Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hunderaser med dårlig rykte (Dagbladet)


#2

Mams sa for siden:

Pitbull og andre hunderaser blir hva eieren gjør den til.

Etter hva jeg har fått med meg så er det generelt de små hundene som biter mest, men de slipper "billigere" unna fordi de er små......
En Pitbull kan være like mye familiehund som en Golden Retriver (en rase som forøvrig ikke er like barnevennlig pga "innavl")
I dette tilfellet er det tvilsomt at eieren har skylda, for han hadde hatt den i 3 dager, men hva den forrige eieren hadde gjort vet vi ikke.

Jeg er ikke for et slikt forbud av grunnen jeg skrev over, eieren er den som "skaper" hunden.

Politiet i denne reportasjen var jo en smule på bærtur spør du meg.
Pepperspray først, for deretter å skyte den med 15 skudd :eek: .
De må da ha litt opplæring i vhordan de skal takle slike situasjoner og ha utstyr for å fange den.


#3

Sitron sa for siden:

Jeg er mest mot dachs og andre små rotter.


#4

Java sa for siden:

Hvordan vet du at Golden Retriver ikke er barnevennlig pga innavl? Jeg vet at golden ligger høyt på statistikken når det gjelder antall bitt, men det er fordi det også er en av landets aller mest populære hunderaser.

Alle hunder kan bite, det er det veldig viktig å ha med seg. Allikevel må jeg si jeg er skeptisk til hunder som er avlet frem med tanke på kamp, og det største faremomentet er at det hunder som importeres hunder under falsk flagg. De rene rasene som det drives det drivers oppdrett på av seriøse oppderettere i Norge har jeg mer tillit til.


#5

Tinka sa for siden:

Alle hunder kan bite, bare synd at det blir litt mere i media når det gjelder "farlige" hunder som de kan skape blest med.


#6

kisha sa for siden:

Pitbull er kjent for ikke å slippe taket hvis den biter. Jeg synes det er fint at de er forbudt i Norge.


#7

Olympia sa for siden:

Det er ikke hvor ofte Pitbull & Co. angriper i forhold til andre raser som er det interessante. Det er hvordan disse angripene utarter seg i forhold til når andre raser biter/angriper. Det er derfor jeg er for et forbud av slike raser.

Poenget er at ikke alle som skaffer seg hund har like gode motiver for dette. Noen bruker den får å tøffe seg. Mens (mange) andre ikke tenker noe særlig over hva hundehold betyr, og sløver med sosialisering, dressur osv. Å ha en dårlig sosialisert hund som ikke kan følge noen kommandoer er ikke bra, uansett rase. Men det er her raseforskjellen kommer inn. Man kan "ødelegge" en Pitbull (+ visse andre raser) mye mer enn det man greier med en Labrador eller en Puddel.

Det er ikke bittstatistikken som er relevant, men statistikken over de som har dødd i følge av hundebitt. Og den er temmelig klar, og kan ikke mistolkes noe særlig. Skal se om jeg finner den igjen.


#8

Elin sa for siden:

Pittbull er en stygg hund. Hvorfor kjøpe en stygg hund som dessuten har voldelige tendenser? Ser ikke poenget med det jeg....


#9

Olympia sa for siden:

Hvordan den ser ut er vel i allerhøyeste grad opp til øyet som ser? :rolleyes: Jeg synes den er utrolig fin, rent utseendemessig.


#10

Pippilotta sa for siden:

En hund er hva den er, og en hund av et sånt gemytt krever en veldig dyktig eier.
Riktig å forby rasen med tanke på hvor mange dårlig hundeeiere det finnes her i verden.


#11

Elin sa for siden:

Ehh...joda, men i ærlighetens navn så tror jeg de aller, aller fleste kan ramse opp flere hunderaser som er penere enn Pitbull. Også finnes det jo flere typer pitbull da....noen styggere enn andre.

Men heldigvis, smaken er som baken.


