Jeg skal bake en kake til et selskap i morgen, og to av gjestene er henholdsvis nøtte- og eggeallergikere. Ser jo ingen nøtter eller egg i den kaken, men det er feks. ikke spor av nøtter i kakaopulver?
Og Digestivekjeks, som jeg skal bruke i en annen kake (bunn) er helt uten nøtter, sant? Jeg er så redd for "spor av ditt og datt" som det jo er i alt, omtrent.
Ja, og nonstop, er de garantert nøttefrie? Eller bør jeg velge annen pynt? Egentlig trenger ikke sjokoladekaken å være allergivennlig siden jeg lager to kaker hvorav den ene er det, men jeg synes jo det er kjekkest om alle kan spise alt.
Det er egentig nyttig å vite om gjestene kan spise ting merket "spor av nøtter". Sønnen min som har nætteallergi kan heldigvis det, ellers hadde listen krympet betraktelig.
Han tåler ihvertfall både Nonstop, Digestivekjeks og kakao, uten at jeg husker akkurat merkingen der.
Nå er begge kakene laget. Hun som ikke tåler nøtter tåler virkelig ikke nøtter, så jeg tror kanskje ikke hun bør spise ting med spor av nøtter i heller. Jeg pyntet kaken med Nonstop, men ikke overalt. Hun kan vel spise det uten nonstop da, det er store områder på kaken uten pynt.
Gelékaken er laget med digestivebunn, men jeg fant ingenting om nøtter på pakken. Det er jo bare mel og sukker og sånt?
Jeg hadde nok ikke latt min ekstreme nøtteallergiker spise noe som helst av kaken så lenge det er pyntet med nonstop.
Så lenge det ikke er merket med "kan inneholde......" på Digestivekjeksene er nok den trygg. De fleste av næringsmidlene som får denne merkingen får det på grunn av at det produseres mat med nøtter i samme lokale og med samme produksjonsutstyr.