Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruker du duftlys, duftoljer eller røkelse i hus?

#1

Guava sa for siden:



#2

Acsa sa for siden:

Jeg bruker ikke noe sånt, men bruker eteriske oljer for effekten (rosmarin mot hodepine, lavendel for å få sove, eucalyptus mot tett nese) tidvis.

Jeg klarer ikke lukten av liljekonvall.

Jeg brant litt røkelse i min litt mer alternative ungdomstid, og innser at her jeg befinner meg nå må jeg opparbeide meg litt høyere toleranse for det igjen. :knegg:


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg liker kongerøkelse, and that's it. Jeg er skadet for livet etter å ha jobbet i hippiebutikk i ungdommen, jeg brekker meg av røkelse.

Det finnes noen få duftlys jeg liker, men de er av den virkelig dyre sorten, ikke sånn billig skvip fra IKEA.

Lukt i bil blir jeg kvalm bare av tanken på.


#4

Turban Smukk sa for siden:

Jeg brenner kongerøkelse før jul.

Bortsett fra det skiller jeg meg nok fra de fleste, for jeg kan faktisk like duftlys. :sparke: De kamuflerer så fint. Men jeg kjøper dem aldri, kommer ikke på det. Ikke vil jeg betale en formue for det heller. Røkelse under fødsel hadde jeg sannsynligvis ikke tenkt så mye på. :knegg:


#5

Camomilla sa for siden:

Kongerøkelse er den eneste røkelsen som er her i hus og kun til jul.
Jeg liker duften av Lavendel. Har i perioder duftpose med det i huset.
Duftlys, der er det mye lukter, den eneste jeg liker er SIA sine med vaniljelukt.
Nå kom jeg på en til, kjøpte ett duftlys fra en butikk i Lillestrøm med kaffeduft, og den var kjempegod.


#6

jolie sa for siden:

Bruker ikke. Har nok både det ene og det andre liggende, men det ligger fint der det ligger.


#7

Filifjonka sa for siden:

Røkelse under fødsel?! :skremt:
Nei, jeg bruker ingenting sånt. Har migrene og blir fort kvalm av sånne lukter.

No to all.


#8

Pelen sa for siden:

Hvordan er det med dere? Liker dere slike duftegreier? Ja, mannen liker duftlys og jeg har begynt å like det mer enn hva jeg vil innrømme. :humre: Kjøper noen ganger på Ikea, så ikke noe dyre greier.
Brenner dere duftlys i heimen? Ja, men ikke så mye her vi bor nå. Lys, generelt passer bedre på vinterhalvåret i mitt hode og her er det mer eller mindre sommer året rundt.
Bruker dere røkelse og dufteoljer under fødsel? Nei
Bruker dere duftegreier i bilen? Gamle klassikere som Wunderbaum eller mer moderne bilduftedingser? Egentlig aldri, men vi har en gammel bil, nesten veteran som mannen har satt inn noe duftegreie i for å få fjernet gammel garasjeduft.

Røykelse. Det er Acsas "feil" ;) at jeg har prøvd røkelse noen dager nå. Jeg fikk røkelse når vi flyttet hit og har ikke brukt det på snart to år, men nå satte jeg på den, høy musikk og satte frem en kopp te på kjøkkenbenken og plutselig hadde jeg vasket hele kjøkkenet her på onsdagen. Så da har det blitt en rydderituale i dag også og det virket da også. :knegg: Så nå tror jeg selvsagt at det er på grunn av røkelsen. :humre:


#9

Bomull sa for siden:

Særs lite. Har ett og annet duftlys, men de skal lukte VELDIG lite og mildt, ikke noe sukkersøte kvalmende greier eller sånn.

Hadde to duftlys fra IKEA i julen, med duft av bær - veldig mildt og behagelig lukt mot røkelse. Det var godt. Bruker Kongerøkelse i julen, that´s it.


#10

Palmen sa for siden:

Jeg har et par duftlys jeg elsker, men de er i 200-kronerklassen så jeg brenner ikke så mange av de for å si det slik. :knegg: Men den typen (som er nede så jeg gidder ikke finne merket, men de gode) har jeg gjerne på badekarkanten, på toalettet nede eller ett i stua, ja.


