Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kosemat til gode venner

#1

M@M sa for siden:

Vi har barnefri til helga og skal ha noen venner på middag/kveldskos. Har lyst til å lage noen kosemat som vi kan sitte lenge ved bordet å nyte. Hadde tenkt å lage tapas, men har ikke laget det før og er redd jeg kommer til å stå hele dagen å lage maten. Det er kos å ha venner på besøk, men ikke så kos hvis det tar hele helgen... Noen som har tips til noe å servere som er raskt å lage, men godt og spennende? Gryterett eller taco er uaktuelt... Og hvis vi skal lage tapas, hva er godt å kjøpe ferdig? Andre gode ideer til retter? Kom gjerne med enkle oppskrifter for dummies. :)


#2

Arona sa for siden:

Fondue! Ultimate kose-seg-lenge-ved-bordet-vennematen! Det eneste som egentlig tar tid med fondue, er å skjære opp maten i biter, men det kan du gjøre lenge før gjestene kommer. Når det så er tid for mat, bruker du minimalt med tid på kjøkkenet, ettersom man lager maten ved bordet selv.
Sist vi hadde fondue, gjorde vi det lettvint og kjøpte et sånt sett med seks glass med fondue-sauser, de var helt ok. Vi hadde litt forskjellig kjøtt, kyllingfilet, svinefilet og elgbiff (men okse går selvsagt vel så bra). Av grønnsaker hadde vi løk, sjampinjonger og paprika til å steke i gryta, i tillegg hadde vi oliven, fetaost, sølvløk, marinerte hvitløkskløfter, soltørka tomat og marinerte artisjokker, alt i sånne fine ferdige tapas-pakker. Smakte helt fortreffelig, vi satt lenge ved bordet og ble meeeeeget mette. :)


#3

Dronningen sa for siden:

Søsteren min laget en veldig god nachossak.

Stek kjøttdeig sammen med purreløk som er kuttet opp, alt etter hvor mye man liker.
Bland i en pose tacokrydder og litt vann.
Smør en ildfastform og legg nachos i bunnen på den,
og legg så kjøttdeig oppå sammen mais, så nachos, så kjøttdeig og mais
og så nachos.et.c. Men legg lagvis så langt det går og
ta masse nachos på helt til slutt.
Strø ost over, og skjær opp små paprikabita som du strør over osten.
Gratiner i ovnen til osten er smeltet og du ser at den har blitt litt hard.
Server med kesam/rømme og hotsaus.

Anbefaler coop sin nachos, den e veldig god og salt.
Om du skal kjøp santa maria, villa jeg ha kjøpt tortillachips istedenfor nachos, som er saltere og bedre.


#4

Nin sa for siden:

Raclett. Det er kjempegodt.


#5

Malama sa for siden:

Hos oss blir slikt raclette, siden min bror kjøpte oss en slik sak til å sette på boret (for hans samboers søster har en slik, og de syntes det var så kjekt...) Vi fikk ei fondue-kokebok av ei svigerinne til jul, kanskje får vi fondue neste jul? I mellomtiden kan vi lese oppskrifter, der er mye spennende å prøve...

Poenget mitt her er at fondue og raclette funker for dem som har det som skal til av utstyr. For andre blir det nødvendig med investeringer da. (Godt er det, men altså, den der steke-maten-på-bordet greia tar stor plass. Vi har ikke plass til slikt, så jeg synes min bror heller kunne kjøpt den til seg selv om han hadde så lyst på sånn mat... den opptar plass jeg heller hadde brukt til noe annet, vi har ikke sånne matanledninger mange ganger i året, så hardt brukt er den ikke...)


#6

mkj sa for siden:

Tapas er jo hva du gjør det til. Trenger slettes ikke ta hele dagen. Eller kan det fingermat om du vil.

Ta utgangspunkt i litt gode spekeskinker og oster. Lag kjøttboller i tomatsaus, det pleier å være populært - kan lages dagen før.

Så supplerer du med det du har lyst på og liker og som du synes er greit å lage.

Foccacia og aioli er populært, foccacia er noe av det letteste man kan bake.


#7

M@M sa for siden:

Takk for svar!

Raclett og Fodue høres supert ut, men tror ikke vi kjøper inn noe slikt akkurat nå. Skriver det på ønskelisten!

Nachos er supernam, men standard her.. :humre:

Det blir vel noe tapas/fingermat. Får prøve å lage det enkelt, og kjøpe ferdig det som kan kjøpes ferdig.

Kom gjerne med tips til ferdige pakker. Hva er godt og ikke? Og oppskrifter på raske tapasretter...


#8

vixen sa for siden:

Kjøp noen gode oster og gode skinker. Jeg synes kjøttboller i kraftig, sterk tomatsaus er godt. For enkelhets skyld så hender det jeg kjøper vanlig rimelig loff og smører med olivenolje, hvitløk og maldonsalt. Skivene rister jeg bare i stekovn til de blir sprø. Surr bacon rundt noen dadler og stek. Kjøp små mandelpoter og kok dem i veldig salt vann så blir de veldig gode. Server med diverse ferdige sauser.
Nam!
Eneste som krever jobb er jo egentlig kjøttbollene og de kan du jo steke opp dagen før.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.