isola sa for siden:
Ja, det lurer jeg på. Skal man bruke like varmt vann til velling- og grøtpulver, som man skal til mme? Altså utifra WHOs retningslinjer.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
isola sa for siden:
Ja, det lurer jeg på. Skal man bruke like varmt vann til velling- og grøtpulver, som man skal til mme? Altså utifra WHOs retningslinjer.
Acino sa for siden:
Ikke som jeg har fått med meg iallfall. At det anbefales å blande ut mme på 70 grader handler om mulig bakterie i mme-pulveret. Har ikke hørt om noe lignende bakterier i grøt-pulver. Jeg blander ut i mye lavere temperatur, sånn at det omtrent er spiseklart med en gang den er ferdig.
Ru sa for siden:
50 grader, står det på Semper-pakken (Banangrøt, type 4 mnd).
isola sa for siden:
Ja, men det står vel ikke 70 grader på mme-pakkene heller..?
Mrs. Longbottom sa for siden:
Jeg koker stort sett grøt av korn, men når jeg bruker pulver bruker jeg kokende vann.
Ru sa for siden:
Jo, det gjør det. I hvert fall gjorde det på minst en av pakkene vi hadde (enten HIPP eller Småfolk, med andre ord).
naima sa for siden:
I graut med mjølkepulver (dei fleste unntatt Holle og spesialgrauter, trur eg) er det vel fare for nøyaktig dei same bakteriane som i MME (rett nok er det som regel vanleg tørrmjølk i dei, så vidt eg kan sjå frå innhaldslista, iallfall på Nestlé sine - har ikkje Hipp/Småfolk her).
Samtidig så er tilrådinga at ein KAN blande MME ved 50 grader dersom den skal brukast ganske med ein gong (til friske fullbårne barn), og i følge bruksanvisningar på alle unntatt Småfolk (1er-variantane) er det så varmt vatn ein skal bruke no for tida. Men dette forutset at ein kun blander for eitt måltid, og ikkje sett flaska i kjøleskapet etc etterpå. Graut er det vel sjelden ein tilbereder for fleire måltid om gongen :-) I tillegg gir ein ikkje graut til nyfødte, og det er den første tida dei er mest mottakerlege for e. sakazakii-bakteria.
Solå sa for siden:
:juhu: Her i denne diskusjonen var det jo "kjentsfolk"
Kan jeg spørre noe mer- hvordan blander dere til velling? Klumpen nærmer seg fire måneder og jeg er veldig klar for å få i han mer næring på kortere tid :humre:
Acino sa for siden:
Hyggelig å se deg her, Solå!:gladspøkels:
Har aldri prøvd oss på velling, men har lest en del på dg som har brukt det. Tror de fleste der beskriver at de i starten tilsetter 1-2ts grøtpulver i flaska og så eventuelt øker på etterhvert.
naima sa for siden:
Det blir veldig lite ekstra næring med dei små teskeiene med grautpulver i flaska, men den metter meir. Så dersom du treng å feite opp ungen, er velling sannsynlegvis ikkje tingen. Skal du ha han til å sove meir, KAN velling vere tingen :)
Vi brukte 1 ts pr måleskei Småfolk, dvs 6 på 180ml MME på det meste, då vart den ganske tjukk. (I starten var det 1-2 ts pr flaske.) Dette er ca like mykje pulver som det er i graut av 90 ml væske. Vi brukte Holle, den kan blandast med MME, så den vart berre hatt rett i flaska. Det hendte eg brukte "vanleg" grautpulver (til å blande med vatn), då lagde eg graut av 90 ml vatn og spedde med 90 ml MME.
Solå sa for siden:
Vi må gi mme fordi jeg ikke har nok melk. Tanken er vel egentlig at grøten skal erstatte noe av mme. Har tenkt at det er greit å starte med velling fordi det er bedre for magen, men kanskje jeg har tenkt helt feil.....
En uke til minsten er 4 mnd så kanskje jeg må lese litt..
Acino sa for siden:
Hva du begynner med er helt opp til deg! :)
Vi starta med grøt litt før de var 4mnd; gutten vår skjønte raskt poenget og gapte som bare det når han så skeia. Jenta derimot...vi brukte 5 uker før hun fatta vitsen med skei og annen mat enn mme....Så, jeg tenker at jeg ville ha gjort det samme igjen; kommet igang med å venne til å spise av skei. Men ingenting er feil, mat er mat om det kommer slik eller slik. Spennende med mat:jupp:
naima sa for siden:
Velling er berre tynn graut, cirka dobbelt så mykje væske i den pr skei med grautpulver. Sånn sett er den ikkje noko magisk, men det er vel gjerne enklare å starte med tynn graut enn vanleg tjukk graut. Vi gav vellingen på flaske, det førte vel kanskje til at det tok 2 mnd før ho spiste ein normal porsjon graut med skei. Neste gong er det mogleg vi starter med tynn graut på skei - men det kjem an på. Var praktisk å helle innpå vellingen da :)
Om ungen ikkje liker graut er det ingenting i vegen for å starte med feks avocado eller grønsaksmos i staden. Viss du ammer så amm før grautmåltida (dersom grauten gis til eit ammemåltid), og introduser gluten mens du ammer viss du kan. Det betyr visst "amming og gluten i løpet av samme dag", sånn cirka.
Helsedirektoratets hefte "Mat for spebarn" er fint, men er litt vagt rundt 4-6 mnd alder og akkurat kordan man bør introdusere den faste føden.
Solå sa for siden:
Takk for flere svar- litt kapring av tråden da... Kanskje jeg skal starte en ny tråd :blunke: Ja, det gjør jeg :humre:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.