Tidlegare lagde eg vetige omelettar, men no blir alt berre tull. Undersida blir greit steikt, øverst ikkje. Øverst blir steikt fast og fin, undersida blir brent. Me lærte ein gong at ein skal bruke lokk for å få den fin, men eg har ikkje lokk som passar til steikepanna.
Brukar eitt egg per person. Litt mjøl, litt melk, litt salt, litt smør/olje. Steiker paprika, løk, purre på medium varme først, heller over røra etterpå.
For sterk varme?
For mykje røre?
Nødvendig med lokk på steikepanna?
Feil i oppskrifta?
Når eg lagar omelett MÅ eg ha lok, i alle fall om egga ikkje skal bli for tørre. Eg mangla også lok ei god stund, men la på det eg hadde - eit litt mindre eit som nesten passa, men datt litt ned i egget på eine sida. So be it. Eg har også brukt eit steikebrett - det gjekk da det også. Det beste alternativet er vel å kjøpe seg eit lok, eller ei ny steikepanne ;)
Eg brukar to egg pro pers eg da. Ei skei melk per egg, litt salt. Har aldri brukt mjøl. Eg piskar det saman, eg heller det over smelta smør i panna. Varmen er på medium. Når omeletten begynner å stivne under, stikk eg litt med ein gaffel og løftar forsiktig, slik at flytande egg renn ned under omeletten. Men stort sett stivnar det heile under lok.
Jeg fant ut at jeg som regel startet med for lav varme. Så jeg har forholdsvis høy varme først. Heller i røra, drar litt med en sleiv i panna i starten, skrur ned varmen og setter på lokk.
mel i omelett? Kanskje det er det som svir seg? Har aldri hørt om mel i omelett...
Bruker 2 egg per person, noen ss væske, krydder og så har jeg det i steikepanna. Middels temperatur. Drar og drar med steikespaden, inn mot midten. Holder på til den er ferdig. Legger fyllet på når det nærmer seg.
Jeg bruker heller aldri mel. Jeg steker grønnsaker og evnt. potet først, og slår over egg (2 per person) etterpå. Jeg bruker ikke lokk, men det er viktig at temperaturen ikke er for høy. Jeg synes den stivner fint oppå om jeg skrur av plata og lar den stå litt før jeg tar den ut av panna.
Jeg har lært det av jamie oliver. Finnes en video på youtube. Jeg bruker to egg som piskes lett, helles i stekepanna, mens jeg drar røra innover mot midten hele tida til den begynner å stivne så mye at det ikke legger seg på plass igjen. Krydrer litt og rasper over litt ost. Lar det steke litt til, bretter i to. Voilla! Omelett.
Omelett er genialt!! Man kan ha hva som helst i omelett, gjerne rester og skvetter at ting man finner i kjøleskapet.
Jeg liker maaaasse krydder, gjerne litt chili eller kayennepepper. Fetaost, parmesan og oliven er geniale smakesetere også.
De grønnsakene som trenger lang steketid gir jeg en omgang i pannen før jeg har over egg. Husk å ha olje i pannen før du tar i eggene.
Visper sammen egg, krydder, finhakket hvitløk og heller over i pannen, dryss på kjøtt eller andre godsaker.
Steiker på middels varme uten lokk til den er stivnet. Blir aldri svidd.
Hvordan steker en omelett i ovnen? Synes det måtte vært greit når jeg skal lage til mange, og da er det ikke så stor risiko for at den skal bli svidd innbiller jeg meg?
Jeg gjør dette når jeg skal ha stor omelett til mange :). Du blander ingrediensene slik du ellers ville gjort, heller hele suppedeisen i en ildfast form (jeg pleier å bruke nonstick men den går sikkert bra uansett) og steker den midt i ovnen på 200-225 grader til den er stivnet. Husker ikke helt hvor lang tid det pleier å ta (det varierer litt med størrelsen); sjekk etter 15 min og la den stå lenger om nødvendig. Det skal veldig mye til for at den blir svidd på denne måten.
Jeg har stekepanne med avtagbart håndtak, og det er genialt når jeg lager omelett. Jeg setter alltid panna i ovnen etter en liten stund, da blåser den seg litt opp og blir luftig og fin. Jeg har i fyll etter "man tager hva man haver"-metoden. Kokte poteter, små kjøttboller, skinke, pølsebiter, salami, purre, løk, mais, tomat, sjampinjong, paprika, ost, ja til og med pasta går i panna. Enten før egg/vann/krydder, eller samtidig. Aldri mel, da blir det mer "pannekake", og bidrar nok til at det svir seg lettere.