Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Prioriteringer

#1

Hønni sa for siden:

Denne fikk jeg på mail i dag og har lyst til å dele:



#3

gullet sa for siden:

:grineler:
Sunt, men slitsomt!


#4

oslo78 sa for siden:

Fantastisk!


#5

Fintdethei! sa for siden:

:grineler:

Da var magemusklene trimmet!


#6

Christa sa for siden:

:rofl:
Herlig!


#7

Inagh sa for siden:

:knegg:



#9

amylin sa for siden:

:rofl:


#10

Pasta sa for siden:

Er det rart vi har tidsklemme. :knegg:


#11

Syrin sa for siden:

He he he :knegg:
Men fra spøk til alvor - det føles av og til sånn. Eller dvs, ein lever jo ikkje sånn, men eg blir av og til svimmel over alt ein bør gjere. Alt i lista er sikkert lurt, men eit stakkars menneske skal jo henge saman også, og eg blir av og til overvelda over alle krav.
(men dette var ein digresjon).


#12

Plipp sa for siden:

Det var absolutt ingen digresjon. Var det ikke nettopp en sånn tankevekker det skulle være?
Uansett: :knegg:


#13

Høns sa for siden:

Utrolig bra. Her har vi ledd og hatt høytlesning.

Prøvde en gang å legge sammen mine egne timer i døgnet med det jeg må gjøre, det inkluderer ikke alle de tingene "man må gjøre" fra epistelen over, og dagen gikk ikke i hop. Men det går nå rundt i det daglige likevel ;)


#14

Pebbles sa for siden:

Det er det perspektivet jeg ofte får når man av og til kan møte en temmelig insisterende tone her inne om hva man bør ta seg tid til - for å være miljøbevisst nok, en god nok forelder, ta godt nok vare på egen helse etc etc. Jeg blir gjerne litt lattermild når folk legger ut om "...det er bare å gjøre sånn og slik, det tar da nesten ikke noe tid i det hele tatt og.... :blabla: " Det som er greia er at nei, det er helt sikkert riktig at akkurat den tingen (lage middag fra bunnen av, trene en halv time hver dag, lese en bok i uka, kverne kaffen sin selv, bruke tøybleier, lage egne bursdagskort, strikke ulltøyet til barna......) ikke tar all verdens tid - men alt sammen sammenlagt er jo gjerne helt utopisk!

Jeg forventer egentlig at folk bør skjønne det, men der har jeg av og til for høye forventninger.


#15

Katta sa for siden:

:nikker:

"Det er bare snakk om prioritering". Mange i seg selv fine ting som ikke tar mye tid eller anstrengelse hver for seg, men som til sammen utgjør endel av hverdagstidsklemma. Og på den ene siden er vi for at hver og en må ta ansvar for sin egen tidsklemme og velge det som er viktig, på den andre siden aksepterer vi ikke at andre velger annerledes enn vi foretrekker.

Jeg synes egentlig at de som mener det er viktig å få mest mulig familie i barnas bursdag må ta ansvaret for å legge til rette for dette. Det innebærer å snakke med familiemedlemmer før man sender ut invitasjoner slik at man unngår de verste dobbeltbookingene og er ute i såpass god tid at man skaper minst mulig behov for omkalfatringer i andres kalendere. Man kan ikke forvente at resten av verden er like opptatt av dette som foreldrene selv.


#16

Nenne sa for siden:

Jeg lo!


#17

Syrin sa for siden:

men det kan vere irriterande å måtte "stå til rette for" dei bortprioriteringar ein gjer, fordi dette er noko andre har prioritert høgt og syns er sjølvsagt å bruke tid på. Eg har ei lang liste over ting eg aldri får gjort og tenkt på, og havnar ein inn i dei rette trådane her inne kan ein jo sitte med svart samvittighet. Eg leikar f.eks for lite med barna mine, antagelig, og eg er ein sofagris som absolutt ikkje syns det er gøy å bygge snømann. Men eg må berre hugse på at eg gjer mykje anna for ungane der eg kanskje legg ned meir tid og ressursar enn andre.

Og så har ein jo alt det ein burde gjort for seg sjølv også. Og for huset. Og for jobben. Lurer på om eg kanskje skal lage meg ei liste over ting eg ønsker å prioritere, og dermed ta ein valg, slik at eg slepp å tenke på alt eg ikkje rekk?


#18

Esme sa for siden:

Næsj. Det er da bare å huske på at andre prioriterer annerledes. Jeg synes derimot det er verre med folk som mener seg kritisert når andre prioriterer noe fornuftig. Alle gjør jo noen av de fornuftige tingene (jeg gjør kun noen få), ingen gjør alle. Vi må ikke være så tåsåre at det ikke skal kunne gå an å komme med tips heller.


#19

Pebbles sa for siden:

Det er jeg helt enig i. Og det er ikke slikt jeg tenker på.

Jeg føler meg ikke kritisert når andre forteller om ting de får til. Jeg lar meg ofte inspirere av det. Det er den tydelige nedvurderingen av folk som ikke gjør det samme jeg har lite respekt for.

Jeg lever godt med egne mangler, og de manglene jeg ikke lever godt med, forsøker jeg å gjøre noe med.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.