... og da mener jeg ikke på selve brødet, selv om det også blir mye billigere enn å kjøpe. Men vi handler jo så mye mindre når vi ikke MÅ i butikken hver dag for å kjøpe brød (og tar med oss en masse annet på sulten-impuls). Det holder liksom med ukehandel + et lite påfyll i løpet av uka.
Hadde ikke bakt brød på en stund, så jeg hadde glemt den effekten der.
Men nå i januar har jeg bakt brød nesten hver dag, og eksperimentert litt med forskjellige typer, noen vellykkede og noen ikke fullt så bra. Og det er jo ikke mye jobb når man kommer inn i rutinen. :nyfrelst:
Det er helt utrolig hva man sparer på det ja, både pga prisen på brød og altt det man ellers putter i kurven. :jupp: Ellers er det ingen jobb i det hele tatt å bake brød her, brødbakemaskinen min er fantastisk og har vært i bruk daglig siden julen 2005!
Jepp, sånn er det her også. Vi må jo nesten aldri i butikken lenger! Storhandler hver 7.-10 dag omtrent og baker brød hjemme. Passer på å ha basisvarer og lager det meste av middagene også (nesten) fra bunnen av, så trenger man virkelig sjelden å gå i butikken. Herlig. :D
Jeg syns ikke det jeg, jeg bare sørger for å sove lenge på lørdagen, og så står jeg opp til nybakt brød. Enkelt-penkelt. :blond:
Vi kjøper bare brød på hytta, for der har vi verken brødformer eller kjøkkenmaskin, og da blir det styrete å bake selv. Hjemme bakes det brød fast hver lørdag, og av og til en ettermiddag i uka.
Det er rimeligere og bedre, men det går litt tid. Jeg baker bare tre brød om gangen, men lurer litt på om det går an å steike seks om gangen ved å lage to etasjer i ovnen. Noen som har prøvd?
Her er det påkrevd med brødoppskrifter. Jeg har veldig lyst men jeg FÅR IKKE TIL brød. Er flink med boller og andre typer gjærbakst men har ike sjans med brød. De blir flate og vonde.
Må jo ikke på butikken hver da for å kjøpe brød? Handler og fryser ned!
Har prøvd å bake brød, det er gode når de er ferske, men når jeg tar dem opp av fryseren faller de fra hverandre og er tørre :(
Problemet mitt er nok snarere at når jeg er i butikken så er det ingen brød som frister og alle er altfor dyre (:o), så derfor ender jeg opp med å kjøpe ett brød, maks to. Ergo må man oftere i butikken. :nemlig:
Nå var det ikke min intensjon å få alle til å bake brød, altså. :knegg:
Det var mer et lite gledesutbrudd over at det faktisk funker for oss.
Som sagt så liker ikke jeg frosne kjøpebrød, og ser liten vits i det når vi har ferske lett tilgjengelig i butikk. De jeg baker funker bra å fryse. Så da er det en bonus at vi slipper å bruke tid på å gå i matbutikken så ofte, og vi sparer litt penger også.
Årsaken til at jeg har unngått å bake brød, er at jeg eeeelsker hjembakt brød og spiser alfor mye av det, mens ungene ikke er spesielt glad i det. De vil helst ha Frist Price-kneipp. :sukk:
Ja, niåringen min sukket tungt da han ble hentet tidlig på SFO forrige fredag: "Å nei, jeg som hadde GLEDET meg til å spise kneipp!"
De har smøremåltid på SFO hver fredag, og da regner jeg med det er det billigste kneippbrødet de har. Og det er altså sett på som et høydepunkt av enkelte. :)
Men han liker heldigvis annet brød og hjemmebakt også.
Den største grunnen til at jeg ikke baker brød er at jeg er avhengig av å få det oppskjært på butikken. Vi kjøper brød på Obs som regel, 3 stk for 39,- og skjærer opp, putter i poser og fryser ned. Synes det smaker helt greit.
Etter at vi begynte med ferdigskjærte brød, virker det veldig smulete å drive med denne skjæringen.
Baker innimellom, men i det siste har ikke tiden strukket til.
Kjøper de brødene jeg liker best, skjærer opp i butikken, i plastpose og så i frysa.
Synes de brødene vi har er saftige og gode, selv etter fryserunden. Men så taes det opp om kvelden og spises om morgene. Nesten like ferskt som nytt fra butikken, synes jeg.
At det er penger å spare på å bake selv, DET er det nok ingen tvil om.
Jeg baker helst selv, og baker grove brød i brødform som jeg skjærer med skarp kniv i tynne skiver uten smuling. Jeg baker to brød i to ganger i uken og det holder ganske greit for oss.
MÅ man ha Kenwood e.l. for å bake brød? Jeg bruker muskelkraft, da får jeg arm- og håndtrening, samt tid til enten prat eller filosofering.
Hva med å legge de tre siste ved siden av hverandre i lanpanna som følger med ovnen? Har du litt fett mellom brødene går det helt fint.
Jeg baker vanligvis 3 store langpannebrød og et brett med rundstykker 1 gang i uka. Hvert brød er ca en halv gang større enn det du får i en brødform. Trenger vi mer brød, kjøper vi, eller spiser havregryn :jupp:
Etter at jeg lærte meg kutte melkeprodukter i deigen (rester og slumper av fløte, melk, rømme, yogurt osv) og å bruke tid på knaingen, smuler mine brød minimalt, også etter en tur i fryseren.
Inspirert av denne tråden tok jeg opp igjen brødbakingen her, og jeg må si at i tillegg til å slippe å tusle i butikken i tide og utide må jeg bare minne meg selv på at hjemmebakt tross alt er bedre, holder seg lengre, og er veldig enkelt.
Jeg brukte rester av flytende melkeprodukter før, men har kuttet det ut nå. Brødene blir bedre, saftigere og smuler vesentlig mindre.
Til en standard langpanne bruker jeg 1,5-2 liter lunkent vann, 1 pk tørrgjær, 1-2 dl olje, 1 1/2 kg rugbrødmel (gjerne dansk type) og hvetemel nok til at deigen er og bittelitt klissete. I tillegg er det godt med kjerner frø man liker (sesam, pinje, gresskar osv) + litt salt og 1-2 teskjeer sukker. La brødene heve seg godt, gjerne en drøy time, før de stekes. Mine blir veldig høye.
OK, jeg har ingen nøyaktig oppskrift, det går litt på "Hva har vi lyst på nå, dere?" og "Hvor stor deig gidder jeg lage nå?".
Er ikke det litt lite væske, Polyanna? Jeg bruker minst 6, gjerne 7 dl pr. kilo mel når jeg baker, nesten uansett hva jeg baker. Og jo grovere, jo mer væske.
Kanskje opp i 5,5 dl, men ikke mer, nei. Mye av det er korn, da, mye det ikke suger opp så mye? Men jeg syns det ere best å ha deigen så fast for å lage dem som rullede brød i langpanne. Jeg liker ikke så godt brød fra form.