Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan var det egentlig med skrivefeil og orddeling og sånt - info til brukere

#1

m^2 sa for siden:

Noe jeg lurer på...

Jeg har en venninne som er relativt ny på forumet her. Hun har fått røde prikker på skrivefeil/orddeling og lurer så forferdelig på hvorfor.
Når det i tillegg har haglet med rødprikker på henne i jula pga "julespøken" i kontrollpanelet, som hun som ny bruker forøvrig ikke fikk med seg, ble det en tøff start på forumet.

Og jeg tror det er mange nye brukere som kanskje ikke helt forstår hvorfor det slås såpass ned på skrivefeil og orddeling her inne. Kanskje det kunne vært en idé og skrevet om det et sted - f.eks i denne tråden?

Vi som har vært her siden begynnelsen vet jo at mange ser på dette som humor, faktisk. At det er en morsom gimmick. Og at vi ikke er sånne übersnerpete rettskrivere som rødprikker (!!!) skrivefeil. (ikke alle hvertfall da)

Noen som kan forklare litt mer? Eller kanskje vi kan ta en diskusjon (igjen, antar jeg, den er sikkert tatt før) på om det er allment godtatt at det er greit å rødprikke for små filleting som skrivefeil og orddelingsfeil.

Jeg synes f.eks det er helt over the top. Og jeg forstår godt en ny bruker som "gråtende kryper ut herfra" når det rødprikkes for skrivefeil og i tillegg blinker rødt så det holder i kontrollpanalet etter litt innsats på skrivefronten for å bli kjent (Selv om akkurat det bare var pga Julespøken)


#2

Tussa sa for siden:

Eg syns at å rødprikke for skrivefeil er heilt bak mål og kan vel umulig vere hensikta med ryktesystemet?


#3

Blåbær sa for siden:

Er det ikke endel lærere her inne. De er nok vant til å korrigere skrivefeil med rødt. :nemlig:

Forstår godt at det ikke alltid er like greit å komme inn her å forstå alt.
Dette er vel diskutert endel før, men jeg syns enn bør gi nye brukere (eller bruker med få innlegg) litt slack.


#4

Teofelia sa for siden:

Jeg synes det er teit å rødprikke (særlig nye brukere) for skrivefeil. Jeg er også veldig lite glad i den "tradisjonen" som finnes om å kommentere språkbruken til nye brukere i introduksjonstrådene deres.


#5

Tussa sa for siden:

Nye eller gamle brukerar; Rødprikking for skrivefeil er en uting.


#6

Mauser sa for siden:

Tsk, tsk. Vi bruker ikke stor forbokstav etter semikolon, gjør vi vel?


#7

Che sa for siden:

Å prikke skrivefeil er bare tøysete. Jeg har ikke fått noen rødprikker for de gangene jeg blander Hvis/om og ben/føtter osv, men de gangene noen har påpekt mine feil (da med grønnprikk og en knegg) så gjør jeg det samme med dem :barnslig:


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg hadde blitt illsint om noen rødprikket meg for skrivefeil. Jeg bestreber meg på å skrive korrekt, men det blir noen feil nå og da. Det er mange her som er fryktelig flinke med språk, men det er jo plass til oss som uttrykker oss på någenlunde normalt vis også. Innlegg på dialekt og sms-språk leser jeg ikke (og nynorsk er IKKE en dialekt).

Men for noen sitter rødprikkene løst. Det er en del av forumet, og noe man får ta til seg når man er her.

Og noen ganger trykker folk feil. Jeg fikk en gang en rødprikk i en "jeg er gravid"-tråd. Det var slett ikke meningen at den skulle være rød.


#9

Misty sa for siden:

Det er jeg faktisk helt enig i.


#10

Maverick sa for siden:

Rødprikking for skrivefeil? Det er i overkant, ja.


#11

Tussa sa for siden:

Sikkert ikkje. Men om det ikkje hadde vore plass til meg her på FP fordiom, så hadde vel det vore skikkelig elitistisk TM.



#13

Jessica sa for siden:

Skyld ikke på lærerne he he.....

