Da mener jeg ikke vanlig kikkoman-type, men av den litt tykkere varianten som fungerer som en saus som kjøtt og grønnsaker bader i. Jeg vil ha sånn som jeg får på asiatiske sjapper. Helst vil jeg ha husets spesial fra Karlsrud Kinagategrill. :slurp: (Du leste riktig, kinagategrill ja. :nemlig:)
Noen som skjønner den fantastiske forklaringen min, og har oppskrift? :blafre:
Jeg kan gjenta den jeg skrev i en annen tråd i dag:
3 ss ketsjap manis (tykk søtlig soyasaus som man får på velassorterte butikk)
1/2 hakket chilli
2 fedd hvitløk - presset i hvitløkspresse
1 ss fersk revet ingefør
Dette er en marinade. Kjøttet legges først i denne, men ta med all marinaden når du steker kjøtt og grønnsaker (ta eventuelt oppi mer ketsjap manis hvis det blir for lite saus).
Veldig godt og veldig enkelt. Funker både til kylling og svin.
Omtrent denne bruker jeg også. Supergodt og barnevennlig. Jeg pleier å skvise over saften av litt lime også for å få det friskere. Ketjap manis er veldig søtt.