Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilleggsutstyr til speilreflekskamera

#1

MissS sa for siden:

Vi fikk oss et Canon Eos 550D til jul. :lykkelig: Jeg er helt amatør når det gjelder speilrefleks og lurer på hva dere anbefaler som tilleggsutstyr. Har fått anbefalt ekstra blitz, men hvilken? Annet?


#2

Hulemannen sa for siden:

Å kjøpe en ekstern blits er en god investering dersom du skal ta mange innebilder, men kan også være nyttig som fill-in til utebilder. Den innebygde blitsen kan kun benyttes til fill-in og gir mye skygge, mens du med en ekstern blits kan rette lyset mot hvite flater i tak eller vegger, "bounce" lyset av disse flatene og skape et større "lysareal" til å belyse det du skal ta bilde av, og dermed redusere både skygger og skape godt belyste bilder.

Av blits ville jeg ha valgt en Canon Speedlite blits i EX-serien, for å få utnyttet muligheten for E-TTL II hos 550D (220EX, 270EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II). Forskjellen mellom de ulike blitsene går i hovedsak på styrke (ledetall) -- jo sterkere blits, desto lengre unna kan objektet stå eller større kan rommet være som du skal belyse. I tillegg er II-versjonene noe mer avanserte enn de andre.

Av annet utstyr ville jeg ha anbefalt et kamerastativ, gjerne et lett karbonstativ med kulehode.

Jeg vet ikke hvilket objektiv du har, men dersom du tenker å utvide samlingen ville jeg ha UNNGÅTT objektiver med store spenn i zoom, som feks. 20-200. Kvaliteten på disse er r*vva.

I tillegg trenger du en god mikrofiberklut eller lignende beregnet på linser, samt en fotobag eller lignende til å holde støv unna kameraet.

Dersom du vil ha en grei introduksjonsbok til digital fotografering vil jeg anbefale "Boken om digital fotografering" av Scott Kelby, som også finnes på norsk. Den kan du f.eks. kjøpe her: www.capris.no/product.aspx?isbn=8277723180

Lykke til!


#3

Veronal sa for siden:

Ekstern blitz og fotokurs. :nemlig:


#4

scilla sa for siden:

Et 50mm objektiv.:jupp:


#5

Hulemannen sa for siden:

Jeg ville heller kanskje ha kjøpt et 35 mm objektiv. 550D er et såkalt APS-kamera med 1,6 crop, som betyr at et normalobjektiv for dette kameraet vil være på mellom 30 og 35 mm brennvidde. I de filmbaserte speilreflekskameraene var det 50 mm som var normalobjektiv.

Høyere brennvidde enn 35 mm vil i dette tilfelle innebære at objektet blir forstørret (tele), mens lavere brennvidde vil gi vidvinkel.

Canon har et 35 mm objektiv med f2 til litt over 2000 kroner nytt, men som du sikkert kan kjøpe rimeligere brukt på foto.no eller finn.no. www.fotovideo.no/Avdelinger/Produkter/Objektiver/Canon/Vidvinkel/Canon-EF-35mm-F20--103192.aspx


#6

scilla sa for siden:

Det var jeg ikke klar over. Har selv Canon 5D Mark II og der er jeg veldig fornøyd med 50mm-objektivet. Det funker til det meste. :nemlig:


#7

LaLuna sa for siden:

Jeg ville kjøpt en zoom, f.eks denne som er 18-200 mm:
Da slipper du å bytte objektiv hele tiden. Jeg bruker i alle fall dette som standard på mitt kamera, og jeg er veldig fornøyd med bildene.


#8

Elise sa for siden:

Definitivt fotokurs. Det er det jeg skulle ønske jeg kunne brukt MYE penger på, fordi det er så utrolig avgjørende for hvor gode bilder man klarer å ta, sånn jevnt over. Jeg føler at jeg fortsatt tar 50-100 dårlige bilder for hvert gode, og kanskje 1000 bilder for hvert skikkelig, skikkelig gode. En kan ha så fancy utstyr en vil, men bildene blir ikke bra hvis man ikke vet hva man driver med. Jeg skulle ønske jeg bare tok 10 dårlige bilder for hvert brukbare. :nemlig:


#9

Hulemannen sa for siden:

5D-en er ikke et APS-kamera men et fullformat-kamera, som innebærer at et objektiv med 50mm brennvidde er et normalobjektiv. Bildebrikkene er større og kvaliteten på bildene blir dermed litt bedre.

:)


#10

Isolde sa for siden:

Fotokurs.

Jeg likte veldig godt 50mm objektiv på mitt 500D. Synes det ble litt for stort når jeg gikk over til 5D. 50mm objektivet til Sigma er helt fantastisk. 430ex II er en veldig god blits. Ligger rundt 2000kr.

Men først av alt så ville jeg brukt penger på fotokurs.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.