Syns det er en uting å rette på skrivefeil hele tiden. Må innrømme at jeg kan irritere meg på skrivefeil, men å rødprikke for sånt er tullete. Hvis en ikke har annet å være opptatt av så bør man kanskje skaffe seg et liv :knegg:


#14

Neket sa for siden:

Jeg tror ikke det er så veldig stort problem, jeg er ikke akkurat en mester i hverken rettskriving eller gramatikk, men jeg har aldri fått en rødprikk om det.


#15

Karamell sa for siden:

Absolutt i overkant.


#16

Matilda sa for siden:

Jeg retter med grønt, faktisk. :glis: Når jeg ikke retter elektronisk da, da retter jeg med blått. Forresten kan jeg aldri tenke meg at de som prikker rødt for skrivefeil er lærere ...

Jeg synes også det er ufint å rødprikke skrivefeil. Noen velmente råd kan i noen tilfeller være på sin plass, men det kan man da gjøre på en vennlig måte i en bisetning eller på grønnprikk. Ellers tror jeg mange som prikker rødt ikke legger så mye følelser i det, men da bør man likevel kunne tenke seg til at andre, og særlig nye brukere, kan gjøre nettopp det. Jeg kan aldri tenke meg at en rødprikk motiverer særlig godt til å etterstrebe god rettskrivning.


#17

Adrienne sa for siden:

Litt skriveleifer her og der har vi alle, om man skulle rødprikkes for det så tror jeg vi kunne fått det trivelig her. :not:

At det på FP er litt høyere krav enn på enkelte andre forum når det gjelder det å skrive godt norsk er det jo ikke tvil om. Vi trives best når folk skriver på enten bokmål eller nynorsk, ikke dialekt, og at man bruker stor bokstav etter punktum og har en noenlunde bevisst forhold til kommaregler og staveregler. Men man trenger jo ikke akkurat rødprikke noen dersom de ikke helt har fått det med seg i starten, det synes jeg faktisk er på grensen til barnslig. Jeg tenker som så at de fleste er oppegående nok til å finne ut av hvordan ting fungerer her inne, bare de får litt tid på seg og rom til å gjøre det.


#18

Chablis sa for siden:

Jeg syns det er en uting å rødprikke for skrivefeil.


#19

Røverdatter sa for siden:

Jeg har aldri rødprikket for skrivefeil eller påpekt det, men jeg er glad for at det er noen som sier i fra at vi er litt nøye på slikt her på FP. Rødprikk er unødvendig, men et lite vink om at det er mange som reagerer på åpenlyse skrivefeil syns jeg er greit. Jeg gidder nesten aldri å lese innlegg som jeg ser med halvt øye er skrevet uten tanke for at det er slitsomt å lese dårlig skrevne innlegg med masse feil.


#20

Skilpadda sa for siden:

Jøss, er det virkelig så vanlig å rødprikke på grunn av skrivefeil at en ganske ny bruker har fått flere slike? Det overrasker meg; det er ikke så mange rødprikker som gis her, og hvis det har blitt en kultur for å rødprikke for denslags, synes jeg det er flott at du tar det opp her, m^2.

Jeg synes man skal være veldig tilbakeholden med å rette skrivefeil dersom man ikke er sikker på at vedkommende vil ha dem rettet - og at om man absolutt vil fortelle noen at noe de skriver er feil, kan man gjøre det på en hyggelig måte.

Og generelt synes jeg man kan være ekstra forsiktig med å rødprikke nykommere, dersom de ikke er aggressivt uoppdragne. Det er hyggelig med nye folk, så vi kan gjerne være litt velkommende og generøse, og det er greit at tonen her kan være litt aggressivt spøkefull (eller spøkefullt aggressiv), men man bør huske på å gi folk litt tid på seg til å bli husvarme, og så bør man ha i bakhodet at det kan oppleves mye mer aggressivt å bli kritisert/"angrepet" av en av de etablerte på forumet enn det kanskje er ment som.


#21

Maverick sa for siden:

Tanken bak fokuset om godt språk er vel at forumet generelt skal være lesevennlig, at budskapet man prøver å få frem i innlegget er veldig mye lettere å få med seg om tegnsetting og denslags er på plass, at det ikke er mengder med unødvendige smileyer, at fonten ikke er et irritasjonsmoment.

