Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva spiser du sammen med risgrøt?

#1

Albertine sa for siden:

De fleste har vel på sukker, kanel og et aldri så lite smørøye. Men har du noe mer attåt? Pappa må røre rømme inn i grøten for at det skal være spiselig for ham, mens min bror og jeg fikk strø rosiner over. Min bestefar hadde skiver av kokt egg pent dandert over grøten, den kjøpte jeg aldri. Og min svigerfamilie spiser ofte grøtpinne attåt.

Hva gjør du?


#2

Siritk sa for siden:

Jeg spiser som oftest bare grøt. Hos svigers er det potet, grønnsaksrester fra dagen før, spekepølse og flatbrød til grøten. :skremt: Drikker melk til.


#3

Benzo sa for siden:

En god klatt meierismør, sukker og kanel holder i massevis for meg. :nam:


#4

Teofelia sa for siden:

Jeg spiser mandel sammen med risgrøten. I alle fall er det målet, hver år.


#5

Frøydis sa for siden:

Svigers serverer spekemat og flatbrød.

Jeg er vant med å spise kun grøt.


#6

Acino sa for siden:

Det holder lenge med grøten for min del, aldri spist noe til. Kjenner til det med rosiner, så det går an, men foretrekker "bare" masse kanel, sukker og smør.


#7

-ea- sa for siden:

Grøtpinne?

Jeg er oppvokst med tørkakjøtt til grøt. Evt. fenalår.
Pappa pleide å ha rosiner i grøten av og til, men det ble han nedstemt på av oss andre.

Hadde en venninne her i byen som pleide å invitere på grøt og kokte grillpølser om lørdagene. Og rødsaft. Jeg pleide å ta med en flaske rødvin og erstatte safta hennes. :knegg:


#8

millact sa for siden:

Rød saft, litt sukker og kanel. That's it.


#9

Note sa for siden:

Risgrøt, sukker, kanel og smørøye. Til rømmegrøt det samme, men da gjerne med flatbrød og spekeskinke også. Nam.

Og selvfølgelig rød saft til risgrøt. Helst rips.


#10

Note sa for siden:

Åh, nå fikk jeg sinnsykt lyst på ripssaft.


#11

Elisabet sa for siden:

Spekepølse type mårpølse eller viltpølse må vi ha ved siden av grøten.


#12

Note sa for siden:

Fløyelsgrøt er også godt, det er det lenge siden jeg har spist. noterer


#13

Bluen sa for siden:

Bare smør (eller margarin, da, selvfølgelig :knegg: ), sukker og kanel. Mangelen på grønnsaker gjør imidlertid at jeg føler meg 110 % usunn når jeg spiser det til middag. Ved siden av har vi som regel blåbærsaft.


#14

Retz sa for siden:

Jeg liker ikke smør i grøten, men bruker sukker, kanel, hakka mandler/nøtter og rosiner. Spiser bare risgrøt et par ganger i året, men havregrøt spiser jeg nesten hver dag.


#15

Hannah sa for siden:

Vi har grøt, smør, sukker, kanel, spekekjøtt evt fårepølse og rosiner. Drikker rød saft til.


#16

OlleVia sa for siden:

Til risgrøt blir det sukker, litt kanel og gjerne smørøye. Men spiser jeg rømmegrøt har jeg også på rosiner og har spekeskineke.


#17

Turban Smukk sa for siden:

Grøt spiser jeg som regel bare hos andre eller på jobb rett før jul. Tilbehør er sukker, kanel og rød saft. Av og til et smørøye,hvis det ikke er til å unngå.


#18

Mjau sa for siden:

Hva er grøtpinne?

Her i huset er det kanel, sukker, smørøye og gjerne noe salt pølse på siden. Og rød saft ja. :)


#19

Hondacrv sa for siden:

Smør, kanel og sukker.

Litt potetgull for å få noe salt til slutt. Samme funskjon som saltpølse eller pinn.


#20

Katta sa for siden:

Grøtpinne = noe salt til grøten. Kan være tredd på et spyd/pinne.

Vi pleier enten å ha sukker, kanel og smørøye (og evt mandel i grøten hvis det er en sånn anledning) eller sukker, kanel, smørøye og noe salt til, typisk morrpølse og flatbrød.


#21

Kaprifol sa for siden:

Grøtpinne er flatbrød med spekemat av noe slag.

Jeg spiser som regel bare grøt med sukker, kanel og meierismør. Men i blant har jeg flatbrød med spekeskinke eller morrpølse ved siden av. Fra min tidligere svigerfamilie har jeg blitt vant til spesielt rømmegrøt med spekemat servert etterpå, en utrolig deilig kombinasjon som gjerne serveres i skyggen en høysommerdag med store mengder hjemmelagd saft. :nam:


#22

Hyacinth sa for siden:

Smør, sukker, kanel. Gjerne grøtpinne, ihvertfall spekeskinke.


