Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hellstrøm rydder opp. Og hvorfor folk starter kafe

#1

Filifjonka sa for siden:

Etter å ha sett en god del av disse programmene er det en ting som slår meg: Det er da utrolig mange som starter kafe/restaurant uten å kunne lage den enkleste mat, og uten å ha noe peiling på forretningsdrift generelt?

Sånn som de damene i gårsdagens program. De kunne jo ikke hakke løk en gang, og klarte ikke (på sparket) å lage en fiskesuppe som smakte noe som helst. Det virket utrolig hjelpeløst. De kunne jo funnet en oppskrift og fulgt den, hvis de ikke hadde kompetanse til å lage den ut fra eget hode. Hvorfor velger man å starte kafe og lage maten selv, når man faktisk ikke kan lage mat i det hele tatt? Det er veldig, veldig merkelig. Men det er jo ikke rart det er mye dårlig mat å få på norske spisesteder.


#2

Lavender sa for siden:

Enig!

Glemmer ikke en håpløse mann i Tvedestrand, hvilke muligheter han har. Eller ei dame i Østfold som drev kafè med 1,3 mill i gjeld, selv med gratis husleie, og Hellstrøm på besøk, gikk hun konkurs. Hun og mange andre har betalingsanmerkninger og får ikke handlet på faktura, men må gå i butikken.

Noen kan ikke lage mat, eller er ikke flinke nok.
Noen kan ikke forretningsdrift, tenker oppstart.
Noen kan ikke føre enkelt regnskap, eller har vett til å betale en revisor.
Noen har ikke vett til å forskuttere egen skatt, eller ansattes lønn.

Mange tragedier for enkeltmannsforetak, hvor hele familier blir tatt med i konkurser. Gjelder mange små foretak i service yrker. Det er ingen kontroll, Kemneren er vel den som oftest avslutter bedriftene.


#3

him sa for siden:

Jeg har fått tilbud om å starte kafe i 2010. Jeg vil jo si at dette støtter bra opp under det du nevner i HI. :knegg:


#4

Apple sa for siden:

Jeg har også tenkt på det. Jeg har ikke peiling på restaurantdrift, men det er ganske mange ting som virker innlysende på meg som deltagern i programmet ikke skjønner. Både i fht økonomi og matlaging.

Jeg skjønner ikke at de orker, det virker dritstress.


#5

Filifjonka sa for siden:

Ja, for eksempel det med å ha en meny med femti forskjellige retter når man har veldig dårlig besøk og er på konkursens rand. Det koster jo utrolig å sitte inne med lager for å kunne lage så mye forskjellig, og det må jo bli et voldsomt svinn. Rart at ikke de tenker på det selv.


#6

Toffskij sa for siden:

Den udødelige klassikeren var jo programmet om Vegeta, hvor innehaveren argumenterte for at det var bra for mennesker å spise litt vond mat av og til. :haha:


#7

Filifjonka sa for siden:

:rofl: Den så ikke jeg (dessverre).


#8

Toffskij sa for siden:

Helt ubetalelig. Det var bra for sjelen, nemlig. (Han kunne bidra med halvråtne grønnsaker og slikt.)


#9

konsulenten sa for siden:

Hygiene og sånt er en annen ting jeg blir litt bekymret for når jeg ser disse som tilsynelatende ikke har lært noe som helst om matlaging. Vet de at de ikke må kutte opp salaten med en kniv som har vært borti rå kylling først, liksom?


#10

Filifjonka sa for siden:

Har du sett noen gjøre det? :skremt:


#11

maggypop sa for siden:

Alle som skal starte serveringssted, må ha tatt serveringsprøven. Den inneholder en del om matsikkerhet. I tillegg skal kjøkkenet godkjennes av mattilsynet, som jo kommer på inspeksjoner.
Men du har ingen garanti for at den som står på kjøkkenet og tilbereder din mat har fått nødvendig opplæring i matsikkerhet.


#12

m^2 sa for siden:

Knivene til damene igår var jo av typen middagsbestikk omtrent, de seigpinet jo den stakkars purreløken i småbiter :knegg: Tror rett og slett ikke de hadde kommet så veldig langt på en kylling med den. (de klarte ikke engang å skjære en purreløk i småbiter!!)
Men disse to surrehuene igår tror jeg ikke hadde hatt vett på å holde rå kylling fra annen mat, nope :niks:


#13

konsulenten sa for siden:

Nei, men noen av dem virker såpass kunnskapsløse at det ikke er utenkelig. Jeg har også sett noen som lagret matvarer på hasardiøse måter...


