Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Om du skal på barselsbesøk, hvordan gjør du det?

#1

Bokormen sa for siden:

Dårlig overskift, jeg vet. :flau:

Jeg ble bare litt nysgjerrig på hvordan dere gjør om noen dere kjenner har fått baby.

Tropper dere uanmeldt opp på sykehuset? Eller kommer dere uanmeldt med en gang de har kommet hjem? Eller foretrekker du å avtale en dag som passer?

Synes du det er ok å ta med seg flere (ubedte) uten at de nybakte foreldrene vet om det? Tenker da spesielt på mennesker de ikke kjenner så godt.


#2

Fluke sa for siden:

Jeg kommer ikke uanmeldt, nei. Og jeg tar ikke med meg flere.

Jeg syns det er uhøflig å komme uanmeldt på barselvisitt. Og jeg hadde begynt å lure på mine venners sosiale antenner om de tok med seg folk jeg ikke kjenner godt.


#3

malena sa for siden:

Jeg sender alltid en sms eller ringer og spør når det passer med besøk. Hvis jeg planlegger å ta med noen så spør jeg også om dette er greit.

Jeg tropper aldri uanmeldt opp hos noen som nettopp har kommet hjem fra sykehuset. Hadde ikke likt det selv.


#4

Mandarin sa for siden:

Går sjelden på sykehus. Bare til min søster og veeeldig nære venninner.
Jeg avtaler tidspunkt , sier at jeg blir ikke lenge, og kommer alene.

LIllemor og mannen kan tidsnok treffe den nye verdensborgeren.
Første besøk er for å nusse på den nyfødte, gi en gave og en klem til de stolte foreldre. + jeg er der toppen en halvtime.


#5

Bluen sa for siden:

På sykehuset ville jeg nok bare gått til nær familie eller veldig nære venner. Mitt inntrykk er at de fleste foretrekker å områ seg litt og være noen dager hjemme før de vil motta besøk. Å komme uanmeldt ville ikke falle meg inn. Jeg synes det er veldig greit at de nybakte selv sier fra når tiden er inne for å ta imot besøk. Hvis jeg selv skulle ta initiativ, ville jeg nok ha ventet et par uker etter fødselen. Å ta med andre gjester anser jeg som uaktuelt og på grensen til frekt.


#6

Fluke sa for siden:

:fnis: Vi satt alene i to uker og så begynte alle å ringe og ville ta seg en tur. Det ble faktisk ganske slitsomt og jeg lærte at om vi skal ha en baby til, så skal jeg invitere folk selv og ikke vente på at de ringer.


#7

Veronal sa for siden:

Jeg går aldri på sykehuset uten at jeg blir invitert. Hvis jeg blir invitert sørger jeg for at jeg er 100% sikker på at barselkvinnen er informert og samtykkende. Jeg drar heller ikke uanmelt på barselbesøk i hjemmet - jeg venter til jeg blir invitert og jeg gjør besøket veldig kort (dvs. besøkstiden blir proporsjonalt økende med økende alder på barnet).


#8

Apple sa for siden:

Jeg går bare på besøk på sykehuset til de aller nærmeste. Jeg gir beskjed på forhånd at jeg veldig gjerne kommer, men at de får kjenne etter i fht formen og hva som passer. Det vil si at jeg stiller meg disponibel de dagene vedkommende er på sykehuset, og lar det bli opp til dem å si når det passer. Har funket veldig bra med mine venninner.

Har aldri med meg noen andre, og er der ikke lenge (selv om de ligger på sykehotell).


#9

Sitron sa for siden:

Kommer aldri før jeg blir bedt. Tar det for lang tid, så spør jeg når det passer. Kunne ikke falle meg inn å ta med andre.


