Fikk anbefalt denne oppskriften, og er spent på resultatet!
Oppskrift:
Eggehviter fra 4 store egg
2 dl linfrø
2 dl solsikkekjerner
1-2 dl gresskarkjerner
litt maldonsalt.
(Jeg strødde også litt sesamfrø på toppen)
Pisk sammen linfrø og eggehviter. La det stå minst 4 timer eller over natten i bløt. Tilsett resten av ingrediensene, blandes godt og stryk alt utover stekeplate med bakepapir. Lag ruter med pizzahjul.
Stekes i varmluft 150 grader i en time, og i 100 grader i en halv time nederst i ovnen.
Rutes en gang til når det er stekt. Oppbevares i en tett boks eller liknende.
Er jo bare frø, så jeg slet litt med å få de til å holde sammen. Jeg blandet alt i går kveld i den tro at jeg skulle steke det da, men så ble det litt sent og det sto i kjøleskapet i natt. Mulig det hadde vært greiere å steke det rett etter blandingen.
200 g solsikkekjerner
1dl linfrø(50g)
1dl sesamfrø(50g
2,25 dl kli (50g
2ss fiberhusk(store toppede)
1/2 ts salt
litt søtt
5dl vann
Rør sammen deigen...la den hvile i ti min så fiberhusken får svelle... og smør utover bakepapir på to plater og rut opp med pizzahjul.
Jeg fikk 32 skiver. Stek begge platene samtidig i varmluft 160g 1t 10 min..la platene bytte plass to ganger underveis, og snu dem med forsiden inn
Om du ikke har varmluftsovn øk temperaturen til 180 og stek et brett av gangen.
Det er så og si ikke KH i disse, 1 kh pr knekkebrød ca. Og de er skikkelig, skikkelig gode!!
Jeg ser forresten at det er omtrent samme oppskriften som tinkadott lager med litt modifikasjoner.
Jeg brukte sist mest gresskarkjerner, for de har mindre karber enn solsikkegfrø, og laget de bevisst litt tykkere, slik at det ble bare en plate.
Skikkelig tyggemotstand, og veldig godt!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.