Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Utrolig mye man sparer på å bake brød?!

#1

Filifjonka sa for siden:

... og da mener jeg ikke på selve brødet, selv om det også blir mye billigere enn å kjøpe. Men vi handler jo så mye mindre når vi ikke MÅ i butikken hver dag for å kjøpe brød (og tar med oss en masse annet på sulten-impuls). Det holder liksom med ukehandel + et lite påfyll i løpet av uka.

Hadde ikke bakt brød på en stund, så jeg hadde glemt den effekten der.
Men nå i januar har jeg bakt brød nesten hver dag, og eksperimentert litt med forskjellige typer, noen vellykkede og noen ikke fullt så bra. Og det er jo ikke mye jobb når man kommer inn i rutinen. :nyfrelst:


#2

Zip sa for siden:

Det er helt genialt ja. :bakt brød i mange år: :D
Vi kjøper kanskje max 5 brød i året.


#3

Divine sa for siden:

Jeg ønsket meg Kenwood-maskin nettopp for å kunne bake brød. Men har jeg gjort det? Niks. Skjerpings.


#4

Polyanna sa for siden:

LITT jobb er det jo nãr det går ti brød i uka, syns jo jeg, men da er jo i og for seg spareeffekten enda større. :p


#5

Mirasol sa for siden:

Det er helt utrolig hva man sparer på det ja, både pga prisen på brød og altt det man ellers putter i kurven. :jupp: Ellers er det ingen jobb i det hele tatt å bake brød her, brødbakemaskinen min er fantastisk og har vært i bruk daglig siden julen 2005!


#6

Bille sa for siden:

Jepp, sånn er det her også. Vi må jo nesten aldri i butikken lenger! Storhandler hver 7.-10 dag omtrent og baker brød hjemme. Passer på å ha basisvarer og lager det meste av middagene også (nesten) fra bunnen av, så trenger man virkelig sjelden å gå i butikken. Herlig. :D


#7

Morella sa for siden:

Helt enig. Dessuten er det ingen butikkbrød som kan sammenligne seg med et godt hjemmelagd brød. :nam:


#8

Zip sa for siden:

Nedtur med kjøpebrød ja. ;)


#9

Adrienne sa for siden:

Jeg syns ikke det jeg, jeg bare sørger for å sove lenge på lørdagen, og så står jeg opp til nybakt brød. Enkelt-penkelt. :blond:

Vi kjøper bare brød på hytta, for der har vi verken brødformer eller kjøkkenmaskin, og da blir det styrete å bake selv. Hjemme bakes det brød fast hver lørdag, og av og til en ettermiddag i uka.


#10

Acino sa for siden:

Må man på butikken oftere om man ikke baker brød?
Handler en gang i uka; putter brødene hele i brødpose og fryser. Enkelt. :humre:

Men hjemmebakt er godt, om man bare har tid og faktisk får til! :)


#11

Primrose sa for siden:

Det er rimeligere og bedre, men det går litt tid. Jeg baker bare tre brød om gangen, men lurer litt på om det går an å steike seks om gangen ved å lage to etasjer i ovnen. Noen som har prøvd?


#12

Wix sa for siden:

Her er det påkrevd med brødoppskrifter. Jeg har veldig lyst men jeg FÅR IKKE TIL brød. Er flink med boller og andre typer gjærbakst men har ike sjans med brød. De blir flate og vonde.


#13

Primrose sa for siden:

Wix: Søk på Mims hellebrød. Det er kjempegodt og man slipper å kna seg til blods om man ikke er eier av kjøkkenmaskin.


#14

Filifjonka sa for siden:

Jeg må ihvertfall på butikken oftere, for jeg pleier ikke fryse kjøpebrød, syns ikke det er noe godt.

Ellers så kan det være en grei start på brødbakingen å prøve de posene med melblanding fra Møllerens, da får en fort følelsen av mengdeforhold osv.