#10

Estrella sa for siden:

Avtaler tid på forhånd og tar ikke med meg andre. Den nybakte mamman/familien kan jo være sliten og derfor avtaler jeg på forhånd. :)


#11

Bluen sa for siden:

Se der, ja, jeg har tydeligvis oppfattet skikken riktig. :humre:


#12

Macky sa for siden:

Dukker aldri opp uanmeldt. Vet at jeg ikke hadde likt det selv (hadde selv noen som gjorde det, og det var utrolig slitsomt, og følte meg så utrolig "ekkel"; hadde ikke dusjet enda, leiligheten så ikke ut (leste til eksamen akkurat da i tillegg), og i det store og det hele, var det ingen kjekk opplevelse for meg). Så jeg ringer eller sender SMS gjerne noen uker etter at nurket er født. Er det veldig nære venner drar jeg på besøk litt før, men aldri på sykehuset (med mindre det er bestevenninna mi da).


#13

Storm sa for siden:

Når jeg leste denne tråden, kjente jeg at jeg fortsatt, over to år etter, er skikkelig forbanna :mad: (hormonell? jeg?) på en perifer venninne/ bekjent som bare slang innom meg på barsel fordi hun jobbet i nærheten. Etter en lang og tøff fødsel, problemer med ammingen, enorme blødninger nedentil (ikke mer enn vanlig, men dere vet..) og med en liten gutt på nyfødtintensiven ville jeg IKKE ha besøk av henne. :kjevle:

Man SPØR om man får komme. Man kommer IKKE uanmeldt. Man har IKKE med seg flere enn avtalt.

:kjevle:

Så aggressiv jeg var i dag da. :humre:


#14

Skilpadda sa for siden:

Jeg kommer ikke uanmeldt på besøk (det gjør jeg egentlig aldri ellers heller, og i alle fall ikke i barseltiden). Jeg kan vente på invitasjon, eller ta kontakt og be dem si fra når det passer, eller ta kontakt og spørre om en bestemt tid passer - det kommer litt an på hvor godt jeg kjenner dem.

Jeg tar aldri med meg "ekstra folk" på besøk uten å klarere det på forhånd, det skulle da bare mangle. Og i alle fall ikke folk vertskapet ikke kjenner, og i hvert fall ikke i barseltiden!


#15

Myggstukket sa for siden:

Jeg ringer jeg å spør om det er greit at vi kommer.
Kjøper en liten ting til den lille og drar på besøk.
Å dra i barselsbesøk på sykehuset gjør jeg kun til mennesker jeg kjenner kjempegodt. Venner og slektninger som jeg ikke har sånn ultragod kontakt med, venter jeg med å besøke til et par uker etter at de er kommet hjem.


#16

Søster sa for siden:

Takk for tipset.

Jeg kommer aldri uanmeldt, men avtaler på forhånd. Men om jeg er utålmodig, kan jeg sende en melding og si at jeg vil gjerne komme en dag det passer, og ber barselkvinnen ta kontaktnår det passer. Kan godt stikke innom på sykehuset om det passer seg sånn, siden jeg jobber der, og som regel bare har fem minutter ledig, men da ringer jeg først og avtaler.


#17

Nenne sa for siden:

Hvis det er nære venner av meg spør jeg om det passer at jeg kommer på sykehuset og det gjør det jo gjerne. Det er bedre med en kort visitt der enn å ta i mot hjemme når babyen er helt ny. Til et barselbesøk på sykehuset gjør det ingenting å komme med en ekstra venn hvis noen gjerne vil være med, synes jeg da.

Litt mer perifere venner og bekjente sier jeg fra til at jeg gjerne kommer en tur når det passer for dem og ber dem si fra når de har ork og overskudd. Jeg var nylig på besøk til ei barselgruppevenninne som hadde fem uker gammel baby. Da hadde hun hatt besøk av familie og nære venner og var klar til å vise frem til oss litt lenger "ute". Det var veldig trivelig. :)


#18

TBM sa for siden:

Nei. Nei. Ja.
Nei.

Som oftest har jeg og mine venninner snakket om dette på forhånd - og noen har jeg besøkt på barsel fordi det har passet slik (men maks 10 min for å gi den stolte mor blomster og/eller gave og se på vidunderet) mens andre har jeg besøkt hjemme. Vi har ikke reist hele familien på besøk - for da blir det bare så mye styr!