#12

Elin sa for siden:

..og forøvrig synes jeg det er helt greit at Pit bull er forbudt i Norge.


#13

Olympia sa for siden:

Det er faktisk det som er så utrolig farlig, Elin. At mange velger hund utifra utseendet. Det er sikkert mange som synes Dalmatinere er kjempefine, men heldigvis er de fleste som er seriøst interessert i hunder oppegående nok til å sjekke rasen før de velger en hund utifra hvordan den ser ut.

Jeg driter totalt i hvordan en hund ser ut. Jeg er interessert i gemytt, og hva rasen ble avlet for opprinnelig. Og i størrelse da. Hadde alle vært slik hadde mange omplasseringer kunne blitt unngått.


#14

MokkMokk sa for siden:

Det mest fascinerende med denne artikkelen er at man skriver at hunden døde "umiddelbart". Etter femten skudd. :rolleyes:


#15

Elin sa for siden:

Jeg vet altfor lite om hund til å kunne gå inn på diskusjoner om hva som er lurt og ikke lurt i forhold til hundehold, men i følge samboeren min, politimannen, er det altfor mange som velger schäfer, rottweiler og andre hunder, som absolutt ikke burde hatt det.

Jeg skal ikke ha hund. Egner meg absolutt ikke.


#16

MokkMokk sa for siden:

Det er min erfaring også. Har sett alt for mange eksempler på at jo mer blåst hundeeieren er, desto større og skumlere er hunden hans. :nemlig:


#17

Pippilotta sa for siden:

Men det er i grunnen en myte at jo større hunden er,jo skumlere er den. Jeg har en enorm hund, han har passert 50 kilo nå. Gemyttet er nok ett av verdens aller beste, og den er livredd både katter og små gneldrebikkjer.
Så jeg tror det går an å finne en hunderase som man både syns er flott å se på og som har en herlig gemytt.
Og nei, jeg stoler ikke blindt på hunden min. Alle hunder kan bite.


#18

Misteri sa for siden:

Det var noen totalt udugelige politimenn, slikt kaller jeg rett og slett dyremisshandling. Hvorfor pine bikja til døde?

Syns også det er fint at de er ulovlige i Norge. Det er ustabile hunder som angriper veldig stygt når de først angriper. Joda, de kan sikkert være snille som lam de også, men det er hvordan de angriper og hva som blir følgende av dette som gjør de ulovlige.


#19

Pastill sa for siden:

De hadde vel et håp om å slippe å avlive hunden på åpen gate...
Ang å skyte, så må man treffe ganske rett i hodet hvis man skal dø momentant.


#20

MokkMokk sa for siden:

En stor hund behøver nødvendigvis ikke være skumlere, men jeg anser likevel en diger, sinna slamp på 50 kilo som en større fare for min sikkerhet enn en liten, gneldrende rottebikkje. Forøvrig er ikke det å være livredd noen særlig god egenskap for en hund. :niks:


#21

Mamma Rosa sa for siden:

Min første tanke... Hvordan er denne hunden blitt behandlet??

Det er eierene som er problemet (eller kanskje forrige eier i dette tilfellet).


#22

Pippilotta sa for siden:

Nei,sikkert ikke. Men han har alltid vært sånn,og det er den eneste negative saken med han.


#23

Misteri sa for siden:

Jo, det skjønner jeg at de ikke ønsket. Uansett, så så de utrolig inkompentente ut på dette området. Spraye den ihjel med pepperspray først også løpe etter den og skyte den. Hallo!! :dåne:


#24

Lykken sa for siden:

Ja, selvfølgelig er en stor og muskuløs hund farligere for oss mennesker dersom den velger å bite/angripe enn en liten mopp man kan med litt hell kan filleriste og hive bortover...Derfor er det så utrolig synd at mange udugelige folk velger å kjøpe seg pitbull, rottweiler osv...Det er en av grunnene til at jeg er redd slike hunder, og når jeg ser en gjeng med unge gutter som står med en ubundet pitbull mens de flirer av folk som går en stor omvei for å slippe å gå forbi, så blir jeg så jævli forbanna. De aner ikke hvor lenge hjertet mitt hamrer etterpå!


