United sa for siden:
I kveld er det biff med rødvin som står på menyen. :jupp: Noen som har forslag til noe litt uttradisjonelt tilbehør? Ikke noe hokus pokus-greier, men mer spennende enn poteter, bernaise og kokt brokkoli, liksom.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
United sa for siden:
I kveld er det biff med rødvin som står på menyen. :jupp: Noen som har forslag til noe litt uttradisjonelt tilbehør? Ikke noe hokus pokus-greier, men mer spennende enn poteter, bernaise og kokt brokkoli, liksom.
Teofelia sa for siden:
Utradisjonelt kan det neppe kalles, men vi bruker ha asparges penslet med dione-sennep og stekt i smør. Det er kjempegodt.
Teofelia sa for siden:
Ja, også ovnsbakte potetbåter, så klart.
United sa for siden:
Grønne, ukokte asparges? Du smører på litt(?) sennep og lar det kose seg i meierismør? Eller i stekeovnen?
Martis sa for siden:
Asparges og skogssopp som stekes sammen. Ovnsbakte poteter og fløteostpepeppersaus.
Saus:
1 pk fløte
1 beger Tine pepperost
Kokes sammen og krydres etter behov (salt, pepper, buljong).
Juste sa for siden:
Soyabakt Champignon er kjempegodt til biff. Kjøp Champignon (gjerne den brune typen), og stek over relativt svak varme i smør til de begynner og få farge. Hell så over en god klunk med soyasaus og la de småkoke litt i det.
Jeg greier meg heller ikke uten stekte tomater. Kjøp store tomater, del i to og stek i pannen i fettet fra biffen mens den hviler. Stek med snittsiden ned på middels varme, og la de ligge til de begynner og få fin farge. Ta de opp og ta på salt og pepper på snittsiden.
skyfri sa for siden:
Eller stekt sopp og løk hvor du blander inn spinatblader helt på slutten. Jeg har bare prøvd det til reinsdyrsfilet, men det er sikkert godt til biff også.
Ovnsstekte tomater er også godt. (Som Juste allerede har beskrevet. :))
Malama sa for siden:
for meg er din variant "det uvanlige" jeg har virkelig aldri vært borti kokt brokkoli til biff. (Eller knapt nok i det hele tatt, kjapt forvellet, eller aller helst wok'et, eller brukt i en "salat" som legges i alufolie på grillen, men ikke kokt... det lyser kanskje gjennom at jeg egentlig ikke liker brokkoli?)
Jeg spiser stort sett biff med ris til jeg. Og foretrekker peppersaus heller enn bernaise.
Evt sammen med stekte potetbåter.
Teofelia sa for siden:
Bruk grønne, ferske asparges.
Skjær av det harde og gule, nederst på stilken.
Skyll aspargesen i iskaldt vann.
Varm opp godt med smør til middels-pluss varme i stekepanna.
Stek aspargesen noen minutter til de ikke er knallharde lenger, men absolutt ikke til de er myke. (al dente-ish)
Ha på dion-sennep ca. halvveis i stekingen. (Til en stekepanne med asparges, bruker du ca. en spiseskje.)
Strø over grovkornet pepper og salt mens aspargesen fremdeles steker.
Serveres umiddelbart. (Tåler ikke å stå før servering. Da blir de dvaske.)
United sa for siden:
Veldig glad i asparges med hollandaise, som nytes med et glass kald hvitvin. Tilberedelsesmåten du nevner her har jeg aldri hørt om, og må prøves. :nam:
Teofelia sa for siden:
Jeg ser ikke bort fra at det er en Teomann-oppfinnelse, men jeg skal ikke garantere det. :har mange obskure kokebøker:AprilRyan sa for siden:
Jeg så et food science-program på Discovery for noen år siden og mener å huske at broccoli er en grønnsak som smaker "mest" eller best når den er kokt.