#14

m^2 sa for siden:

Dere har jo sikkert sett skrekkbildene som verserer hvert år når mattilsynet stenger restauranter....


#15

konsulenten sa for siden:

Det er jo bittelitt betryggende, jeg visste ikke hva som stilles av krav. Men noen garanti har man jo aldri. Jeg husker ihvertfall én episode der Hellstrøm karakteriserte oppbevaringen av matvarer som helsefarlig.


#16

maggypop sa for siden:

Ja, tining av kyllingfilet i utslagsvasken og sånn. Og der har jeg vært. :eek:


#17

Filifjonka sa for siden:

Ja, det har jeg sett flere ganger - virkelig ekkelt og grisete, kjøtt nedi oppvaskkummer og diverse luguber lagring.


#18

allium sa for siden:

Jeg tror det er samme sorten som åpner "koselige, små interiørbutikker", eller småbutikker som selgder diverse pynt og dill.

Det er jo så morsomt å holde på med! Forsørge meg, sa du? Kostnader? Tjener jeg ikke det jeg selger greiene for?


#19

Blondie sa for siden:

Dette har slått meg også, det virker jo som om selve bransjen har et gigaproblem med useriøse aktører som bærer på en drøm og bare pøker på uten å sette seg inn i hva det innebærer. Ikke bare det å ikke kunne lage mat, håndtere hygiene eller betjene kunder, men det rent økonomiske også. Jeg blir ikke så ofte rystet, men disse programmene er høyst tankevekkende.


#20

Matilda sa for siden:

Vi har sittet hoderystende foran tv-en og sett et par sånne programmer her også. Min mann, økonomen, vrir seg i lidelse. En lokal kafé, som også serverer varmmat, bytter eiere omtrent en gang i året, og hver gang fnyser mannen: "Er det ingen av dem som har regnet ut hvor mange kopper kaffe de faktisk må selge, eller?"

Jeg irriterer meg mest over at så mange av restauranteierene i programmet går fullstendig i forsvarsposisjon og ikke viser noen vilje til endring. Hvorfor i all verden er de med da? :rolleyes:

Dårlig mathygiene vil jeg helst ikke tenke på. Må slutte å spise ute, tror jeg.


#21

Filifjonka sa for siden:

Jeg kunne på en måte skjønt det bedre hvis det var folk som var flinke til å lage mat hjemme og likte det og hadde en slags visjon, men oppdaget at det å drive restaurant/kafe var noe helt annet.
Men jeg syns det har vært så mange som overhodet ikke kan lage de enkleste ting, og som tror de serverer "hjemmelaget mat" når de setter sammen forskjellige halvfabrikerte matvarer.


#22

Joika sa for siden:

Jeg syntes det er veldig rart at man kan starte et slikt sted uten noen som helst form for markedsplan. At de ikke tenker på om det er plass og behov for spisestedet, er det kunder nok? De bare skaffer seg et lokale, slenger sammmen en meny basert på halv og helfabrikata, og forventer at gjestene skal renne inn døra. :humre:


#23

Røverdatter sa for siden:

Jeg har ikke sett programmet fordi jeg syns konseptet er så teit og tydelig regissert for at det skal se mest mulig sjokkerende ut, men at det er mye rart i den bransjen er det liten tvil om. Har sett mye rart innen kafédrift. Det er best å ikke tenke så mye på hvordan det ser ut på kjøkkenet når man spiser ute tror jeg. Eller eventuelt spise hjemme. :knegg:


#24

Filifjonka sa for siden:

Konseptet er selvfølgelig satt på spissen og klippet for mest mulig effekt, men det ER mye rart altså. Selv uten det. :knegg:


#25

Hyacinth sa for siden:

Jeg har lurt på akkurat det samme og undrer meg sammen med dere over alt dere nevner.

Jeg synes også det er snålt at det er en sjeldenhet å få virkelig god mat på norske spisesteder (nå tenker jeg på et gjennomsnitt av alt som finnes, for det er klart det finnes mange gode restauranter!) i forhold til hva man finner i mange andre land. I enkelte land er hovedregelen at man får om enn ikke fantastisk, så i ihvertfall veldig god mat, og unntaket at man får dårlig. Hvorfor er det sånn?


