Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Inspirer meg! (entrecote)

#1

Syrin sa for siden:

Eg har ein klump entrecote, og vil gjerne lage noko godt. Eg har det meste i kjøleskapet, f.eks sopp, rotgrønsaker, fløyte av sur og søt type, og tja, ellers det meste. Pasta, ris og potet også for den del.

Steike på panne? Litt redd det blir seigt sidan det er entrecote...
Ei god gryte?

Forslag?


#2

Nextlife sa for siden:

Jeg synes entrecote er aller best pannestekt, men da må stykkene være posjonsstk.
Er stykket stort synes jeg det er best å bare svi på panna, krydre og etterstek i ovnen til medium stekt.

Ovnsbakte grønnsaker av det du måtte ha, hjemmelaget bearnaise eller urtesmør og ovnsbakte poteter i skiver, gjerne med litt løk i lag med.


#3

Syrin sa for siden:

Ok, eg er allereie i sving her... Eg halvkokar mandelpoteter nå, og har kutta opp eit tårn med grønsaker. Tenkte å ha det i ovnen, med potetbåtar på toppen, med masse olivenolje. Steike kjøttet i panne og så legge det over grønsaker og poteter. Bli ferdig i omn.

Saus av krafta kanskje? Eg har, med skam å melde, aldri laga eigen bernaise. Det er sjeldan vi har det, men kanskje prøve i dag? Kan eg bruke tørka estragon?


#4

Nextlife sa for siden:

Du er sikkert vel ferdig nå, men tørket estragon funker flott.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lager biffsnadder med stekte poeteter og bernaise (hjemmelaget) av entrecote.


#6

Harriet Vane sa for siden:

Stek hele entrecoten med pepper i massevis, la den hvile.

Skjær opp mandelpoteter med skall i smale båter og friter eller stek i ovnen med olje, hvitløk og krydder.

Lag bernaise (rett før servering) av to eggeplommer i en skål over vannbad finhakket sjalottløk, biter av smør eller klaret smør som piskes inn, ha i litt estragoneddik og mer og mer smør til den blir luftig og fin. Ha i salt, pepper og estragon.

Når sausen er klar, setter du den til side, skjærer opp entrecoten i tynne skiver og svisser skivene lett i panna. Ellers kan fileten være litt for rå. Se det an om det trengs. strø litt maldonsalt over. Dander potetene og biffsnadderet på fat, og server med saus og evt grønnsaker.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Entrecote er det som nesten aldri blir seigt og som smaker masse, forresten!


#8

Nextlife sa for siden:

:nemlig:
Fettet i entrecoten er det som løfter smaken til himmelen.


#9

Syrin sa for siden:

Tusen takk for tips alle saman! Noko av det kom sikkert etter at middagen vart fortært - men det gjer ingenting :) Eg lagde bernaise - og det gjekk så fint så! Blei veldig god, kanskje litt skarp, så skal redusere på kvitvinseddik neste gang. Kjøtet var mørt og godt - perfekt steikt med rosa kjerne. Eg steikte det raskt på panne, og lot det blir ferdig i steikovn; da låg det oppå grønsakene. Og grønsakene var potetbåtar (som eg lot ligge langs kanten slik at dei fekk lov å bli crispy, sellerirot, persillerot, pastinakk, sopp, gulrot, løk og kvitløk.

Så ja, det blei godt! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.