Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri fiskegrateng

#1

Frantzen sa for siden:

Noen som har en god oppskrift?


#2

Babe sa for siden:

Jeg trekker sei i ti - femten minutterstid, koker makaroni litt kortere enn anbefalt på pakken... så lager jeg hvit saus av smør, salt, pepper, muskat, litt buljong(toro er glutenfri), hvit ost og rød semper og sper med melk - har oppi et pisket egg på slutten.

Har fisken og makaronien i sausen, heller det i ildfast form, strør over enten med griljermel fra shär eller ost (barnas favoritt) - steker i ovnen i en halv times tid - førti min. (ca 225 grader, midt i ovnen)


#3

m^2 sa for siden:

Jeg bruker bare helt vanlig oppskrift jeg, fra Ingrid Espelid Hovig-kokeboka :jupp:
Bare at jeg skifter ut melkeproduktene med sojaprodukter (jeg bruker ikke buljong), og makaroniene med glutenfri makaroni, også har jeg enten glutenfritt brødrasp fra eget brød, eller jeg bruker noe glutenfri kruskakli-aktige-greier (som jeg er tom for så får ikke sjekket - tror det var noe bokhvetegreier) på toppen. Og melet bytter jeg med hva jeg nå måtte ha for hånden av glutenfritt finmel. Du kan kjøpe en pose med lys glutenfri melmiks fra Toro f.eks, det er ikke så mye heller i posen.


#4

Frantzen sa for siden:

Når jeg lager vanlig grateng så lager jeg saus på meljevning - oppfører det glutenfrie melet seg på samme måte? Altså slik at jeg kan smelte smør og jevne med glutenfritt mel?


#5

m^2 sa for siden:

mnjemn.... nja :)
Av og til, hvis det er i godt humør og sånt ;)

Neida, det funker greit. Du kan jo evt. prøve samme metoden med Maizenna eller potetmel som du sikkert har i hus, og se om det funker. Så slipper du å kjøpe noe mel.
(NB: ikke hvis pakken er åpnet og står vedsiden av åpne melposer)


#6

Babe sa for siden:

Jeg synes det oppfører seg ganske likt... men det krever litt mer røring for at det ikke skal klumpe seg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.