safran sa for siden:
Jeg fikk et ønske om kjøttkaker til middag i dag, og jeg har jo selvsagt ikke lagt erter i bløt over natten. Finnes det noen måte å jukse på? Hvor lenge må ertene ligge i bløt?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
safran sa for siden:
Jeg fikk et ønske om kjøttkaker til middag i dag, og jeg har jo selvsagt ikke lagt erter i bløt over natten. Finnes det noen måte å jukse på? Hvor lenge må ertene ligge i bløt?
Filifjonka sa for siden:
Erter på boks.
siljemoren sa for siden:
Fryste erter fra frysedisken?
safran sa for siden:
Jeg har bare tørre erter og hadde ikke tenkt meg ut. :mumle:
Går det ikke an å hurtigbløte eller noe?
Left sa for siden:
Hurtigbløte vet jeg ikke, men jeg bløtlegger aldri erter når jeg lager ertesuppe. De koker bare lenge nok til å bli møre, og så skummer jeg underveis.
United sa for siden:
Frosne erter.
Ivars_mamma sa for siden:
Alt for sent nå, men det er bare å koke ertene lenger enn vanlig. Gjerne bytte vann etter første oppkok.
maggypop sa for siden:
For sen her også, men jeg kan ikke la være å slå et slag for kålstuing i stedet for ertestuing. Kjempegodt til kjøttkaker, og superlett å lage.
Ingen bløting!
safran sa for siden:
Ja, hadde jeg enda hatt kål. :knegg: Men takk for tips.
Nextlife sa for siden:
Litt sent ute, men til neste gang; La det koke ekstra lenge, bytt ut kokevann og ha i litt bakepulver midtveis.
Floksa sa for siden:
Står dette seg fortsatt?
Kahlan sa for siden:
Ja. Natron eller bakepulver i kokevannet bryter ned stivelse. Brukes og når du koker kikerter til hummus.
Floksa sa for siden:
Bakepulveret ble avglemt. Men vi kokte dem i 5-6 timer og byttet vann tre ganger underveis. Smakte flott.
zinatara sa for siden:
Uten at jeg vet, så kan iallefall bønner og kikerter bli kokt uten bløtlegging i trykkoker, kanskje det funker med erter også? Men er ikke sikkert du har tilgang til det.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.