#26

Teofelia sa for siden:

Fordi det ikke er tradisjon for å forvente og forlange god mat i Norge. Det er utrolig mange som er mer opptatt av om maten er billig enn om den er god.

#27

Joika sa for siden:

Jeg har forresten spist på Jeromes etter at Hellstrøm var der. Veldig god mat til en rimelig penge. Det trenger ikke være dårlig mat selv om det ikke koster all verdens. :niks:


#28

Teofelia sa for siden:

Det var absolutt ikke det jeg sa.

#29

Hyacinth sa for siden:

Hellstrøm hjalp en brasilianer her i byen også. Han laget en meny som så veldig bra ut, og mannen min og jeg gikk innom en ettermiddag vi var alene, men det var stengt. Vet ikke om den var lagt ned, jeg, men det var stoler stablet foran dørene. Synd.


#30

Filifjonka sa for siden:

Det vanlige er jo dessverre dyrt og dårlig.


#31

Teofelia sa for siden:

*host*Egon*host*

#32

m^2 sa for siden:

Men det skal sies om Egon, at de har svært gode rutiner for allergi-mat :jupp:


#33

Filifjonka sa for siden:

Jeg har vært på mye, mye verre steder enn Egon.


#34

Hyacinth sa for siden:

Jeg også. Men jeg har uten unntak blitt skuffet på Egon. Sist gang jeg vard er hadde jeg kveite. Det var ikke godt.


#35

Juste sa for siden:

EAT i Nydalen derimot....Huff.


#36

Juste sa for siden:

Siste gang jeg spiste på Egon (og det blir siste gang jeg noensinne spiser der) så bestilte jeg det de kalte for en megaburger. Det var to prefabrikerte tynne kjøttlefser (tenk de billigste McDonaldsburgerne) i et tørt brød med litt isbergsalat og stekte potetbåter til. Knapt nok menneskemat, men nesten 200 kroner skulle de ha.


#37

Elin sa for siden:

Akkurat dette synes jeg er det merkeligste med mange restauranter. Det virker som om det er om å ha mest mulig på menyen. Generellt synes jeg store menyer sier meg at det er mye ferdigmat/micromat og fryser-mat som serveres.

Mange tåper som Hellstrøm må hjelpe gitt...
Ikke kan de lage enkel mat.. Ikke kan de økonomi...ikke gidder de å stå på...også skjønner de ikke hvorfor det ikke går rundt, men bare at de må gjøre "noe"...


#38

Elin sa for siden:

Og man skal ikke se bort i fra at den utsendte inspektøren fra mattilsynet er en byråkrat uten nevneverdig kunnskap og erfaring den heller....


#39

Niobe sa for siden:

Jeg har tenkt på det samme. Det er altså relativt mange i dette landet som f eks. kan mindre om matlaging og økonomi enn meg, som anser seg skikket til å drive restaurant. Jeg fascineres. Og jeg blir stadig overrasket og skuffet over hvor mye Toromat som serveres.


#40

Elin sa for siden:

Som Egons for eksempel? DER er det så dårlig tilberedt mat at jeg vemmes. Merkelig nok har man noen mødre-venninner som synes det er sååå god og såååå barnevennlig der.


#41

Elin sa for siden:

Eller at maten og stedet er barnevennlig...
Man skal heller ikke glemme at den gemene hop nordmenn er egentlig ganske lite bevandret i det å lage og tilberede god, fersk mat. Det er en GRUNN til at Grandiosa er Norges mest solgte pizza for å si det sånn... og at Bearnaise-saus er den mest solgte ferdig-sausen...


#42

Elin sa for siden:

Jeg venter i spenning på eksempler... Eneste jeg kan komme på er STEAKERS i Bergen. Det er verre enn det verste. Verre enn EGON.


#43

Elin sa for siden:

Men altså, å bestille kveite på en franchise-restaurant?? Det lukter jo dårlig av det valget. Kveite, eller fisk i det hele, ville jeg vurdert SVÆRT nøye før jeg hadde bestilt i Norge i det hele tatt. Der når etter min mening bare de genuine fiskerestaurantene mål, som f.eks. Lofoten på Aker Brygge, Sjøbua i Ålesund og Børsen Spiseri i Svolvær.


