Vi oppbevarer salaten liggende i posen den kommer i og jeg synes den blir så fort ødelagt. Enten slimete fordi det er fuktig i posen (jeg tror den blir skylt på forhånd hos Finnegarden, før den leveres ut) eller vissen og ekkel.
Eg har god erfaring med å ta salaten ut av posen, vaske den, tørke den i slynge, og så legge den laust i ein tørr pose med klemme på. Boks med rist i botn fungerer minst like bra. IKEA har frå 365+ serien til ein slikk og ingenting - super kvalitet. Salaten kan holde seg i minst ei veke og mykje lenger på den måten.
Jeg gjør motsatt av Mei: legger den i en pose og lukker igjen med poseklype - med mest mulig luft inni. Funker også som en kule, salaten har holdt seg i ukesvis. Blåser ikke inn selv altså, det hadde vel blitt mye CO2.
Alt fra Finnegården som kommer i plast, taes ut av plasten om det så bare er for å skylles og legges i ny plast. Ellers er det ødelagt i løpet av null komma svisj.
Ikke bruk penger på TW salatslynge. Den de har på Mega til 99 kroner er like god. Minst. Husker ikke merket, noe på E og fire bokstaver.
Når du kjøper salat: Skyll den i iskaldt vann med en gang. Aller helst legges den i isvann. Så slynger du den og oppbevarer den lufttett i boks eller pose, men med luft inni. Da holder den seg crispy kjempelenge.
Av alle salater man får tak i, vil jeg spesielt framheve romano, både i holdbarhet og i smak.