#11

Maverick sa for siden:

Nei! Neineinei! Jeg blir kvalm av duftlys og røkelse er not my thing.

Under fødsel foretrekker jeg epidural.


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg liker ikke dufter i huset. Ikke duftlys, røkelse (kjøpte kongerøkelse til jul og likte lukten men fikk vondt i hodet), ikke wunderbaum eller noe som helst annet som lukter.

Derimot elsker jeg lukten av Biotex vaskepulver. Jeg blir helt salig og svimer nesten av av lykke. :elsker: Det lukter fantastisk. Jeg bruker ofte mer enn man skal bruke for at det skal lukte av klærne. :sparke:


#13

Morella sa for siden:

Jeg bruker noen duftelys fra Party Lite. Jeg reagerer veldig på veldig mange lukter, men de har ett par dufter som jeg synes er veldig gode.


#14

Honda sa for siden:

Kongerøkelse blir jeg dårlig av, snørret renner osv
(tåler ikke parfyne heller så dette henger vel i hop)

Men har et lite lys som luker vanilje. Bruker å tenne det litt om jeg vil ha litt bedre lukt i huset. Men brenner det bare en liten stund,og det luker ikke så mye. veldig svaaak mild lukt

Har og et lys som en gang har luktet roser, hra brent og brent på det og det luker nesten ingen ting nå. Lyset er over 1 år... Så så ofte brenner jeg lys:P


#15

Robyn sa for siden:

Jeg bruker duftlys fra tid til annen. Er veldig kresen på luktene og bruker kun vanilje eller fresh linen.


#16

cilen sa for siden:

:nikker: Vanilje er den aller beste lukten. Syns jeg!


#17

Lyppa sa for siden:

Vi bruker ingen parfymerte produkter så fremt vi kan unngå det. Jeg er allergisk for parfyme, og blir veldig dårlig av f.eks å stå i kassakø...


#18

Hyacinth sa for siden:

Jeg har blitt spurt om å være vertinne på Party Lite. Jeg leter bare etter den høfligste måten å si nei takk på, for ikke fant jeg noe jeg likte i katalogen, og ikke liker jeg konseptet. Men jeg fikk med meg to telys av vedkommende som spurte, og jeg må innrømme at de ikke var så verst...

Hvilke dufter er gode fra Party Lite, da? Hvis jeg en gang havner i et spnt selskap, noe jeg forøvrig ikke kan tenke meg at kommer til å skje.


#19

Teofelia sa for siden:

Nei, nei, nei til alt. :skremt:


#20

Teofelia sa for siden:

"No way!" er helt gangbart svar på en slik forespørsel. :nemlig:


#21

Hyacinth sa for siden:

Mannen min fikk et kubbelys som lukter vanilje i gave, og selv om jeg elsker vaniljesmak i mat, så synes jeg det lukter skrekkelig.


#22

Veronal sa for siden:

Ingen jul uten kongerøkelse!


#23

Teofelia sa for siden:

Hvem i alle dager gir duftlys med vaniljelukt i gave til en mann!? :what: :ikke aldeles fri for kjønnsfordommer, når det kommer til stykket:


#24

Hyacinth sa for siden:

Nja. Jeg vil jo helst si det, men kanskje kamuflere det litt for å unngå framtidige ubehageligheter. Føler jeg må ha et argument, liksom. Jeg kan jo bare si at jeg bare fant stygge ting i katalogen og at jeg ikke liker konseptet, men det er jo det samme som å si at hun har dårlig smak..


#25

Hyacinth sa for siden:

Ei dame på jobben hans. :knegg:

(De andre på jobben hans ble glade for det, men damene likte det visst.)


#26

Hyacinth sa for siden:

Gådd, for en setning! :haha: Jeg er stuptrøtt i dag.


#27

Divine sa for siden:

Det hender jeg bruker duftlys. Men da er det fordi jeg skulle kjøpe et vanlig lys og ikke så at det var duftlys. Det er ikke noe jeg bevisst går ut og kjøper. De andre tingene - nei, aldri.


#28

Puslingen sa for siden:

Hadde nokon kome drassande med eit duftlys på føden, hadde personen sannsynlegvis fått lyset trøkka opp ein viss plass, tent ellet ei.
Eg kan strekka meg til nokre typer røkelse, men ikkje lenger enn det.


