Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pizzadekadanse

#1

Toffskij sa for siden:

Kjevle ut syltynn pizzabunn. Smøre med god tomatsaus. Legge over fersk mozzarella. Steke til bunnen er sprø. Legge på masse ruccola og parmaskinke.

Og dryppe trøffelolje over.

:nam:



#3

Maverick sa for siden:

Heter det ikke "dekadense"? :sjokk:


#4

Toffskij sa for siden:

Nei! Jeg slo opp, og er også litt sjokkert!


#5

Maverick sa for siden:

:what:

Dette er i samme klasse som "privilegert".

(Det hørtes veldig godt ut, altså. :knegg: )



#7

Toffskij sa for siden:

Nøyaktig samme klasse, ja. :nemlig:


#8

Martis sa for siden:

Det slutter aldri å forundre meg hvordan de fleste tråder her inne ordspikkes på en eller annen måte. :knegg:

Pizzan høres yummi ut!


#9

Toffskij sa for siden:

Det er fryktelig godt, altså. Jeg er helt avhengig av trøffeloljeflaska mi.


#10

Turban Smukk sa for siden:

Heter det privilegert og dekadanse altså? Er det noe nymotens påfunn eller har jeg blitt lurt i alle år?


#11

Turban Smukk sa for siden:

Minner meg på at jeg må huske å kjøpe ny. Det er supergodt!


#12

Pamina sa for siden:

:sikler: :vilha:


#13

Maverick sa for siden:

… men det heter fortsatt "dekadent", ja?


#14

Toffskij sa for siden:

Dekadent, men dekadanse, ja.

Jeg tror det har hett både dekadanse og privilegert i årevis. I hvert fall minst siden midten av 90-tallet.


#15

Palmen sa for siden:

Da har jeg trøffelolje som kan finne et nytt hjem hos deg, Toffen. Lagde søtpotet og sellerirotmos med trøffelolje forleden som smakte helt ok, men tror faktisk jeg hadde likt den bedre uten. Ergo: den hører hjemme hos deg og ikke hos meg.

Pizzaen ellers hørtes :nam: ut!


#16

Toffskij sa for siden:

Alle trøffeloljeflasker finner naturligvis et godt hjem hos meg, men har du prøvd sopprisotto med trøffelolje? Det er nesten obligatorisk før man gir den bort, altså.


#17

Eia sa for siden:

Trøffelolje, ja. :noterer på handlelisten:

Det hørtes godt ut! Vi kjører også italiensk bunn (grov) og har på litt blåmuggost i tillegg til mozzarellaen. :nam:


#18

Matilda sa for siden:

Det hørtes godt ut! :nam:

Jeg elsker at det spikkes i tråder det ikke virker naturlig å spikke i. Det var derfor jeg meldte meg inn her. Noen ganger lurer jeg på om det ikke var grunnen til at jeg fikk barn. :nemlig:


#19

Nenne sa for siden:

Ha! Jeg var ikke sjokkert. :tøff: Det visste jeg. :kry:

Noterer for øvrig også trøffelolje på lista.


#20

rajraj sa for siden:

:nam: Det var pizzaen sin!

Sellerirotsuppe med trøffelolje er også noe av det man må smake før man dør.


#21

Tallulah sa for siden:

Der hørtes deilig ut, minus trøffeloljen. Jeg liker heller skikkelig dyr og smaksrik olivenolje, eller et par dråper med olivenolje med basilikum.


#22

Syrin sa for siden:

Kan eg spørre om ein idiot-ting som eg ALLTID har lurt på?

Fersk mozarella - kva er det? Kva er ikkje-fersk mozarella? Nå du skriv fersk mozarella, meiner du sånn kvit bøffelost i lake (som også kan vere laga av kumelk), og som er fantastisk med basilikum, olje og tomat? Eg ser ikkje for meg den på pizza. Eller er det sånn hard, gul mozarella a la kvitost?

Har alltid lurt på dette...


#23

Turban Smukk sa for siden:

Fersk mozzarella er den myke og det er nydelig (og veldig vanlig) å bruke på pizza.


