De fleste har vel på sukker, kanel og et aldri så lite smørøye. Men har du noe mer attåt? Pappa må røre rømme inn i grøten for at det skal være spiselig for ham, mens min bror og jeg fikk strø rosiner over. Min bestefar hadde skiver av kokt egg pent dandert over grøten, den kjøpte jeg aldri. Og min svigerfamilie spiser ofte grøtpinne attåt.
Jeg spiser som oftest bare grøt. Hos svigers er det potet, grønnsaksrester fra dagen før, spekepølse og flatbrød til grøten. :skremt: Drikker melk til.
Det holder lenge med grøten for min del, aldri spist noe til. Kjenner til det med rosiner, så det går an, men foretrekker "bare" masse kanel, sukker og smør.
Jeg er oppvokst med tørkakjøtt til grøt. Evt. fenalår.
Pappa pleide å ha rosiner i grøten av og til, men det ble han nedstemt på av oss andre.
Hadde en venninne her i byen som pleide å invitere på grøt og kokte grillpølser om lørdagene. Og rødsaft. Jeg pleide å ta med en flaske rødvin og erstatte safta hennes. :knegg:
Bare smør (eller margarin, da, selvfølgelig :knegg: ), sukker og kanel. Mangelen på grønnsaker gjør imidlertid at jeg føler meg 110 % usunn når jeg spiser det til middag. Ved siden av har vi som regel blåbærsaft.
Jeg liker ikke smør i grøten, men bruker sukker, kanel, hakka mandler/nøtter og rosiner. Spiser bare risgrøt et par ganger i året, men havregrøt spiser jeg nesten hver dag.
Grøt spiser jeg som regel bare hos andre eller på jobb rett før jul. Tilbehør er sukker, kanel og rød saft. Av og til et smørøye,hvis det ikke er til å unngå.
Grøtpinne = noe salt til grøten. Kan være tredd på et spyd/pinne.
Vi pleier enten å ha sukker, kanel og smørøye (og evt mandel i grøten hvis det er en sånn anledning) eller sukker, kanel, smørøye og noe salt til, typisk morrpølse og flatbrød.
Jeg spiser som regel bare grøt med sukker, kanel og meierismør. Men i blant har jeg flatbrød med spekeskinke eller morrpølse ved siden av. Fra min tidligere svigerfamilie har jeg blitt vant til spesielt rømmegrøt med spekemat servert etterpå, en utrolig deilig kombinasjon som gjerne serveres i skyggen en høysommerdag med store mengder hjemmelagd saft. :nam:
Jeg har aldri skjønt verken grøtpinne eller suppe til pannekaker. Hadde ikke hørt om noen av delene før for bare noen få år siden. Men hver sin smak. :)
Jeg har smør, sukker og kanel på grøten. Rosiner har jeg ikke på, men det er faktisk godt, så det tror jeg jeg skal ha på neste gang. Hardkokte egg over grøten har jeg hørt om, men kan ikke fatte at det går an, engang.
Jeg er vokst opp med bare grøt, med sukker, kanel, smørøye og rød saft til. Etter at jeg traff mannen har jeg lært å sette pris på noe salt til grøten, for det er han vant til. Spekeskinke eller en eller annen form for annen spekemat er godt. Flatbrød og potet blir litt over the top for min del.
Og så må jeg bare sitere Dragen: "All mat er god. Grøt er ikke mat."
Melk skulle det jo stå. Må jo følge med på den potet-til-grøt-spisende fetteren til sambo som var nomintert på idrettsgallaen. :ro:
Det finnes flere potetspisere altså. Jeg holdt på å miste haka i gulvet første gangen jeg fikk grøt der.
Jeg har faktisk aldri hørt om saltmat til risgrøt.
Her i huset elsker barna det, og det serveres med smørøye, sukker og kanel. Og med rød saft til.
Jeg har fått min dose og vel så det, så jeg prøver å ha alternativer når det serveres.
Jeg har sukker, kanel og smør på grøten. Ikke noe mer. Men jeg må drikke melk til, faktisk er det kun da jeg klarer å drikke melk, jeg liker det egentlig ikke.
Jeg blander like deler risgrøt og rømmegrøt ( en slager som absolutt alle liker) og serverer spekemat til. Uten spekemat anser jeg ikke grøt som å være et måltid.
Sukker og masse kanel holder i massevis, og så har vi rosiner i grøten da. Mamma har forresten spekemat til.
Eneste sære jeg gjør er at jeg aldri drikker melk omtrent, men når jeg spiser grøt må jeg ha melk mens alle andre skal ha rød saft.
Risgrøt skal det bare være smør, sukker og kanel til.
Rømmegrøt derimot, da må man ha spekemat og flatbrød og rosiner og greier.
Men å drikke melk til grøt blir i overkant for meg altså, rød saft må til.
Nå er det ingen i familien glum som er noe særlig glad i grøt, men når jeg spiser det, så er det smør, sukker og kanel som gjelder + saltpinne/grøtpinne. Rødsaft
Sånn er mamma også, drikker melk til grøt selv om hun egentlig ikke liker det. Jeg liker heller ikke melk, heller ikke til grøt. Jeg drikker enten vann eller saft til.
Rosiner og evt spekemat. Men det er noe vi har startet med de senere årene, etter at vi ble kjent med ei fra nord-vestlandet hvor hun er vant med at det spises både rosiner og spekemat til. Min datter synes det er veldig godt til, så vi serverer det alltid til.
Jeg spiser grøt med sukker, kanel og rømmeøye (hvis vi har). Innimellom har vi flatbrød og spekepølse til :nam:
Mann og barn bruker smørøye i stedet for rømme.
rosiner I grøten, ikke på. Smørøye (ikke smør da, margarin), sukker og kanel PÅ (og evt gjerne smørøye under også..), og melk TIL. Ikke noe annet. Får ikke koke rosinene i grøten siden mannen ikke spiser, så jeg og Knerten blander i vår før vi tar på resten. Det vanskeliggjør det med smørøyet under grøten, da. Men sånn er det nå.
Jeg spiser kun sukker og smørøye til grøten. Kanel kan jeg glatt stå over. På grøt er det ikke godt i det hele tatt. Rosiner er godt, men er ikke så vant til å spise det i risgrøt. I havregrøt derimot, er det nesten fast tilbehør hvis jeg ikke er på lavkarbo.