du sier nå litt annerledes av det jeg har inntrykk av at du har sagt tidligere, for jeg har forstått det som om det går mye i egg, kjøtt og feite melkeprodukter, altså. :sorry:

Selvfølgelig er det ikke usunt å kutte ut kaker og sukker og hvitt brød. Man dør heller ikke om man ikke spiser pasta, for alt i verden. Men man må se hva man erstatter det med. Og man må se på mengden fett, typen fett og kvaliteten på de proteinene man får i seg. Og på saltnivået, feks. Å spise baconcrisp (generell lavkarbobetraktning, ikke noe jeg forbinder med deg, iset) fordi det har lavt karbohydratnivå er jo horibelt når man ser på innhold av fett og salt.

Man kan helt sikkert leve fornuftig på moderat lavkarbo, om man spiser fornuftig og variert og ser på hva man får i seg. På samme måte som man må når man er vegetarianer (eller enda viktigere - veganer). Men at hvem som helst kaster seg på trenden og kutter ut næringsrikt matvarer, uten å tenke på konsekvensene, det skremmer meg faktisk. Det siste der var et spark i generell retning, og ikke nødvendigvis mot deg. ;)


#89

Dixie Diner sa for siden:

Men når vi er uenige i dette med fett (og også salt) så kommer vi jo aldri noensinne til å bli enige uansett. :knegg: Vi lever jo på hver vår planet når det kommer til ernæring. Ja, du studerer ernæring og det skulle jeg ønske jeg også gjorde for da hadde jeg kanskje hatt litt mer tyngde i det jeg sa og skrev. Jeg har lest alt jeg har kommet over om ernæring siden 2000, altså i ca. 11 år, og jeg mener jeg kan det meste om emnet, sett fra begge sider (siden jeg ikke før 2002 begynte å tenke i lavkarbobaner, før det var jeg vegetarianer og mente man fikk hjerteinfarkt av å bare SE på fett). Men det teller jo ikke, for jeg har ingen faglig tyngde, så jeg skal helst ikke uttale meg i det hele tatt. Nå mener jeg ikke at noen skal tenke på meg som noen fagperson heller, gud forby, jeg blir bare litt irritert når man får det til å høres ut som jeg ikke vet hva jeg snakker om overhodet, som om det er JEG som har sittet og diktet opp at lavkarbo er bra og mettet fett ikke er usunt osv. Jeg stiller meg jo bak leger og ernæringsfysiologer jeg også, ikke jallafolk og new agere.

Sånn, det var dagens. :knegg:

Og som svar på det første avsnittet ditt; ja, han spiser mye fett som i smør, ost, bacon og slikt. Men også mye grønnsaker. Og litt nøtter og bær. Han har aldri hatt så god helse eller vært så fin i kroppen så lenge jeg har vært sammen med ham omtrent, og det begynner å bli tja, 14 år nå. Han er kvitt ryggplager, snorking, hudproblemer, hodepine, trøtthet, muskelsmerter og ekstrem pollenallergi. Mulig det er mye pga. vekten, men om det kostholdet hans var så skadelig, tror jeg neppe han hadde fått disse ekstreme fysiske helsegevinstene av det altså.


#90

Milfrid sa for siden:

:knegg: Jeg skulle også ønske at du studerte ernæring, Iset. Og jeg liker å diskutere med deg jeg, selv om vi er aldri så uenige. Og jeg forsøker ikke å slå tvil om at du har lest mye om ernæring, jeg er bare skeptisk til det du har lest, altså kildene. Man kan jo finne folk som står for alt mellom himmel og jord på ernæringsfronten, men man bør jo ha rimelig god peiling på hvilket studiedesign som er brukt før man bestemmer seg for at man skal tro på det som blir hevdet. Feks lurer jeg jo veldig på hvem som har kommet fram til at salt i for store doser ikke er skadelig (altså hvordan du kan være uenig med meg om at man bør begrense saltet).

Jeg husker jeg hadde noen rimelig heftige, dog vennskapelige, diskusjoner om religion med ei barndomsvenninne som var Pinsevenn da vi var tenåringer. Vi satt der med hver vår bibel og diskuterte så fillene føk (jeg er agnostiker). Jeg tror vi kunne hatt noen tilsvarende gode diskusjoner, du og jeg også. :klem:

Så om jeg høres litt sånn ovenfra-og-ned ut når jeg diskuterer, så er det ikke meningen. Jeg er jo ikke akkurat ferdig utlært enda. :fnis: Men jeg har sterke meninger, og mye av det du "står for" er stikk i strid av det jeg har lært om hvordan kroppen fungerer og hvordan den nyttiggjør seg av næring. Men det var vel Esme som sa det i en annen tråd - det blir som protestanter og katolikker dette her. ;)


#91

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes du kan virke veldig ovenfra og ned ja, og jeg kjenner det stikker, men så tenker jeg tilbake på den tiden for noen år siden, da jeg var nyfrelst på lavkarbo og skulle overføre dette synet mitt til alle i hele forumverdenen. Jeg brukte litt hersketeknikk og dro frem linker fra Mat og Helse osv og trodde jeg eide sannheten. Jeg tror jeg fikk min egen daværende vekt i røde prikker rundt omkring ja. :knegg: Jeg var ikke så saklig som deg da. Fnis.
Uansett så får vi bare være enige om at vi ikke kommer til enighet, men kan ha friske, gode diskusjoner fordet, og være gode venner når vi treffes, hehehe. For du er jo verdens kuleste, til tross for at meningene dine om ernæring er feil (haha neida, måtte bare).