Høres ut som om du har hatt noen uten sosiale antenner på besøk? ;)


#19

Mei sa for siden:

Signerer de fleste andre her. Jeg spør før jeg kommer på besøk - eller sier i fra at de får si fra når de er klare for besøk. Å ta med meg andre kunne ikke falle meg inn.

Har inntrykk av at de som er foreldre selv har mer "antenner" for dette enn de som ikke har barn selv. Da vi fikk ztjerna måtte jeg si stopp ifht besøk, både på sykehuset og hjemme.


#20

Camomilla sa for siden:

Pleier ikke å dra på sykehuset om de ikke har bedt meg om å komme.
Stort sett så venter jeg litt etter de har kommet, så ringer jeg eller sender en sms og hører om de er klare for et besøk.
Tar da med evt noe å spise på og blir ikke sittende så lenge.

De gangene jeg har blitt tante har jeg vært på sykehuset.


#21

Filifjonka sa for siden:

Jeg tar aldri med meg noen ekstra, og har aldri dratt på barselbesøk uanmeldt. Eller, jeg tror forresten det kan ha skjedd en gang at jeg var på sykehuset og besøkte noen andre, og samtidig stakk innom med blomst eller gave til en venninne som hadde fått baby. I utgangspunktet bare for å levere gave, men det var jo hyggelig å få se babyen også. Det var i tiden før sms, så det var ikke like enkelt å avtale.

Jeg har forresten fått flere uanmeldte besøk både på sykehuset og hjemme etter fødselen, og jeg syntes bare det var hyggelig. Hadde det ikike passet hadde jeg klart å si fra.
Tror det var vanligere før med uanmeldte besøk, sånn generelt.


#22

Claire sa for siden:

Da jeg fikk datteren min for en god del år tilbake, kom broren min på sykehuset med en ny kjæreste jeg aldri hadde hilst på før. Jeg husker fremdeles at jeg ble rimelig stresset og irritert av det. :mad: Ergo; jeg gjør ikke slikt selv.


#23

Pelikan sa for siden:

En bør absolutt ikke kommet uanmeldt på barselvisitt. En har mere nok med seg selv og de nærmeste i familien (som regel). Det avhenger jo av hvor stor familie en har, eller hvor nær venninnen er.Man kan godt sende en sms, og evt si at hun kan beskjed når det passer å få besøk. Synes det bør gå noen uker før en kommer på besøk, og da avtale det på forhånd.


#24

Tinka sa for siden:

Avtaler på forhånd og har aldri med meg andre.


#25

Ru sa for siden:

Signerer denne.

:enkel:


#26

Ginger2 sa for siden:

Jeg har bare vært på barselbesøk på sykehuset når jeg har blitt invitert. Venter som regel til mor og barn har kommet hjem og avtaler da et besøk på forhånd.

Ville aldri gått på uanmeldt barselbesøk og hvertfall ikke uten å ha avklart "gjestelisten".


#27

Fadese sa for siden:

Jeg har dukket opp uanmeldt på sykehuset en gang, men da var det for å levere en liten oppmerksomhet. Jeg ble bedt om å komme inn på rommet, men jeg understreket at jeg egentlig kom for å levere den liten gave.

Ellers avtaler jeg alltid med familien før jeg kommer.
Jeg fikk sjøl noen uanmeldte besøk da Lillemor ble født, og det passet ikke alltid veldig godt. I denne tiden trenger man mer enn noen gang at man får følge sin egen rutine.

Jeg har aldri tatt med andre enn jeg har avtalt å ta med, så vidt jeg kan komme på. Ville ikke gjort det heller.