#25

MokkMokk sa for siden:

Slikt gjør meg rasende også. :sur:


#26

Lykken sa for siden:

Jeg vil tro det var vanlige politifolk som ble tilkalt, at de f.eks ikke hadde tid til å tilkalle spesialtrente politifolk, og det var åpenbart at bikkja var en fare for omgivelsene, de kunne ikke akkurat la den svært agressive hunden løpe fritt avgårde slik at den evnt angrep andre. Man så jo at den var ute av kontroll, og de brukte vel de hjelpemidler de hadde til rådighet der og da for å beskytte omgivelsene.


#27

Misteri sa for siden:

Slik jeg ser det, så hadde de mange muligheter til å ta et godt skudd, de drøyde det for lenge og lot bikja løpe. Hadde de satt skuddet med en gang de tok pepperspray, så hadde de fått tatt den på en ordentlig måte, istedenfor å skyte den bakfra. Jeg syns synd på den stakkars hunden, gal eller ikke gal, dyr skal ikke lide.


#28

Lykken sa for siden:

Joda, men jeg ser ikke helt at hunden led noe mer fordi den løp litt videre og ble skutt bakfra. Jeg vil tro en hund ikke har noen følelser rundt det.
Jeg tror nok situasjonen var rimelig spent, og at alt skjedde veldig fort, det er lett å være etterpåklok.


#29

Pastill sa for siden:

Enig.
Og jeg forstod det også sånn at de håpet peppersprayen skulle få hunden litt mer i ro. Kanskje ikke kjempe gjennomtenkt, men jeg tror de mente å ta den med seg i live :nemlig:


#30

Elin sa for siden:

Har du noen tips å komme med mht til hvordan politiet burde nærmet seg denne hunden som tydelig var splitter pine gal, og som nettopp omtrent hadde spist opp eieren sin, og i tillegg fortsatt befant seg i et område med masse folk? Da er vel hensikten å få stoppet hunden så kjapt som mulig. Og pepperspray er en effektiv måte å stoppe både gærne folk og hunder med....


#31

Skremmern sa for siden:

Samme her.

Og det dårlige rykte er menneskeskapt, pga vårt misbruk av (mot?) denne rasen.


#32

Misteri sa for siden:

De sprayet den rimelig mange ganger, den stoppet opp flere ganger og la seg delvis ned. Sjangsen bød seg mange ganger til å sette humant skudd i den. Ikke springe etter den å skyte den 14 ganger bakfra, før de endelig klarte å sette den kula i huet.

Jeg syns forstatt det var en tragisk måte å gjøre det på. Lite gjennomtenkt, ikke en episode de kommer ofte opp i, men de burde klart det bedre.


#33

Elin sa for siden:

Det som gjør at denne episoder setter følelser overfor hunden i sving er ikke det at den ble avlivet og hvordan den ble avlivet, men det er det at vi fikk se hvordan, og når den ble avlivet.

Dersom det ikke hadde fulgt en filmsnutt med denne artikkelen så ville vi bare tenkt "huff, så ekkelt, enda godt de fikk avlivet den hunden før den fikk skadet/spist/drept flere".... mest sannsynlig.


#34

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg har ikke sett filmsnutten.

Tenk, "kamphunder" ble avlet til å IKKE bite mennesker.
De skulle kun ta dyrene de var i kamp mot, okser eller hunder.
Dersom en hund gikk til angrep på et menneske, som f.eks de som skulle skille hundene i kamp, ble avlivet.
Derfor fikk de "helt" avlet ut de "menneskevonde" individene.

Nå har enkelte mennesker (som ikke har greie på dyr og ikke vet å behandle de) ødelagt alle disse rasenes rykte.
Synd! Det er utrolig fine hunder!