#24

Toffskij sa for siden:

Jeg mener den myke i lake (kumelk eller bøffel). Jeg skjærer den så tynt jeg kan og legger skivene utover med noen centimeters mellomrom. Det er best. :nam:


#25

Toffskij sa for siden:

Liker du ikke trøfler, Tallulah? :skuffet:


#26

ItsOnlyMe sa for siden:

:nikker: Veldig godt!


#27

Mauser sa for siden:

Kommer naturlig etter privilegium.


#28

gnuri sa for siden:

Mmm -hørtes nydelig ut. sulten


#29

Hyacinth sa for siden:

Med fare for å virke dum: Hva trodde du det het? :undrer:

Jeg trodde forøvrig det het dekadense, jeg også. Og hvor får man tak i trøffelolje?


#30

Turban Smukk sa for siden:

Jeg trodde det het priviligert og dekadense. Tror jeg. :gruble:


#31

Toffskij sa for siden:

Jeg pleier å ha hvit trøffelolje fra Oliviers, den er dødsgod. Trøffelsaltet deres også, for øvrig.


#32

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg trodde også at det het dekadense. I hin hårde dager trodde jeg det het priviligert. Men jeg fikk kjapt oppklart det. Jeg lurte litt på om noen her trodde det het privelegert, for det har jeg faktisk sett flere ganger. :skremt:

Trilogi har jeg også lært meg. ;) Men det er i en annen kategori. I samme som gelatin.


#33

Hyacinth sa for siden:

Olivier & co? Den butikken finnes her. (Forøvrig er det mange som kaller den sjappa for Oliviero.)

Jeg må ut og handle! Pris?


#34

Tallulah sa for siden:

Det vet jeg ikke, men jeg liker hvertfall ikke trøffelolje. Nå er jo den veldig sjelden laget på trøfler da, så det kan hende jeg liker the real thing.

Olivenoljen min med basilikum er også fra Oliviers & co. Jeg må bedrive aktiv :lalala: med den butikken, ellers blakker jeg meg fullstendig.


#35

Hyacinth sa for siden:

Ja, den butikken er farlig. Har dere smakt pestoen/ tapenaden eller hva det nå er, den med grillet paprika og en eller annen ost, kanskje det var ricotta? Helt fantastisk. Et lite glass koster hundre kroner og jeg kan fint spise et sånt glass på noen knekkebrød en kveld...


#36

Bille sa for siden:

:what:


#37

Toffskij sa for siden:

Oliviers er en deilig butikk. :hjerter:


#38

m^2 sa for siden:

Neineinei, du tar livsløgnen fra meg!!!
Hvordan i $%$%& kan det hete dekadanse? (OG privilegert, den tok nesten livet av meg da den tråden kom)

Dette må vel forenglifisering av språket vel? Priviledge and decadence...

Trilogi var også et hardt slag. Det var helt i begynnelsen på FP :skuffet:
Omtrent samtidig som jeg lærte meg hvordan kimse egentlig uttales...
Men gelatin, heter det ikke det da?


#39

Nenne sa for siden:

Joda, det gjør det, men det blir ofte med en n for mye og skrives da gelantin.

#40

Hyacinth sa for siden:

Som Trond Moi sier: I Kvinesdal heter det gelantin.

:knegg:


#41

safran sa for siden:

Nå har jeg kjøpt alle ingrediensene og tenkte å prøve i morgen, for jeg fikk helt vann i munnen av å lese. Skinke, ruccola og olje over ETTER at den har vært i ovnen?
Trøffelolje var veldig godt! Jeg laget en salat og dryppet litt i vinaigretten, det kommer jeg til å gjøre flere ganger.


#42

Hyacinth sa for siden:

Jeg må på Olivier & co i morgen.


#43

Karamell sa for siden:

:nam: og :sulten:


#44

Toffskij sa for siden:

Ruccola, skinke og olje rett etter steking, ja.


#45

millact sa for siden:

Jeg har fersk mozzarella i kjøleskapet.......


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.