#29

venla sa for siden:

Nei til alt. Lukta gjør meg uvel. Jeg er ganske var på parfymer også. Duftlys-avdelingen på IKEA marsjerer jeg alltid forbi.


#30

Erica sa for siden:

Nei, nei, nei, ikke duftlys i mitt hjem. Jeg er ikke glad i lukter, så her kommer det ikke inn verken røkelse eller duftlys.


#31

Bille sa for siden:

Nope, ingenting. Ble veldig vár for lukter under første graviditet og det har bare hengt ved. Orker ingenting sånt. Ikke parfyme heller.


#32

Grøten sa for siden:

Kongerøkelse til jul og så har jeg noen sånne dråper som lukter kanel. Jeg tenner på, lar de brenne en liten stund. Så blåser jeg dem ut, da blir det litt lukt og ikke så sterkt. :jupp:

Har et par typer fra Party Lite som jeg liker, men bruker det sjeldent.

Vil jeg ha ekstra god lukt i huset, da koker jeg god kaffe!! :elsker:


#33

Floksa sa for siden:

Nei nei nei nei!
Trenger huset godlukt baker jeg :D


#34

Matilda sa for siden:

Kun litt kongerøkelse til jul og lavendelposer i skapene. Det meste annet trigger migrene, så det unngår jeg. Jeg har sluttet å handle pynt og dill på IKEA, for den avdelingen stinker jo verre for hver gang man er der.

Røkelse under fødsel! :skremt: Jeg er enig med Maverick, skal det være noe, må det være epidrual.


#35

Tangina sa for siden:

Jeg kan ikke fordra duftlys og reagerer også allergisk på en del av dem. Jeg tåler desverre ikke kongerøkelse heller. Jeg brant mye røkelse i ungdommen ("det lukter hasj!", som min far sa), men det er lenge siden nå. Det skulle ikke forundre meg om jeg er blitt allergisk for det (vanlig røkelse) og.



#37

Acino sa for siden:

Duftlys ja, brukes rett som det er. De lukter godt selv når de ikke er påtent også.
Forresten er det vel verdt å nevne at det stort sett er min kjære som tenner de, uoppfordra faktisk. :elsker:


#38

Canisa sa for siden:

Vi brenner kongerøkelse i advents-/juletiden, men det er det. Duftlys får jeg hodepine av. :skremt:


#39

Éowyn sa for siden:

Rester fra folkehøgskolen? Jeg har haugevis av røkelsepinner igjen fra den tiden. :knegg:


#40

Adrienne sa for siden:

Søsteren min kjøpte, ved en feiltakelse, duftlys til jul og gudbedre for en kunstig lukt som spredde seg i stuen hennes når de hadde brent en liten stund. :knegg:

Og nei, jeg prøver å styre unna slike lys, jeg har ett liggende på hytta som noen andre må ha kjøpt, det ligger og samler støv ett eller annet sted, for jeg har ingen planer om å tenne det.


#41

Mjau sa for siden:

Jeg liker enkelte duftlys. Men de må for all del ikke lukte for mye!

Og så er jeg svak for vaniljelysene på Ikea. Har prøvd noen av de andre og, med mer eller mindre hell. Bruker som regel da å ha et eller to av duftlysene og resten vanlige sånn at det ikke lukter for mye. Men bare sånn passe deilig. :)

Røkelse var jo veldig inne i tiden da jeg var ung tenåring, og jeg prøvde et par typer, men ble bare kvalm.


#42

Pebbles sa for siden:

Duftlys og duftlys er to forskjellige ting. :nemlig:

Duftlys fra Ikea --> :skremt:

Dyre duftlys av god kvalitet med diskret duft som "cotton" e.l --> :hjerter:

Sistnevnte har jeg alltid i hus.


#43

Matilda sa for siden:

Jeg får forresten alltid duftlys til jul. De går jo ikke an å ha i hus, så de ender alltid ute på terrassen, der de glemmes til vårsola tar dem og stearinet trekker ned i terrassebordene ... :knegg:


#44

Niobe sa for siden:

Kun "Clean Cotton"-duftlys fra Yankee Candle, pluss et juleduftelys derfra. Som lukter eple og kanel.


