Harriet Vane sa for siden:
50 g rosiner
50 g hakkede aprikoser
100 g hakkede mandler
100 g hakkede hasselnøtter
100 g hakkede valnøtter
50 g solsikkefrø
50 g linfrø
50 g gresskarfrø
1 eple i småbiter
100 g havregryn
50 g brunt sukker
1 ss havsalt
Ha alt i bakebollen/food processoren
hell over 1 l. kokende vann og kjør noen runder så alt blandes
La blandingen avkjøles til ca 40 C
Ha i
200 g grovt rugmel
200 g hvetemel
1 pakke tørrgjær
kjør en god stund og la heve 45-60 min
ha i 400 g hvetemel og kjør til fast, men litt klissete deig.
Ha deigen i godt smurte former (to store eller tre små), etterhev til de har nådd kanten og stek på 200 C på nederste rille i 1 t. 15 minutter. Brødene skal lyde hult når du banker dem på undersiden.