Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Deilig müslibrød

#1

Harriet Vane sa for siden:

50 g rosiner
50 g hakkede aprikoser
100 g hakkede mandler
100 g hakkede hasselnøtter
100 g hakkede valnøtter
50 g solsikkefrø
50 g linfrø
50 g gresskarfrø
1 eple i småbiter
100 g havregryn
50 g brunt sukker
1 ss havsalt

Ha alt i bakebollen/food processoren

hell over 1 l. kokende vann og kjør noen runder så alt blandes

La blandingen avkjøles til ca 40 C

Ha i

200 g grovt rugmel
200 g hvetemel
1 pakke tørrgjær

kjør en god stund og la heve 45-60 min

ha i 400 g hvetemel og kjør til fast, men litt klissete deig.

Ha deigen i godt smurte former (to store eller tre små), etterhev til de har nådd kanten og stek på 200 C på nederste rille i 1 t. 15 minutter. Brødene skal lyde hult når du banker dem på undersiden.


#2

Frøydis sa for siden:

Jeg bakte noen lignende muslirundstykker i går, og de ble kjempegode.


#3

Salt sa for siden:

Ooh. :vilha:


#4

Ole Brumm sa for siden:

Skal de ikke heves før de settes i ovnen?
Hvor mange brød blir det?


#5

Harriet Vane sa for siden:

De skal etterheves i formene, ja. Og det blir to store eller tre små brød.


#6

Ole Brumm sa for siden:

Takk! Dette skal forsøkes!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.