Hvorfor tenker man ofte ikke på disse hundene som er avlet til å faktisk TA mennesker?
Det synes jeg personlig er mye mer skummelt.
Jeg foretrekker en Pit/Am.staff i skumle gjenger, fremfor Doberman, Schäfer eller Rottweiler.
...og det har ingenting med at jeg tror disse rasene er skumle i seg selv, men jeg tror de er farligere i feil hender.
Andre som ikke gjør seg bra i feil hender er store gjeterhunder.
(det finnes mange eksempler.)
Folk må skjønne at det ikke er rasen som er sånn, det er enkelte hunder som blir behandlet til å tro at det er sånn det skal være.
Omtrent en hvilken som helst hund kan bli agressiv i feil hender!

At noen synes hundene ikke ser pene ut, hvorfor velge en slik hund osv.
Det blir bare dumt!
Det er da mange raser som ikke tiltaler meg, men skjønner jo at andre kan synes de er pene.
Jeg synes disse rasene er de flotteste!
Dessuten er de supre barnehunder.


#35

Agent Scully sa for siden:

Det kan altså se ut som om politiet ikke er topptrent med tanke på å skyte for drepe ... Kanskje like greitt ...:rolleyes:

Jeg syns de løste det greitt, jeg. 1 stk gal, død hund. Ingen skadde. (Bortesett fra han gærningen som kjøper rottweiler brukt ...)


#36

Mamma Rosa sa for siden:

For å ta et eksempel. ;)

Hvis du hadde møtt denne hunden på gata?

Høres dette greiere ut fordi den SER søtere ut?

Jeg personlig ville aldri valgt en rase som er mistenkelig til alt annet enn familiemedlemmer.


#37

Olympia sa for siden:

Mamma Rosa: Det er riktig som du sier, at hundene i utgangspunktet skulle være vennlige mot mennesker, slik at de lett kunne håndteres i hundekamper. Og for at de kunne bytte eier etter hver kamp så var det også viktig at de ikke var en-manns-hunder men åpne og vennlige mot alle. Det forandrer imidlertid ikke på at hundene er farlige når de først kommer i feil hender. Og at farepotensialen deres er mye større enn det av mange andre raser.

Du nevner Rottweilere, Dobermann og Schäfer også. Disse er også høyt oppe på bittstatistikkene, men det er likevel grunnleggende forskjell vil jeg mene. I motsetning til Pitbull og Amstaff så er ovennevnte raser vært brukt på en måte som tilsa at de må være lydige, dette gjelder spesielt Schäfer og Rottweiler. Det er hunder som er innstilte på å ha en eier og "tjene" den. Det er mye lettere å få dem lydige og kontrollerbare enn en pitbull. For så vidt meg bekjent så er det et lite problem at skumle mennesker hetser hunden sin på andre mennesker. Det er ikke slik dødsfallene skjer. Oftest skjer de at hundene kommer ut av eierens kontroll, og at eier selv ikke greier å få de i kontroll igjen. Store gjeterhunder kan være farlige også, helt riktig. Det er imidlertid lite interesse for slike hunder (kanskje fordi de ikke ser så tøffe ut?) og de er heller ikke representert på statistikkene.

For ikke snakke om pitbullens aggresjon mot andre hunder, denne er det uhyre vanskelig å få bukt med. Så hva en "vanlig" hundeeier skal med en slik hund kan jeg ikke forstå.


#38

kisha sa for siden:

Jeg synes ikke filmsnutten var så fæl. Fra politiet begynte å skyte, til den var død, så gikk det ikke så mange sekunder. For noen å siden fikk vi se hunder som ble flådd levende i Asia, det gjorde mye mere inntrykk på meg.

Nå det gjelder Rottweiler, så er det faktisk en de de snilleste hundene. :erfaring:


#39

Mamma Rosa sa for siden:

Enig med deg Olympia. Men jeg synes ikke det er rett å forby en rase fordi den kan havne i gale hender.
Da må man jo ta tak i det som er problemet da. Eierene.
Dressur, dressur, dressur!