#15

Curly sa for siden:

Må jo ikke på butikken hver da for å kjøpe brød? Handler og fryser ned!
Har prøvd å bake brød, det er gode når de er ferske, men når jeg tar dem opp av fryseren faller de fra hverandre og er tørre :(


#16

Bille sa for siden:

Problemet mitt er nok snarere at når jeg er i butikken så er det ingen brød som frister og alle er altfor dyre (:o), så derfor ender jeg opp med å kjøpe ett brød, maks to. Ergo må man oftere i butikken. :nemlig:


#17

Filifjonka sa for siden:

Nå var det ikke min intensjon å få alle til å bake brød, altså. :knegg:
Det var mer et lite gledesutbrudd over at det faktisk funker for oss.
Som sagt så liker ikke jeg frosne kjøpebrød, og ser liten vits i det når vi har ferske lett tilgjengelig i butikk. De jeg baker funker bra å fryse. Så da er det en bonus at vi slipper å bruke tid på å gå i matbutikken så ofte, og vi sparer litt penger også.


#18

Bille sa for siden:

Jo, kan vi ikke lage en opphetet diskusjon om å bake brød vs. å kjøpe brød? :hyper:

:kjeder seg:


#19

Divine sa for siden:

Årsaken til at jeg har unngått å bake brød, er at jeg eeeelsker hjembakt brød og spiser alfor mye av det, mens ungene ikke er spesielt glad i det. De vil helst ha Frist Price-kneipp. :sukk:

Men jeg får prøve igjen.


#20

Filifjonka sa for siden:

Ja, niåringen min sukket tungt da han ble hentet tidlig på SFO forrige fredag: "Å nei, jeg som hadde GLEDET meg til å spise kneipp!"

De har smøremåltid på SFO hver fredag, og da regner jeg med det er det billigste kneippbrødet de har. Og det er altså sett på som et høydepunkt av enkelte. :)
Men han liker heldigvis annet brød og hjemmebakt også.


#21

Wix sa for siden:

Denne har jeg prøvd, den ble flat og vond. :sorry:


#22

Polyanna sa for siden:

Ja, det er jo sånn jeg også gjør det, åff kårs. :knegg:

(Og mannen klager faktisk ikke heller)


#23

mkj sa for siden:

Den største grunnen til at jeg ikke baker brød er at jeg er avhengig av å få det oppskjært på butikken. Vi kjøper brød på Obs som regel, 3 stk for 39,- og skjærer opp, putter i poser og fryser ned. Synes det smaker helt greit.

Etter at vi begynte med ferdigskjærte brød, virker det veldig smulete å drive med denne skjæringen.


#24

Ole Brumm sa for siden:

Vi bruker brødbakemaskin og er kjempefornøyd med det, kjøper aldri brød lenger.


#25

Grøten sa for siden:

Baker innimellom, men i det siste har ikke tiden strukket til.

Kjøper de brødene jeg liker best, skjærer opp i butikken, i plastpose og så i frysa.
Synes de brødene vi har er saftige og gode, selv etter fryserunden. Men så taes det opp om kvelden og spises om morgene. Nesten like ferskt som nytt fra butikken, synes jeg.
At det er penger å spare på å bake selv, DET er det nok ingen tvil om.


#26

ItsOnlyMe sa for siden:

Hvilken har du Mirasol? Gir den stor brød?

Lurer jeg også...


#27

Svanen sa for siden:

hender jeg baker 6 brød og det går fint. Varmluft og skrur ned ca 20 grader, altså 180 i stedet for 200. Funker fint det.


#28

Smoothie sa for siden:

Gjør som meg! Ta med dine egne hjemmebakte brød, og skjær de opp i maskinen på butikken! :jupp:

:hehehe: Tuller bare!!!!



#30

Svanhild sa for siden:

Javisst, det går helt fint hvis du har varmluftsovn. 200 grader i en time, så er det gjort :)


#31

ItsOnlyMe sa for siden:

Da skal jeg prøve 6 brød. Må bare gå til innkjøp av 3 brødformer til..


#32

Harriet Vane sa for siden:

Jeg baker helst selv, og baker grove brød i brødform som jeg skjærer med skarp kniv i tynne skiver uten smuling. Jeg baker to brød i to ganger i uken og det holder ganske greit for oss.


