Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ny sesong med jordmødrene!

#1

Susse sa for siden:

Fikk det med meg ved en tilfeldighet i går. Begge de nye episodene ligger på nrk sin nett-tv.
Herlig !


#2

Dixie Diner sa for siden:

Av en eller annen grunn synes jeg bare sånt er kjekt å se på når jeg er gravid selv, eller prøver å bli det. Jeg var gravid sist det gikk, da slukte jeg hver episode.


#3

Zip sa for siden:

Tusen takk for tips. :)
Syns det er like herlig å se på, prøver, gravid eller fullstendig ferdig. ;)


#4

krystallklart sa for siden:

Elsker det programmet. Glemte og se det i går, nå har jeg fått mannen til og sette det på serieopptak.


#5

Fibi sa for siden:

Hurra! :hyper: Da er tv-kvelden reddet! :D


#6

amanas sa for siden:

Jeg så første episode sist uke og når de sa neste lå på nettet for jeg inn for å se med en gang.

Problemet er bare at jeg blir SÅÅ babysyk av det :sukk:


#7

Fibi sa for siden:

Det problemet har heldigvis ikke jeg. :knegg:


#8

Hondacrv sa for siden:

Hvilket sykehus sender de fra?


#9

Hannah sa for siden:

De sender fra 4(?) fødestuer rundt i landet. Bl.a. fra lofoten og Odda.


#10

Fibi sa for siden:

Skal jeg noen gang føde igjen (gud forby!) skal jeg føde i Odda, hos Borzo (ellerhvahanhet). Fy søren for en kul fyr! :hyper:


#11

Slettet bruker sa for siden:

:eek:

Det der er splætterfilm fra virkeligheten altså. :hadde mareritt og måtte panikkstarte trøstetråder etter første episode - har lært nå: :sitter klar med .avi isteden:


#12

Slettet bruker sa for siden:

:sjokk:
Og hvis noe går galt så kan de tilby deg enten to timer med ambulanse på svingete vei mens du føder så godt du kan baki - eller en skjebne hvor du er overlatt til det de skraper sammen i farta der du er? :skremt:

Jeg synes det er risikosport å føde på ahus jeg. Det er tross alt et kvarters tid med ambulanse til riksen.


#13

Fibi sa for siden:

Nå har jeg sippet meg gjennom de to episodene som ligger ute på nett. Jeg blir like bergtatt hver gang, altså. :rørt: Tenk for en fantastisk jobb jordmødre har!

Det burde vært doula-ordning i norge, slik det er i USA. Det kunne jeg vært. :nemlig:


#14

Fibi sa for siden:

Hvis mine tidligere fødsler skal være utgangspunkt for en prognose, så vil neste fødsel vare ca fem minutter. JM på SUS ba meg ringe legehelikopter ved en eventuell tredjefødsel dersom vi fortsatt bodde på landet. :humre:

Men nå skal jeg ikke ha flere barn uansett, så det har liksom ikke så mye å si. Men jeg likte virkelig han der Borzo-fyren. Han var dritkul!


#15

amanas sa for siden:

Men er det ikke doula skole i norge da? Eller kurs eller noe? Føler liksom jeg har hørt om ei som skulle gå på det, men jeg forsto ikke vitsen for trodde ikke det var marked for det her.



#17

Fibi sa for siden:

Det er visst i Oslo, og jeg bor i Sandnes. Og jeg har ikke råd til å betale 24 000. :skremt:


#18

Malama sa for siden:

I går? trodde det var onsdager jeg...

gravid, i tåkeverden, liker se slikt...


#19

Frøy sa for siden:

Nett-tv er flott for slike.


#20

Inagh sa for siden:

Nydelig serie. :hjerter:

Og hver gang jeg ser den, tenker jeg A: takk og lov at jeg aldri, aldri skal føde igjen og B: takk og lov jeg ikke bor et sted hvor jeg risikerer å miste både baby og livet fordi sykehuset er for langt unna.


#21

tink sa for siden:

Du skal ha et svært godt rulleblad som føderske for å få lov til å føde på slike sykehus. Og oppfølging underveis i svangerskapet er veldig tett.

Det er litt kjipt å ligge på barsel noen timer hjemmefra, men dersom alt er vel får man komme "hjem" til det lokale sykehuset og være den eneste på avdelinga, med full påpassing fra ivrige barnepleiere.


#22

mosol sa for siden:

Åh, jeg har akkurat sett to episoder på nett. Gudhjelpemeg som jeg sipper og griner og er rørt og gruer meg - alt på en gang. Og jeg er utrolig glad for å bo i sentrale strøk og at det er plass til meg på Riksen i juni.


