Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevaring av salat?

#1

Éowyn sa for siden:

Vi oppbevarer salaten liggende i posen den kommer i og jeg synes den blir så fort ødelagt. Enten slimete fordi det er fuktig i posen (jeg tror den blir skylt på forhånd hos Finnegarden, før den leveres ut) eller vissen og ekkel.

Hva oppbevarer dere salat i i kjøleskapet?


#2

Nin sa for siden:

Jeg har en salatbolle med rist i bunnen fra Tupperware, den er genial. Salaten holder seg frisk i flere dager.


#3

M&amp;M sa for siden:

Legg et tørkepapir i posen. Det drar til seg fukt og salaten holder kjempelenge! Hvertfall en uke! (Lært av Rachel Ray :D)


#4

Syrin sa for siden:

Eg har god erfaring med å ta salaten ut av posen, vaske den, tørke den i slynge, og så legge den laust i ein tørr pose med klemme på. Boks med rist i botn fungerer minst like bra. IKEA har frå 365+ serien til ein slikk og ingenting - super kvalitet. Salaten kan holde seg i minst ei veke og mykje lenger på den måten.


#5

Mei sa for siden:

Jeg legger den i en pose og suger ut luften. Tetter igjen med en poseklype. Holder seg i ukesvis.


#6

Hondacrv sa for siden:

I ei sånn salatgreie frå Tupperware, med riller i botnen. Der held han seg godt.


#7

Rug sa for siden:

Jeg gjør motsatt av Mei: legger den i en pose og lukker igjen med poseklype - med mest mulig luft inni. Funker også som en kule, salaten har holdt seg i ukesvis. Blåser ikke inn selv altså, det hadde vel blitt mye CO2.


#8

Lavender sa for siden:

Salatslynge og Tupperwear boks med rist.

Lager jeg salat til selskap, legger jeg bladene i isvann før servering.


#9

Ru sa for siden:

Alt fra Finnegården som kommer i plast, taes ut av plasten om det så bare er for å skylles og legges i ny plast. Ellers er det ødelagt i løpet av null komma svisj.


#10

Éowyn sa for siden:

Såpass, ja...

Er det denne fra TW dere mener?


#11

Røverdatter sa for siden:

Enten i TW-salatslynge eller i en vanlig brødpose.


#12

Hyacinth sa for siden:

Ikke bruk penger på TW salatslynge. Den de har på Mega til 99 kroner er like god. Minst. Husker ikke merket, noe på E og fire bokstaver.

Når du kjøper salat: Skyll den i iskaldt vann med en gang. Aller helst legges den i isvann. Så slynger du den og oppbevarer den lufttett i boks eller pose, men med luft inni. Da holder den seg crispy kjempelenge.

Av alle salater man får tak i, vil jeg spesielt framheve romano, både i holdbarhet og i smak.


#13

Lavender sa for siden:

Jeg har OXO salatslynge, hatt den lenge og er svært fornøyd. Det er bare å trykke ned.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.