Ungene er visst litt brødleie om dagen. De siste dagene har de som regel droppet frokost, og det er jo ikke en vane jeg ønsker at skal fortsette.
Vi har det ofte litt hektisk om morgenen før skole, så jeg er på jakt etter godkjente, raske frokoster.
Har søkt litt og funnet noen tester av frokostblandinger, for det liker de som regel godt.
Her er det jo noen som slett ikke er så ille med tanke på sukkermengde, men ungene synes ofte de sunne er litt kjedelige på smak med bare melk på. Får de yoghurt kan de spise store mengder, men da har vi jo en del sukker igjen, da.
Noen som vet hvordan biola og cultura ligger an på mengde tilsatt sukker i forhold til yoghurt?
Jeg er ikke veldig motivert for å kokkelere sunne pannekaker og så videre på morgenkvisten, men håper dere har noen gode frokosttips som alternativ til brød og pålegg.
Jeg kjøper Yoplait 0,1 % (mener jeg den heter). Den har bare litt tilsatt fruktsukker og ikke kunstig søtning, som den som heter 0 % har. Den med blåbærsmak går ned på høykant hos storebror, og han bruker den på frokostblandinger.
Jeg må innrømme at jeg ikke orker å tenke på sukkerinnhold på matvarer jeg anser som sunne, så her i huset får 6-åringen havregryn med ett par t-skjeer sukker og Biola på.
Det er enkelt, går fort og han liker det.
Havregrøt er de ikke veldig glad i, med mindre vi snakker store mengder sukker på toppen. Jeg er ikke helt fanatisk når det gjelder sukker, men det kan fort bli en del i løpet av dagen hvis frokosten er veldig søt.
Dersom du har en blender på kjøkkenbenken er det fort gjort å lage smoothies av for eksempel frosne bær og biola, med litt havregryn på toppen (eventuelt sammen med det andre i blenderen.) Godt, nokså sunt og fort gjort. :)
Når ungene er brødleie spiser de som oftest havregrøt (med litt sukker og kanel eller en ts syltetøy på), minifras/havrefras med melk eller yogurt med musli (enten vanlig eller sånn knas). En sjelden gang cornflakes/honni korn/sjokokuler/cheerios. Noe er det jo mye sukker i - som de fire siste og knasmusli - men de får det jo ikke hver dag.
Forøvrig går polarbrød ned på høykant selv om de er brødleie. Det stiller visst i en annen klasse.
Liker de eggerøre? Det lager jeg superkjapt; bare knekker eggene rett i pannen, setter på varmen, plasker oppi melk eller vann eller matfløte eller litt av hvert, og eventuelt river en osteskive eller i to i biter med hendene og hiver oppi. Klipper litt gressløk over, og surrer en slikkepott kjapt rundtogrundt til plommen revner, og så rører jeg en gang i blant til det er stivt. Med god varme og oppsikt tar det bare et halvt minutt.
Kan du ikke bare bruke litt biola drikkeyougurt og litt frukt på frokostblandingen?
Pompen spiser veldig gjerne All Bran med det på. Litt banan og rosiner. Med bringebær biola på.
Hvordan er det med barn og lavkarbo? Jeg bare lurer, siden jeg ikke er på lavkarbokjøret selv. Hadde nok selv tenkt at det ikke var så viktig at ungene gikk på lavkarbo, men ser selvsagt at de ikke trenger å gjøre det selvom de får eggerøre av og til servert til frokost.
Wheetabix med bærmos og melk er en hit hos min kresne 11- åring....Mellomste har overlevd på havregryn og melk, med litt sjokopulver på (??!) Hver sin smak sier jeg bare :p Ellers er smoothie med youghurt naturell, banan, frosne bær, eplejuice og havregryn kjørt i blender/stavmikser slik at grynene "forsvinner" populært også, servert i høyt glass med sugerør. Og Nennes rundstykker er alltid gangbart :digger:
Ungene her i huset sverger til Axa rllrt Goddag frukthavregryn, med melk eller yoghurt.
1/2liters boksermed vaniljeyoghurt, og vips= ferdig spist.
Før spiste de også vanlig havregryn, men jeg prøvde heller en teskje syltetøy enn sukker på.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.