Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger oppskrift på saftig, halvgrovt brød

#1

Beckett sa for siden:

Jeg og mannen elsker Mim sitt brød, men 5-åringen har, etter flere måneder, enda ikke trykket det til sitt hjerte. Han liker best "litt lysere brød" som han sier, og blir überlykkelig om han får fersk kneipp i stedet.

Jeg har prøvd meg på å bake kneipp-lignende brød, men alt blir tørt og smulete etter frysing. Er det noen som har oppskrift på et saftig, halvgrovt brød, som holder seg godt i matpakka, og som tåler frysing?


#2

Pelen sa for siden:

Jeg gjør som regel rundstykker for jeg synes de holder seg bedre, men de tar jo litt mer plass i fryseren. Jeg har ikke noen bra oppskrift for jeg bare synser litt når jeg baker, men har alltid heller litt løs deig enn for fast. Hva med Nennes grove rundstykker?


#3

Beckett sa for siden:

Haha, valgfritt brød! iPad har også autocorrect. :hehehe:

Nennes rundstykker har jeg ikke prøvd, men det kan være passende helgemat. Til den daglige bakingen vil jeg helst lage brød, det er mindre jobb.


#4

Pelen sa for siden:

Bare gjør brød av Nennes, det blir nok bra også.


#5

Beckett sa for siden:

Aha, takk. Hvor lang blir steketiden da?


#6

Pelen sa for siden:

Vil bare presisere at jeg tenkte på Nennes grove. Jeg har aldri gjort det som brød, men det går jo helt sikkert helt bra.

Steketid, ja si det. I hvert fall 30 minutter, men trolig mer avhengig av hvor stort du gjør det. 45 minutter virker kanskje rimelig. :vetikke: Eventuelt så skulle jeg begynne på 225 grader og senke ned til 200 etter 10 minutter. Prøv med et først så ser du om det ble bra.


#7

Kaktus sa for siden:

Jeg steker vanlige grove/halvgrove brød ved ca 200 grader i 40 minutter.


#8

Stellebord sa for siden:

Jeg anbefaler alt fra Marit R. Westlie. Jeg har til gode å bake noe etter hennes oppskrifter som ikke blir vellykket.

Brødene blir saftige, gode og hun har oppskrifter i alle varianter.


#9

Beckett sa for siden:

Er det bare å google?

Vi har nå satt ett stykk grov Nenne-deig. Tror vi prøver rundstykker i dag.


#10

Stellebord sa for siden:

Inntil nylig lå mange av oppskriftene hennes ute på nett. Nå har hun fjernet dem, og startet en blogg istedet. Den har ingen brødoppskrifter.

Her er alle bøkene hennes.


#11

Stellebord sa for siden:

Hm. Forsiden til www.mrw.no er fjernet, men jeg fikk da opp oppskrifter likevel.
Lå visst ikke særlig til brødoppskrifter ute, men mye annet godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.