#28

maribo sa for siden:

Kommer aldri uanmeldt - hverken på barsel eller hjemme hos de nybakte. Prøver å unngå å ta med meg mine egne barn i starten, iallfall så lenge de nybakte ikke har egne barn som gjerne vil leke med mine.
Selv sa jeg nei til besøk på barsel nå sist - til og med av mine egne barn. Ble for mye to dager etter k-snittet at på dag tre sa jeg kun ja til besøk av storesøster.


#29

GinaK sa for siden:

Sender mld og spør om det passer og er sikker på at familien deres har vært på besøk først og at hun orker og er i form.
Har ikke med noen, ikke egne barn heller for det er lille nurket som skal være i fokus da!


#30

Adrienne sa for siden:

Jeg kommer aldri uanmeldt til noen som nettopp har fått en liten baby, verken hjemme eller på sykehuset. Jeg ringer og spør om og når det kan passe med et lite besøk, samtidig som jeg understreker at de selvsagt må si nei om det ikke passer. Barselbesøk på sykehuset drar jeg kun på om det er familie eller svært nære venner, eller noen insisterer på å få meg på besøk.


#31

Mandino sa for siden:

Sykehus syns jeg er forbeholdt nær familie. Ringer alltid og avtaler på forhån, og ville aldri tatt med noen utenom det som var avtalt. Bruker også å ta med noe godt til alle, slik at de nybakte foreldre ikke skal stresse med oppvartning. Har de barn fra før, tar vi alltid med gave til den/de også.

Mandino


#32

Java sa for siden:

Jeg avtaler alltid før jeg kommer på barselvisitt, og det er kun den nærmeste familien og de nærmeste vennene jeg besøker på sykehuset.

Ett unntak var sist gang ei nær venninne fikk barn. Jeg visste de var hjemme fra sykehuset, og vi hadde vært og handlet gaver til barna. På vei hjem kjørte vi innom, helt uanmeldt. Det ble satt veldig stor pris på. Vi var der en halvtime og dro igjen. På en måte følte jeg meg mindre til bry ved å gjøre det slik. Når besøket er avtalt så ordner man gjerne litt på forhånd. Når vi kom slik så slapp de det. Nå vet jeg jo at denne familien tar ting på sparket, så kanskje det var derfor vi turte å gjøre det.

Selv blir jeg mer sliten av å måtte invitere andre. Jeg setter pris på at folk kommer, eller spør om å få komme.


#33

Linda sa for siden:

jeg avtaler tid som passer, ville nok ikke tatt med meg noen


#34

malena sa for siden:

Da jeg kom hjem fra sykehuset med storebror så kom mannen hjem fra Australia samme dag. Da var det seks mnd siden jeg hadde sett ham, og han hadde sitt første møte med storebror som var blitt hele tre dager gammel.
Etter et par timer bestemte vi oss for å gå en tur (det var midt på sommeren). Ute på veien møter vi ei venninne av meg og hennes venninne.
Jeg var overlykkelig for at vi hadde kommet oss ut og kunne skylde på at vi var ute på tur. Det kunne ikke passet dårligere med besøk, vi ville jo bare være i fred, vi tre...


#35

Benzo sa for siden:

Sånn gjør jeg det også.


#36

Agent Scully sa for siden:

Syns det er en liten forskjell på om besøket er inne på rommet (syns dette er mer privat, og kun for nær familie, nære venner, KUN etter avtale, med full forståelse for å hive ut folk når man er sliten etc. ) og å ta imot besøk på fellesrom/besøksrom/resepsjonen (da kan man gå tilbake til rommet når man vil, evt. aldri komme ned dersom formen tilsier det, der er mange andre folk rundt likevel).

Hvis man er i god form, godt utvilt og humøret tillater det er det veldig koselig med besøk på sykehuset. Da vil jeg nesten si "jo fler jo bedre". Tror også at enkelte kan bli skuffet over manglende besøk på sykehuset, dersom de i forkant har forestilt seg å bli oversvømmet av besøk.

Hvis en gjeng venninner tropper opp på sykehuset etter avtale for å møtes i resepsjonen, så ser jeg ikke det helt store problemet med at det kommer en og annen perifer bekjent/ukjent sammen med dem. Men inne på rommet? Uanmeldt? Til en som er i dårlig form? Nei takk!