#45

Salt sa for siden:

Kun Yankee Candle her også. Bruker Dune Grass, Clean Cotton, Island Spa, Baby Powder, Sandalwood Vanilla, Early Sunrise og diverse juledufter til jul.


#46

Pelen sa for siden:

Yankee, har jeg faktisk fått, de står i skapet foreløpig, det blir liksom ikke at jeg bruker så mye lys her og da går det mest i telys uten duft.


#47

Fløyel sa for siden:

Jeg har prøvd ulike duftlys, men mini reagerer litt på "dårlige" lys. Så vi må ha stearinlys som er "rene" - hvordan er det med disse? Er dette "rene" lys?

Ellers må jeg ha litt røkelse til jul ja :hjerter:

Vi er vel det vi kaller ett "lukt"fattig hus - mini reagerer på så mye rart, så jeg er skeptisk til alt som blir dratt inn her med dufter.


#48

Daisy sa for siden:

Jeg ville kjøpe i dag. Fikk vaskemiddel fra Durance eller hva det heter til bursdagen :knegg: Et hint visstnok. Essensielle oljer og lavendelduft. Jeg synes det lukter så godt nå at jeg ville kjøpe duftlys fra samme merke men de var utsolgt.


#49

Salt sa for siden:

Yankee er dyrt, ja. Ligger vel på 230,- for det mellomstore glasset, tror jeg? Men jeg kjøper på eBay. :hjerter:


#50

Salt sa for siden:

230,- i Norge, altså. I norske Yankee Candle-butikken.


#51

Salt sa for siden:

Jeg sjekket nå, og jeg betalte 17,99 pund inkl. porto for det største glasset.


#52

Manga sa for siden:

Vi bruker det aldri. Mannen blir rett og slett dårlig av duftlys.



#54

Acsa sa for siden:

Jeg synes ikke røkelse lukter hasj, og kan for en gangs skyld komme med en komparativ uttalelse. Jeg kom hjem forrige fredag kveld og lukta intenst av hasj fra håret til sokkene, og jeg kom hjem tirsdag kveld og luktet røkelse, og jeg synes virkelig ikke det er likt.


#55

Nenne sa for siden:

Røkelse blir jeg skikkelig kvalm av.

Duftlys og duftoljer har jeg aldri hatt i hus.


#56

Niobe sa for siden:

Kanskje jeg skal fylle kofferten med Clean Cotton i USA? :knegg: De koster litt, men det lukter annerledes og bedre enn de fleste andre duftlys. Mesteparten av de billige duftlysene, som Ikea, lukter jo billig parfyme.


#57

Candy Darling sa for siden:

Captain Darling kjøpte ved en ren feiltagelse duftlys da han trodde han fant et kult stort lys en gang for 12 år siden. Han var singel og tente det på fest. Det røk rett ut i balkongkassen og sto der i et par år, og han blir mobbet for det enda. :knegg:


#58

Tangina sa for siden:

Det var det jeg prøvde å forklare min far den gangen han beskyldte meg for å røyke hasj på rommet mitt. :knegg:

#59

Kula sa for siden:

Nei, absolutt ikke.


#60

Turte sa for siden:

Duftfrie lys her i hus. :nemlig:


#61

-ea- sa for siden:

Duftlys eller duft-whatever er :nono: her hos meg. Har til og med kastet vanlige stearinlys fordi de stinket for mye når de kom ut av plastikken sin (kjøper ikke lys på Kremmerhuset mer).

Btw så aner jeg ikke hvordan hasj lukter. Selv om jeg brukte mye røkelse på hybel i tenårene. :knegg:


#62

Slettet bruker sa for siden:

Jeg har noen telys med lukt som står på badet. De lukter ikke mer da. Men der står de i all sin skam ihvertfall. :knegg:


#63

Røverdatter sa for siden:

Nei, det kan vi ikke ha her i huset, og det lukter da også fryktelig kvalmt av sånt, så det er i grunnen ikke noe jeg savner heller.


