Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fliser over kjøkkenbenken

#1

Mandarin sa for siden:

Er det enkelt å skifte?

Knuser man dem ned og limer på nye?

Kjøkkenet vårt er bøkaktig i fargen, benkeplaten er sortmelert, og flisene er stort sett svarte, noen har noe hvitt i seg. Vi kjøpte huset med dette kjøkkenet forholdsvis nyoppusset (5 år gammelt), men det er ikke min stil, nå tenker jeg at kanskje noen lysere fliser vil hjelpe...


#2

Java sa for siden:

Det kan være lett å få ned fliser, men de kan også sitte uhorvelig godt fast. Underlaget har mye å si. Jeg har fjernet fliser på murvegg og på sponplater, og begge deler gikk greit. Du starter med å spikke dem løs fra underlaget. Jeg kjenner imidlertid noen som skulle ta bort fliser på en gipsvegg og det endte med hull i veggen.

Det går an å lime nye fliser utenpå de gamle flisene. De vil jo da bygge litt lenger ut, men hvis du bruker f.eks glassmosaikk så er ikke de så tykke som vanlige fliser. Det kan hende det er den enkleste måten å skifte fliser på.


#3

Mei sa for siden:

Også går det an å male fliser :jupp:. Det har vi tenkt å prøve i nærmeste fremtid. Ryktene sier at det ofte blir svært bra resultat. (Det er blandt annet derfor jeg har tenkt å få noen andre enn meg og mannen til å male).


#4

Mandarin sa for siden:

Ja det er glassmosaikk jeg har tenkt å bruke evt.
Hm. det var interessant, lime de utenpå. Må sjekke!


#5

Myrsnipa sa for siden:

Male fliser, ja. God idé.



#7

Ru sa for siden:

Jeg av-fliset et helt bad og det var mye jobb, men gikk egentlig greit. Der var det både gips- og murvegger, men ettersom alt skulle ned var det ikke fare med veggene, så vi dæljet løs.
Det letteste hos oss var å vippe de gamle flisene av med kubein, evt. hammer og meisel. Da raste flisene ned, flere av dem var fortsatt hele.
Det kommer selvsagt an på hvor hard de sitter, og underlaget.
En bekjent av meg skulle rive fliser på kjøkkenet, og der var flisene lagt oppå tapet. Det ble store riftskader utenfro fliseområdet og mye ekstra arbeid.


#8

Java sa for siden:

Evnt. mønster i de gamle flisene skinner gjennom når det males oppå. Liker du ikke mønsteret (det gjelder også dekorfliser) så ville jeg ikke malt.


#9

Mei sa for siden:

:eek: Vi har blomster på våre. BLOMSTER!! Kommer de til å skinne igjennom? :neglebit:


#10

Mandarin sa for siden:

Om vi ødelegger tapeten så får vi tapetsere på nytt. Enda en grunn til å dænge løs !

(Vil gjerne ha ny tapet også :knegg:)


#11

Ru sa for siden:

Sjansen er vel relativt stor. Og jeg tror ikke akkurat at det er så greit å sparkle fliser.


#12

Java sa for siden:

Det er meget mulig. Hvis du kjenner mønsteret når du tar på flisene så vil det synes gjennom malingen. Vi hadde dekorfliser med helt flatt dekor, men disse var mørke og var overmalt med lys maling. Jeg så det flotte elgisolnedgang bildet helt klart. Lekkert...


#13

Mandarin sa for siden:

:haha:


#14

Mei sa for siden:

Jeg tror det kan gå bra. Det er hvite fliser med ujevn struktur. Egentlig veldig fine, hadde det ikke vært for at noen av dem har påmalte blomster. Jeg kjenner ikke blomstrene når jeg lar hånda gli over flisene, de er malt med et svært tynt lag maling. Vi prøver :)


#15

Adrienne sa for siden:

:skremt: Hvem finner på å ha elgisolnedgang på flisene sine?


#16

Java sa for siden:

De som hadde huset før oss. Men de så jo at det ikke akkurat var pent, og malte over, på en ulekker måte. :rolleyes: Nå er både flisene og resten av det stygge kjøkkenet borte. Jeg har ingen elgisolnedgang fliser, ei heller bueganger. :lykkelig:


#17

Lykken sa for siden:

Hva med å kjapt male de lyse/hvite og legge sånne frostet glass-plater eller rustfritt stål-plater på?


#18

Mandarin sa for siden:

Ikke dumt!


#19

Lykken sa for siden:

Ikke sant? :kry: Fåes vel på Ikea, tenker jeg.


#20

Angelique sa for siden:

Jeg har malt flisene på vårt kjøkken
Vi overtok huset 1.nov 2006 og flisene var knallgule

Mattet de ned med sandpapir for formålet, grunnet og malte med interiørmaling (oljemaling)

Nå har vi hatt det slik en godt stund, og fått vasket en god del på de
(fliser over komfyr i hjørnet og over oppvaskkummen...blir litt søl)
Malingen sitter kjempegodt og er veldig fornøyd med at jeg gjorde det slik


#21

Dixie Diner sa for siden:

Vi måtte knuse våre skikkelig, de var så godt limt fast. Nå skal vi lime på sorte mosaikkfliser. Mye lettere, siden de er på "ark" og man bare klipper dem til. :D


#22

Kaprifol sa for siden:

:lykkelig:Og vi er kvitt våre bueganger, håper snart vi kommer til skalldyrmotivene på flisene over kjøkkenbenken vår... Schvære reker, en hummer og mye annet artig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.