2 kg førsteklasses blåskjell, uten tråder
Olivenolje
2 hvitløksbåter, skåret i tynne skiver
3 stilker sitrongress, bare den myke kjernen, finhakket
2 friske chilier, røde, grønne eller begge deler
3 ss ingefær, finsnittet
2 never frisk koriander, støtt eller finhakket
1 ss sesamolje
Salt og nymalt pepper
5 årløk, hakket
Saften av 3 lime
4 dl kokosmelk
Ha skjellene i en stor wok eller kjele, og hell over et par klunker olivenolje. Rist på woken og ha i resten av ingrediensene, bortsett fra limesaft og kokosmelken. Rør rundt til alle skjellene har åpnet seg, - kast skjell som ikke vil åpne seg. Press limesaften over og tilsett kokosmelken.
Kok opp og server umiddelbart.
Sausen i bunnen av pannen er nydelig til litt stenovnsbakt brød :)
Jeg pleier å koke/dampe blåskjell m/finhakket chili, basilikum,hvikløk, litt salt . Litt olivenolje og kanskje en skvett med hvitvin. Serveres sammen med pasta og masse parmesanost. Dette blir veldig godt :)
:knegg: Synes jeg ser dere, Anne M. Store planer om å stønne sammen med mannen på lørdag. :blunke: Og ja, kveldskosen blir nok blåskjellgryta til Jamie.
I morgen skal jeg stønne meg gjennom en blåskjellmiddag sammen med to venninner. Da skal jeg jammen prøve denne! Venninna mi har også en favorittoppskrift hun vil bruke (hvor de dampes i øl), så da lager vi to forskjellige varianter.
Det ble bare helt utrolig godt! Vi spiste til vi nesten sprakk, veltet oss ned på sofaen etterpå og sa nesten ikke et ord til hverandre på flere timer. Bare stønnet i ny og ne og så halvsløvt på tv.
Skal se om jeg finner den andre oppskrifta, det var venninna mi som hadde den. Men jeg mener hun la den igjen her et sted. De to rettene ble helt forskjellige, men gode på hver sin måte. Med hennes oppskrift ble det utrolig god smak på selve blåskjellene. Det smakte skikkelig friskt hav, med masse godt til. Men krafta ble ikke noe spesielt god da (den involverte jo bayer, ikke så godt å dyppe brød i øl egentlig :fnise: ) mens oppskrifta over var en eksplosjon av masse gode smaker, krafta ble så sinnsykt god at vi satt og dyppet brød i den lenge etter at vi var mette. Selve blåskjellsmaken ble litt mer kamuflert i alt det gode, men hadde god smak de også. Jeg tror jeg likte den best og kommer garantert til å lage den igjen. :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.