Har en slik en her. Når det begynner å krype under null på høsten/vinteren setter jeg den på "drift". Slik står den til slutten av vinteren. Dette sa jeg til en i går da jeg snakket om lunken kaldtvann i springen om vinteren og han lo litt. :flau: Han mente jeg trengte ikke bruke den før det evt frøs om vinteren. Da måtte jeg sette på "tine" til det tinte igjen, og så "drift" resten av den vinteren.
Så til spørsmålet. Er det sant? Jeg sparer sikkert noen kroner i strømregning om den ikke trenger å stå på hele vinteren. Jeg kan kanskje sette på når vi er borte over et døgn. Han som sa det er ikke rørlegger, men økonom. :knegg:
Jeg er ingen rørlegger men det med å tine frossen elvestadkabel fungerte ikke hos meg. Måtte til slutt brenne bål på bakken der hvor kabelen gikk (langt bål!) og det sammen med kokende vann ned i ledningen fikk det åpent. Det var frossent hele veien på null komma niks.
Det høres helt idiotisk ut! Man lar da ikke bevisst vannet fryse for så å håpe at varmekablene er sterke nok til å tine det igjen. Risikoen for frostskader er jo også tilstede.
Vi gjør som du og setter på kablene så snart det begynner å bli ordentlig frost i bakken (i år var det sist i november). Kablene står på "drift" hele vinteren. Klart det koster noen strømkroner, men heller det enn frossent vann!
hehe... Da beholder jeg mitt lunkne kaldtvann. Ikke lyst på bål i hagen. :knegg: Økonomer er nok ikke rørleggere nei. Og heller ikke alle menn er glupere enn meg. :nemlig:
Jeg tror røret mitt er ganske langt ned, så jeg kan sikkert vente litt lenger på høsten enn jeg gjør, men da holder jeg meg til "drift".
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.