Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fredagspizza

#1

Lommelun sa for siden:

Idag klarte jeg faktisk kunststykket...

Jeg klarte å lage hjemmelaga pizza som ikke smakte godt! SLÅ DEN DU!
Og jeg brukte til og med toro sitt pizzafyll....

Feilen var jo selvsagt at jeg ikke lot det pizzafyllet få stekt/trekt nok inn i kjøttdeigen før jeg heiv det på pizzaen og dermed så smakte pizzaen så svært lite faktisk...


#2

Misty sa for siden:

Ugh!

Ferdig pizzafyll er no no her i huset, synes aldri det smaker noe særlig jeg...


#3

Camomilla sa for siden:

Ikke rart den smakte ikkeno' når du brukte Torofyllet.


#4

Nextlife sa for siden:

Jeg tenker at pizza med posefyll og kjøttdeig ikke kan bli spesielt godt uansett hva man gjør.
Har du prøvd å lage pizza med hjemmelagd saus, og å legge saus, ost og ingrediensene til slutt noen gang?


#5

Lille meg sa for siden:

Det finnes enkelte matretter hvor jeg fremdeles syns det kan være greit å bruke pose-alternativer. Pizzafyll er ikke blant disse. Når du først har lært deg en pizzavariant, så trenger du aldri gå tilbake. Stek kjøttdeig, og ha på tomatpure. Ha i hvitløk og krydder etter ditt valg. Ha på pizza. Det er enklere enn Toro-fyllet.


#6

Fibi sa for siden:

Toro? :skremt: Det smaker jo fordervet, uansett hva man gjør med det!

Her i huset er fredagspizza tomatpure, skinke, ost, og champignon. I den rekkefølgen. (Og bunn, selvsagt. :knegg: ) Det spises hver fredag, og er like godt hver gang. :nemlig:


#7

C3PO sa for siden:

Helt enig!


#8

Slettet bruker sa for siden:

Toro pizzafyll er djevelens verk. :nemlig:
Det er mye enklere å ha tomatsaus på bunnen (eller tomatpuré hvis du liker det), ost oppå og godsakene oppå der. I ovnen på 250 grader i 10-15 minutter, gjerne med noen dråper olivenolje oppå. Perfekt hver gang.


#9

007 sa for siden:

Jeg liker veldig godt Toro-pizzafyll, men jeg pleier å koke kjøttdeigen i fyllet ganske lenge.


#10

mosol sa for siden:

Enig med Agenten. Toro pizzafyll funker for meg også.
Men bare tomatpuré? :skremt:

Hos oss er det vel halvt om halvt med kjøpt saus og egenlagd. Det hender jeg lager en kjempegryte og putter porsjoner i fryseren. Men hvis vi skal lage pizza NÅ, og vi ikke har saus i fryseren, så blir det ofte et glass. Den hjemmelagde med løk, chili, hvitløk, balsamico og tomater trenger å koke lenge synes jeg.


#11

Nera sa for siden:

Hvis du vil ha det enkelt, har Mutti god pizzasaus på boks, fås på større matbutikker. Generelt er Mutti uslåelig når det gjelder boksetomater av ulike slag, tomatpuré osv. :)

Toro er djevelens verk, og smaker uansett bare oransje.


#12

Katta sa for siden:

Torosausen funker helt fint synes jeg, vi har fått mye skryt for pizza laget med den sausen før folk vet hva det er. :knegg: Men hjemmelaget saus er bedre. Vi lager opp store posjoner og fryser posjonsvis. Veldig godt. Vi bruker en chili-og tomatbasert saus.


#13

Grøten sa for siden:

Det beste er, synes jeg, pizzasaus i bunn, ost og så fyll. :nam: Bruker stadig Toro, men ikke så glad i pizzafyllet.

I dag brukte jeg grove polarbrød som bunn, pizzasaus fra glass, mozzarella, sopp, løk og RÅ biffstrimler. 10-15 min i ovnen. Salt og pepper på og så ruccola på toppen. :elsker:
Sååååå enkelt og godt.
Ungene hadde kalkunpølser isteden for biff og mais i tillegg.


#14

Niobe sa for siden:

Hjemmelaget pizza med Torofyll..?

I mitt hode er pizzaen enten hjemmelaget, eller med Torofyll. Den kan ikke være begge deler.

Hjemmelaget tomatsaus, tynn bunn, ordentlig mozzarella, og gjerne noen skinkeskiver, er best.


#15

Nin sa for siden:

Ja alt må lages selv, fra bunnen av, ellers er det kjøpepizza i mine øyne og det smaker ikke godt.
Dropp den toro'en neste gang så får du god pizza.


#16

Dronningen sa for siden:

Bruker både Toro-fyll OG ferdigblandet familiepakkedeig fra pose som tilsettes vann. Noe annet skulle tatt seg ut.
Men jeg blander fyllet med hakket tomat og masse løk, og topper med fersk sopp og jalapeno. Blir så bra så.

