Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pølsegrateng - oppskrift?

#1

Bomull sa for siden:

Har prøvd litt ymse, men har ikke vært heeelt nøgd ...

Oppskrift på skikkelig god pølsegrateng ønskes, takk!! :vilha:


#2

Camomilla sa for siden:

Potetmos
Pølser
Macaroni
Tomatsaus
Ots
Bacon
Inn i ovnen til den er ferdig, ca 10-15 minutter på 200 grader.


#3

Tussa sa for siden:

Nokon som har med kvit saus? Og uten potetmos?


#4

Hannah sa for siden:

Jeg har ikke noen eksakt oppskrift, men pleier å lage tykk hvit saus som får kjøle seg litt, mens jeg pisker eggehvite stivt. Når eggehviten er stiv, rører jeg eggeplommen inn i den hvite sausen og blander i salt, pepper, muskat og et par never makaroni pølser. Til slutt blander jeg sammen sausblandingen forsiktig med den stivpiskede eggehviten.
Har dette i ildfast form, og har strøkavring oppå. Stekes i ovnen i kanskje 40-50 minutt. Sjekker med en bakenål om det er ferdig.


#5

Blomst sa for siden:

Jeg kutter pølse, løk og poteter,legger lagvis, fyller opp med hvit saus og ost på toppen.
Serveres med baguetter og salat.


#6

Bomull sa for siden:

Lurte jeg også på - har makaroni, blomkål, brokkoli, gulrøtter, pølser, mel, egg og melk hjemme; vil gjerne bruke dette og ha spesifikk fremgangsmåte (ok, den hvite sausen er bankers)! :fnis:


#7

Tussa sa for siden:

Dokke koke makaronien først sant? :blånn:


#8

Hannah sa for siden:

Neida, jeg gjør ikke det iallefall. Den blir kokt i stekeovnen.


#9

løve70 sa for siden:

Jepp:)

Kok makaroni. Skjær pølser, bacon og løk i terninger og stek lett i pannen.
Lag hvit saus. Bland alt forsiktig sammen og ha i en ildfast form. Ha over revet ost. Stek midt i ovnen, 200 grader, til osten er gylden.


#10

løve70 sa for siden:

Ja, den kokes først.


#11

Mex sa for siden:

Jeg koker makaroni, kutter opp pølser og brokkoli
Lager en tykk hvit saus, og så har jeg et egg i sausen når den har fått avkjølt seg litt. Har jeg veldig god tid, så hender det at jeg stivpisker eggehviten, da får man en veldig god og luftig grateng.
Blander alt i en ildfast form, strør over revet ost og setter i ovnen


#12

Skilpadda sa for siden:

Jeg bruker samme utgangsoppskrift som til fiskegrateng - tykk hvit saus av rundt 4 ss mel og like mye smør, rører inn 4 eggeplommer og stivpisker 4 hviter og har i. Til pølsegrateng pleier jeg å la noen hakkede hvitløksfedd surre i smøret før jeg har i mel, og så pleier jeg å røre inn nok frossen spinat til at sausen blir pen og grønn. Deler pølser i biter og rører inn sammen med kokt fullkornsmakaroni, heller i form, strør med brødrasp og steker i bortimot en time på 180 grader (steketiden kommer an på hvor stor formen er). Serverer med tomatsaus og kokt brokkoli til.


#13

Tussa sa for siden:

Har du eggeblandinga i sausen eller oppå?


#14

Skilpadda sa for siden:

Hvem, jeg? Jeg mente at jeg rører inn eggeplommene i sausen først og så eggehvitene etterpå. :jupp:


#15

Bomull sa for siden:

Jeg lagde i går, litt sånn på gefylen:

Hvit saus av 50 gram smør, 4 ss mel og ca 5-6 dl melk. Dæsj salt, pepper og muskat, samt to egg og en neve revet ost. Dette helte jeg over 300 gram (tørr) ferdig kokt makaroni sammen med røkt kjøttpølse i terninger og grønnsaker. Blandet godt før jeg la ost på toppen og lot stå på 200 grader i 25-30 minutter. Ble veldig godt! :jupp:


#16

Bomull sa for siden:

Mmm, må prøves. Å lage fiskegrateng selv har jeg aldri tenkt på før. Oppskrift på det også kanskje!? :blafre:


#17

Dixie Diner sa for siden:

Jeg liker best å lage det fra bunnen, men jeg er veldig glad i den Kylling Bretagne-sausen og har med stort hell brukt den i pølsegrateng. Da lager jeg sausen på kun fløte, ikke vann og melk, og heller den over forhåndskokt (halvkokt) makaroni og pølser i en form. Har gjerne oppi mais og purre også. Ost på toppen og inn i ovnen. Godt med salat og baguetter til.

Jeg bruker dog oftest den sausen til Heddas Kyllingform, den er fantastisk.


#18

Bomull sa for siden:

Oooh, Iset - det hørtes jo fantastisk godt ut!!!


#19

Acino sa for siden:

Har aldri lagd(eller spist) pølsegrateng, men det høres veldig ut som du kan ta utgangspunkt i slik man lager fiskegrateng: Tykk hvit saus, avkjøl litt og ha i eggeplommer. Stivpisk eggehviten. Oppi sausen haes makaroni(kokt på forhånd), pølser og det du måtte ville ha i. Vend forsiktig i eggehviten, steik i ovnen til den er stiv. Kanskje bacon på toppen?


#20

Skilpadda sa for siden:

Det er i bunn og grunn den samme oppskriften, bare uten spinat og hvitløk, og med kokt fisk i stedet for pølse. Jeg har pleid å ha revet muskatnøtt i sausen, men de siste gangene jeg har laget det har jeg brukt karri i stedet (freser den litt i smøret før jeg rører inn melet), og da spiser Poden med langt større appetitt.


#21

Tuttan sa for siden:

Eg lagar kvit saus, har i pølse og/eller skinke/ bacon bitar, har i kokt makaroni. Rører inn 1-2 egg, har det i ei form. Har enten ost eller strøkavring opp på. 150-200 gr mens potetene kokar. Serverast med poteter og gulrøtter, bacon og smør. Namnam


#22

Camomilla sa for siden:

Den hørtes veldig god it Iset :ja:


#23

ItsOnlyMe sa for siden:

Mange gode forslag her! :nam:


#24

Bille sa for siden:

Den hørtes god ut. Bretagne saus fra bunnen kan man kanskje lage, noen som har oppskrift på det?


#25

Gri sa for siden:

Eg bruker kvit saus, der eg blander inn eit egg eller to, pølse i bitar, kokt makaroni, paprika og purre i bitar. Klask opp i form, ha ost og strøkavring på. Inn i ovnen på 180-200 grader, til det er ferdig, husker ikkje heilt kor lenge det tek eg.


#26

Left sa for siden:

Jeg lager hvit saus, skjærer gode, røkte pølser opp i små terninger, koker makaroni, har i to eggeplommer i sausen, stivpisker to eggehviter som vendes forsiktig i litt avkjølt hvit saus. Så har jeg i forsiktig det andre, opp i en ildfast form. Strør på ost, og steker midt i ovnen i ca. 25 min.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.