#44

Filifjonka sa for siden:

Tror aldri jeg har spist noe annet på Egon enn noe sandwichgreier og kanskje salat eller omelett. Det var helt ok, ikke noe minneverdig men mer spiselig enn mye annet jeg har blitt servert. Ville heller ikke satset på kveite der, nei. :)


#45

Filifjonka sa for siden:

Det er jo masse mer "moderne" lunsjkafeer som tror at alt er vel bare de sauser inn alle rettene med pesto. Og en masse triste norske "gammeldagse" kafeer med standardutvalget innpakket Vestlandslefse, wienerbrød og marsipankake + endel kaker av typen frossen fra fabrikk, digre tørre baguetter med et slapt salatblad i enden, Torosauser og grusomme burgertallerkener .... Det er så leit at jeg finner ikke ord.


#46

Elin sa for siden:

Flymat er som mat generellt. Det spørs hvilke leverandører og råvarer som er brukt. Å generellt si at "flymat" er dårlig, blir ganske så upresist, synes jeg.

Jeg serverer mye DÅRLIG flymat fra Kai Due cateringleverandør i København. Jeg serverer mye MEGET bra flymat tilberedt med råvarer fra lokale leverandører fra Gardermoen. MEN som nesten overalt ellers så får man ofte det man betaler for. Business-class-menyene på SAS er av meget høy kvalitet. Baguettene servert på økonomiklasse er ikke like bra.


#47

Frøydis sa for siden:

Jeg hadde ekstrajobb på en kro engang, der kroverten lagde Toro lasagne. Jeg spurte han hvorfor han ikke lagde den selv, og fikk til svar at det var så tungvindt. :roll:
Han var forresten utdannet sveiser.


#48

Filifjonka sa for siden:

Nei, det er jeg enig i. Men særlig fristende er det jo ikke. Syns bare det er rart at ikke nivået på maten er bedre. Er det det vi vil ha, liksom? Hvem er det som liker den maten og er villig til å betale masse penger for den?


#49

Blondie sa for siden:

Hvis Egon er det absolutt verste, så har dere ikke vært ute i provinsen. :humre: Egon har jo tilogmed opptil flere lavkarbo-varianter.


#50

Dixie Diner sa for siden:

Egon har jeg faktisk aldri spist på, men har hørt mange skryte av den i Stavanger. Det er ei venninne av meg som via FB bidro sterkt til å få den hit, hun ELSKER Egon. Jeg har som sagt aldri vært på noen som helst Egonrestaurant, men må jo nesten prøve etter alt "oppstyret". Den i Stavanger er kanskje bedre enn mange andre? Jeg har i hvert fall ikke hørt annet enn skryt.


#51

Hyacinth sa for siden:

Selvsagt, men jeg hadde veldig lyst på det den dagen, og jeg tenkte litt at siden de først hadde det på menyen, noe jeg fant sjokkerende i seg selv, så må de da ha vett til å tilberede den. :knegg: Jeg er ikke SÅ vant til Egon. Egon er helt ny her i byen, så jeg har spist der en eneste gang, sammen med en gjeng andre. Jeg har vært på Egon i andre byer, altså, så jeg visste litt hva det gikk i.


#52

Hyacinth sa for siden:

Vel, da kan du få litt u-skryt herfra. :knegg: Det var ikke bra det vi spiste den ene gangen. Ingen var fornøyde tror jeg, bortsett fra de fire ungene, men det var så som så det de fikk også. Jeg har uten unntak blitt skuffet alle gangene jeg har spist på Egon i Kristiansand, Oslo og Trondheim også. Det er ikke bedre i Stavanger.


#53

Lykken sa for siden:

Jeg synes Egon er litt sånn Peppes i interiør og stil, men den vi har her jeg bor er faktisk ganske god på maten. Det har vel også en del med kokken å gjøre, vil jeg tro. Vi har spist god laks, biff, wok etc, men har ikke vært der veldig mange ganger, det er ikke det mest sjarmerende stedet å gå, men for en travel ettermidddag med barn duger det.