#33

Harriet Vane sa for siden:

IKEA-brødformene er faktisk veldig bra!


#34

Huldra sa for siden:

Vi baker også brød. Ca 1 gang i uka. Den som har turnusfri står for brødbakinga. Vi synes det er så utrolig mye bedre enn å kjøpe på butikken.


#35

Neket sa for siden:

Jeg baker en (veldig) sjelden gang, men jeg er også fan av den skjæremaskinen, så som regel kjøper jeg. Hjemmelaget brød blir altfor smulete syns jeg.


#36

Strå sa for siden:

MÅ man ha Kenwood e.l. for å bake brød? Jeg bruker muskelkraft, da får jeg arm- og håndtrening, samt tid til enten prat eller filosofering.

Hva med å legge de tre siste ved siden av hverandre i lanpanna som følger med ovnen? Har du litt fett mellom brødene går det helt fint.

Jeg baker vanligvis 3 store langpannebrød og et brett med rundstykker 1 gang i uka. Hvert brød er ca en halv gang større enn det du får i en brødform. Trenger vi mer brød, kjøper vi, eller spiser havregryn :jupp:

Etter at jeg lærte meg kutte melkeprodukter i deigen (rester og slumper av fløte, melk, rømme, yogurt osv) og å bruke tid på knaingen, smuler mine brød minimalt, også etter en tur i fryseren.


#37

Divine sa for siden:

Nei, selvsagt må man ikke. Men jeg tenkte at det ville gjøre det litt mer lettvint. Siden jeg er dørgende lat.


#38

Filifjonka sa for siden:

Mener du kutte eller putte her? :)


#39

ItsOnlyMe sa for siden:

Synes dem blir så lave uten brødform? Men mulig jeg må ha større deig...?


#40

GydaG sa for siden:

Inspirert av denne tråden tok jeg opp igjen brødbakingen her, og jeg må si at i tillegg til å slippe å tusle i butikken i tide og utide må jeg bare minne meg selv på at hjemmebakt tross alt er bedre, holder seg lengre, og er veldig enkelt.


#41

Strå sa for siden:

Jeg brukte rester av flytende melkeprodukter før, men har kuttet det ut nå. Brødene blir bedre, saftigere og smuler vesentlig mindre.

Til en standard langpanne bruker jeg 1,5-2 liter lunkent vann, 1 pk tørrgjær, 1-2 dl olje, 1 1/2 kg rugbrødmel (gjerne dansk type) og hvetemel nok til at deigen er og bittelitt klissete. I tillegg er det godt med kjerner frø man liker (sesam, pinje, gresskar osv) + litt salt og 1-2 teskjeer sukker. La brødene heve seg godt, gjerne en drøy time, før de stekes. Mine blir veldig høye.

OK, jeg har ingen nøyaktig oppskrift, det går litt på "Hva har vi lyst på nå, dere?" og "Hvor stor deig gidder jeg lage nå?".


#42

ItsOnlyMe sa for siden:

Det er noe lignende slik jeg lager, men bruker bare ca 1 liter vann, så din oppskrift er nok endel større ja.


#43

Polyanna sa for siden:

Vi lager fire brød i en langpanne. Det er med 2 kg mel og 1 liter væske.


#44

Harriet Vane sa for siden:

Er ikke det litt lite væske, Polyanna? Jeg bruker minst 6, gjerne 7 dl pr. kilo mel når jeg baker, nesten uansett hva jeg baker. Og jo grovere, jo mer væske.


#45

Polyanna sa for siden:

Kanskje opp i 5,5 dl, men ikke mer, nei. Mye av det er korn, da, mye det ikke suger opp så mye? Men jeg syns det ere best å ha deigen så fast for å lage dem som rullede brød i langpanne. Jeg liker ikke så godt brød fra form.


#46

Tåtti sa for siden:

En sånn har vi også, og den er helt klart årsaken til at det ikke har vært kjøpebrød her i huset de siste årene. :hjerter:


#47

ItsOnlyMe sa for siden:

Hvem selger? Og hvor stort blir brødet?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.