#37

Pamina sa for siden:

Man avtaler selvfølgelig på forhånd.

Jeg fikk selv overraskende besøk på sykehuset, og det var av en veldig nær venninne. Det var så koselig, men nå har jeg ingen søsken, og satt utrolig stor pris på det besøket.

Ellers sender jeg sms'er og spør om de er klare for besøk en stund etter at de er kommet hjem. Jeg ser an personene i forhold til hvor raskt etter hjemkomst jeg tar kontakt.


#38

Filifjonka sa for siden:

På sykehuset her er det kun far og søsken som får komme inn på barselavdelingen, andre besøk må mottas på fellesrom/gang. Det gjelder også besteforeldre og annen nær familie.


#39

Gri sa for siden:

Kjem ikkje uanmeldt nei, sjølvsagt gjer eg avtalar, og venter gjerne litt etter fødsel. På sjukehuset har eg hittil besøkt svigerinne/svoger og besteveninne, noko lenger ut enn det har ikkje vore natuleg for meg. Når mine har blitt født har eg berre fått avtala besøk, og det har vore ein ven den eine gongen, og søster, svigerinne med kjæraste, svoger, besteveninne med familie og ei veninne til den andre gongen. (Budde litt fleire i nærheita andre gongen ja). Det var MITT valg at dei skulle kome, og eg ønska det.


#40

Susse sa for siden:

Det er veldig opp og ned igrunn. Snakker alltid med hun som har født først for å lodde stemningen for besøk og ser ann deretter. Å ta andre med på bareselbesøk gjør jeg ikke med mindre det er avtalt. Drar aldri på sykehuset med mindre det er mine aller beste venninner eller nær familie.

Med førstemann var jeg regelratt dau og helt utslitt og det var GRUSOMT med masse besøk og mas. Med andremann var jeg i toppform og kjempestolt og ville vise han til hele verden, men nesten ingen kom....med nr.3 var det akkurat passe;)

Tror det gjelder å bruke antennene så godt en kan jeg, og lodde stemningen på den nybakte mamma og evt. pappa først :)


#41

Mikkeline sa for siden:

Avtaler alltid på forhånd, enten det er på sykehuset eller hjemme.

Ville aldri ha tenkt på å ta med meg noen andre, med mindre det var avtalt på forhånd (kan igrunnen ikke komme på hvem det skulle være heller).


#42

Muad'Dib sa for siden:

Verken mannen eller jeg har familie her, vi har ingen nære venner, og siden jeg ikke jobbet dengang jeg fikk minsten, var det heller ikke noen kolleger.

Jeg lå på barsel 1 natt, på 3-mandsstue, og det var kjipt å se at de to andre kvinner fikk tonsvis av besøk og og blomster, de stellet seg og skravlede i telefonen hele tiden, mens jeg lå der ensom og forladt. Om jeg hadde hatt kolleger, veninner e.l. hadde de været mere enn velkommen, også uanmeldt. Jeg hadde jo hatt en nem og kjapp fødsel, og de andre damer var helt åpenbart innstilt på sosial samkvem. Så folk er forskjellige...

De gange jeg har været på barselsvisitt, har jeg ringet i forkant for å høre om det passet. Noen gange har vennerne invitert oss rett på sykehuset, og det har vi gjort.


#43

Lykken sa for siden:

Jeg dukker IKKE uanmeldt opp på sykehus, og avtalt besøk er mest naturlig når det er innen familie og nære venner. Hjemmebesøk lodder jeg stemningen, sier som regel pr. tlf eller sms at jeg gleder med til å se den lille og at de får sifra når det passer/når de orker besøk. Gratulasjoner gir jeg som regel så fort jeg har fått nyheten pr sms eller tlf.
Selv fikk vi besøk av familie de første dagene på sykehuset, og de er mange nok med to besteforeldre på hver side og to søsken med mann og samboer og barn. flere nære venninner rakk også innom på felles besøk, og et vennepar siste dagen med minste, men det ble litt stress. Første gangen troppet svigermor opp på avtalt besøk dagen etter vi kom hjem, med uanmeldt tante av mannen på slep...det var hyggelig, men litt :eek: når de kom inn døra. Til unnskyldning var det første barnebarnet for svigermor, og hun var litt utenfor denne verden av den grunn.


