Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Saus til svinewok

#1

Myrsnipa sa for siden:

Noen som har oppskrift/tips på god saus/vått i en eller annen form til svinewok?


#2

Señora sa for siden:

1/2 l Buljong
1 ss soyasaus,
ingefær(revet)etter smak
Jevnes med maizennajevner.


#3

Tjorven sa for siden:

3 ss ketshap manis (tykk soyasaus som selges på velassorterte butikker)
1/2 hakket chilli
2 fedd hvitløk
1 ss revet fersk ingefær

Bland alt dette og legg svinekjøttet oppi (altså er det egentlig en marinade). Stekes sammen med kjøttet og fungerer også som wok-saus.


#4

Veritas sa for siden:

Denne bruker vi ofte, synes den er kjempegod!


#5

Benzo sa for siden:

Hvis jeg har det travelt bruker jeg sweet chilisaus på flaske fra Santa Maria. Heller bare litt over maten og blander godt. Veldig god smak, men sterk hvis du tar for mye. Ungene liker den også.


#6

Myrsnipa sa for siden:

Takk takk. Jeg skal kjøpe soyasaus for første gang i mitt liv. :glis:


#7

Tjorven sa for siden:

Oi. Eier du ikke soyasaus? Det bruker vi mange ganger i uka. Fungerer ofte veldig godt som smaksforsterker i sauser også.


#8

Myrsnipa sa for siden:

Aldri eid en soyasaus. :knegg:


#9

Dragen sa for siden:

Bland med appelsinjuice, så blir den ikke så sterk.


#10

Benzo sa for siden:

Lurt!:riktig:


#11

Señora sa for siden:

Aldri eid soyasaus, går det og an? Jeg bruker den til alt mulig.


#12

Myrsnipa sa for siden:

Nå har jeg kjøpt og smakt soyasaus og jeg stiller meg meget uforstående til at dette hoggormeriet er noe for vanlige folk å spise. Jeg brakk meg da jeg smakte litt på en skje, jeg brakk meg da jeg luktet på det og selv om jeg hadde bare litt over woken, var maten fullstendig uspiselig etterpå. So much for en halvtimes grønnsakskutting. (neiiiiida, det tar ikke nooooe lengre tid å lage ALT fra bunnen av :blabla: )


#13

oslo78 sa for siden:

Ler så jeg griner her!


#14

Tjorven sa for siden:

Hvor mye soyasaus brukte du? jeg synes smaken er god, men det et kanskje noe man må lære seg å like. :vetikke:

Hvordan spiser du sushi? Jeg må alltid be om dobbel dose soya når jeg spiser sushi.

Grønnsakskutting blir man raskere på etterhvert.


#15

Miss Norway sa for siden:

Soya smaker da nesten 100% salt?


#16

Retz sa for siden:

Alternativ 1: sweet chilisaus, limesaft og østersaus
Alternativ 2: satay (jeg bruker paste som jeg sper med vann)
Alternativ 3: Vindaloo saus, lime og kokosmelk
Alternativ 4: karri freses med svinestrimlene, sure eplebiter, honning og hønsebuljong

Ja, også hvitløk til alt.



#18

Myrsnipa sa for siden:

Hvor mye? Ikke mye. Måtte jo teste nyervervelsen på en forsiktig måte.

Spiser ikke sushi. Rå fisk med merkelig konsistens får fintfolk ta seg av.
Elsker nesten all fisk altså, men sånn rå fisk (f.eks røykalaks) har merkelig konsistens...


#19

Kaprifol sa for siden:

Unnskyld, men jeg må fnise litt. Du har ikke kjøpt fiskesaus av vanvare? Da ville jeg skjønt deg, det lukter fryktelig. Men soyasaus lukter vel ikke så mye?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.