(og overraskes faktisk fortsatt av at å kjøpe halvfabrikat er så fremmed for noen. At man til tross for egne matinteresser ikke vet at det å gjøre det på den måten er like selvsagt som å lage ting fra bunnen av for andre. Det høres nesten ut som om at det er litt lavmåls. Men folk kan faktisk være strålende fornøyd med en slik løsning også.)


#17

007 sa for siden:

For meg er hjemmelager pizza hjemmelaget bunn, ikke ferdigbunn. Om fyllet er Toro eller ikke spiller ingen rolle.


#18

Niobe sa for siden:

:gruble: Virkelig..? Det var en rar definisjon på hjemmelaget.

Jeg er fullstendig innforstått med at mange kjøper og foretrekker halvfabrikata, men jeg var ikke klar over at det går for å være "hjemmelaget".


#19

Dronningen sa for siden:

Hehe... nei det er faktisk helt vanlig det.

Hjemmelaget bunn er for meg også hjemmelaget så lenge jeg har blandet den ut og bakt den ut selv. Mel ferdigblandet på pose gjør også den jobben. Smaker det samme gjør den også.


#20

007 sa for siden:

Rar? Så hjemmelaget tomatsuppe med kjøttboller er ikke hjemmelaget så lenge du lager tomatsuppen, men tilsetter kjøpekjøttboller? Og hjemmelaget wok er ikke hjemmelaget om du ikke lager woksausen selv? Det samme med hjemmelaget taco, man må lage tacosausen og salsaen fra bunnen av? Og når en lager pastaretter er det kun hjemmelaget pasta som teller?

#21

Niobe sa for siden:

Eh, om jeg har laget tomatsuppen, men tilsatt kjøpte kjøttboller, så er det bare suppen som er hjemmelaget, ja.

Har jeg laget pizzabunn, men hatt på ferdig fyll, så er det bare bunnen som er hjemmelaget, ja.

Wok med kjøpesaus, er... wok med kjøpesaus, ja.

Hvordan lar det seg gjøre med hjemmelaget taco om hverken sausen eller salsaen er hjemmelaget? Lefsene? Hvis bare de er hjemmelaget, så er det vel i så fall taco med hjemmelagede tacolefser?


#22

007 sa for siden:

Jeg skjønner at jeg sjelden (eller kanskje aldri) lager hjemmelaget mat. :knegg:


#23

Niobe sa for siden:

Og jeg skjønner at jeg setter et visst likhetstegn mellom "hjemmelaget" og "laget fra bunn". Men jeg trodde det var nokså normalt.


#24

007 sa for siden:

Jeg deler pizzaer inn i fire:

  1. Grandiosa, Big One o.l (=kjøpepizza)
  2. Peppez, Dolly D o.l (=restaurantpizza)
  3. Halvfabrikata: kjøpebunn, ferdigfyll
  4. Hjemmelaget: hjemmelaget bunn og med fyll en måtte ønske (inkl. Toro)

#25

Interference sa for siden:

For en herlig tråd. :hjerter:

Jeg er på linje med Niobe her kjenner jeg. Jeg kunne aldri ha kalt noe med Toro i for hjemmelaget. Bare tanken gjør meg lett klam på ryggen kjenner jeg.
(Det kan forsåvidt komme av hetetoktene og, men det trenger vi ikke å snakke høyt om. :humre:)


#26

Frøydis sa for siden:

Altså, jeg er litt enig med Niobe, men når jeg lager hjemmelaga Lasagne, så kjøper jeg pastaplatene. :undrer:


#27

Avatar sa for siden:

Hjemmelaget pizza er for meg pizza vi setter sammen hjemme. Om det er ferdig bunn, ferdig saus, e.l, skiller jeg ikke på. Det er hjemmelaget pizza uansett! Om vi lager hjemmelaget saus, så lager jeg ikke den av tomater liksom...


#28

Lommelun sa for siden:

Toro pizzafyll fungerer faktisk bra om man bare lar det koke lenge nok inn i kjøttdeigen og smaker heller ikke gærnt...

Ift. hjemmelaget eller ei, så blir jo det et definisjonsspm...


#29

Interference sa for siden:

Jeg bruker bokstomater, vanlige rå tomater er det for lite smak i.


#30

Polyanna sa for siden:

Jeg foretrekker virkelig torofyll foran bare tomatpure. :skremt:

Vi pleier å bruke hjemmelaget tomatsaus fra fryseren. Jeg syns en tomatsaus skal koke godt og lenge for å bli god, og gidder ikke gjøre det for bare EN hjemmelaget pizza. Så om fryseren er tom så har jeg noen toroposer i reserve.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.