Jeg så på Puls at Yngvar lagde Paprikasuppe på den tiden det tar å steke en grandis. Han lagde vel to andre retter også, men det var suppa jeg hang meg opp i. Jeg må prøve den en dag:
2 paprikaer
2 fedd hvitløk
1 dl røde linser
1 boks grovhakket tomat
ca 1 dl vann
1 kyllingbuljongterning
1-3 ss olivenolje
1 ts salt
1-3 ss pepper
1 pakke fetaost
Ta litt olivenolje i en gryte. Grovhakk paprikaen, og finhakk hvitløken. Stek i oljen på middels varme til paprikaen er gyllen (cirka 5 min). Ta i linsene og tomatboksen. Kok oppvann og bland en terning kyllingbuljong i vannet. Ha dette i gryten. Krydre med salt og pepper etter eget ønske. Kok i cirka fem minutter. Mos med stavmikser til du har en jevn masse.
Server med smør og brød.
Tips: Legg fetaost og koriander på toppen for å pynte.
Jeg lagde paprikasuppe i dag, og den var knallgod! Men denne oppskrifta fikk jeg ikke helt til å stemme. Jeg hadde ikke 1 dl vann, men 5-6, og det var fortsatt en tykk suppe. Jeg hadde heller ikke 1-3 ss. pepper. I tillegg bør den nok koke mer enn 5 minutter for at linsene skal bli møre. Jeg kokte i hvert fall 15 minutter, sikkert mer.
Men med noen endringer var dette en veldig god suppe altså! Og den metter.
Ja, jeg så det jo også med det samme. Men vet du, den smaker mye mer paprika enn tomat. Når du surrer paprikaene til de er gylne, avgir de mye smak altså. Forresten, jeg brukte to veldig store paprikaer. Jeg ville ha tatt tre om de var normale/ små.
Mmm må prøves!
Har aldri brukt linser til matlaging jeg. Hvor finner man det? Er det tørrvare eller er det sånn hermetisk? Er ikke spes. glad i sånn bønnelignende mat..
Jeg lagde også denne i dag. Jeg brukte ikke så mye mer vann, ville ha suppen litt tykk og konsentrert. 2-3 dl vann brukte jeg. Linsene kokte jeg for seg selv (10 minutter), men de kunne selvfølgelig vært kokt direkte i suppen. Jeg hadde også i bittelitt sukker og bittelitt balsamicoeddik. Har spart det lille som ble igjen til en mini-forrett til middagsgjester i morgen. Det var godt med fetaost oppi.
Du fikk nok litt ekstra væske sammen med de linsene, da. Jeg kokte linsene i suppa og det var umulig med noe særlig mindre enn 4-5 dl som jeg hadde. Min ble også tykk og konsentrert. Den var deilig. Feta på toppen og så ringlet jeg over trøffelolje (inspirert av Toffen). Deilig!