#23

Frøy sa for siden:

Jeg bor på bondelandet som Fibi så fint kaller det, hvor man må kjøre ett stykke pluss ta ferje for å komme til sykehuset. Men har aldri følt meg utrygg som gravid her inne, vi har følge tjeneste med jordmor, helikopter og ambulansebåt blir tilkalt i ekstreme tilfeller og vi bilr tatt veldig hensyn til på sykehuset, med tanke på at de kaster oss ikke ut om det er litt for lenge mellom riene og mann får lett overnatte om man ligger til observasjon på føden.


#24

apan sa for siden:

Det er ganske fascinerende at folk synes det er crazy at noen av oss velger å føde på Føderiket i Oslo med 8 minutter i ambulanse til Riksen - når du ser forholdene veldig mange andre har ellers i landet :humre: .

Når kommer egentlig episode 3?


#25

Susse sa for siden:

Jeg er særdeles ferdigbakt og finnes ikke det fnugg verpesyk samme hvor dypt jeg graver. Allikevel sipper jeg meg igjennom hver episode. Hadde lønna vært greiere og jobben vært uten turnus hadde jeg tatt jordmorstudiet for lengst.


#26

Malama sa for siden:

Mens jeg gleder meg til å føde igjen, og faktisk velger hjemmefødsel. (Vel vitende om at sykehuset er bare 30 min (vanlig bil) unna, og jeg overføres dit dersom det er tegn på fare.

nett-tv er nok tingen for meg ja, Frøy, men ikke i kveld. jeg trodde jeg skulle se det i morgen, så jeg kan jo se det på nett da kanskje. Om enn blir det jo ikke like bra som på tv da, mye mindre.


#27

Zip sa for siden:

Får tårer i øynene. Fantastisk. :hjerter:
Har født nummer to og tre på fødestue (uten lege) og var absolutt ikke utrygg. Fantastisk jordmor, samme begge ganger. 2 timer til sykehus.
Mye bedre opplevelse på fødestue enn på sykehuset, to ulike opplevelser. Fødestua fantastisk. :hjerter:


#28

Fibi sa for siden:

Jeg følte meg heller aldri utrygg i den kommunen. Jordmoren min der ute må være et av de mest fantastiske menneskene jeg har møtt. Selv om hun ikke var på vakt da jeg gikk i fødsel fikk jeg beskjed om å ta kontakt på sms, hun ringte meg opp igjen, og skravlet med meg i en halvtime om alt og ingenting mens hun tok tiden på rier. Gode dama. :love: Men om det hadde vært en fødestue der ute, på linje med de i serien, så hadde jeg aldri fått føde der uansett med mine litt-mindre-enn-a4-svangerskap.


#29

Frøy sa for siden:

Hun er helt fantastisk! Kunne vært gravid en gang til bare for å kanskje oppleve å la hun følge meg over fjorden og kanskje født på ambulansebåten. :hjerter:

Jeg hadde heller aldri fått født planlagt her inne om vi hadde hatt fødestue, men er utrolig glad for følgetjenesten vi har.


#30

Isbjørn sa for siden:

De sender fra Odda, Gravdal, Tynset og Alta.


#31

Koma sa for siden:

Signerer i sin helhet. Jeg er imponert over de ansatte på disse stedene og det gir meg perspektiv og se hvordan fødetilbudet er i vårt langstrakte land. Men det ville ikke vært noe for meg, nei ... Jeg fryktet at jeg måtte føde på Bærum. :eek:


#32

Pelen sa for siden:

Jeg tror at man bare stiller seg inn på forholdene man har rundt seg. Jeg fødte på Riksen og bodde 5 minutter unna og det føltes godt og trygt. Hadde jeg født ute på landbygden så hadde jeg nok følt meg trygg der også (med det svangerskapet og senere fødselen jeg hadde) ettersom man sikkert hadde mye mer forhold til jordmødrene der og det var det tilbudet man hadde. Jeg likte også Borzo!


#33

Morella sa for siden:

Er det bare jeg som holder pusten når de fødende ligger med pressrier? :humre:


#34

Inagh sa for siden:

Jeg holder pusten, og sympatisvetter litt, kjenner jeg. :humre:

Og dette programmet har virkelig fått opp øynene mine for hvor lite gjennomtenkt det er å legge ned fødestuer og småsykehus rundt omkring i landet. :mumle:


#35

Tonjemor sa for siden:

Denne sesongen skal jeg følge med på. Jeg er ikke gravid eller spesiellt verpesyk. Jeg synes fokuset på små fødestuer er veldig veldig spennende.
Det er viktig å beholde akuttberedskapen på f.eks Odda sykehus. Jeg er utflyttet odding og flere av mine bekjente har fått premature babyer. Takket være god hjelp fra Borzo og tilbudet om akuttberedskap har dette alikevel gått bra. Jeg håper en slik serie kan bidra til forståelse i forhold til hvor viktig det er å beholde visse sykehustilbud i distriktene.


