Ja, det ønsker jeg oppskrifter på! :nikker:
Kakene skal bakes til voksenselskapet til datteren min som ble 10 år.
Jeg er ikke så veldig glad i å bake, men kaker må man ha.
Ønsker derfor bake en kake en dag eller to før bursdagen (som ikke må fryses!). Vanligvis pleier jeg stresse dagen før og timene før bursdagen. :sparke:
Barna i familien er ikke så glade i kaker. De liker best gele og muffins.
Derfor trenger ikke kakene være "barnevennlige".
Jeg ELSKER smørkrem. Kaken kan gjerne inneholde det.
Har du en oppskrift eller to og dele med meg? :riktig:
Oreo kaka!
Den blir igrunn bare bedre og bedre den! 3. dagen var den himmelsk! Den er helt nydelig etter et døgn eller to og altså!
Oppskrift; (den ser veldig gul ut på disse bildene, ligger bilder av min, der kremen ser ut som så hvit den er, i Isets kaketråd m/bilder.)
OREO KAKE! Kjempegod oppskrift som er enkel å få til!
Dette trenger du:
Ca. 450 g Oreo Cookies 100 g smeltet smør 2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet 2,5 dl melis ca 3,5 dl piska krem (skal opprinnelig være den amerikanske cool whip, men den er umulig å spore opp i Norge! Jeg har vært overalt for å prøve å finne! Jeg har brukt Menkomel Whipping i stedet, men du kan også bruke helt vanlig kremfløte) 2,5 spiseskjeer sukker 1 pose sjokolademousse Toro 3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)
1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.
Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.
Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!
La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!
Jeg håper og krysser fingrene for at det er en pitteliten smak igjen til meg... (spiste nemlig den på peppes på fredag og har hatt lyst på mer siden da...)
Synes alle kaker er gode dagen derpå jeg. :sparke:
Oreo og brownies blir jo bare bedre og bedre. De fleste sjokoladekaker fikser godt et par dager før de spises, selv om det sjelden skjer her i huset. :knegg:
Gulrotkake holder seg fin og saftig i kjøleskap et par dager. Bare lage smør/filadelfia-kremen den dagen den skal serveres, men den kan godt stå noen timer i kjøleskap den også.
Det siste kremlaget med sjokoladesauspynt øverst, kan det da puttes på kaka etter at den har stått en time i kjøleskapet, eller bør det gjøres rett før den skal serveres?
Jeg skal ha to bursdager for eldste til søndag, og tenkte prøve meg på Oreo og lage den ikveld eller imorgen. Da bør den vel være god til søndag...
Jeg har oppskrift på jukse-verdens beste fra svigermor, den er supergod og rimelig enkel å lage. ;) Hun pleier ofte å ha blåbærfyll. Den kaka har jeg hørt mer skryt om en den ordentlige verdens beste i bursdager.
Jeg bruker aldri sjokoladesaus oppå oreokaka. Jeg bruker bare sånne lyse eventyrfigurer i sjokolade eller mørke sjokoladeblonder. Da er kaka like fin uansett når jeg legger dem på. :D
Jeg er for lat til å rive sjokolade, også blir det jo oppvask av det. :sparke: Mere lettvint med ferdig figurer og blonder. Men det ser sikkert veldig fint ut med revet sjokolade.
I prøvde jeg meg på en kake jeg fant i bladet 'mamma'. Den var utrolig god! Og enda bedre i dag! Det er en slags sjokkolademousse med masse digg i og sammen med kjeksbunnen smakte den helt himmelsk! Kan absolutt anbefales.
COTTAGE CHEESE KAKE
1 pakke havrekjeks
125 g smør
3 egg
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
50 g finhakkede hasselnøtter
300 g cottage cheese
2 plater mørk kokesjokolade
2 dl fløte
valnøtter til pynt
Smelt smøret, smuldre havrekjeksen og bland godt. Fordel massen i en mellomstor kakeform med klipsåpning. Stek bunnen på 150 grader i 15 minutter. Avkjøl.
Smelt sjokoladen i vannbad. Skill eggene og pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland i vaniljesukker, hakkede nøtter og cottage cheese. Rør så inn den smeltede sjokoladen. Visp krem av fløten og bland dette i. Visp eggehvitene stive og skjær dem forsiktig inn i massen.
Hell blandingen over den avkjølte kakebunnen og sett kaken kaldt for å stivne. Den trenger minst noen timer før den er serveringsklar. Denne kaken kan med andre ord gjerne lages dagen i forveien. Skjær langs kanten før du fjerner klipsrammen. Pynt med revet sjokkolade og valnøtter.
Den er sinnsykt god :jupp: Man har f.eks Frans Josefs Konfektkake. Den holder seg lenge, og inneholder en slags smørkrem. Den går for orgasme-kake her i huset :nemlig:
Men dere Oreo-damer; er det vanskelig å få skåret av kaka av formen med denne kjeksbunnen for å legge på fat? Forestilte meg at det ikke var så enkelt…:o
Den feilen ved å prøve på det har jeg bare gjort en gang. Funket ikke. :knegg: Jeg gjør som ved annen ostekake, jeg legger rundingen til springforma rett på fatet uten bunne inni. Da kommer kaka rett på fatet og ikke noe tull med at den går istykker. :D
Haha, jeg får alltid mannen til å gjøre det for meg…tør aldri prøve selv, er ei kløne. Men du har altså fat som tåler å stå i ovnen. Jeg har vel nesten bare glass og krystall i fat, tror jeg. Det er noen som er så glade i å gi meg sånt til jul...
Står i ovnen? :undrer: Jeg steker da aldri oreokake eller annen ostekake med kjeksbunn. Bruker helt vanlig glassfat. Den skal jo bare settes rett i kjøleskapet.
Jeg leste den siste Oreo sjokoladeostekake, og den skulle i ovnen...Men det var jo den vanlige jeg hadde tenkt å lage ja. Godt noen holder styr på hodet mitt. :D Takk!
Ja, da er jeg nesten ferdig, skal snart ta på det øverste laget med krem. :)
Kaka ser rågod ut, kan ikke tenke meg den blir mislykket, men den skal stå hel til bursdagene imorgen. Blir spennende. Men når den står i kjøleskapet til imorgen, dekker dere til kaka eller står den åpen i formen? Jeg har brukt form med bakepapir under. Kunne ikke ta det rett på fat, formen var så skeiv, så bunnen hadde blitt litt vanskelig.
Jeg har aldri lagt noe plast eller noe over kaka. Du kan jo evnt. legge over en dekketallerken eller noe. Bare pass på at ikke noe kommer nedpå kremen og ødelegger kaka. :)
FRANS JOSEFS KONFEKTKAKE 6 eggehvitter piskes stive
400 gr. sukker
200 gr. malte mandler
200 gr. strø kavring
Alt blandes og fordeles i en langpanne og stekes på 170 grader i 20 min.
Fyll:
6 eggeplommer
300 gr. melis
300 gr. smør
2 ss vaniljesukker
3 ss kakao
Røres mykt og has på kald kake
Glasur:
2 plater Dronning kokesjokolade
50 gr. kokosfett - smeltes med sjokoladen og smøres oppå fyllet
Skjær opp kaken i serveringsstykker før den evt. fryses ned
Taes opp av fryseren rett før servering.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.