#44

Hasselnøtt sa for siden:

Det ville være uaktuelt å ikke avtale på forhånd.


#45

LilleLeo sa for siden:

Jeg avtaler ALLTID, om det så er på barsel eller når de har kommet hjem.
Og jeg tar ALDRI med meg noen andre.

Jeg var selv plaget med at folk kom i tide og utide, helst uanmeldt og aldeles ikke kjente sin besøkningstid.
Svigers rant ned dørene, de ringte ALDRI, og dette sitter dypt enda.
Det var så ille til slutt at jeg ble fysisk kvalm hver gang det ringte på døren.

Gjett om det er noen ører som kommer til å flagre om et halvt års tid :himle:


#46

Elisabet sa for siden:

Jeg har venninner som foretrekker å få besøk på sykehuset. Mye pga. at de har veldig stor familie, og de synes det er fryktelig slitsomt at alle skal komme på besøk etter de kommer hjem. Så når nære venninner eller familie får baby så sender jeg en melding og spør om de vil ha besøk på sykehuset. Aldri første dagen de er der kommer jeg på besøk. Når jeg selv har vært på sykehuset så har jeg satt ekstra pris på de som vil komme andre og tredje dagen på besøk. :) Jeg tar aldri med andre om det ikke er avtalt på forhånd med den vi skal besøke, (om evnt. vi er et par venninner som drar på besøk sammen).

De jeg ikke besøker på sykehuset er jeg gjerne en snartur innom når de ønsker det selv. Spør bestandig på forhånd.


#47

MissS sa for siden:

Jeg kommer ikke uanmeldt, og egentlig ikke uten å være invitert.


#48

Polyanna sa for siden:

Uanmeldt på barselvisitt!! :sjokk: Barselkvinner sover jo på temmelig merkelige tidspunkter, har varierende form og i det hele taget. Nei, det må være toppen av taktløshet!

Jeg sender en sms som er noe sånt som "håper dere koser dere. Vi vil gjerne se vidunderet når det passer. Er for eksempel torsdag ettermiddag eller lørdag midt på dagen ok tidspunkter?"


#49

Pastill sa for siden:

Man må få invitere så mange på sykehuset som man vil, men når det kommer til å komme uanmeldt så ville jeg aldri gjort det selv.
Ikke hjem heller.

Hadde noen venninner da som presterte å bli på besøk i hele 6 timer. Syntes det var ganske ille iom at jeg hadde vært hjemme i to dager, hadde hatt keisersnitt og gikk på antibiotika pga infeksjon og feber.
6 TIMER!

Folk slutter ikke sjokkere meg..


#50

lil'c sa for siden:

Jeg kommer ikke uanmeldt nei! Verken på sykehuset eller hjemme.
Og jeg tar ikke med meg noen andre, det kunne ikke falt meg inn.
Jeg kan sende en sms/ringe og høre om det passer, eller vente på invitasjon, alt ettersom.


#51

Bokormen sa for siden:

Dere er jo mine drømmegjester! :rørt:

Egentlig har jeg inntrykk av at folk som har vært gjennom en fødsel selv er mye flinkere til å ta hensyn. I dag er lillegutt 12 dager gammel, og vi har hatt besøk nesten konstant. Det er jo veldig hyggelig at folk vil komme, men jeg hadde virkelig ikke regnet med at så mange ville troppe opp på sykehuset eller på døra hjemme uten å høre om det passer på forhånd. Og flere har hatt med seg noen vi ikke kjenner, som "eeelsker babyer, og bare måtte bli med." Mange sitter også veldig lenge. Dagen etter fødselen sende min kusine en sms, og spurte om hun kunne stikke innom en rask tur etter jobb og hilse på knøttet. Det var i orden for min del. Men da hun kom hadde hun med en ny kjæreste, og de satt i godt over to timer. :eek: Der lå da jeg i en lekker sykehusskjorte og halvsov, med håret til alle kanter osv, ikke en setting du har lyst til å få fremmede inn på rommet.