#54

Hyacinth sa for siden:

Ja, og det var det jeg prøvde å få fram over her. Jeg vet at det ikke er kultur for mat på samme måte som i enkelte andre land. Folk kan ikke lage mat heller. Men jeg lurer på hvorfor det er blitt sånn. Hvor er matstoltheten? Hvorfor kan ikke nordmenn lage mat eller elske mat på samme måte som italienerne? De lever for å spise, vi spiser for å leve. Hva kommer det av? Vi har masse gode råvarer tilgjengelig i dette landet og en rik matkultur, på mange måter. Men noe har skjedd med lysten til å lage og spise god mat.


#55

Hyacinth sa for siden:

Forøvrig synes jeg det finnes mange andre steder som er verre enn Egon. Mange kinarestauranter, f.eks, og Big Bite :skremt: Jeg spiser ikke der selv om jeg er sulten nok. Det kan jeg gjøre på Egon. Synes også Dolly Dimples har tapt seg noe helt enormt, og Pizzabakeren har skrekkelig vond og smakløs pizza.


#56

Hyacinth sa for siden:

Filifjonka, det har tatt meg en god stund å finne ut at du er et mummitroll, evt en eller annen figur i den sammenheng. :knegg: Jeg har mummikrus hjemme, og en dag kikket jeg ekstra nøye på en kopp og tenkte at det jo var deg! Jeg kan niks og nada om de trollene.


#57

Teofelia sa for siden:

Egon er absolutt ikke det verste stedet jeg har spist på, jeg heller, men det som skiller Egon fra mange andre dårlige spisesteder, er at de fremstiller seg selv som en del av restaurantmarkedet og priser seg deretter. Det, også at de finnes over alt.


#58

Hyacinth sa for siden:

Oh yes! Jeg tror i hvertfall det. Jeg har aldri spist, eller hatt ønske om å spise, mat derfra.


#59

Dixie Diner sa for siden:

Haha, da jeg var veggis i min pure ungdom, gikk det alltid i Pizza Funghi hos Peders når vennegjengen skulle samles. :knegg:


#60

Filifjonka sa for siden:

Det aller verste stedet jeg har spist på tror jeg må være på Notodden. Veldig sultne og veldig tissetrengte fant vi ut at det var veldig lite å velge i, og at dette sikkert var like bra som gatekjøkkenet lenger oppi gata. Mystisk italiensk-blandings, der vi først fikk salat i eddiklake direkte fra nabobordet, og til middagen fikk vi små grapsete skåler med kryddersmør som også var tatt direkte fra andre gjester uten å engang forsøke å glatte over det. Æsj!


#61

Hyacinth sa for siden:

Hvis man kjører E39 fra Stavanger til Kristiansand og deretter E18 til Oslo vil jeg nesten påstå at man bør ha matpakke med seg. Det er klin umulig å finne et sted de har spiselig mat på langs veien. Det er hårreisende.



#63

Toffskij sa for siden:

Egon er en dyr restaurant for folk som ikke liker mat. Jeg er fortsatt sint på dem for at de myrdet lammefileten min for tre år siden (og da var det ikke engang jeg som betalte).

Asiatisk flymat er ofte ganske god.


#64

Jessica sa for siden:

Jeg har sett veldig mange Hellstrømprogrammer. Konseptet er kjedelig, fordi det starter alltid med at han kjefter opp sjefen, ber sjefen være sjef, kokken er håpløs, og råvarene en skandale. Samtidig så får jeg litt inspirasjon når han setter igang med å endre. Får iallefall lyst til å lage spennende mat selv.

Det som forundrer meg er at det virker ikke ut som det kreves noe kompetanse på noe som helst man trenger for å lage mat. Er det virkelig slik at har man penger så kan hvem som helst starte et spisested? Må man ikke ha en kokk som er ansvarlig for virksomheten?

En annen ting jeg tenker på er slik som fra Son igår. Klarer de damene der å lage en ny meny senere, eller faller de tilbake til det som var. Det virket ut som motivasjonen var der, men kunnskapen var fraværende, og hvor mye kokkekunst kan man lære på noen timer med Hellstrøm.


#65

vixen sa for siden:

Egon er dyrt, dårlig og de har jo ingen service. Lik fornøyd hver gang jeg sitter på Dinner i Oslo og tenker på fjottene på andre siden av gaten som spiser på egon til samme prisen.