:klemme:


#92

Slettet bruker sa for siden:

Min aller nærmeste venn går i ketose etter råd fra meg, så jeg tror virkelig ikke du har fått med deg min holdning i det hele tatt. Jeg bruker dermed anledningen til å si fra at dette gjelder flere - og ikke bare om ketogen kost men også om feks vektoperasjoner. :sur:

Det jeg pleier å si er at ketose sjelden er noe poeng for en som er middels interessert i mat (gjelder seriøst ikke Tjorven), ikke setter seg meget grundig inn i ting (gjelder heller ikke Tjorven) og ikke har en problemstilling som forsvarer innsatsen (gjelder Tjorven). Å bruke ketogen diett for å gå ned tre kilo er tull etter min mening. Mens å bruke ketogen diett kun i samråd med en lege med stor kunnskap på området om man skal ned mange titalls kilo er smart. Å tulle rundt med ketose tror jeg er direkte skadelig.

En av mine hovedinnvendinger mot å anbefale ketose er ofte at mange nettopp ikke spiser sånn her. De setter seg ikke inn i hva de må spise for å unngå mangler, spiser bare kjøtt og fett og ser ikke på annet ved egen helse enn om vekta går opp eller ned. I tillegg driver veldig, veldig mange, særlig kvinner, med alle mulige snarveier og lager kaker, spiser baconsnacks, sukkeralkoholsjokolade osv. De spiser faktisk ikke ren mat med mye grønnsaker - de ender ofte med mye tullemat isteden.

Erfaringsmessig ut fra mine observasjoner gjennom mange år med lavkarbo er at menn ofte er mye flinkere til å faktisk spise skikkelig mat og gjerne også riktig mat.


#93

Albertine sa for siden:

Jeg er så hjertens enig i det siste punktet ditt, SF. Folk tar snarveier og prøver å finne lavkarboerstatninger for det de pleier å spise, og innser ikke at de må tenke helt nytt for å lykkes. De diller med barer og sukkerfri gele og lavkarbopasta og søtningsstoffer og juksesjokolade og oppnår slett ikke resultater. Hvorfor ikke ta'n helt ut og spise ren, karbohydratfattig mat?


#94

Blondie sa for siden:

:nemlig:

Hvem var det som poengterte det herlige i en tråd. Hvorfor gjøre en kake vond for å kunne spise mer av den?


#95

Slettet bruker sa for siden:

Jepp.

Og da trengs ikke ketose for den gemene hop. Hvilket er en bra ting. Fra samfunnsperspektiv er det ikke smart at alle går i ketogene dietter feks. Ketose er supert for de som virkelig trenger det og slett ikke nødvendig for de aller fleste. Det er en ekstremløsning for ekstreme problemstillinger.

Personlig har jeg også en mistanke om at ketose tidvis er en utløsende faktor om man er disponert for stoffskiftesykdom. Jeg har lagt merke til at det er flere som har fått hypotyreose ved ketogen diett. Dette er dog ikke noe jeg har lest noe mer vitenskaplig om, jeg har bare lagt merke til det en del ganger etter at jeg selv fikk det.

De aller fleste som legger vekk sukker og hvitt brød og masse ris og potet vil gå ned i vekt med moderat lavkarbo - som jo er mye greiere å ha som livsstil enn ketose.
Kortversjon: Dersom du spiser kake, sjokolade eller loff hver dag og veier for mye så trenger du som regel ikke opparbeide deg et panisk forhold til mais.


#96

Slettet bruker sa for siden:

Harriet. :nemlig:


#97

Blondie sa for siden:

Nettopp. Det var veldig godt sagt, nemlig.


#98

Tjorven sa for siden:

Jeg kan rapportere at jeg klarer med fint på moderat lavkarbo. Jeg lærer fremdeles hele tiden.

Jeg styrer unna ris, pasta, potet og brød. Men spiser det jeg vil av grønnsaker. Mellommåltider består av skyr, nøtter og fiberrik knekkebrød. Nå har jeg vært bortreist noen dager. Det er en utfordring, men jeg synes det går greit.


#99

Fløyel sa for siden:

Tjorven - hvilket knekkebrød spiser du? Jeg får i meg alt for lite karbo. Har kommet i ketose, og det gir utslag i hodepine, leamus og bomullsfølelse. Her skal jeg ihvertfall ikke være! - altså i ketose!


#100

Slettet bruker sa for siden:

Det var veldig godt sagt. En eller annen gang i prossessen med å fikse vektproblematikk og ha sunt kosthold må man begynne å praktisere at kake ikke er vanlig, men bare litt en sjelden gang. Og da kan det like gjerne være sukker i den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.