#23

Syrin sa for siden:

Sukker, kanel, smørøye, ikkje noko anna

Ikkje saft, men melk. Min familie drikk melk til altså, men eg trur vi er dei einaste.

Forresten skal graut serverast på flat tallerken.


#24

Embriksmamma sa for siden:

Sukker, kanel og smørøye - og mandel på lille julaften.
Jeg bruker bare kanel, mannen min bare sukker og ungene alt sammen. :)


#25

Divine sa for siden:

Jeg bruker kanel, smør og sukker.

Også grøtpinn i form av Mors flatbrød, rømme, morrpølse og kokte poteter.


#26

Smoothie sa for siden:

Sukker og kanel, og helst rosiner som er kokt med litt i slutten. Spekemat ved siden av og melk til drikke.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har aldri skjønt verken grøtpinne eller suppe til pannekaker. Hadde ikke hørt om noen av delene før for bare noen få år siden. Men hver sin smak. :)

Jeg har smør, sukker og kanel på grøten. Rosiner har jeg ikke på, men det er faktisk godt, så det tror jeg jeg skal ha på neste gang. Hardkokte egg over grøten har jeg hørt om, men kan ikke fatte at det går an, engang.


#28

Misty sa for siden:

Jeg klarer meg fint med en smørklatt, sukker og kanel - men mannen må ha rosiner og vossafår (salami) også.


#29

tinkadott sa for siden:

smør, sukker, kanel. Og helst rød saft :hjerter:


#30

Lorien sa for siden:

Jeg er vokst opp med bare grøt, med sukker, kanel, smørøye og rød saft til. Etter at jeg traff mannen har jeg lært å sette pris på noe salt til grøten, for det er han vant til. Spekeskinke eller en eller annen form for annen spekemat er godt. Flatbrød og potet blir litt over the top for min del.

Og så må jeg bare sitere Dragen: "All mat er god. Grøt er ikke mat."


#31

Isbjørn sa for siden:

Drikker grøt til :knegg:

Da jeg vokste opp spiste vi risgrøt hver lørdag. Ved siden av hadde vi spekesild og flatbrød, faktisk veldig godt.


#32

Mandino sa for siden:

Til risengrynsgrøt er det sukker, kanel, smør og rød saft.


#33

løve70 sa for siden:

Vi spiser smør, sukker og kanel på risgrøten. Til rømmegrøten vil LøveMannen ha noe salt, så da pleier vi å ha en eller annen spekeskinke til.

Ellers er det faktisk godt å blande risgrøten med rømme, gir en litt syrligere smak


#34

Bloppy sa for siden:

Skjønner ikke helt det med å ha noe ved siden av risgrøten jeg. På den har jeg sukker og kanel. Med rød saft ved siden av.

Til rømmegrøt er det godt med spekemat og flatbrød. :jupp:


#35

polarjenta sa for siden:

Jeg har bare sukker på grøten.

Men hjemme hos oss serveres det vel noe spekemat til, men om det er hver gang det lages grøt er jeg sannelig ikke sikker på.


#36

Siritk sa for siden:

Melk skulle det jo stå. Må jo følge med på den potet-til-grøt-spisende fetteren til sambo som var nomintert på idrettsgallaen. :ro: Det finnes flere potetspisere altså. Jeg holdt på å miste haka i gulvet første gangen jeg fikk grøt der.

#37

amanas sa for siden:

Helt enig :)


#38

tiddelibom sa for siden:

Jeg har faktisk aldri hørt om saltmat til risgrøt.
Her i huset elsker barna det, og det serveres med smørøye, sukker og kanel. Og med rød saft til.
Jeg har fått min dose og vel så det, så jeg prøver å ha alternativer når det serveres.


#39

Morella sa for siden:

Jeg har sukker, kanel og smør på grøten. Ikke noe mer. Men jeg må drikke melk til, faktisk er det kun da jeg klarer å drikke melk, jeg liker det egentlig ikke.


#40

Pebbles sa for siden:

Jeg blander like deler risgrøt og rømmegrøt ( en slager som absolutt alle liker) og serverer spekemat til. Uten spekemat anser jeg ikke grøt som å være et måltid.


#41

Shamu sa for siden:

Smør, sukker og kanel holder i hauger og lass for meg.


#42

ItsOnlyMe sa for siden:

Kanel, rosiner, smørøye, event sukker. Og spekemat av no`slag. Og melk til. Eller rød saft.

(Egg på risgrøt? På rømmegrøt bruker vi hardkokt egg i tillegg til det oven-nevnte.)


#43

Kaija sa for siden:

Vi pleide å ha sukker, kanel og smørøye, men etter hvert snek det seg med både rømmeklatt og rosiner.