#66

Olive Oyl sa for siden:

Dinner! :hjerter:

Jeg synes også Hellstrømprogrammene er ganske kjedelige, for ikke å snakke om pinlige å se på. Men jeg husker et av programmene hvor Eier På Bærtur faktisk tok til seg rådene han fikk, og begynte å samarbeide med gårdene i nærheten istedet for ferdigmaten (!) han tidligere hadde brukt. Det så ut til å bli veldig bra. Vakkert!


#67

Inagh sa for siden:

Hellstrøm sitt program har jeg ikke sett, men jeg har gjort meg en betraktning i dag, mens jeg satt og spiste middagen jeg fikk servert, en av utallige sykehusmåltider jeg har spist i løpet av de siste seks år:

De som lager sykehusmiddager, de legger virkelig sjela si i å lage all maten slik at uansett hva du får servert, smaker den likt - og det smaker absolutt ingen verdens ting.

:knegg:


#68

Inagh sa for siden:

Høres ut som de har lokalkjøkken, Fnatten! :hjerter:

Jeg merket fantastisk endring i kvaliteten på maten, både i Drammen og på SSE da de gikk bort fra eget kjøkken til fordel for desentralisert storkjøkken. :sukk:


#69

Turban Smukk sa for siden:

Akkurat sånn tenker jeg også. :knegg: Egon serverer gatekjøkkenmat til blodpris, og så man bestille ved disken attpåtil? Det verste er at jeg har hørt ganske mange si at de syens maten er god og at de ikke synes det er så dyrt? Da tenker jeg at de må ha vært veldig lite ute og spist faktisk.


#70

Inagh sa for siden:

Det aller kipeste stedet jeg har spist på noen sinne, med elendig service og vanvittig elendig mat, var på brygga i Tønsberg, en av restaurantene der. For det første bar stedet preg av at de hadde leid inn en gjeng uerfarne tenåringer for å jobbe der på sommeren. Service var et fremmedord! Da vi endelig fikk bestilt, tok det en hel evighet før maten kom.

De arme menneskene på nabobordet bestilte før oss, og fikk servert hovedretten, men ikke med poteter... De var tomme for potetene de hadde bestilt, så da kom hovedretten like greit uten poteter. Da ba de om å få kokte poteter, og det var greit. Nuvel - det varte og rakk og det rakk og varte, og til slutt fant de ut at de fikk spise mens maten enda var varm. Da de så hadde spist maten sin, dukket et fat med - kalde - kokte poteter opp.

Da vi endelig fikk maten vår, var det to t-beinsteiker som var ihjelstekte og toppen 5 mm tykke, de smakte skosåle.

Tydelig preg av at dette var et sted hvor de ikke var avhengig av at kunden kom igjen, for å si det slik. :mumle:


#71

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker maten på SUS. Jeg fikk reise hjem på permisjon da jeg lå innlagt med pre-e i mitt første svangerskap, men jeg hadde ikke så lyst fordi jeg fikk så gode middager. :knegg:


#72

Elin sa for siden:

Ja, Big Bite er skrekkelig :skremt:


#73

Dixie Diner sa for siden:

Enig! Grusomt! Vi har kjørt den veien mange ganger, og har alltid med oss stor kjøleboks koblet i bilen, med matpakker, drikke, frukt og alt oppi. Et must.


#74

Dixie Diner sa for siden:

Åh? Dette var i 2003 da, alle på avdelingen jeg lå på skrøt hemningsløst. Det lå på brett ja, men jeg merket ikke noe negativt med det. Maten var helt strålende, kjempegod.


#75

Katta sa for siden:

Jeg liker Egon. :knegg: Det går an å ha med seg unger dit. Men det er veldig sjelden jeg bestiller noe annet enn pizza, det andre er stort sett overpriset. Lunsj der synes jeg er helt ok, men jeg foretrekker andre steder. Ingen stor gastronomisk opplevelse, men helt grei mat. Det er mulig jeg ikke er så kravstor? Jeg liker nemlig pizza fra pizzabakeren også. :knegg:

Flymat derimot, det er variasjoner over temaet mer eller mindre vondt. Noe smaker greit, men det er aldri mer enn spiselig, i hvertfall har ikke jeg opplevd det.