#64

Amelie sa for siden:

Liker kongerøkelse ved juletider, og bruker duftlys bare iblant.
Akkurat nå brenner et mango duftlys, fått i gave.
Liker vanilje, men er ellers var for mange av duftene.
Også er det noen som er rådyre og dufter kjempegodt, f.eks fra Sia, men å betale hundrelapper for duftlys er uaktuelt. Her tennes 3-4 kubbelys hver kveld + et vegglys og 3-4 oppå hylla hvis vi riktig skal kose oss. :p Må bare ha det!


#65

Bloppy sa for siden:

Jeg har kun noen få små duftlys med syrin lukt. De lukter deilig også har de så fin farge. :elsker:

Bruker ikke røkelse eller noe med lukt i bil. Wonderbaum i bil er som å be om at jeg skal spy ned bilen etter fem minutter.


#66

Susse sa for siden:

Duftlys er knall, såfremt det ikke lukter for sterkt eller spesielt. Friske lette lukter er jeg glad i. Har to ulike oljekrukker fra Kremmerhuset, med trepinner i. De lukter fantastisk og gir bare fra seg en lett duft når du går forbi.


#67

Kirsebær sa for siden:

Jeg har ombestemt meg og syns duftlys er helt genialt. Men det er ikke så mange lukter jeg liker. Men det grønne og det gul/hvite duftlyset fra ikea er gode. (Kan det være vanilje og melon tro?)


#68

Kirsebær sa for siden:

Det hadde vært kult å ha det, men jeg syns ikke kirsebærlukt og smak er så stas. :knegg:


#69

GydaG sa for siden:

Jeg tåler ikke duftlys omtrent, og kongerøkelse er helt krise. Da sliter jeg faktisk med å puste, så heldigvis er ingen av de jeg besøker ved juletid veldig glad i sånt.


#70

Appelsin sa for siden:

Jeg liker julerøkelse. Men bare når det er jul.

Som student likte jeg sandeltre som røkelse.


#71

Amelie sa for siden:

Og der ble jeg plutselig satt tilbake i hybelleiligheten min på slutten av 80-tallet! Bleket hår, pinnerøkelse, Red Door-parfyme, tights og t-skjorte, the Doors og Metallica, kortstokk og rullings på bordet..!


#72

Dali sa for siden:

Balanse, for eksempel. Har noen lys herfra og syns det lukter godt. Wunderbaum og IKEA derimot? :skremt:


#73

Niobe sa for siden:

Å, Wunderbaum. Lukten av bilsyke i emning.


#74

Divine sa for siden:

Captain Darling!? :skratte:

Der reddet du kvelden min. :ler fortsatt:


#75

Katta sa for siden:

Duftlys kan være fine. Derfor hender det jeg kjøper dem. Jeg liker ikke så godt at de lukter sånn, men jeg skal innrømme at mange lys står mest til pynt uten å bli brent hjemme hos meg. :knegg: Ikeaduftlys lukter alt for mye. Vaniljelukt er utrolig kvalmende, jeg fikk en sånn duftoljedings av svigermor i fjor med vaniljelukt. Skrekkelige greier, hun sørger jo for at den er i bruk når hun er her også. :skremt:


#76

nolo sa for siden:

Jeg liker i grunnen duftlys jeg, men brenner det ikke så ofte.


#77

Karamell sa for siden:

Nei, jeg får vondt i hode av for mye duft.


#78

Candy Darling sa for siden:

Jeg kan dessverre ikke ta æren for den, den var vel Missas. :knegg:


#79

Miss Norway sa for siden:

:kry:

Men jeg kalte deg det, da. Så vi får dele den.


#80

Neket sa for siden:

Nei, jeg liker bare de dyre lysene, og så mye penger gidder jeg ikke bruke på lys. Mannen har dog en merkelig greie for wunderbaum, men der har jeg satt foten ned altså.