Ja, og det finnes dårlige individer her også, men man vil da ikke forby rasen fordet?

Hva med Norsk Elghund, de finnes det vel ganske mange av her i Norge.
(har ikke sjekket)

Norsk elghund:

Tviler på at alle som skaffer seg en slik gjør det pga jakt.

Det finnes så utrolig mange mennesker som ikke burde hatt hund, og utrolig mange mennesker som skaffer seg feil rase!

Min hund kom best ut av lydighetskurset og det var moro!
Har forandret mange sitt syn på "min" rase, nettopp ved å vise hva de er istand til i de rette hendene.
(ok, hun er en hopper og en sleiker, men det får gå. :D )


#40

tiddelibom sa for siden:

Jeg synes det er helt OK at enkelte hunderaser er forbudt. Men det er jo som regel ikke hunden i seg selv det er noe galt med, men eieren...


#41

kisha sa for siden:

Pitbull er forbudt her i landet fordi den har veldig dårlig rykte og har gjort mye skade. Når en pitbull først går til angrep, er det ofte med dødelig utfall. Den er oppavlet til å være kamphund, det er ikke de andre rasene. Jeg har sett utallige klipp på Animal Planet hvor pitbullene går amok, og det er skremmende.

Jeg har også sett svære aggressive rottweilere hvor eieren har hatt store problemer med å holde igjen hunden, fråden har skummet fra kjeften når vi har møttes. Det er ikke normalt. Slik skal det ikke være, men jeg vil ikke forby rasen av den grunn.

For 20 år siden var golden retrivier norges farligste hund, rett og slett fordi det var den mest populære rasen og det fantesflest av dem.

Det drives hundeavl i stor stil for å fremskaffe spesielle særpreg, men noen ganger går dette helt galt. Da bør man ikke drive videre på disse genene.

Selv har vi hatt flere blandingshunder, de har mye bedre helse enn mange renrasede hunder.

Når det gjelder elghund, har jeg sett dem stå ute i hundegård på gårder, dag ut og dag inn. Eierne går lite tur med dem, bortsett fra i jakta. Derfor kan en del hunder være aggressive, det skjønner jeg godt. Jeg har også snakket med barn som vokser opp med slike "burhunder". De er ofte redde for hunden. Disse hundene er lite sosialisert.


#42

Pastill sa for siden:

Sånn som jeg har forstått det så er Pittbull en farligere rase fordi skadeomfanget ofte er så stort hvis den først angriper. Jeg har også forstått det sånn at antall angrep i fht til antall hunder også er stort. I tillegg så er dette ofte en hund som kjøpes av et spesielt og kanskje uegnet klientell som har feil intensjoner for hunden*.

Men dette er bare et inntrykk jeg har. Er det feil?

Er det noen som vet på hvilket grunnlag de forbød disse hundene i norge?

*= tror jeg får mye pryl for denne påstanden :knegg:


#43

tiddelibom sa for siden:

Jeg er enig med deg i den påstanden. Jeg har inntrykk av at "bolere" som får seg hund, får seg oftere pitbull enn andre hundeeiere.
Ergo er det lett å vike unna alle med pitbull fordi man har en negativ oppfatning av hunderasen. Selv om den sikkert i enkelte tilfeller kan være en fin familiehund.
Da jeg hadde hund, pleide vi ikke "gidde" hilse på de som gikk tur med kamphunder, jeg har opplevd dem som mer uforutsigbare enn andre raser.

Igjen vil jeg gjerne presisere at jeg tror at det er endel eiere som skaffer seg hund - og da kanskje feil type hund - på gale premisser.


#44

Skremmern sa for siden:

Om hundene av typen PitBull er født evil, såkalt devildog? Nope!

Hunderasen blir misbrukt pga sitt utseende og slossferdigheter.


