Må den være uten salt og melk, eller kan man bruke en liten klatt av vanlig smør? Holder på å koke potet og gulerot nå. Har tidligere hatt noen dråper olivenolje i, men tenkte å se om bittelitt smør kanskje kunne få det til å falle litt mer i smak.
Får man kjøpt bare uten salt da altså? Trodde faktisk det var enten eller; enten uten salt og melk eller med alt. Skal titte etter i butikken. Tok bare noen dråper olivenolje i idag. :)
Smør er jo per definisjon melkebasert, det er margarin du får melkefritt. Jeg brukte olje i grøten, men det var fordi jeg brukte grøt som ikke var tilsatt noe fett så jeg måtte på et vis gjøre det selv. Hvis det var for å øke energitettheten, hadde jeg nok gått for en smørklatt, gjerne uten salt hvis det finnes.
Ja, beklager, jeg sa smør uten å si at det faktisk er det jeg kaller både margarin og smør. Omtrent som at jeg sier mandarin om klementin, det henger igjen fra jeg var liten selv om jeg nå vet at det knapt selges mandarin lengre. :himle:
Tenker olje/smør like mye for smak som for energitetthet. Bruker selv Holle sine grøter som ikke er tilsatt noe, men da blander jeg med 50/50 vann og mme - så trenger jeg ikke tilsette noe mer siden det meste alt er i mme.
Vi koker grøten selv, og jeg tilsetter litt rapsolje. Men pga. melkeallergi i familien prøver jeg å unngå melk en stund til. Jeg kunne brukt usaltet smør hvis ikke.