Derfor også de behagelige signaturene som ikke blinker som en overentusiastisk julegate i begynnelsen av desember. Litt som forskjellen på dagsavisen.no og vg.no. :knegg:


#22

m^2 sa for siden:

Dette vet jeg vi har diskutert før, men det er jo ikke alle som ser egne skrivefeil pga dysleksi og sånt. Det er jo ikke dermed sagt at de legger mindre omtanke i innleggene sine :sparke:


#23

Bluen sa for siden:

Så lenge kontrollpanelet er "julepyntet", kan man vel ikke vite om prikken for skrivefeil er rød eller grønn? (Det er ikke meg, altså. Jeg gjør aldri slikt. :niks: )


#24

Bluen sa for siden:

Jeg er sikkert den eneste som ikke synes julepyntingen av kontrollpanelet er morsom. :dukker:


#25

Avatar sa for siden:

Jeg syns kommentarene om skrivefeil i introduskjonstråder er skikkelig stygt.

Det betyr ikke at jeg ikke setter pris på innlegg som er skrevet så godt man kan. Gjerne med stor forbokstav og slikt. Små skrivefeiler bryr jeg meg ikke noe om.


#26

Avatar sa for siden:

Nope. Vi er faktisk to.


#27

Maverick sa for siden:

Er det ingen som vil vedkjenne seg å rødprikke skrivefeil, da? Pingler!


#28

Teofelia sa for siden:

De eneste jeg kan huske å ha hørt kommentere rødprikking på skrivefeil, er nye brukere, og hvis det stemmer at det i hovedsak er nye brukere som blir møtt med slike tilbakemeldinger, synes jeg det er veldig beklagelig.

At det ofte kommenteres skrivefeil i introduksjonsinnlegg, er ikke noe jeg innbiller meg. Det er en ting jeg har vært bevisst på lenge. Når jeg åpner et ipresentasjonsinnlegg og ser at nykommeren ikke bruker stor bokstav eller punktum på skikkelig vis, så bare venter jeg på at noen skal kommentere det i tråden. Det slår sjelden feil.


#29

Skilpadda sa for siden:

Det er mange som synes "tonen" på FP er vanskelig å komme inn i, har jeg hørt. Og det er jo heller ikke bare én "tone" her, og det er ikke alle som er enige i alt - noen synes jo til og med ikke det er morsomt med julespøk på kontrollpanelet, ser jeg. :knegg: Og noen synes skrivefeil er helt forferdelig, mens andre ikke kunne brydd seg mindre. For eksempel.

En annen ting er jo at folk ser ganske forskjellig på rødprikker. De fleste bruker dem antagelig bare når de synes noen har gjort noe skikkelig ille, det vil i praksis ofte si aldri, mens andre ser dem som en helt normal del av en diskusjon, og rødprikker spesifikke irritasjonsmomenter hver gang de dukker opp. Jeg synes, som sagt, man kan prøve å ha i bakhodet at man kan være litt forsiktig med nye, eller ukjente, brukere, men samtidig er det jo også sant at vi ikke har noen regler for prikking her, og som FP-bruker kan man risikere å få rødprikker for ting man selv ikke synes "fortjener" det. Og da er det veldig nyttig å være bevisst på at mange har lav terskel for rødprikking, og at en enkelt rødprikk fra en enkelt bruker på ingen måte er et uttrykk for at man ikke er velkommen på forumet av brukerne som helhet.


#30

Teofelia sa for siden:

Jeg synes for så vidt at skrivefeil kan være ganske forferdelig, men det betyr ikke at jeg er nødt til å kommentere det i presentasjonstråden for det.


#31

Maverick sa for siden:

Jah. Jeg har aldri fortjent en eneste rødprikk. :såra&vonbroten:


#32

Jessica sa for siden:

Jeg husker godt en diskusjon her om akkurat dette for noen år tilbake. Jeg mente da at en ikke skulle drive å rette opp feil dersom personen ikke ønsket det. Jeg var midt i en modul om dysleksi på min spesialpedagogikk akkurat da. Jeg fikk kraftig motbør den gang.

