Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Frokost for brødleie og travle barn

#1

mamaria sa for siden:

Ungene er visst litt brødleie om dagen. De siste dagene har de som regel droppet frokost, og det er jo ikke en vane jeg ønsker at skal fortsette.
Vi har det ofte litt hektisk om morgenen før skole, så jeg er på jakt etter godkjente, raske frokoster.
Har søkt litt og funnet noen tester av frokostblandinger, for det liker de som regel godt.
Her er det jo noen som slett ikke er så ille med tanke på sukkermengde, men ungene synes ofte de sunne er litt kjedelige på smak med bare melk på. Får de yoghurt kan de spise store mengder, men da har vi jo en del sukker igjen, da.
Noen som vet hvordan biola og cultura ligger an på mengde tilsatt sukker i forhold til yoghurt?

Jeg er ikke veldig motivert for å kokkelere sunne pannekaker og så videre på morgenkvisten, men håper dere har noen gode frokosttips som alternativ til brød og pålegg.


#2

rajraj sa for siden:

Jeg kjøper Yoplait 0,1 % (mener jeg den heter). Den har bare litt tilsatt fruktsukker og ikke kunstig søtning, som den som heter 0 % har. Den med blåbærsmak går ned på høykant hos storebror, og han bruker den på frokostblandinger.


#3

rajraj sa for siden:

Her snakker jeg altså om youghurt. :knegg:


#4

Shamu sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg ikke orker å tenke på sukkerinnhold på matvarer jeg anser som sunne, så her i huset får 6-åringen havregryn med ett par t-skjeer sukker og Biola på.
Det er enkelt, går fort og han liker det.


#5

rajraj sa for siden:

Liker de havregrøt da? Den lettkokte varianten er jo ferdig før barna har kledd på seg.


#6

mamaria sa for siden:

Aha! Jeg trodde faktisk alle sånne lavsukker-yoghurter var tilsatt søtningsmiddel. Skulle bare ønske de solgte dem i litersforpakninger.


#7

mamaria sa for siden:

Havregrøt er de ikke veldig glad i, med mindre vi snakker store mengder sukker på toppen. Jeg er ikke helt fanatisk når det gjelder sukker, men det kan fort bli en del i løpet av dagen hvis frokosten er veldig søt.


#8

Fibi sa for siden:

Havregryn med yogurt/drikkeyogurt er en suksess her i huset. Men da uten sukker på.


#9

banana sa for siden:

Müsli med tyrkisk jogurt med et par dråper konsentrert fruktsaft på går ned på høykant her.


#10

Daisy sa for siden:

Bake noen matmuffins? Ostesmørbrød, knekkebrød, banan?


#11

Appelsin sa for siden:

Nøkkelhull-varianten av Cheerios?
Eller Axas multicrush som er mindre kjedelig, i tillegg til sunn? (vi bruker den røde)
:vetikke:


#12

Elastica sa for siden:

Dersom du har en blender på kjøkkenbenken er det fort gjort å lage smoothies av for eksempel frosne bær og biola, med litt havregryn på toppen (eventuelt sammen med det andre i blenderen.) Godt, nokså sunt og fort gjort. :)


#13

jolie sa for siden:

Når ungene er brødleie spiser de som oftest havregrøt (med litt sukker og kanel eller en ts syltetøy på), minifras/havrefras med melk eller yogurt med musli (enten vanlig eller sånn knas). En sjelden gang cornflakes/honni korn/sjokokuler/cheerios. Noe er det jo mye sukker i - som de fire siste og knasmusli - men de får det jo ikke hver dag.

Forøvrig går polarbrød ned på høykant selv om de er brødleie. Det stiller visst i en annen klasse.


#14

konsulenten sa for siden:

Mine liker rugfras med melk på. Sukker har de aldri bedt om så for dem smaker det ihvertfall ok uten.


#15

mamaria sa for siden:

Takk takk. Jeg må bake ny vending polarbrød.
Ukokte havregryn tror jeg de skal like, med yoghurt eller biola.

