Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middag til gjester?

#1

dea sa for siden:

Hva serverer du når du får middagsgjester en lørdag kveld? Gjerne med oppskrifter. Har lyst til å prøve noe nytt.


#2

dea sa for siden:

[LEFT]Her er en oppskrift jeg har brukt en del.

Kylling gryte (4 pers)
3-4 kyllingfileter
litt soyasaus
1 kjøttbuljong + litt vann
2/3 l kremfløte
1 flaske chili and garlic (amoy) (smak til en hel kan bli serkt)
litt salt og pepper
1 bunt brokkoli has oppi mot slutten
rett før servering:
1 pk bacon sprøstekes
sopp sprøstekes
kuler av 1 avokado oppi gryta. Dette skal ligge på toppen.

Serveres med ris , salat og evnt hvitløksbaguetter[/LEFT]


#3

daffy sa for siden:

Vietnamesiske Softrolls;

1 pakke frosne scampi (rå må du tine+ rense først, kokte må bare tine) i en stekepanne. Dynk over med sweet chili saus. Varmes forsiktig til gjennomvarm hvis kokte scampi, varmes forsiktig til de skifter farge til røde hvis rå)

Tilbehør:
Blue Dragon soft wraps (tynne rispapirpannekaker)
Risnudler (risvermechelli?) av tynn, englehårtype has i kokende vann og siles av
En potte koriander rives opp
Vårløk - hakket
Hasselnøtter- hakket
Agurk- strimlet med juliennejern eller ostehøvel
Sprøstekt løk

Hoisinsaus;
2 dl Hoisinsaus (på glass i innvandrerebutikker)
1 dl vann
1 ts sesamolje
1 ss ketjap manis
1 ss fish saus
litt chili
hvitløkfedd
saften av en halv lime

Kok sammen

Server alt tilbehør i skåler på bordet, scampi i stekepannen midt på bordet + en stor bolle med kokt vann. Alle lager sine egne softrolls.

Rispannekakene dyppes i vannbollen slik at de blir myke. Fyll i scampi og ønsket fyll. Ha gjerne små skåler til å ha saus til dypping av rullen ved siden av.

I stedenfor scampi, kan du gjerne bruke ytrefilet av okse som skjæres løvtynt, og marineres i olje+ hakket sitrongress før det stekes.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.