Jeg har en svigerinne som jobber for party-lite, og når jeg bodde der borte hadde jeg omtrent en million sånne lys - både jeg og mannen fikk i gave hver jul/bursdag. Og hun kjefta like mye hver gang hun fant telys (uten lukt) fra the pund shop hjemme hos oss, for det var hvertfall bare søppel :nemlig:


#81

scilla sa for siden:

Tenner av og til et duft-lys, men det må være en ren, frisk lukt. Ikke vanilje og jordbær og sånt:skremt: Det synes jeg blir litt kvalmende. Kjøper kun duftlys fra Diptyque.
Og Wunderbaum - min første bil som jeg kjøpte som 18-åring mente bilselgeren skulle freshes opp litt så han hadde plukket ut hele Wunderbaum-treet og lagt i bilen. Skikkelig dårlig gjort. Jeg fikk aldri den lukten bort. :mumle:


#82

Dronningen sa for siden:

Nei, nei og nei. Mannen er følsom for lukter, og minstemor har astmaplager i perioder. I tillegg trenger vi det ikke. Heller ikke lukt i vaskemiddel o.l.
Minstemor kan også bli tett av vanlige stearinlys.


#83

Bergensis sa for siden:

Brukte det før, men har ikkje hatt det i hus dei siste 10 åra.


#84

Pegasus sa for siden:

Liker duftlys, men er sjelden jeg husker på å kjøpe det inn.
Kongerøkelse til jul lukter godt, all annen røkelse blir jeg kvalm og uvel av.
Wunderbaum :grusomt:

Lukter jeg overhodet ikke greier?
Lux såpe blir jeg ikke bare kvalm og uvel av, men får også hodepine av den.
Og inne på parfymerier lukter det altfor mye, unngår å gå inn i dem.


#85

Lavender sa for siden:

Var i København og fikk litt lyst på slike pinner i olje, 360,- :eek:.
De luktet nydelig.


#86

Nera sa for siden:

Nei, nei og nei. Jeg takler ikke syntetiske dufter, og foretrekker heller et luktfritt hjem, dersom det ikke dreier seg om ekte lukter: nykvernet kaffe eller nybakt eplekake, eller rene klær som har tørket i frisk luft.


#87

star sa for siden:

Nei, klarer ikke lukta. Prøvde meg på ett her forrige uke som jeg hadde fått i gave, men etter 5 min måtte jeg slukke det og det havna i søpla. Ble rett og slett dårlig


#88

Gwen sa for siden:

Mannen min kommer drassende med duft-ting titt og ofte. Spesielt til toalettet. Jeg derimot, kan ikke tenke meg noe verre enn drittlukt iblandet en sprut med kunstig vanilje. :grøsser:

Det var kanskje litt på siden av en duftlys-debatt, men jeg er ikke så glad i lufter. Spesielt ikke sterke parfyme-lukter. Da blir det hodepine, tett nese og generelt bare ille.


#89

Señora sa for siden:

Nei, jeg får hodepine og blir kvalm av for mye syntetiske dufter, så duftlys og lignende kommer ikke inn i mitt hus.

Jeg husker meg gru turen til Ikea med kollegaer, makan til duftlyshandling og kvalm lukt i bilen skal man lete lenge etter.


#90

Hobbes sa for siden:

Det kommer helt an på duftlysene. Jeg har (og har hatt) mange fra Salt City Candles, som jeg synes er bedre enn Yankee. Men de jeg kjenner som drev med SCC har sluttet med det, så da blir det Yankee siden det er det som er å oppdrive her. (Men vi skal til USA i sommer!) På sommeren tenner jeg aldri duftlys. Nå har jeg kun høst/julelukter (vaniljemoccagreier, eple/kanel, candy cane, en som heter Christmas Morning osv.), men liker de friske fruktaktive luktene nå når det nærmer seg vår. De med masse blomster- og parfymeduft blir jeg kvalm av.


#91

Guttemammis sa for siden:

Jeg fant ut noe lurt da jeg sølte vaskepulver på badegulvet.
Jeg støvsuget pulveret og etter det luktet det deilig vaskepulver hver gang jeg støvsuget :D


#92

Milfrid sa for siden:

Jeg har kjøpt et par-tre. De første fordi de kom i noen sinsykt kule kjeramikkbeholdere, og jeg hadde dem i halvannet år før jeg kom på å tenne et par av dem - de luktet faktisk mildt og helt ok. Nå nylig kjøpte jeg et som lukter kaffe. Det lukter også veldig mildt og naturlig. Men jeg kjøpte ikke et eneste da skolen hadde fundraising ved hjelp av Yankee Candle - de Lusaka var jo grimme! Og snakk om mange rare dufter. Menngud som jeg lo av videoen på Tosh.O av den unge gutten som videoblogget om duftlys. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.