#36

Fibi sa for siden:

Jeg tror kanskje at det er en av tankene bak vinklingen av denne sesongen. Jeg håper i hvertfall det.


#37

Doula Inger sa for siden:

Det finnes :nikker: :nikker: :nikker: hvorfor er du ikke?


#38

Ine sa for siden:

Er litt forelsket i jord"far" Borzo jeg! :hjerter: :fnise:


#39

Ine sa for siden:

hva er doula?


#40

Doula Inger sa for siden:

En doula er en erfaren og profesjonell fødselspartner som gir emosjonell, fysisk, informativ og praktisk støtte til en kvinne og hennes partner under hele fødselsprosessen, og også i tiden før og etter fødselen.


#41

ingling sa for siden:

Jeg følger også med på serien, og må innrømme at jeg som førstegangs er fornøyd med å bo relativt sentralt. Når det er sagt, virker de utrolig dyktige de som presenteres rundt omkring, så jeg er sikker på at en får veldig god hjelp og omsorg andre steder enn i byene også. Uansett veldig spennende å se hvordan det er rundt omkring, og så så mange fine babyer, da. :elsker:

Hva er egentlig forskjellen på doula og jordmor?


#42

Ine sa for siden:

Hva er forskjell på det og jordmor da?


#43

ingling sa for siden:

Sorry, så ikke svaret fra Doula Inger før jeg postet. Takk takk. :)


#44

Pelle sa for siden:

Har det? Ikke hos meg, tvert imot.
Sikkert farget av min egen premature fødsel som kunne endt riktig ille, men jeg unner alle andre i Norge det samme fødetilbudet som jeg hadde.

Akuttberedskapen på småstedene skal for øvrig beholdes.


#45

Doula Inger sa for siden:

En jordmor har medisinsk utdanning og ansvar, en Doula er en støteperson, som kan beskrives som "en godt forberedt og engasjert 3 barns pappa".
I gamle dager ble det kaldt Hjelpekoner.


#46

Éowyn sa for siden:

Storebror og jeg følger med på serien. Han er veldig glad for at menn ikke kan føde barn. Jeg ønsker å føde igjen. (:sukk:)


#47

Nextlife sa for siden:

Det er forbausende hvor godt dette programmet og måten det presenteres harmonerer med de høyaktuelle diskusjonene rundt nedlegging av fødeavdlinger på småsykehus. Det er nesten som om jeg mistenker en aldri så liten kobling her :gruble:


#48

Malama sa for siden:

Det er nok rett og slett ganske aktuelt at det ER en kobling her?

Selv om det dog er en stund siden de filmet det da (jmf episoden jeg så i går med askesky-problematikk (hvorfor sier alle at det går om mandager, når jeg ukentlig ser det på onsdager? forrige uke fikk dette meg til å tro jeg hadde gått glipp av det, da jeg på tirsdag ble informert om at jeg tok feil, det er mandag, ikke onsdag... Det går åpenbart bådemandag og onsdag?)) men jeg tror vinklingene på denne sesongen absolutt er bevisst i forhold til politisk debatt.

Uten at jeg egentlig synes det nødvendigvis er galt, og slett uten at det påvirker hvor rørt jeg blir av å se de små babyene, og gleder meg til å føde min egen, etter planen hjemme i mitt eget badekar.


#49

Ru sa for siden:

Har det?
Dette krever spin-off, kjenner jeg.


#50

Mjau sa for siden:

Så på i kveld, og tror jammen jeg skal føde hjemme neste gang.

:hehehe:


#51

Mjau sa for siden:

Og så bare for å poengtere, så er jeg ikke mot hjemmefødsler altså. Det er bare veldig langt unna det jeg personlig kunne tenke meg med tanke på forrige fødsel som tok nærmere tre døgn. :dåne:


#52

Éowyn sa for siden:

Storebror lurte på om jeg kunne føde hjemme neste gang. :fnise:


#53

Pelen sa for siden:

Og jeg har lyst til å bli med noen på fødsel.


#54

Fibi sa for siden:

Det er fantastisk å få lov til å bli med på fødsel. Jeg er så utrolig takknemlig for at Iset gav meg muligheten til å få oppleve det. Og så håper jeg at hun får førti unger til, og at jeg får være med hver gang. :knegg:

SKulle jeg hatt et barn til, og hadde jeg hatt normale svangerskap, så hadde jeg gått for hjemmefødsel, tror jeg. :jupp:


#55

Kate sa for siden:

Jeg har sett noen episoder nå, og er sjeleglad jeg aldri har gått med en jordmordrøm i magen, og for at jeg er ferdig å få barn.

traumatisert


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.