I morgen skal vi på hyttetur/vakt og vi blir 13mann totalt og blandt disse er en 13åring, to 6åringer, en 5åring og en 2åring.
Her har da jeg blitt vinner av det fantastisk morsomme oppgaven, å handle.
Jeg aner jo ikke hvor mye melk, brød, egg, bacon, pålegg og middag en slik forsamling spiser og ikke vet jeg hva som er fornuftig å lage til middag heller.
Mengdeberegning er jeg ikke så god på, men enkle hyttemiddager er gøy å tenke ut, særlig med få ingredienser og som ikke veier et tonn. Av de mer vellykkede:
-pasta carbonara (den enkleste varianten med hvitløk, bacon, pasta, egg, parmesan og pepper)
-ferdig laget gryterett som varmes opp - serveres med nykokt ris og/eller brød.
-lakserisotto (litt jobb, men få og enkle ingredienser)
Eks på handleliste: (spørsmålet er jo hvor store kjeler som finnes der oppe også...)
Middag fredag: Taco (beregn ca 100 gram pr person), 3-4 glass tacosaus i forskjellig stryke,
revet ost (fås i kilos poser), tomater, agurk, mais, salat,rømme, tacoskjell, taco tubes, lefser.
Middag lørdag: Gulasj suppe m/rundstykker? (klippet fra matprat)
1 950 g flatbiff av storfe
9 ¾ stk potet
6 ½ stk løk i biter
3 ¼ stk rød paprika
3 ¼ båt hvitløk
6 ½ ss olje
9 ¾ ss tomatpuré
3 ¼ l kjøttbuljong (utblandet)
1,63 stk purre
6 ½ ts paprikapulver
3 ¼ ts tørket oregano
3 ¼ ts salt
1,63 ts pepper
Evt en god grønnsakssuppe m/trondhjemsboller....
Frokost: det er ca 25 skiver brød på ett ferdig oppskåret kneippbrød, beregn ca 2-3 skiver pr pers. pr brødmåltid.
Gulost, tomat, kokte egg (beregn 1 egg pr pers), agurk, paprika, svart pølse, salami, leverpostei, bringebær syltetøy.
Egg og bacon - 2 egg pr pers, 2-3 personer pr bacon pakke, 2 brødskiver pr pers.
Melk - kjøp Lett Melk - det drikker de fleste - beregn 3 personer pr liter pr måltid hvor det serveres melk.
Lunsj - matpakke/brødskiver. Evt ostesmørbrød man kan tilbrede over bål.
2 skiver pr pers m/ost og skinke, godt krydder - pakkes inn i alu.folie - 4-5 minutter over bålet.
Grillpølser - 2-3 pølser pr pers., hakket løk, pølsebrød og lomper. (kan også spises ute)
Dessert v/ bålet: Kanelsnurrer: (4 personer)
2 1/2 kopp mel
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
5 ss smør
1 kopp melk
Bland det tørre og smuldre smøret med fingrene. Ha i melk og bland det til en jevn deig. Deigen bør ikke være klissete da må du ta mer mel i. Deigen kan står noen dager i kjøleskapet. Blad sukker og kanel i en pose som du tar med på turen. Fu surrer deig rundt en pinne og dypper i posen sånn at deigen blir dekket av sukker og kanel. Pass på at strimlene ikke blir for tykke. Stekes på bålet i ca 5-10 min.
En pose marsmellows er også en hit hos de minste...
Hilsen hun som ofte "vinner" handlelisten til klasseturer o.l.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.