Til biff er jeg glad i ovnsbakte grønnsaker, f.eks søtpotet, gulrot og pastinakk, potetpurè og soppsaus m f.eks østerssopp (stekt sopp og sjalottløk, masse fløte, litt kraft, soyasaus, salt og pepper).
løve70 sa for siden:
Strimlet løk, paprika og sopp i skiver stekt i smør og krydret med salt og pepper er veldig godt til biff. Bifftomater delt i to, med litt revet ost og oregano på og deretter stekt litt under grillen er også veldig godt:)
Ellers ender vi alltid opp med broccoli og maiskolber til, da det er de eneste grønnsakene LilleVenn spiser...
Nextlife sa for siden:
Åh, biff er veld drømmeingrediensen når det gjelder å finne tilbehør. Alt passer jo.
Selv liker jeg at det er ulike teksturer i et måltid, og at de ulike smakene balanserer fint.
Sist vi hadde biff serverte jeg röstipoteter, rødbete/tomatpurè, lett surret spinat, grillet mais og en rødvinssaus som var veldig peppersterk.
Jeg synes løk i en eller anne form er utrolig godt til biff, f. eks løkkompott av ulike typer løk eller glaserte småløk.
Señora sa for siden:
Bakt potet og stekte grønnsaker, alternativt en god tomatsalat.
Honda sa for siden:
Fløtegratinerte grønnsaker og potetbåter med skall og masse hvitløk
I oppskriften på grønnsakerne er det poterer men de dropper jeg som oftest, og så bruker jeg sarlottløk istede for stjerneløk. For jeg gidder ikke kjøre verden rundt etter stjerneløk
Fløtestuede grønnsaker:
150 g sukkererter
3 stk potet
2 stk gulrot
1 pose stjerneløk
2 skive knollselleri (sellerirot)
1 ts salt
½ ts pepper
ca. 4 dl kremfløte
1 dl revet hvitost
Skrell grønnsaker og poteter, og skjær dem i skiver og biter. Fordel dem utover i en ildfast form, krydre og hell over fløte. Stek på 200 °C til grønnsakene er møre, ca. 1 time. Strø over ost når det står igjen 10-15 minutter av steketiden.
1 time er for mye,jeg steiker det i ca 20- 30 min. De er jo overkokte på 1 time
Og så har jeg osten ilag med fløten i forma ikke opppå..
ItsOnlyMe sa for siden:
Bakt potet, potetbåter, eller sånne runde små "pommfrikuler" (et eller annet på n? hukser ikke i farten) med ost over, er knallgodt!) Tomatsalat (cherrytomat, 1-2 fedd hvitløk, rødløk, olivenolje, grovt salt og pepper, litt rucola.)
Nextlife sa for siden:
Noisettes :nemlig:
Juste sa for siden:
Pommes Noisettes
edit for treig i dag gitt
United sa for siden:
Rødbete/tomatpurè? Det høres ut som noe som kan brukes til stekt breiflabb også. Hvordan lager du det?
Hyacinth sa for siden:
Pleier du å forvelle dem først eller bare steke?
Vi har også ofte asparges til biff, men vi koker dem i to minutter og ettersteker (med spekeskinke rundt) i ovnen.
Hyacinth sa for siden:
Åja, lese hele tråden, kanskje. :domm:
Teofelia sa for siden:
Bare steke. :nikker:Isbjørn sa for siden:
Til biff bruker vi å lage peppersaus, god og sterk. I tillegg har vi bakt potet eller fløtegratinert potet, stekte tomater og stekt maiskolbe. Nydelig og enkelt.
Nextlife sa for siden:
Det vil nok passe veldig bra til breiflabb. Jeg bruker Skye Gyngells oppskrift
www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/recipes/beetroot-and-tomato-pure-1803221.html
men liker best å bake tomatene på lav varme over lang tid, typ 80-100 grader i timesvis slik at de blir godt innskrumpede og skikkelig smaksrike. Et lite melisdryss på tomaten før baking er lurt, spesielt på tomatene vi får nå på vinteren.
Isolde sa for siden:
Vi pleier å ha dampet asparges. Og stekt løk og paprika, potetbåter og hjemmelaget rødvinsaus med bacon, sopp og sennep.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.