Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vegetariske/nestenvegetariske

#1

Søster sa for siden:

Jeg tror på Steinar Lem.
Han har sagt at det er best for jorda at min familie spiser vegetarisk et par ganger i uka.

Min mann er en huleboer. Han tror han dør hvis han ikke får kjøtt, og at vegetarmat er giftig. Men han liker grønnsaker og gode smaker. Så jeg skal nok klare å innføre dette i heimen, må bare snike litt. Og jeg sier ikke "nå kommer vegetarmiddagen din" når jeg serverer blomkåsuppe..

For eksempel var han kjempefornøyd med bakt potet som middag. Da fikk han riktignok litt sprøstekt bacon på toppen, men det viktigste for meg er jo ikke at det MÅ være helvegetarisk, bare at det i løpet av uka blir mindre kjøtt alt i alt.

Hva lager dere den/de dagene på ukesmenyen som er uten kjøtt/fisk?
Synes supper er lett å lage gode uten kjøtt, men toåringen synes det er så vanskelig å spise. (skal spise selv så klart)


#2

Dixie Diner sa for siden:

Vegetarisk er helt fint det så lenge dere får i dere nok proteiner. Jeg var vegetarianer i seks år og tenkte ikke på sammensetningen av kostholdet, så jeg fikk særdeles mye helseplager og la på meg 35 kg!!! Proteiner proteiner proteiner! Tror mange vegetarianerer får i seg for lite av det, men spesielt veganere er nok utsatt. Proteiner bør være med i HVERT måltid. :)


#3

Benzo sa for siden:

Fransk løksuppe er jo bare nydelig, lagde Mim sin på lørdag og vesla på 2 slurpet i seg kraften og brødet. :)
Pannekaker, havregrøt med cottage cheese, omeletter (hvis dere skal spise egg), grove pizzaboller med gulrot, soltørkede tomater og løk, wokede grønnsaker med pinjekjerner og gode sauser, fylt avocado osv. :)


#4

Tuste sa for siden:

Linseburgere er kjempegodt. Her spiser vi ofte det istedenfor vanlige hamburgere. Diverse gratenger som du fyller med grønnsaker, feks blomkål- eller brokkoligrateng, komper?


#5

Søster sa for siden:

åhhh, komper! Må ringe mamma og bestille, skal til sørlandet i påska. Nam.


#6

nolo sa for siden:

Paier som stort sett består av eggestand og grønnsaker pleier å passere ubemerket her i heimen. Av og til kanskje med 100 g skinke eller bacon.


#7

m^2 sa for siden:

Grøt :D
Wok-type retter av friske grønnsaker med hjemmelagd salsa og/eller sojasaus, ingefær og hvitløk, med ris eller brød.
Burritos med bønner (lag dem med hvitløk, spisskummen, salt og chilipulver til smak - evt. med tacokryddermix) og alt annet av grønnsaker. Til dette også mais/avokadosalat som er kjempegodt (mais fra boks surres lett med litt olje, hvitløk og løk. Blandes med avokado og spisskummen og salt.
Gryteretter der sjampinjong/aubergine/squash erstatter kjøtt.

Hiv forresten oppi litt makaroni i suppa så blir den raskt lettere å spise for 2-åringen!


#8

Stikka sa for siden:

Grønnsakspizza
Pastasalat med fetaost
Gratinerte grønnsaker med ost
Vegetarisk pytti panne med stekt egg.
Tomatsuppe på bokstomat, serveres med skåler med rå løk, fetaost og hvitløksrømme eller kesam.

Finnes jo også mange gode vegetarvarianter, så dere kan ha pølser og hamburgere men da vegetariske. Lage texmexmat med Santa Maria sitt soyaprotein. :)


#9

Bequita sa for siden:

Vi lager så å si bare kjøttfrie middager. Det er masse godt, særlig hvis du lar deg inspirere av asiatisk mat. Det trenger ikke bli en karbo-bombe selv om det er vegetarisk, for å unngå det er det viktigste å bruke mye fullkornsprodukter og ikke koke/steke grønnsakene helt møre. For å bli skikkelig mett er det viktig at man tilsetter nok fett i en eller annen form (husk at kjøttmiddager ofte har mye fett i seg fra før). En fordel med vegetarisk mat er at du kan bruke sunne planteoljer i stedet for animalsk fett.

Vi lager ofte pasta med enten fløte- eller tomatsaus, servert med parmesan, oliven etc. Til fløtesausen passer det med løk, hvitløk, brokkoli, sopp etc.

Eller stekte nudler med wok? Det gjelder bare å ha nok grønnsaker etc tilgjengelig.

Ris med grønnsaker i kokosmelksaus er også superdigg.

Makkaronigrateng med marinert tofu, soltørkede tomater og plenty med ost/egg er også en slager her i huset. Serveres med salat.

Og selvfølgelig feta- og spinatpai, nam! Serveres også med salat. Det finnes mange varianter av den, jeg lager den med cottage cheese, ost, egg, feta og soltørkede tomater, frossen spinat og stekt løk og hvitløk.

Eller gratinert blomkål og brokkoli med stekt sopp.

Eller pastasalat med artisjokkhjerter, oliven, soltørket tomat, fetaost, tomat og ellers alt som er godt? Den lager vi mye om sommeren.

Eller gode gamle pannekaker.

Det finnes også mange gode soyaprodukter i frossendisken på de større butikkene. Vi bruker ofte "basilikapuckar", de er gode på smak og raske å lage. Passer finfint sammen med ovnsbakte rotgrønnsaker.

Og, som sagt over her, tex-mex med bønner i stedetfor kjøtt er herlig. Vi kjøper ofte S&Ws chilibønner på boks, klare til bruk. :nikker:


#10

Stikka sa for siden:

Ja pai. Madam Mim's middagspai, vegetarisk variant og med røkt laks, er en hit her hjemme for tiden. Morsomt å lage sammen med storesøster og veldig godt å spise. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.