Appropos mathygiene, en restaurant som fascinerte meg veldig var kinarestauranten i flekkefjord. Stygt interiør, voksduker på bordene, egentlig rimelig vond mat, men besøk hadde de. På en stor plakat godt synlig fra restauranten inne på kjøkkenet sto det: "Husk vaske hender etter vært på do". :hehehe:



#77

Divine sa for siden:

Jeg er svært lite kresen, og synes Egon kan være greit nok dersom man enten er ute med barn eller skal ha noe litt kjapp mat mens man skravler. Jeg drar ikke dit for de store gourmetopplevelsene, nei. Men pizzaen der er kjip, synes jeg, så jeg velger heller noe annet. Men den omeletten jeg kjøpte på Egon på FP-treff i høst smakte virkelig dynge, så det hender de skuffer til og med MEG.

Men jeg liker Mc. Donalds-mat også, jeg, da. Og flymat. Selv om den har det med å være døll. Men direkte uspiselig har jeg aldri opplevd at den har vært.

Jeg klagde på lasagnen jeg kjøpte på Radisson Blu på Værnes forrige helg. Den var sinnsykt salt. Men jeg kunne ikke få ny, for alt var selvfølgelig ferdiglagd på forhånd. Men jeg fikk entrecôte til samme pris som plaster på såret, og den var god.


#78

Joika sa for siden:

Jeg quotet deg heller ikke. ;) Det var en betraktning jeg kom med.


#79

Filifjonka sa for siden:

Jeg har opplevd HELT uspiselig flymat. Husker den fortsatt etter 30 år. :knegg: Det var rekesmørbrød pakket i turkis isoporboks, og den turkise fargen hadde trukket godt opp i loffskiven. Maersk Air, vet ikke om de fins lenger, men der var virkelig ALT turkis.


#80

Brutus_ sa for siden:

Det er en grunn til det. Kundene sine bedritne matvaner og mangel på gastronomisk selvrespekt.


#81

Lavender sa for siden:

Maersk Air serverte nydelig dampet kveite med paprika og ris, det var i 2003, København - Lisboa. Det satt en fjortis ved siden av meg å pirket i maten "jeg spiser ikke fisk jeg..." Kunne kastet meg over den. TAP Air serverte det til nå tristeste. Fikk noe gryteaktig med en gammel tomat på toppen, skulle ta bilde, men fikk meg ikke til det. Dette var business class på en Airbus fra Azorene til Lisboa. Flyet kom fra Chicago, mulig maten også var tilberedt der en dag.

Egon og TGF ligger jeg langt unna, oser billig stekeolje og tørre pulver. Liker ikke fet mat engang. Spiste på Egon Lillestrøm, bestillte kylling, paprika og ris. Kunne vært ok, hadde det ikke vært for at maten ble stekt i samme gamle fettet som storfekjøttet. TGF serverte kald kylling, jeg sa i fra og fikk den mikro lunken tilbake. Den svenske søte servitøren var da forduftet, jeg sulten og 200 kroner fattigere.

Greit å ikke se for mye på Hellstrøm, vet nå "100" nye steder å unngå.


#82

Elin sa for siden:

:knegg: Både Maersk-air og rekesmørbrødene deres er borte for lenge siden.


#83

Pelle sa for siden:

Nja, det er kun krav om at en person per sted har prøven.

For øvrig finnes det en god grunn til å starte spisested; glitrende måte å tjene svarte penger, snike seg unna mva og kunne hvitvaske penger, for så å frivillig gå konk. :absolutt ikke naiv:


#84

Brutus_ sa for siden:

Ble det ikke årnings på det motellet ved Sarons Dal etter Hellstrøm-besøket da? :D


#85

Hyacinth sa for siden:

Ja. Og hvorfor er det sånn i dette landet? :fortsetter-å-gnåle-om-det-samme:


#86

Blondie sa for siden:

Det er jeg helt enig i. Jeg var forøvrig på samme FP-treff på Egon som Divine og min omelett smakte helt greit. :humre: Det er dog ikke noe sted jeg helst reiser, det er en nødløsning.

Maten på sykehuset her er faktisk kjempebra. :jupp:


#87

millact sa for siden:

Lyngdal Inn har faktisk ganske OK mat noen ganger. Ben's derimot......