Samtidig har jeg opplevd dyslektikere på andre fora som er bedt om å få fred fra korreks på skrivingen sin. De vil bli hørt på det de faktisk prøver å si istedet for fokus på feilskriving. Dersom en dyslektiker her inne sier at den gjerne vil bli rettet på så er det greit, men vi bør trå litt varsomt.


#33

Adrienne sa for siden:

Ja, det er en ganske stor forskjell der. Det handler om å gi folk litt slækk i starten, og innta vente-og-se-holdningen og håpe det går seg til.

Og det jeg synes er ganske festlig er når brukere som ikke er spesielt perfekte i skrivemåten sin går inn og kommenterer nye brukeres skrivemåte, det ryker noen ruter i glasshuset da.


#34

007 sa for siden:

Niks, vi er to. :sur&sær:

Jeg synes folk må få rødprikke for hva de vil og jeg er så lite empatisk at jeg synes at dersom en ikke tåler en rød prikk, ny eller gammel på forumet, så er kanskje ikke FP rette stedet?
Når det er sagt: det var ikke meg som rødprikket. Det hender jeg kommenterer feil i introtråder, det irriterer meg grenseløst at folk ikke bruker punktum og stor bokstav.


#35

Skilpadda sa for siden:

Du fikk primært motbør fordi du misforstod hva "motdebattantene" dine mente, faktisk. Det var ingen som gikk inn for at man skulle drive med utstrakt retting på folk som ikke ønsket det. (Ja, jeg husker også den diskusjonen ganske godt. :knegg: Jeg fikk mine første par rødprikker i den.)

Joda, men noen ganger blir den morsom igjen hvis man gjentar den mange nok ganger. :glis: :montypython:


#36

007 sa for siden:

Siden jeg nettopp har tilstått at jeg av og til kommenterer i tråder: hvis det er meg du hinter til, så kan du gjøre det på rommet ditt. :overlegen:

#37

safran sa for siden:

Jeg kan ikke huske at jeg har grammatikkprikket på laaange tider. Jeg begynner visst å bli gammel. :skuffet: Det har dog hendt at jeg har kommentert grammatikken i selve tråden.

"Haglet rødprikker", sier du? Jøss.


#38

Adrienne sa for siden:

Jeg hinter da aldri. :overlegen: Og det var da voldsomt så hårsår du var, jeeeses. :dåne:

:krysser fingre og ber om at 007 tar spøken:


#39

m^2 sa for siden:

Siden tiddelibom hadde sporet opp denne tegneserien i en annen tråd, måtte jeg jo bare legge inn her :humre:


#40

Divine sa for siden:

Nah, jeg kan dy meg, jeg, også.


#41

Skilpadda sa for siden:

Haglet rødprikker på grunn av julespøken, ja. Ikke på grunn av feilstaving.


#42

safran sa for siden:

Aha.


#43

Skilpadda sa for siden:

Du må lese hele setningen, vet du! :belærende:


#44

Teofelia sa for siden:

Jeg husker også godt den diskusjonen, og jeg husker også at flertallet var helt klar på at det var en uting å rette opp feil i andres innlegg. Det er jo også noe ganske annet enn å gi korreks til andres feil via en tilbakemelding.


#46

torsk sa for siden:

Rettlesningstyranni!


#47

safran sa for siden:

:knegg: Det skal aldri gjenta seg.


#48

007 sa for siden:

Hårsår? :fnys: Jeg kjenner lusa på veggen. Eh...gangen?


#50

Avelonia sa for siden:

Det skjer noe med prikkene jeg har fått i alle fall, de forandrer seg fra dag til dag. I går var det en drøss med røde, i dag er stort sett alle grønne. :confused:

Hva kommer til rett skrivning og orddeling ol så suger jeg. Prøver så godt jeg kan da, men om det ikke duger for dere andre så får det bli deres problem.


#51

Esme sa for siden:

Du er pinadø ikke sann. Har du lest den diskusjonen om igjen eller? :hehehe:


#52

Zulu sa for siden:

Jeg ble også overrasket over at det var vanlig med rødprikk for skrivefeil. Men det er jo ikke så lett å ha oversikten over hva som er prikkekultur, all den tid man som regel bare har oversikt over egne prikker og de få som outes i forumet (få i forhold til antall prikkes som gis).

