Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mengde mel/væske

#1

Frøydis sa for siden:

Jeg skal bake rundstykker av ymse grovmel. Tenkte også å ha i kli og frø. Hvor mye væske trenger jeg pr halvkilo mel?


#2

Nin sa for siden:

Jeg aner ikke, men du synser bare. Ha i litt mel, så vannet, så har du i mel bit for bit til deigen har fin konsistens.
Når jeg lager en god porsjon deig bruker jeg en liter væske.
Mel bare har jeg i til den er passe.


#3

Albertine sa for siden:

Til en kg mel bruker jeg omtrent seks dl væske.


#4

trøtt sa for siden:

Jeg bruker ca 2 liter mel til 1 liter væske.


#5

Frøydis sa for siden:

Ok. Får prøve meg litt frem. Grovere mel bruker vel mer væske enn fint, eller?


#6

Elastica sa for siden:

Tommelfingerregelen min er at jeg bruker dobbelt så mange dl hvetemel til vann - når jeg lager focaccia. Den deigen er imidlertid løsere enn når jeg skal lage rundstykker. Litt minder enn halvparten så lite, med andre ord. Type mel vil også spille inn, så det er egentlig bare å prøve seg frem. :)


#7

Elastica sa for siden:

:nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.