#88

Brutus_ sa for siden:

Dere som spiser på Egon bør ta dere en tur i parkeringshuset på Storosenteret, der lufta fra kjøkkenet dems på det senteret luftes ut. Løper ikke tennene i vann allerede er det bare å trekke inn og og kjenne eimen av "restaurant-Norge" :D


#89

millact sa for siden:

Jeg synes og de har god mat. Jeg var innlagt en uke på isolat etter keisersnitt pga en alvorlig tarminfeksjon. En dag hadde jeg bestilt plukkfisk. Ble så lei meg da jeg ble utskrevet før middagen den dagen, for jeg hadde gledet meg sånn til plukkfisken.:D


#90

Meta sa for siden:

Jeg kommer fra Jæren, et sted med veldig mange gode råvarer, både kjøtt og grønnsaker rett utenfor stuedøra omtrent. Men vi skryter lite av det, og få er ikke opptatt av å kjøpe råvarene fra nabolaget. Jeg tror det rett og slett ikke er tradisjon for å ha de gode smaksopplevelsene her til lands, og ikke så tror jeg vi glemmer å sette pris på de fantastiske råvarene vi har.

Vi får håpe vår generasjon er med på å skape de tradisjonene nå, vi som har så god økonomi og alt ting. Bare vi slutter å bli så opptatt av å møblere og pusse opp.


#91

m^2 sa for siden:

På hjerte-hva-det-nå-heter-avdelingen på AHUS har de Fjordland-middager :D Bare å si ifra at man er sulten, så får man det man vil ha, nyoppvarmet og pent servert på tallerken.
Allergimat, derimot, det er de ikke veldig gode på på sykehus syns jeg. Blærk. (for ikke å snakke om lavkarbo - glem det, lsm)


#92

m^2 sa for siden:

Det er et godt poeng - bare se på matbutikkene våre! I noen butikker begynner utvalget å komme seg, men nordmenn er generelt sett ikke spesielt villige til å betale for kvalitet, noe som gjenspeiles i et begredelig utvalg i matbutikkene.


#93

Hyacinth sa for siden:

Ja, og det lurer jeg også på hva kommer av. Er vi egentlig en gjeng med gjerrige skotter her på berget? Ligger det i naturen vår? Er det genetisk? Kulturbestemt? Av hva da?

Aner et tema for en ny sesong av Hjernevask.


#94

Brutus_ sa for siden:

Det er jo en sannhet med modifikasjoner. Det siste nå i dragsuget av kortreist- mat-hypen er jo at kjedene kappes om å levere "norske råvarer". Rema har hatt en greie vet jeg. Eneste minuset er at den "sunne" fisken og kjøttet er injesert med saltlake med masse herligheter i så vekta skal øke :rolleyes:
Beste er likevel når eieren av fiskeforedlingsbedrifter står på tv og sier at de ikke tør spise fisken som kommer fra egen fabrikk og Meny-ansatte som sier de helst kjøper kjøttet for privat bruk hos slakteren....:tilber:


#95

Olive Oyl sa for siden:

Jeg har ikke peiling, men jeg har et spørsmål til de som er opptatt av god, skikkelig mat og som holder til i Osloområdet. Hvor handler dere? Er det noen gårdsutsalg, butikker, slaktere osv. vi andre bør kjenne til som dere vil tipse om?


#96

m^2 sa for siden:

Er vi egentlig litt på vei tilbake til at vi heller vil ha grønnsaksmarked, slakterbutikk og baker og gå innom hver enkelt av dem tro? :gruble: Er det effektivitet eller pris som veier mest mot?


#97

Brutus_ sa for siden:

Det har ihvertfall blitt mer av det de senere åra, og de som er levninger fra fortiden går så det suser.


#98

Olive Oyl sa for siden:

... og der ble det faktisk trukket opp igjen en gammel tråd om akkurat dette: - om andre også er interessert.


#99

Pelen sa for siden:

Jeg har spist der to ganger, på forskjellige restuaranger og det har begge gangene vært skikkelig skikkelig dårlig! Den ene gangen bestilte jeg wok og jeg fikk inn noe som fortsatt var frosset her og der og som så ut å være varmet i en micro.

#100

Hyacinth sa for siden:

Jeg ønsker meg dette tilbake. Ingen tvil. Evt en egen slakter- eller fiskeavdeling i de store butikkene, i det minste sentrene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.