At skrivefeil kommenteres i tråder, opptrer mye hyppigere rettet mot helt ferske brukere enn mot de mer etablerte, og spesielt hvis den nye brukeren er litt kjekkas, etter min oppfatning. Hvis det gjøres med litt eleganse og sjarm, synes jeg det er helt greit. Selv om jeg oppfatter det litt som om vedkommende som pirker har lyst til å jekke ned nykommeren, men ikke finner noe konkret i innlegget å ta tak i. Av og til, i hvert fall. I enkelte tilfeller opptrer nykommeren imidlertid så usympatisk at presentasjonen blir det greieste å kommentere fordi innlegget er så spekket med usakligheter at man ikke vet hvor man skal begynne. :knegg:

Men den typen nykommere var vel ikke utgangspunktet for denne tråden. En fersk bruker som tydelig forsøker å gjøre seg kjent og som har en skrivefeil i ny og ne, bør selvsagt møtes med slack, både i tråder og på kontrollpanelet. Det er alminnelig høflighet. At dette er et forum med fokus på formuleringsevne og rettskrivning, gir ikke brukerne carte blanche til å herje med nye brukere som svikter litt på disse to frontene. Det er et menneske bak hvert nick, og så videre.

Men når vi først snakker om flisespikking på språk, så må jeg si at jeg setter veldig pris på når noen fanger opp en tastefeil som gir innlegg ufrivillig morsomme vinklinger. Det synes jeg er morsomt, da. :knegg:


#53

Maverick sa for siden:

Jeg savner pandaen.


#54

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes (fremdeles) det er flott at det er så mange her på forumet som er opptatt av å skrive godt og riktig. Men jeg foretrekker helt klart at man primært "misjonerer" ved å gå inn for å skrive så godt og riktig selv som man klarer, fremfor at man kritiserer eller gjør narr av andre som enten ikke klarer det eller ikke er like interessert. Et vennlig tips om at det blir verdsatt å legge litt arbeid i innleggene sine synes jeg man bør tåle - de aller, aller fleste klarer for eksempel å få til stor bokstav først i setningene og å begrense antall utropstegn - og ikke minst bør man tåle at det snakkes om godt språk. Så får vi flisespikkerne jobbe med å tåle at ikke alle er like opptatt av dette som vi er selv.


#55

Maverick sa for siden:

... men mobbing av iPhone-feil synes jeg er helt på sin plass.


#56

Skilpadda sa for siden:

Høyt henger de, og sure er de. :jupp:


#57

Ru sa for siden:

Pfft, jeg er dritlei av dyslektikere som ikke en gang gidder å gjøre et forsøk. Det blir jo aldri bedre om man aldri prøver?! :skuffet:

:takes one etc.:



#59

Teofelia sa for siden:

Jeg oppdaget plutselig at jeg aldri hadde lest slutten på den tråden. Jeg avbrøt visst diskusjonen med en fødsel, sånn halvveis. Det var da veldig lite bevisst av meg. :skuffet:


#60

Skilpadda sa for siden:

Teo, da! Du må jo lese hele tråden! :what:


#61

Maverick sa for siden:

Deg tør jeg jo ikke mobbe, man vet jo aldri hvilke guddommelige konsekvenser det kan gi, men litt diskrét fnising kan nok forekomme.


#62

Esme sa for siden:

Nei, det er jo ikke det. Det var jo på grunn av julekontrollpanelet at det så sånn ut at det var mange.

Og jeg synes tråden her gjenspeiler at de aller fleste mener at det er lite ålreit å rødprikke for skrivefeil, spesielt nykommere.


#63

Blåbær sa for siden:

Aha, det har vert rødpynting av prikker ja. Alt jeg går glipp av. Jeg trodde seriøst at jeg hadde fått en rødprikk for en snopeoppskrift jeg la ut. :knegg:


#64

Zulu sa for siden:

Jamen, da var det primært julepyntingen som "skremte" venninnen til m^2, da? Så rødprikking av skrivefeil er ikke noe utbredt problem? Det var kombinasjonen av én skrivefeilrødprikk og julepyntingen som gjorde at det slo litt feil ut det hele? Hvorfor diskuterer vi rødprikking av skrivefeil som om det er et problem da? (I'm all questions today. :knegg:[noparse])[/noparse]

#65

Ru sa for siden:

Det ville jo ikke vært utenkelig i januar. :skratte:


#66

Tjorven sa for siden:

Denne var ny for meg, men nå skjønte jeg hvorfor. Ca 300 av innleggene i tråden ble skrevet mens jeg holdt på å gifte meg. :D Jeg har jammen vært gift lenge.