#44

Hyacinth sa for siden:

Nei, mannen min drikker melk til risengrynsgrøt. Han drikker melk til det meste, og foreldrene hans drikker også melk til middag.


#45

Divine sa for siden:

Jeg er oppvokst med at vi drakk skummet kulturmelk til grøten.


#46

star sa for siden:

Sukker og masse kanel holder i massevis, og så har vi rosiner i grøten da. Mamma har forresten spekemat til.
Eneste sære jeg gjør er at jeg aldri drikker melk omtrent, men når jeg spiser grøt må jeg ha melk mens alle andre skal ha rød saft.


#47

GydaG sa for siden:

Risgrøt skal det bare være smør, sukker og kanel til.
Rømmegrøt derimot, da må man ha spekemat og flatbrød og rosiner og greier.
Men å drikke melk til grøt blir i overkant for meg altså, rød saft må til.


#48

Candy Darling sa for siden:

Risgrøt, altså? :skeptisk: Når ble det kosher? Risengrynsgrøt heter det. :trasser:


#49

Dronningen sa for siden:

Smør, sukker og kanel. Liker rød saft ved siden av.


#50

Mamarazzi sa for siden:

En stor klatt med meierismør, masse kanel + litt sukker - og grøtpinn ved siden av :jupp:.


#51

Che sa for siden:

Nå er det ingen i familien glum som er noe særlig glad i grøt, men når jeg spiser det, så er det smør, sukker og kanel som gjelder + saltpinne/grøtpinne. Rødsaft


#52

Slettet bruker sa for siden:

Ovnsstekte pølser må det være ved siden av. Men siden vi har en melkeallergiker i hus, er det særdeles sjelden det serveres grøt her.


#53

polarjenta sa for siden:

Sånn er mamma også, drikker melk til grøt selv om hun egentlig ikke liker det. Jeg liker heller ikke melk, heller ikke til grøt. Jeg drikker enten vann eller saft til.


#54

Albertine sa for siden:

Skal man spise risengrynsgrøt så må man ha skummelt melk attåt.


#55

Macky sa for siden:

Rosiner og evt spekemat. Men det er noe vi har startet med de senere årene, etter at vi ble kjent med ei fra nord-vestlandet hvor hun er vant med at det spises både rosiner og spekemat til. Min datter synes det er veldig godt til, så vi serverer det alltid til.


#56

Macky sa for siden:

Og ja, vi drikker melk til grøten. Jeg får et stort behov for å drikke melk til grøten, selv om jeg ikke drikker melk ellers.


#57

Dixie Diner sa for siden:

Føy, for et langt ord. :lat: Jeg sier risengrøt.


#58

Che sa for siden:

Hos oss er grøt = risengrynsgrøt, mens de andre grøtene (rømmegrøt, fløyelsgrøt, havregrynsgrøt osv) går ved sine fulle navn Risgrøt sier jeg aldri.


#59

oslo78 sa for siden:

Kanel og sukker.


#60

turi sa for siden:

Sukker og kanel, ungene vil ha smør i tillegg.

Vi voksne spiser ikke så mye grøt, men ungene syns det er godt og vil gjerne ha det ett par ganger pr måned.


#61

Divine sa for siden:

Enig. Men jeg merker at jeg blir litt påvirket av at andre sier/skriver det.


#62

Snø sa for siden:

Jeg spiser grøt med sukker, kanel og rømmeøye (hvis vi har). Innimellom har vi flatbrød og spekepølse til :nam:
Mann og barn bruker smørøye i stedet for rømme.


#63

Malama sa for siden:

rosiner I grøten, ikke på. Smørøye (ikke smør da, margarin), sukker og kanel PÅ (og evt gjerne smørøye under også..), og melk TIL. Ikke noe annet. Får ikke koke rosinene i grøten siden mannen ikke spiser, så jeg og Knerten blander i vår før vi tar på resten. Det vanskeliggjør det med smørøyet under grøten, da. Men sånn er det nå.


#64

amo sa for siden:

Rosiner, sukker og smør.
Samme på rømmegrøt, men der er jeg nødt til å ha Gjendekjeks knust oppå, i tilegg.


#65

Frøydis sa for siden:

Hva er grøtpinne?


#66

Left sa for siden:

Jeg spiser kun sukker og smørøye til grøten. Kanel kan jeg glatt stå over. På grøt er det ikke godt i det hele tatt. Rosiner er godt, men er ikke så vant til å spise det i risgrøt. I havregrøt derimot, er det nesten fast tilbehør hvis jeg ikke er på lavkarbo.


#67

LilleT sa for siden:

Jeg bruker kun kanel på. Synes melka gir nok søtsmak i seg selv.


#68

tiddelibom sa for siden:

Til navn: vi pleier bare kalle risengrynsgrøt for nissegrøt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.