Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan du fjerne en avokadostein?

#1

Che sa for siden:

Jeg hører på nyheter og hører at det faktisk ukentlig kommer folk inn på legevakten pga skade de skal fjerne avocadostein.

Så dette er et problem altså?


#2

Susse sa for siden:

Aldri noe problem her i huset i allefall. Bruker skje.


#3

nolo sa for siden:

Hvor skal de fjerne den fra, lurer jeg på da, siden de må på legevakten.


#4

Skilpadda sa for siden:

My thoughts exactly. :knegg: (Au! :skremt: )


#5

Kanina sa for siden:

:grineler:

Og hva slags avocadoer er det de kjøper? Umodne, kanskje? :skeptisk:


#6

Che sa for siden:

De prøver vist å skjære den bort med kniv - for så å bomme.

Eller kanskje de gjør slik?

- og så bommer de på steinen?

#7

tiddelibom sa for siden:

Jeg må også si at jeg var overrasket over nyhetsinnslaget. Og at jeg ofte bruker kniv til å pirke den ut fra en delt avocado. Og at jeg skal skjerpe meg og begynne å bruke skje.


#8

torsk sa for siden:

Det bør helt klart følge med en advarsel når man kjøper avokado. :nemlig:


#9

Tangina sa for siden:

Been there, done that ... :knegg: Da jeg var i permisjon med eldstemann, kuttet jeg bøyesenene på ringfingeren og kunne ikke løfte på babyen min på to måneder. Det var moro, gitt (særlig for sambo). Jeg stakk (eller det er mulig jeg kakket som på bildet - jeg pleide å gjøre begge deler) en kniv i steinen og skulle vippe den ut da kniven sklei og fant veien mellom fingrene mine i stedet. Etter det har jeg bare brukt skje på avoadosteiner.


#10

safran sa for siden:

Da ser jeg for meg at kniven har sklidd. Jeg fjerner den nemlig ved å sette en skarp kniv i den (midten av kniven), og vri den ut.


#11

Skilpadda sa for siden:

Jeg bruker alltid fremgangsmåten som på bildet. Og har så langt aldri bommet på steinen. De er jo ganske store, og man trenger ikke å løfte kniven langt over hodet før man hugger heller.


#12

safran sa for siden:

Den varianten er det altså jeg bruker, ja.


#13

nolo sa for siden:

Ja, kjipt med mange nekrologer som starter med "Avocadoen ble hans bane."


#14

GydaG sa for siden:

Man tager en stor kniv og smetter den ned i avokadoen som på bildet, hvis man bommer på den steinen bør man kanskje ta en tur til optiker etter at man har kjøpt skikkelige kniver?


#15

Tangina sa for siden:

Man bommer ikke på steinen, men kniven sklir på den glatte steinen. Man bør virkelig revurdere og bruke skje i stedet.

#16

Tallulah sa for siden:

Hardt kakk inn i steinen, så vri. Deretter dunkes kniven på kanten av søplebøtta slik at steinen hopper av. Jeg har gjort dette i 20 år, og jeg har aldri opplevd at kniven har sklidd. Da har man enten for dårlig kniv, eller kakker ikke hardt nok.


#17

Tangina sa for siden:

www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.7428554 Etter min avocadoskade, hadde jeg også hånda i en skinne med strikk på fingeren som dette i ukesvis, og jeg måtte stadig vekk på Ullevål og rense såret og trene fingeren med ergoterapaut. Treningen besto i å trekke i strikken så fingeren fikk bøyd seg og det måtte jeg holde på med hjemme og - riktig så underholdende.

#18

Tangina sa for siden:

Jeg hadde også gjort dette i 20 år før kniven sklei...


#19

Tallulah sa for siden:

:skremt: og :trøste:


#20

Che sa for siden:

Tangina! Wææh!
Jeg bruker skje.


#21

Candy Darling sa for siden:

Jeg er heldigvis så dum at det aldri har falt meg inn å bruke noe annet enn skje. :skremt:


#22

Susse sa for siden:

Jeg har jobbet mange år på legevakten, men kan ikke huske noen avocadoskader. Derimot er det skummelt å åpne tomme kremer ol. med saks :nemlig: Særlig på dager som 17.mai og julaften i stresset. Hagesaks må vel være topp 1 i april.


#23

Hondacrv sa for siden:

Jeg knepper den bare ut ved å trykke på skallet på den delte avocadoen med hånda. I nødstilfeller når den er veldig hard, bruker jeg skje.


#24

Puslingen sa for siden:

Oi, trur eg går over til skei her og. :skremt:


#25

Slettet bruker sa for siden:

Det har aldri falt meg inn å bruke annet enn skje. Hvorfor risikere å skade gode kniver?


#26

Lavender sa for siden:

Jeg også. Men det har falt meg inn, også når jeg bruker øks for å lage opptenningsved, at det ikke er nødvendig å holde frukta eller veden.


#27

Mirasol sa for siden:

Jeg er heldig som ikke er glad i avokado skjønner jeg! :nemlig:


#28

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg gjør som flere her, fjerner med kniv. Ett hardt dunk, også vri steinen ut. Kakkes av.
Jeg holder ikke avocadoen i hånda i mens jeg gjør det da, det kom visst også en del av avocadoskadene fra. At folk sto med halvdelen med steinen i hånda og hogg til, også sklei kniven gjennom steinen og inn i hånden.