Den andre morsomme detaljen var å lese alle de gamle nickene.


#67

Myrsnipa sa for siden:

For en lang tråd jeg har gått glipp av. Nå får jeg ikke lest hele, men jeg syns rødprikking for skrivefeil er helt merkelig og jeg forstår nesten ikke at det går ann at en bruker skal ha fått FLERE sånne...


#68

rine sa for siden:

:snurt: Jeg føler meg truffet : peker på avatar: Men nei, jeg har fri når jeg er her- ergo retter jeg aldri på noen. Jeg gir blaffen i andres skrivefeil og delvis i egne, ser det ut til...:sparke: Gidder ikke lese innlegg der jeg må anstrenge meg for å fortå hva avsenderen mener, men jeg gidder iallfall ikke å kommentere rettskrivning og manglende punktum. Det er muligens den eneste tingen som gjenstår (i tillegg til den derre menskoppen og Bodenkjolene) før jeg er totalt FPifisert. :gruble:

007 kan ikke telle, tydeligvis. :glis: Fire! :juhu:


#69

Tjorven sa for siden:

Dette er kanskje sannsynlig.

Jeg likte heller ikke julepyntingen. :fem: Og skvatt like mye hver gang jeg så at den siste prikken jeg hadde fått var rød. Jeg ble liksom ikke helt sikker på fargen, selv om det ikke var noen tvil i kommentaren.


#70

Tallulah sa for siden:

Jeg hadde glemt julepyntingen fra i fjor, og tenker at hvis man tar prikkene så seriøst at man ikke liker at de skifter litt farge, så er det kanskje en god og nødvendig øvelse i å ikke ta tilbakemeldingene så himla seriøst. Det står jo ikke noe annet der, selv om prikken er rød.

Når det gjelder nykommere så skjønner jeg jo at vedkommende da reagerer. Jeg ville aldri rødprikket for skrivefeil, men det kan hende at jeg har påpekt innlegg skrevet i en annen farge, font, størrelse eller med et lass av prikker og tegn. Jeg innbiller jeg at jeg har gjort det på en nogelunde hyggelig måte, i allefall.


#71

Bluen sa for siden:

Jeg visste det måtte komme et "ikke vær så selvhøytidelig"-svar da jeg våget meg frampå med denne innrømmelsen. :knegg:


#72

Skilpadda sa for siden:

Nei, men det der var da ikke om å ikke være selvhøytidelig, mer om å ikke ta prikkene så veldig på alvor? :) Og det tenkte jeg også i forhold til dem som synes det var veldig ubehagelig å se røde prikker i kontrollpanelet - kanskje det kan fungere litt som, hva heter det, aversjonsterapi?

At noen bare rett og slett ikke synes spøken er morsom synes jeg ikke er så rart. Men det at noen synes admin har teit sans for humor er da ikke så ille at det er noe hverken admin eller du/dere trenger å gjøre noe med. :humre:


#73

Ru sa for siden:

Eksponeringsterapi, tenker jeg vi kaller det. :nemlig:
Tydeligvis er det behov for det.

Ellers melder jeg meg gjerne frivillig til å rødprikke litt random, om det hjelper?


#74

Skilpadda sa for siden:

Det var det det het, ja. Takk. :blomst:


#75

Esme sa for siden:

Men det er to typer eksponeringsterapi: Den ene er å kaste offeret øh, beklager, pasienten inn i det som er triggeren til fobien, typisk kaste noen med slangeskrekk ned i en ormegård. Teorien er da at man venner seg til det før man dør av skrekk.

Den andre er å eksponere gradvis uten å trigge frykten. Man får se bilde av triggeren, prøve å tenke seg at man er i nærheten av triggeren i virkeligheten, før man blir utsatt for triggeren.

