Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ertestuing uten å bløtlegge over natten?

#1

safran sa for siden:

Jeg fikk et ønske om kjøttkaker til middag i dag, og jeg har jo selvsagt ikke lagt erter i bløt over natten. Finnes det noen måte å jukse på? Hvor lenge ertene ligge i bløt?



#3

siljemoren sa for siden:

Fryste erter fra frysedisken?


#4

safran sa for siden:

Jeg har bare tørre erter og hadde ikke tenkt meg ut. :mumle:
Går det ikke an å hurtigbløte eller noe?


#5

Left sa for siden:

Hurtigbløte vet jeg ikke, men jeg bløtlegger aldri erter når jeg lager ertesuppe. De koker bare lenge nok til å bli møre, og så skummer jeg underveis.


#6

United sa for siden:

Frosne erter.


#7

Ivars_mamma sa for siden:

Alt for sent nå, men det er bare å koke ertene lenger enn vanlig. Gjerne bytte vann etter første oppkok.


#8

maggypop sa for siden:

For sen her også, men jeg kan ikke la være å slå et slag for kålstuing i stedet for ertestuing. Kjempegodt til kjøttkaker, og superlett å lage.
Ingen bløting!


#9

safran sa for siden:

Ja, hadde jeg enda hatt kål. :knegg: Men takk for tips.


#10

Nextlife sa for siden:

Litt sent ute, men til neste gang; La det koke ekstra lenge, bytt ut kokevann og ha i litt bakepulver midtveis.


#11

Floksa sa for siden:

Står dette seg fortsatt?


#12

Kahlan sa for siden:

Ja. Natron eller bakepulver i kokevannet bryter ned stivelse. Brukes og når du koker kikerter til hummus.


#13

Floksa sa for siden:

Bakepulveret ble avglemt. Men vi kokte dem i 5-6 timer og byttet vann tre ganger underveis. Smakte flott.


#14

zinatara sa for siden:

Uten at jeg vet, så kan iallefall bønner og kikerter bli kokt uten bløtlegging i trykkoker, kanskje det funker med erter også? Men er ikke sikkert du har tilgang til det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.