Tyrkisk yoghurt med fruktsaft kan være interessant, må testes!


#16

Morella sa for siden:

Havrefras og havregryn med melk liker mine godt. Lillesøster liker å "sukre" med litt rosiner, ellers spiser de det uten noen annen form for søtning.


#17

Miss Norway sa for siden:

Liker de eggerøre? Det lager jeg superkjapt; bare knekker eggene rett i pannen, setter på varmen, plasker oppi melk eller vann eller matfløte eller litt av hvert, og eventuelt river en osteskive eller i to i biter med hendene og hiver oppi. Klipper litt gressløk over, og surrer en slikkepott kjapt rundtogrundt til plommen revner, og så rører jeg en gang i blant til det er stivt. Med god varme og oppsikt tar det bare et halvt minutt.

Sunt og proterinrikt og karbofattig.

Ungene kaller det forresten "hønehakk". :knegg:


#18

Bloppy sa for siden:

Kan du ikke bare bruke litt biola drikkeyougurt og litt frukt på frokostblandingen?
Pompen spiser veldig gjerne All Bran med det på. Litt banan og rosiner. Med bringebær biola på.


#19

apan sa for siden:

Havregryn med feks linfrø, solsikkefrø, rosiner, valnøtter; eller noe av dette, og melk
Knekkebrød av ulike typer


#20

Elastica sa for siden:

Hvordan er det med barn og lavkarbo? Jeg bare lurer, siden jeg ikke er på lavkarbokjøret selv. Hadde nok selv tenkt at det ikke var så viktig at ungene gikk på lavkarbo, men ser selvsagt at de ikke trenger å gjøre det selvom de får eggerøre av og til servert til frokost.


#21

Shane sa for siden:

Mine har også gått lei av brød, men de elsker alle varianter av knekkebrød da. Og havrefras med melk er også en hit. :)

Hva med youghurt naturell med frukt oppi?


#22

kamp sa for siden:

De aller fleste liker vafler ;)

Lag en vaffel røre med grovt mel, bakepulver, mange egg og appelsin/ananas/eple juice.

Siden man bruker juice trenger man ikke sukker!

Jeg laget disse når jeg hadde kiosk ansvar og de forsvant så fort at jeg klarte ikke lage nok.

La vaffelhjernet stå på benken og ha røra i kjøleskapet.

Stikk i kontakten når du kommer inn på kjøkkenet, hell på røre og ikke mange minutter senere en knall god frokost. Like mye næring som en brødskive.

Bland oppi litt havre gryn, udo choice olje, finknuste linfrø e.l .for å få i enda mer næring :)

Jeg mener oppskriften jeg brukte var slik:
1 kg grovt mel
1,5 L juice
6-7 egg
1 dl smelte smør
2 ts bakepulver

Jeg har brukt mellom 6 og 10 egg avhenig av størrelse.
Mulig du trenger mer/mindre mel da jeg bruker en ferdig melblanding mer mer fiber i.


#23

Nera sa for siden:

Jeg lager mos av bær fra frysedisken, og blander det med naturellyoghurt, litt havregryn og eventuelt litt kaldpresset rapsolje.


#24

VisiliA sa for siden:

Wheetabix med bærmos og melk er en hit hos min kresne 11- åring....Mellomste har overlevd på havregryn og melk, med litt sjokopulver på (??!) Hver sin smak sier jeg bare :p Ellers er smoothie med youghurt naturell, banan, frosne bær, eplejuice og havregryn kjørt i blender/stavmikser slik at grynene "forsvinner" populært også, servert i høyt glass med sugerør. Og Nennes rundstykker er alltid gangbart :digger:


#25

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Ungene her i huset sverger til Axa rllrt Goddag frukthavregryn, med melk eller yoghurt.
1/2liters boksermed vaniljeyoghurt, og vips= ferdig spist.
Før spiste de også vanlig havregryn, men jeg prøvde heller en teskje syltetøy enn sukker på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.