mocci sa for siden:
Hva er det beste man kan bruke istedet for hvetemel ved kakebaking? Alternativet må ikke inneholde hvetestivelse. Kan jeg bruke en slik melblanding som er spesielt sammensatt til bruk i kaker, vafler o.l?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.
mocci sa for siden:
Hva er det beste man kan bruke istedet for hvetemel ved kakebaking? Alternativet må ikke inneholde hvetestivelse. Kan jeg bruke en slik melblanding som er spesielt sammensatt til bruk i kaker, vafler o.l?
DM sa for siden:
Jeg bruker TOROs bakemix eller Semper sin grønne naturlig glutenfrie.
Dragen sa for siden:
Hvis det ikke skal inneholde hvetestivelse, må du gå for naturlig glutenfritt.
nhi.no/foreldre-og-barn/barn/sykdommer/gluten-og-hvete-822.html
Her stod det en oversikt over meltyper, litt nedi artikkelen.
mocci sa for siden:
Hvilke butikker fører Semper?
Mrs. Longbottom sa for siden:
jyttemel, fins i forskjellige typer.
DM sa for siden:
Har ikke de fleste butikker det da? Jeg vet jeg har kjøpt det på Meny hvertfall.Dragen sa for siden:
Jyttemel er vel det som ligner mest på hvetemel hva bakeegenskaper angår, men det har en ganske markant smak. Jeg ville ikke brukt bare jyttemel.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Den med bokhvete smaker veldig bokhvete, ja. Jeg liker det godt, så jeg tenker ikke så mye over at den smaker annerledes. Den fins som sagt i flere andre varianter også, som ikke inneholder bokhvete.
annemede sa for siden:
Toro sin lys kakemiks, glutenfri ja, inneholdt ikke hvetestivelse sist gang jeg sjekket, men det begynner å bli en stund siden.
kamp sa for siden:
Semper mel mener mange fungere bra i kaker.
[img]https://www.allergimat.no/butikk/img/product/image.html?id=1510268[/img]
De som er mørke grønn inneholder ikke hvetestivelse.
Elelrs har man toro og jyttemel. Mange reagere på bokhvete smaken i jyttemel. Derfor egner den seg ikke så bra i kaker.
Selv takler jeg ikke toro mel fordi det har "toro smak". Vet ikke hva jeg smaker men jeg reagerte alltid når noen brukte toro melet.
Selv foretrekker jeg schar mix B
[img]https://www.allergimat.no/butikk/img/product/image.html?id=1654279[/img]
Det er den aller beste blandingen jeg har prøvd og jeg har et forbruk på opptil 30 kg i mnd nå av dette melet :digger:
Dragen sa for siden:
Kamp - hvor kjøper du det i sånne mengder, og til hvilken pris?
Kanina sa for siden:
Kakemiks inneholder nok hvetestivelse, jo. Men Glutenfri lys melblanding er naturlig glutenfri, og egner seg i de fleste bakverk, synes jeg. Den får man jo også kjøpt omtrent overalt, i vanlige dagligvarebutikker.
I sukkerbrød kan man bruke potetmel.
TheVoice sa for siden:
Kansje du/vedkommende tåler spelt. Jeg tåler ikke hvete, men spelt går fint :-)
annemede sa for siden:
Takk Kanina, det er så lenge siden nå at jeg har helt glemt hva det heter.
Dragen sa for siden:
Det er vel litt lite sannsynlig at en som ikke tåler hvetestivelse tåler spelt? Spelt er hvete.
kamp sa for siden:
Tidligere kjøpte jeg direkte fra importør men de sluttet å importere så nå går alt via Mega, men skal lage et enmansforetak slik at jeg kan få det fra importør igjen (har eget bakeri ;))
Dragen sa for siden:
Jeg vil gjerne høre mer om bakeriet ditt. Gjerne på PM, hvis du ikke vil legge ut i tråden.
kamp sa for siden:
Jeg baker gluten/melk gjærdeig i alle varianter.. Brød, pizzahorn, skinke horn med melkefri ostesaus, kanelboller, pølsebrød og egentlig det folk har lyst på... Har to kjøkken, et til "vår mat" og et til bakingen min som er hobbyen min:)
Holder til i stavanger.
TheVoice sa for siden:
Det er realiteten for meg, og mange andre iallfall. Jeg blir dårlig av alt som inneholder hvetestivelse, inkl. smågodt!, men spelt går helt fint. Så det...
Det er vel ikke så allment kjent, så det tok mange år før jeg skjønte greia,men etter litt googling fant jeg ut at jeg måtte prøve å erstatte hvetemel med spelt og jeg har mildt sagt fått et nytt liv. Det jeg trodde var irritabel tarm forsvant innen en uke.
Sorry hvis vi kuppa tråden :sorry:
kamp sa for siden:
Det kommer helt an på hvorfor man ikke tåler hvete.
Har man glute protein intoleranse (slik mange med adhd, autisme, schizofreni har) tåler man sjelden spelt.
Har man cøliaki tåler man ikke spelt.
Har man hveteallergi eller hvete intoleranse hender det at folk tåler spelt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.