Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Paprikasuppe

#1

Kaprifol sa for siden:

Jeg så på Puls at Yngvar lagde Paprikasuppe på den tiden det tar å steke en grandis. Han lagde vel to andre retter også, men det var suppa jeg hang meg opp i. Jeg må prøve den en dag:

  • 2 paprikaer
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl røde linser
  • 1 boks grovhakket tomat
  • ca 1 dl vann
  • 1 kyllingbuljongterning
  • 1-3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1-3 ss pepper
  • 1 pakke fetaost
    Ta litt olivenolje i en gryte. Grovhakk paprikaen, og finhakk hvitløken. Stek i oljen på middels varme til paprikaen er gyllen (cirka 5 min). Ta i linsene og tomatboksen. Kok oppvann og bland en terning kyllingbuljong i vannet. Ha dette i gryten. Krydre med salt og pepper etter eget ønske. Kok i cirka fem minutter. Mos med stavmikser til du har en jevn masse.
    Server med smør og brød.
    Tips: Legg fetaost og koriander på toppen for å pynte.

#2

Tuppen sa for siden:

Hørtes godt ut. :nam:


#3

gnuri sa for siden:

Mmmm den må prøves


#4

Stellebord sa for siden:

Jeg lagde paprikasuppe i dag, og den var knallgod! Men denne oppskrifta fikk jeg ikke helt til å stemme. Jeg hadde ikke 1 dl vann, men 5-6, og det var fortsatt en tykk suppe. Jeg hadde heller ikke 1-3 ss. pepper. I tillegg bør den nok koke mer enn 5 minutter for at linsene skal bli møre. Jeg kokte i hvert fall 15 minutter, sikkert mer.

Men med noen endringer var dette en veldig god suppe altså! Og den metter.


#5

Hyacinth sa for siden:

Det må være feil, det er altfor lite væske, det ser jeg av oppskriften.

Det ser godt ut, men jeg stusser på at det kalles paprikasuppe. Paprikasmaken må vel druknes i tomatene og linsene?


#6

Stellebord sa for siden:

Ja, jeg så det jo også med det samme. Men vet du, den smaker mye mer paprika enn tomat. Når du surrer paprikaene til de er gylne, avgir de mye smak altså. Forresten, jeg brukte to veldig store paprikaer. Jeg ville ha tatt tre om de var normale/ små.


#7

gnuri sa for siden:

Kanskje det egentlig skal være 1 LITER vann ?


#8

Curly sa for siden:

Mmm må prøves!
Har aldri brukt linser til matlaging jeg. Hvor finner man det? Er det tørrvare eller er det sånn hermetisk? Er ikke spes. glad i sånn bønnelignende mat..


#9

Hyacinth sa for siden:

Takk! Så bra! Jeg skal lage denne i morgen. :)


#10

Hyacinth sa for siden:

Nå har jeg laget denne. Den var god, men jeg brukte 4 store paprikaer, mindre pepper og tilsatte både sukker og hvitvinseddik.

Måtet bruke 5 dl vann, ikke 1.


#11

Harriet Vane sa for siden:

1 liter vann høres mer logisk ut. Og steker man paprikaen blir den fin i smaken. Linsene kan komme fra boks, da er de klare med en gang.


#12

Hyacinth sa for siden:

Synes likevel sukker og eddik var et must for å få framhevet smaken.


#13

Stellebord sa for siden:

Jeg glemte at jeg tilsatte en ts brunt sukker. Enig i den, altså.


#14

Kaprifol sa for siden:

Så bra at dere tester ut oppskriften for meg! Jeg har ikke rukket og lage den ennå. Noterer meg sukker og eddik for å framheve smak.


#15

Filifjonka sa for siden:

Jeg lagde også denne i dag. Jeg brukte ikke så mye mer vann, ville ha suppen litt tykk og konsentrert. 2-3 dl vann brukte jeg. Linsene kokte jeg for seg selv (10 minutter), men de kunne selvfølgelig vært kokt direkte i suppen. Jeg hadde også i bittelitt sukker og bittelitt balsamicoeddik. Har spart det lille som ble igjen til en mini-forrett til middagsgjester i morgen. Det var godt med fetaost oppi.


#16

Hyacinth sa for siden:

Du fikk nok litt ekstra væske sammen med de linsene, da. Jeg kokte linsene i suppa og det var umulig med noe særlig mindre enn 4-5 dl som jeg hadde. Min ble også tykk og konsentrert. Den var deilig. Feta på toppen og så ringlet jeg over trøffelolje (inspirert av Toffen). Deilig!


#17

Filifjonka sa for siden:

Ja hvis linsene kokes i suppa må det selvfølgelig mer væske til. :)


#18

Storm sa for siden:

Denne var stor suksess her i heimen! :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.