Sånn i etterklokskapens navn så burde dere kanskje ha laget en tråd først med et innlegg som dette:

(For ordens skyld: Jeg mener ikke at de som ikke synes at julekontrollpanelet ikke er noe morsomt er redd for rødprikker altså.)


#76

rine sa for siden:

Jeg sa ikke at jeg ikke likte det fordi jeg blir skremt eller føler meg usikker. Jeg sa bare at jeg ikke synes det er spesielt morsomt. Jeg kan for det meste tenke meg til hvilke prikker som er grønne og røde uansett.

Jeg noterer meg at jeg ble utsatt for den første eksponeringsterapien. :knegg:

Ved nærmere ettertanke har jeg vel aldri vært så redd for de prikkene. :gruble: Jeg har sett at begrepet "prikkejomfru" har blitt brukt noen ganger. Hvis jeg skal fortsette å bruke den terminologien, kan jeg kanskje si at jeg har blitt utsatt for prikkevoldtekt. Opptil flere ganger. Mulig jeg fortjente det forresten, jeg går jo alltid i så korte skjørt. :glis:


#77

Teofelia sa for siden:

Jeg kan anbefale en rødprikketiggetråd for å ufarliggjøre røde prikker. :vil aldri ta en slik på alvor noen sinne mer: :knegg:


#78

Skremmern sa for siden:

Jeg finner det litt utenkelig at denne nye brukeren skal ha fått mange røde prikker? Jeg mener også at nye brukere kan få litt slækk, men så veldig mye slækk når det gjelder rettskriving er jeg usikker på om nykommere skal få. Vanskelig å lære gammel hund ny kunster elns.

Jeg synes det rart og sært (ikke å legge seg før midnatt nyttårsaften), men å ha en rekke uskrevne regler for når rødprikking er greit og når det ikke er det (hevnprikking er i grunnen den eneste etablerte, er det ikke?), eller at man må oppfylle diverse kriterier for å kunne rødprikke (skriver du ikke perfekt nårsk selv, hånler vi av deg hvis du påpeker andre sine opplagte rosa font/orddelingsfeil). Hvis man rødprikker uten å oppfylle disse kriteriene og uten å følge de uskrevne reglene er man teit. Og barnslig.

Det er tråd etter tråd etter tråd på forumet om hvor lite disse prikkene faktisk har å si for livene våre. Hvis noen tar litt på vei pga en rød prikk som var hard å svelge, får denne personen beskjed om å chille! Ta seg en chillepille! Og jeg er klar over at nykommere er nykommere, og at de ikke er helt inne i forumsjargongen som råder på FP, men er de ordentlig FP-materiale, tar de det! På FP setter man pris på alle de individuelle forskjellene blant medlemmene, og rødprikker'ne for skrivefeil er med på å gjøre forumet så bra som det er. Så nei, jeg synes ikke at man skal ha noe mer informasjon til nye brukere, jeg synes forsiden er mer enn dekkende!


#79

Skremmern sa for siden:

Og julekulene liker jeg veldig godt! Er ikke ordentlig jul uten. :hjerter:


#80

Nabojenta sa for siden:

Jeg er så glad Skremmern er tilbake! :rørt:


#81

Karamell sa for siden:

Hvem er denne pandaen som omtales i den andre tråden? :gruble:


#82

rine sa for siden:

Jeg har som nyttårsforsett å bli litt mer triggerhappy på rødprikkingen. Alle som legger seg før 23.00 (nyttårsaften som hverdag) får en rød en av meg. Hvis de tør å melde seg, da. :glis:
:bretter opp ermene:


#83

Matilda sa for siden:

Den er vel hentet herfra? :ny, men kan min panda:


#84

Slettet bruker sa for siden:

m^2 - du viderebringer til venninnen din at hun mest sannsynlig ser røde prikker på grunn av julespøken og ikke fordi folk har rødprikket, håper jeg?

Også må hun sette "venninnen til m^2" i signaturen vøtt. Da går dette riktig vei, tenker jeg. :husker kontrollpanelet til Drammen etter den særeste introduksjonstråden siden Winall:

Men sånn ellers - jeg skriver sjelden noe i introduksjonstrådene. Med unntak av en eller annen som virkelig irriterte fletter på meg, husker ikke hvem i farta. :sparke:
Dog leser jeg tidvis gjennom dem iblant. Og har lagt merke til at det ofte kommenteres skrivefeil, og måten det gjøres på er ofte ikke så høflig som jeg synes man burde være når noen er ny.