Uansett. Med skje er kanskje ikke en dum idè?


#29

Morella sa for siden:

Jeg klarer fint å fjerne steinen uten å skjære meg. Men veninnen min skulle fjerne en stein hos meg for noen uker siden. Advokadoen var ikke moden og det resulterte i ett kutt i fingeren.


#30

Nip sa for siden:

Skjønner egentlig godt det. De hakker den nok med kniv for å fjerne, begynne å bruke skje igjen jeg :p


#31

Lille meg sa for siden:

Jeg måtte forøvrig flire litt. En av legene i NRK-innslaget hadde visstnok skåret seg selv:

Jeg har også skåret meg i hånden. Ikke mye - det kom vel knapt noe blod ut, men jeg skammet meg noe så voldsomt! At det går an å være så teit, liksom. :knegg: Jeg har nå gått helt over til å bruke skallet på avokadoen til å trykke ut steinen. Fungerer utmerket!


#32

GydaG sa for siden:

Man har for dårlig kniv.
Det kommer aldri til å skje at jeg bruker skje for å fjerne steinen, da kommer min første kjøkkensjef-sjef til å snu seg i grava.


#33

emm sa for siden:

Jupp, på avakodo, nesespray og paracet. :nemlig:
Jeg bruker kniv som vist på bildet over, men jeg holder fingrene unna når jeg skal sette kniven i avokadosteinen.


#34

Kanina sa for siden:

Oi, jeg visste ikke at det var en mulighet engang. Akk, ja, jeg tror jeg holder meg til skje og dertil hørende ujevnheter. :skremt:


#35

Appelsin sa for siden:

Ja, for det blir jo ujevnt med skei.
Men jeg er så fersk avocadobruker at jeg konverterer uten videre, for det har blitt ujevnt med kniv også.


#36

Slettet bruker sa for siden:

Det blir jo ikke ujevnt med skje? Jeg får ut hele steinen og ikke noe annet enn den.
Også må jeg jo uansett bruke skje for å få resten av avocadoen ut av skallet.


#37

Kanina sa for siden:

Hm, sier du det. Kan det være fordi skjea mi er en del bredere enn steinen, eller at avocadoen er for mye eller for lite modnet?


#38

Dixie Diner sa for siden:

Hæ? Klart jeg kan. Jeg skjærer avokadoen på helt rundt så den deles i to, så vrir jeg på halvdelene så de går fra hverandre, og så peller jeg ut steinen. Lett som en plett.


#39

Inagh sa for siden:

:skremt:

Siden ingen av oss er spesielt glade i avocaco, er det heldigvis en ukjent problemstilling her i heimen.


#40

Lorien sa for siden:

Avokadosteinen fjerner man da lett som en plett med fingrene eller skje? Dersom man trenger kniv er den ikke moden nok.


#41

Slettet bruker sa for siden:

Jeg bruker teskje, altså.


#42

Snuppa sa for siden:

Ja, det kan jeg.


#43

Hyacinth sa for siden:

I alle dager. :dåne:

Jeg bruker visst for modne avokadoer, jeg da. Jeg skjærer rundt steinen med en liten kniv. Steinen slipper jo selv.


#44

m^2 sa for siden:

Å grøss, tangina!

Jeg bruker kniv til å skjære avokadoen i to. Så "klemmer" jeg litt på skallet til steinen slipper. Men vi bruker bare godt modne avokadoer og skal uansett mose eller skjære i biter så det gjør ikke så mye om avokadoen ikke er så pen etterpå (aka skvisjet)


#45

Tallulah sa for siden:

Man bruker jo ikke kniven til å skjære ut stenen. Men kakker oppå og vrir. Har ingenting med hvor lite eller mye moden den er.


#46

star sa for siden:

Signerer. Slik gjøres det her også


#47

Hyacinth sa for siden:

Kakker? :undrer: I min verden er en avokado helt myk, og steinen detter ut av seg selv. Jeg fatter ikke at man kan skade seg på en avokado, liksom.


#48

Tallulah sa for siden:

De avocadoene jeg bruker så detter ikke steinen ut av seg selv. Jeg kunne sikkert ha klemt dem ut, eller vippet dem med skje, men jeg syns det er enklest å feste en kniv i steinen og vri den lett. Da ødelegger man ikke fasongen på kjøttet heller, om den ikke skal moses.


#49

Hyacinth sa for siden:

Aah, nå skjønner jeg. Dere stikker spissen av kniven i steinen? Det har jeg aldri kommet på, men det høres sikkert lurt ut. Og litt farlig. :knegg:


#50

Tallulah sa for siden:

Nei, ikke spissen. Den kan lett bli farlig. Jeg kakker kniven fast med skjæresiden, slik dom på videoen over.


#51

Turban Smukk sa for siden:

Jeg har alltid brukt skje og det tror jeg at jeg skal fortsette med selv om det blir litt gris.


#52

Martis sa for siden:

Jeg har alltid brukt kniv, men det så unektelig litt upraktisk ut med den gips/skinne greia. :au:


#53

Kanina sa for siden:

Nå har jeg fått testet ut en moden avocado nylig, og der trengte jeg bare å "klore" neglene fast i stenen og vippe den ut, uten at det ble noen merker eller ødelagt kant på avocadoen. :stolt: Altså ikke behov for verken kniv eller skje, og heller ikke altfor lange negler.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.