Vi dro hjem etter to dager på sykehuset, det var så fullt der, og masse småsøsken og slikt overalt, da fant vi ut at det var bedre å slappe av hjemme. Ganske nøyaktig to timer etter hjemkomst ringte de første gjestene på døra. Men jeg setter som sagt pris på at folk vil besøke oss, det ville jo vært trist om ingen ville hilse på lillegutt. Det vil nok bedre seg da vi får litt mer rytme på døgnet, nå er han mye våken og spiser på natta og formiddagen, og sover på ettermiddagen. Dvs, han bor på meg store deler av døgnet, og da folk vekker han på ettermiddagen for å holde han og ta bilder osv er det bare mamma som duger for å roe han. Stakkars lillegull. :(


#52

Go\jenta sa for siden:

Lykke til med den lille, Bokormen!

Jeg ville aldri ha dukket opp uanmeldt på barselvisitt, hverken på sykehus eller hjemme!


#53

Observatøren sa for siden:

:nemlig:
Jeg ble sint på dine vegne, jeg. :humre:


#54

My sa for siden:

Jeg avtaler.

Fikk selv ett uanmeldt besøk hjemme samme dag som vi kom hjem fra sykehuset, før det hadde gått en time etter at vi kom inn døra. Det var et vennepar som skulle reise på ferie samme dag, og kom på at de ville stikke innom før de reiste. Det syntes jeg var veldig koselig.

Det skal mye til før jeg selv skulle bli opprørt og sint over å få uanmeldt besøk, både på sykehuset (i allefall så lenge jeg er på hotellet) og hjemme. Men så har jeg ikke plagsomt stor omgangskrets her heller da. Men selv ville jeg som sagt ringt og avtalt.


#55

Kaktus sa for siden:

Nå kjenner jeg nesten at jeg får dårlig samvittighet for at jeg stakk innom ei venninne uanmeldt på sykehuset forrige uke.

Men vi var tilfeldigvis på samme sykehus som hun lå med sin nyfødte datter (Ahus, vi bor på Gjøvik) og jeg satt bare der i fem minutter og beundret den lille da.


#56

Junimor sa for siden:

Jeg spør alltid på forhånd. ('hater' uanmeldt besøk selv, og man gjør jo mot andre det man vil andre skal gjøre mot seg. ;) )


#57

tink sa for siden:

Det ante meg at du hadde noen litt ugreie erfaringer med besøk bokormen. :klemme:

Før tinkeliten ble født ga vi ganske tydelig beskjed om at vi måtte ta de første ukene litt etterhvert. Vi bor et stykke unna nærmeste familie, og kjente ikke så mange som kunne komme på timesbesøk - så det var viktig for meg å finne formen og tonen selv før svigers kom drassende. Nå lurte han seg ut aalt for tidlig, og det var veldig koselig å få besøk og snakke i telefonen der jeg befant meg i ukesvis på sykehus, langt unna hjemmet mitt. Heldigvis hadde vi strenge retningslinjer fra sykehuset om hvem vi fikk lov å ta med inn på nyfødtintensiven, og hvordan: håndhygiene osv.

I dag er dette litt over to år siden, og jeg har glemt masse om hvordan det var. Er det snakk om barselbesøk nå avtaler jeg på forhånd, med mindre det er søster eller bestevenninne (som ikke bor her i byen, så det er uansett ikke aktuelt). Det bør altså være en nybakt mamma som jeg kan gjette meg til at setter pris på mitt besøk. Ville ikke tatt med meg andre (som eelsker babyer eller småbarn) uten å gi tydelig beskjed på forhånd. Hadde blitt rasende om noen dro med seg en snørrete toåring på barselbesøk.