Jeg synes man kan la velkomsten gå noenlunde greit jeg. Så kan man heller plukke skrivefeilene etterhvert hvis folk ikke lærer mens de ser seg rundt. Og skal man si fra så er det greit å ta med noe ala "Men, mens jeg ønsker deg velkommen - vi er litt nøye her - fint om du ikke bruker tretusen tankestreker i alle setninger - smilefjes gjør nemlig det og vi - vi holder på å bli gale av det."


#85

Matilda sa for siden:

Får vi ikke bruke tankestreker her, liksom? :what:


#86

Nabojenta sa for siden:

Jeg tenker du leste mine innlegg i den gamle tråden, jeg. :gremmes over mitt dårlige språk og elendige tegnsetting i 2006:

#87

annemede sa for siden:

Jeg har rødprikket en relativt ny bruker, men tror ikke det var i en introtråd. :tilstår:

Samtidig så har det jo vist seg at noen, eller kanskje bare en eller to av de nyeste brukerne (som jeg husker) tigget til seg poeng for å komme inn på markedsplassen etc, dersom det er tilfellet, at man prikketigger, så er det jo viktigere at det kanskje blir litt balanse i regnskapene?


#88

Slettet bruker sa for siden:

:knegg:
Jeg har ikke lest den enda - men nå må jeg jo igrunnen det.

Den der hvem det nå var fikk opptil flere røde i introtråden av meg også. Jeg pleier normalt ikke te meg sånn, men jeg kan ikke si jeg angrer det aller minste heller. :filer:


#89

Nabojenta sa for siden:

Jeg har heldigvis forbedret meg litt. FP har lært meg mye! :evig takknemlig:

#90

Enhjørning sa for siden:

Jeg måtte jammen sjekke, for det ringte noen bjeller her, og jeg hadde en mistanke om at jeg hadde rødprikket skrivefeil.
En kjapp sjekk viste at det ikke var rødprikk av skrivefeil, men rødprikk for en trassig holdning og lite vilje til bedring (Eller, om du vil: sutring )etter at vedkommende hadde fått påpakning for skrive - og tegnsettingsfeil av andre.


#91

apan sa for siden:

Enig


#92

Jessica sa for siden:

Nei, det tok jeg meg ikke tid til nei :cool: Det er noen år siden. Innser nå at jeg ikke husker alt som ble skrevet der...


#93

Skremmern sa for siden:

For i den tråden var vi enige! Det var ingen som hadde noen interesse av å terpe på rettskrivingen til andre brukere - ei heller masserødprikke nykommere eller støvsuge hele forumet for skrivefeil. Det du reagerte på var altså et ikke-eksisterende problem, og ikke vet jeg hvofor du feilet å se det etter så mange teskjer, men det gjorde du altså ikke. (Jeg har lest den tråden mange ganger, spesielt på nattevaktene. :knegg:)


#94

Jessica sa for siden:

Lost in space ;)


#95

Dronningen sa for siden:

Bauche: Fikk du rødprikk fordi du skrev føtter i stedet for bein? Vet ikke folk at bein ikke finnes nordover i landet??

Nei vi er flere.



#97

rine sa for siden:

:sukk: Hadde klart å holde meg til nå, men jeg får vel lese tråden jeg også da... :vil se snillingen til Skilpadda:


#98

Skremmern sa for siden:

Jeg husker ... Var det Toffen som snillet til Skilpadda? :gruble: Det er enda mer spesielt. Eller var det omvendt ...


#99

Skremmern sa for siden:

Altså, nå skal jeg snart legge meg, men jeg har klokka på ringing i natt, bare for å komme ned å oppdatere forumet. Jeg skal i tillegg lese litt på senga, så hvem vet hvor sent det egentlig blir. Nei, noe forteller meg at det der lar seg vanskelig gjennomføre, rine. :skuffet:


#100

Floksa sa for siden:

Det tenkte jeg ikke på :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.