#45

Pastill sa for siden:

Det blir litt samme greia som alle de "poshe bæibsene" i Oslo som har miniatyrhunder. Skal matche imagen liksom. :himle: Teit grunnlag å velge en hunderase på.
Vi har en Paris-kopi rett nedi gata her btw. :rolleyes:


#46

Olympia sa for siden:

Nei, det er akkurat slik det er. :nemlig:

Mamma Rosa: Dressur funker ikke like bra på alle hunder. Det finnes raser som er lite mottakelige, akkurat som det finnes raser som tar alt kjempelett. "Kamphundene" er ikke noen av de som tar det lett. Ergo kreves det en enda dyktigere eier enn det andre hunder ville krevd.


#47

Pastill sa for siden:

:nemlig:


#48

Vimsen sa for siden:

Jeg har veldig lyst på et Rottweiler, men jeg har ikke kapasitet til å trene den opp nå.


#49

Vimsen sa for siden:

Nemlig.
De har blitt slik pga bruken.


#50

Schnuppa sa for siden:

Ja jeg syntes også at den er pen rent utseendemessig.
Det er dessverre vi mennesker som gjør enkelte av disse hundene til rene drapsmaskiner. Det er vi som er med på å forsterke eller dempe egenskapene/instinktene til hunder


#51

Lykken sa for siden:

:nemlig: Det tror jeg de er. Født med demoner inni seg, klare til å angripe enhver som er dum nok til å gå innenfor rekkevidde.


#52

Skremmern sa for siden:

:nemlig: Satans avkom på jord!



#54

Mamma Rosa sa for siden:

Ja, det finnes raser som ikke lett tar dressur. Men faktisk (nå vet jeg ikke med pit) så tar både am.staff og eng.staff lett dressur, bare man er konsekvent.
..Jeg tror jeg må la være å diskutere dette. Blir bare lei meg på min hunds vegne.:o
Mange tror hun er farlig, og så gjør hun ikke en flue fortred.
Antageligvis ville mange av dere ikke latt ungene leke i hagen vår, for der løper hunden fritt rundt.
Nå husker jeg hvorfor jeg sluttet å henge på Canis.:o


#55

kisha sa for siden:

Hvilken hund har du Mamma Rosa?
Vi hadde en british stafford bullterrier-valp her på besøk herfor et år siden. Det var den artigste hunden jeg har truffet. Søt var hun ikke, men hun snorket og gryntet og laget masse rare lyder og var helt spinn vill.


#56

Mamma Rosa sa for siden:

Staffordshire Bullterrier ja. Hun grynter når hun er glad. :D
Hun er også spinnvill. Som en valp enda.


#57

Pastill sa for siden:

Jeg er ikke fordommsfull når jeg kjenner eierene til hunden. Er noe HELT annet med fremmede hunder. :jupp:
(Kan ikke si jeg kjenner deg da, men hadde ikke hatt noe problem om gjorde det og du gikk god for hunden. Regner ikke med at du sender barna dine ut i hagen med en drapsmaskin liksom :knegg: )


#58

kisha sa for siden:

Artig hund. Det er ikke noen kamphund, men familiehund. Men jeg skjønner dem som er skeptisk. Det var jeg også før jeg ble kjent med nurket. :D
[ATTACH]2940[/ATTACH]


#59

MokkMokk sa for siden:

Det burde vært et hundesertifikat, der de potensielle kjøperne måtte bevise at de hadde de evner og kunnskaper som er nødvendige for å klare å dressere den enkelte rase før de evt. fikk lov til å anskaffe seg denne. :nemlig:


#60

LilleLeo sa for siden:

Det reagerte jeg på også. Og den videoen takler jeg ikke å se.


#61

*HH* sa for siden:

Jeg har jo møtt denne lille røveren, og hun skremte ikke meg i hvert fall :)

Jeg tror også at hvordan hunden utvikler seg til å bli har mye med eieren å gjøre, men det finnes jo unntak f.eks. nervøse hunder, de er ikke til å stole på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.