Tror jeg ringer på forhånd, sånn vi kommer om et par timer, er det greit? Ikke to dager sånn at de rekker å stresse, og tar gjerne med spise selv - barselkvinnen skal IKKE stresse med besøk. Mer perifere venter jeg med å besøke til etter 6 uker.

Håper du og lillenurket snart finner formen, og motet til å si neitakk til uventet/uønsket besøk.


#58

Soffers sa for siden:

Fikk noen ekle flashbacks fra poden var født nå, gitt. :skremt:
Når det gjelder småbarnsforeldre generelt og helt nybakte spesielt syns jeg det er et nærmest ufravikelig krav om å melde sin interesse for besøk altså! Det er faktisk ikke alltid det passer om besøk av de nærmeste her en gang selv om jeg har store unger! :nemlig:
Jeg sender SMS når jeg får beskjed om en nyankommet skapning :elsker: der jeg sier at hun får si fra når hun vil ha besøk, om det blir på sykehuset eller hjemme. Dersom hun vil ha besøk tar jeg ikke med andre enn det som evt var avtalt, og det bør være noen hun kjenner godt, f.eks. mine unger, mann eller annen venninne.
Håper du sier fra videre, Bokormen, for man kan bli ordentlig sliten av sånne episoder. Minner fra barseltida sitter i lenge... :klem:


#59

Java sa for siden:

Huff da, Bokormen! Du har da hatt verste sort besøk, og mange av dem. Jeg skjønner godt din frustrasjon. Si fra at det ikke passer når de ringer på, si fra at du er trøtt og gå og legg deg om folk blir sittende for lenge. Jeg tror de ganske fort tar hintet og tusler ut døre igjen. Det er uansett ikke du som har vært frekk, men de som rett og slett mangler antenner.


#60

Tjorven sa for siden:

Jeg har dukket opp uanmeldt på barselbesøk 1 gang. Det var til min tante (som jeg er ganske nærme) og jeg var 17 år.

Den samme tanten kom også på uanmeldt barselbesøk til meg siden hun jobber på Ullevål. Jeg syntes det var utrolig koselig at hun kom, men det ville sannsynligvis vært anderledes om det hadde vært noen helt andre. Hun hadde forhørt seg med min far at jeg var i grei form.

Pappa troppet opp på sykehuset bare 9 timer etter fødsel (og jeg fødte midt på natten). Egentlig fikk han ikke komme inn på barsel, men hadde høylydt proklamert at "jeg er pappaen". Det var først etterpå han innså at han faktisk nå var bestefar.

Når det gjelder barselbesøk til venninner så skjer det etter avtale. Jeg sender sms og spør om lov til å komme. Det var det jeg ønsket at mine venninner skulle gjøre også, for å ta initiativ selv like etter fødsel hadde nok vært litt for mye for meg.


#61

Java sa for siden:

Den var litt søt. :humre:


#62

Observatøren sa for siden:

Herlig bestefar!


#63

Solice sa for siden:

Da jeg fikk min førstefødte fikk jeg mye besøk på sykehuset.
Bare 5t etter fødselen begynte de å komme.
Jeg hadde 14 besøkende allerede første dagen,
og jeg ble helt utslitt.
Endte med at jeg dro hjem dagen etterpå og bare låste meg inn hjemme.

Så nei jeg besøker sjelden noen på barsel avd,
det er jo hvis de spør om jeg/vi vil komme da.

Og venter vel heller på en invitasjon til å komme
hjem til den nybakte familien, enn å invitere meg selv.
Jeg har stor respekt for at de skal få fred og ro og bli
kjent med det nyfødte barnet sitt.


#64

Mamma Rosa sa for siden:

Vi gjør avtale med mannen deres om når det passer.
Har ikke med andre nei.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.