Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Proteinrikt knekkebrød

#1

Spoon sa for siden:

Det står i ovnen min nå :D

Fikk anbefalt denne oppskriften, og er spent på resultatet!

Oppskrift:
Eggehviter fra 4 store egg
2 dl linfrø
2 dl solsikkekjerner
1-2 dl gresskarkjerner
litt maldonsalt.

(Jeg strødde også litt sesamfrø på toppen)

Pisk sammen linfrø og eggehviter. La det stå minst 4 timer eller over natten i bløt. Tilsett resten av ingrediensene, blandes godt og stryk alt utover stekeplate med bakepapir. Lag ruter med pizzahjul.
Stekes i varmluft 150 grader i en time, og i 100 grader i en halv time nederst i ovnen.
Rutes en gang til når det er stekt. Oppbevares i en tett boks eller liknende.

Spennende!


#2

Nessie sa for siden:

DER kom den oppskrifta jeg har ventet på ja! :D


#3

Spoon sa for siden:

Ja, tenkte det var like greit å dele den her :-)
Ble godt da, litt vanskelig å smøre ut, så det ble litt ujevnt.

Verdt å prøve!


#4

Nin sa for siden:

Abbonerer. Disse må jeg prøve å lage.


#5

Spoon sa for siden:

De smakte godt altså!

Er jo bare frø, så jeg slet litt med å få de til å holde sammen. Jeg blandet alt i går kveld i den tro at jeg skulle steke det da, men så ble det litt sent og det sto i kjøleskapet i natt. Mulig det hadde vært greiere å steke det rett etter blandingen.

(linfrøene og eggehvitene skal stå en stund da)

Skal lage mer ja :D


#6

Mei sa for siden:

Smuldrer de etter du har stekt dem også, eller bare før?


#7

tinkadott sa for siden:

Skal prøves!
Nå står nannahs knekkebtød i ovnen her. Smakte hos ei venninne og likte de veldig godt.


#8

Spoon sa for siden:

Smuldret litt mer enn andre jeg har prøvd ja, men mulig det jeg skrev over var årsaken.
Skal uansett prøve igjen!

Tinladott: oppskrift?


#9

tinkadott sa for siden:

Nannahs knekkebrød

200 g solsikkekjerner
1dl linfrø(50g)
1dl sesamfrø(50g
2,25 dl kli (50g
2ss fiberhusk(store toppede)
1/2 ts salt
litt søtt
5dl vann

Rør sammen deigen...la den hvile i ti min så fiberhusken får svelle... og smør utover bakepapir på to plater og rut opp med pizzahjul.
Jeg fikk 32 skiver. Stek begge platene samtidig i varmluft 160g 1t 10 min..la platene bytte plass to ganger underveis, og snu dem med forsiden inn
Om du ikke har varmluftsovn øk temperaturen til 180 og stek et brett av gangen.

Det er så og si ikke KH i disse, 1 kh pr knekkebrød ca. Og de er skikkelig, skikkelig gode!!


#10

Spoon sa for siden:

Hva er fiberhusk? :blånn:


#11

tinkadott sa for siden:

Ett eller annet jeg kjøpte på helsekosten. Finnes visst i enkelte store matbutikker.
Oppbevar knekkebrødene i metallboksen, blir myke i plast.


#12

Left sa for siden:

Jeg lager noe tilsvarende, men uten egg.

Sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkefrø, hakkede mandler, fiberhusk, bittelitt salt og vann.
De henger fint sammen, og er enkle å smøre utover.


#13

Left sa for siden:

Jeg ser forresten at det er omtrent samme oppskriften som tinkadott lager med litt modifikasjoner.
Jeg brukte sist mest gresskarkjerner, for de har mindre karber enn solsikkegfrø, og laget de bevisst litt tykkere, slik at det ble bare en plate.
Skikkelig tyggemotstand, og veldig godt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.